Προς το περιεχόμενο

Cosmote νέα πακέτα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε παίδες. Έχω μια πιθανότατα χαζή ερώτηση αλλά δεν βρήκα κατι. Έχω 200αρα αλλά όχι FttH. Συνδέομαι περίπου στα 194. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω αργότερα να πάρω τα νέα πακέτα; Οκ καταλαβαίνω πως το 1gbps υποθέτω δεν γινεται με χαλκό αλλά τα άλλα 2; μπορεί να τα δώσει χαλκός και είναι απλά θέμα αναμονής η δεν γινεται καθόλου 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Χαίρετε παίδες. Έχω μια πιθανότατα χαζή ερώτηση αλλά δεν βρήκα κατι. Έχω 200αρα αλλά όχι FttH. Συνδέομαι περίπου στα 194. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω αργότερα να πάρω τα νέα πακέτα; Οκ καταλαβαίνω πως το 1gbps υποθέτω δεν γινεται με χαλκό αλλά τα άλλα 2; μπορεί να τα δώσει χαλκός και είναι απλά θέμα αναμονής η δεν γινεται καθόλου 

Το 35b προφίλ του VDSL θεωρητικά μπορεί να φτάσει μέχρι τα 300Mbit/s down (100Mbit/s up). Αν με ρωτάς όμως αν πιστεύω ότι θα υπάρξει ελληνικός πάροχος που θα μπορέσει να δώσει 300ρα με VDSL, θα σου απαντήσω όχι.

Ο λόγος για το παραπάνω είναι απλός: θα είναι τρομακτικά λίγοι αυτοί που θα μπορούν να πιάσουν όντος 300Mbit/s με την σημερινή κατάσταση του δικτιού χαλκού (καλή ώρα εσύ που λες πιάνεις 194, δύσκολα θα πας πολύ πιο ψηλά, για να μην σχολιάσω αυτούς που πιάνουν 30Mbit/s και 50Mbit/s). Επισης σίγουρά δεν πρόκειται ο ΟΤΕ να επισκευάσει το χάλκινο δίκτυο του ώστε να δουλεύει καλύτερα το VDSL, θα το είχε κάνει καιρό τώρα αν ήθελε.

Οπότε μάλλον & δυστυχώς ταχύτητες >200Mbit/s θα δεις μόνο με FTTH (ή καλό 5G ή starlink). Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χριστών σήμερα χρειάζεται κάτι πιο γρήγορο από 200Mbit/s (για να μην πω 100Mbit/s). Φυσικά κάθε πρόοδος είναι ευπρόσδεκτη αφού μεταξύ άλλων: 1. Ρίχνει τις τιμές 2. Μπορεί σε 5-10-15 χρονιά αυτές οι πολύ γρήγορες ταχύτητες να είναι απαραίτητες.

Υ.Σ. Μια χαρά ερώτηση έκανες, αν δεν ήξερα που μπορεί να φτάσει το VDSL θα την έκανα και εγώ.

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Sudowoodo είπε

Το 35b προφίλ του VDSL θεωρητικά μπορεί να φτάσει μέχρι τα 300Mbit/s down (100Mbit/s up).

Ευχαριστούμε για την απάντηση.. και εγω τα ίδια εχω καταλάβει δλδ δεν υπάρχει πρόθεση για επισκευή του δικτύου χαλκού και επενδύσεις γίνονται στην οπτικη ίνα. 

Μια ερώτηση πανω στην ταχύτητα Upload, 

Δεν δινει συμμετρικό down /up επειδή δεν υποστηρίζει ο εξοπλισμός  ή υπάρχει κάποιος κανόνας για τα εμπορικά προγράμματα και δεν δίνουν συμμετρικό up/down? 

Δηλαδή ο εξοπλισμός υποστηρίζει συμμετρικό down/up? Αυτο θελω να μάθω.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

και εγω τα ίδια εχω καταλάβει δλδ δεν υπάρχει πρόθεση για επισκευή του δικτύου χαλκού και επενδύσεις γίνονται στην οπτικη ίνα. 

Ακριβώς, και αυτό είναι το λογικό κατ' εμέ. Ας βάλουν οπτικές παντού από το να φτιάξουν το παλιό δίκτυο χαλκού, άλλα να βάλουν…..

29 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

Δεν δινει συμμετρικό down /up επειδή δεν υποστηρίζει ο εξοπλισμός  ή υπάρχει κάποιος κανόνας για τα εμπορικά προγράμματα και δεν δίνουν συμμετρικό up/down? 

Δηλαδή ο εξοπλισμός υποστηρίζει συμμετρικό down/up? Αυτο θελω να μάθω.. 

Φαντάζομαι ότι μιλάς για FTTH. Μιας και για το VDSL είπα είδη ότι το upload πάει μέχρι 100Mbit/s

Δεν ξέρω από «μέσα» με ποια τεχνολογία στήνουν το FTTH στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το δίκτυο που φτιάχνει ο ΟΤΕ είναι GPON (ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν είναι σίγουρος). Θεωρώντας λοιπόν ότι είναι GPON, αυτό μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι  2.488Gbp/s down και 1.244Gbp/s up. Με άλλα λόγια το πρωτόκολλο δεν είναι συμμετρικό, αλλά για τα πακέτα που υπάρχουν μέχρι στιγμής (μέχρι ένα 1Gbp/s) μπορούν θεωρητικά να δώσουν συμμετρικές ταχύτητες κανονικά. Τώρα γιατί δεν δίνουν οι πάροχοι συμμετρικό δεν μπορώ να στο απαντήσω, λένε ότι έχει να κάνει με τις μισθωμένες γραμμές.

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 1

Καλησπερα. Ζητησα αναβαθμιση απο 200 σε 300αρα ταχυτητα με τιμη 31,9 για το υπολοιπο της χρησης του κουπονιου που εχω ,αλλα ξεχασα να ρωτησω εαν θα πληρωσω τελος συνδεσης. Γνωριζει κανεις; στο συμβολαιο που μου εστειλαν δεν αναγραφει κατι για τελος συνδεσης

30 λεπτά πριν, akismei είπε

Καλησπερα. Ζητησα αναβαθμιση απο 200 σε 300αρα ταχυτητα με τιμη 31,9 για το υπολοιπο της χρησης του κουπονιου που εχω ,αλλα ξεχασα να ρωτησω εαν θα πληρωσω τελος συνδεσης. Γνωριζει κανεις; στο συμβολαιο που μου εστειλαν δεν αναγραφει κατι για τελος συνδεσης

Αναβαθμίσεις απο 200 σε 300 ftth δεν νομίζω να εχει τέλος σύνδεσης αν ηταν νεα σύνδεση θα πλήρωνες τέλος σύνδεσης αλλα εσυ έχεις ftth και ανέβασες την ταχύτητα σου. 

Παρε την τηλεφωνική υποστήριξη να εισαι σίγουρος όμως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...