Gl0bAlZer0 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Είμαι κάτοχος ενός RAV4 2020 2,0 175 άλογα AWD αυτόματο με το 2ο σύστημα τετρακίνησης που έχει η Toyota όχι το απλό. Γνωρίζοντας ότι η τετρακίνηση δε θα κάνει τίποτα με καλοκαιρινά ελαστικά στο χιόνι θα προτείνατε για βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα Καβάλα χειμερινά ελαστικά με 2η τετράδα ζάντες; Έχω κλειστό χώρο στάθμευσης οπότε και η αποθήκευση δεν είναι πρόβλημα. Εκτός από τις ζάντες το κόστος μακροπρόθεσμα θα βγει το ίδιο σχεδόν. Τα θέλω για τις 3-4 φορές το χειμώνα που χιονίζει στη περιοχή μας αλλά και για να πηγαίνω εκδρομές τα σκ στα διπλανά βουνά χωρίς να έχω το μυαλό μου σε αλυσίδες. Χειμερινά σκέφτομαι για τα Kleber που βγήκαν στη δοκιμή ADAC πολύ καλά ειδικά για το χιόνι. Σκεφτόμουν επίσης αντί για καθαρά χειμερινά να βάζω μόνο το χειμώνα all season αφού Ελλάδα είμαστε δε πιάνει και -10 εκτός από 1-2 φορές το χρόνο. Η λύση των all season για ολο το χρόνο στην Ελλάδα με 30+ 3 μήνες το χρόνο δε τη θεωρώ και την πιο ασφαλή και όπως είπα σκεφτομαι καλοκαιρινά να βάλω πιο χωμάτινα ελαστικά. Μία καλή λύση είναι και ΑΤ ελαστικά all season όπως τα FALKEN ATW3 αλλά φοβάμαι το θόρυβο και την κατανάλωση όλο το χρονο, το αμάξι είναι το κύριο μεταφορικό μας μέσω στα ταξίδια. Το αμάξι φοράει από το εργοστάσιο bridgestone καλοκαιρινά ελαστικά για 100% άσφαλτο τα οποία σκέφτομαι αν όχι το επόμενο καλοκαίρι το μεθεπόμενο να τα αλλάξω σε Michelin Latitude Cross ώστε να πηγαίνω και κανένα χωματόδρομο ή παραλία με μεγαλύτερη σιγουριά. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από Gl0bAlZer0
epp Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μπορεις να βαζεις τα χειμερινα π.χ. απο τελη Νοεμβριου μεχρι αρχες Μαρτιου, το να κανεις αλλαγη στα λαστιχα και να βγαζεις καλοκαιρινα για να βαλεις all-season μου φαινεται λιγο ημιμετρο, αν ειναι να μπεις σε διαδικασια αλλαγης βαζε χειμερινα ή εχε all season tires μονιμα. Τα χειμερινα δεν βοηθανε μονο για το χιονι και εχει υποψη σου οτι σε γενικες γραμμες AWD με καλοκαιρινα ειναι χειροτερο απο FWD με χειμερινα σε οτι αφορα την οδηγηση σε παγο/χιονι. Κατα τα αλλα αυτα τα λεω βαση του τι βλεπω στην κεντρικη ευρωπη, πρεπει ο ιδιος να κρινεις στη δικη σου περιπτωση τι καιρικες συνθηκες παιζουν και τι θερμοκρασιες εκει που εισαι / εκει που πηγαινεις.
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, epp είπε Τα χειμερινα δεν βοηθανε μονο για το χιονι και εχει υποψη σου οτι σε γενικες γραμμες AWD με καλοκαιρινα ειναι χειροτερο απο FWD με χειμερινα σε οτι αφορα την οδηγηση σε παγο/χιονι. Φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο : Επίσης πολύ καλό βίντεο , τα καλοκαιρινά σε στεγνό δε παίζονται εκτός αν πάει πολύ μείον η θερμοκρασία . Στη βροχή και κρύο τα καλοκαιρινά αυξάνουν το φρενάρισμα κατά πολύ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα