Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα,

ως νέος επιχειρηματίας, έχω στα σκαριά την δημιουργία ενός e-shop τεχνολογίας εκτός απο το φυσικό κατάστημα. Τώρα επειδή έχει γίνει ένα μπέρδεμα στο κεφάλι μου, όταν π.χ πάρω ένα προιόν απο τον προμηθευτή χονδρική με τιμολόγιο στα 100ε και μαζί με τον φπα θα πληρώσω 124ε, εγω στο eshop λιανικής θα το βάλω 124ε+ 20-25% πάνω για το κέρδος μου ή το κέρδος θα το προσθέσω σαν να μην υπάρχει ο φπα στα 100ε δηλαδη? Γιατί ο φπα αγοράς-πώλησης θα έρθει στα ίσια του μετά και θα μηδενίσει ουσιαστικα.

Επεξ/σία από savra19
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, savra19 είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

ως νέος επιχειρηματίας, έχω στα σκαριά την δημιουργία ενός e-shop τεχνολογίας εκτός απο το φυσικό κατάστημα. Τώρα επειδή έχει γίνει ένα μπέρδεμα στο κεφάλι μου, όταν π.χ πάρω ένα προιόν απο τον προμηθευτή χονδρική με τιμολόγιο στα 100ε και μαζί με τον φπα θα πληρώσω 124ε, εγω στο eshop λιανικής θα το βάλω 124ε+ 20-25% πάνω για το κέρδος μου ή το κέρδος θα το προσθέσω σαν να μην υπάρχει ο φπα στα 100ε δηλαδη? Γιατί ο φπα αγοράς-πώλησης θα έρθει στα ίσια του μετά και υα μησενίσει ουσιαστικα.

Όπως και να το υπολογίσεις δεν έχει διαφορά...

100 (χωρίς ΦΠΑ) + 25% κέρδος = 125 + 24% ΦΠΑ = 155

124 (με ΦΠΑ) + 25% κέρδος = 155

Το σωστό πάντως είναι να το κάνεις με τον πρώτο τρόπο, πρώτα να κάνεις τους υπόλοιπους λογαριασμούς και μετά να προσθέτεις τον ΦΠΑ.

Δημοσ.

Και πως γινεσαι ανταγωνιστος τοτε? με βαση ολα τα παραπανω πας πολυ κατω σε μια μηχανη αναζητησης οπως πχ το skroutz, βαση τιμης εισαι ακριβως και ολοι οι ανταγωνιστες εχουν τους ιδιους προμηθευτες πανω κατω. Και δεν λεμε για 5ε διαφορα αλλα για πολυ μεγαλυτερες.

Κατι κανω λαθος με τους προμηθευτες μαλλον...

Δημοσ.

Για να έχεις χαμηλότερη τιμή από τους υπόλοιπους τότε θα πρέπει να βάλεις χαμηλότερο κέρδος από τους υπόλοιπους, όχι υψηλότερο...

Δημοσ.

Σωστό αυτό αλλα ήδη βλέπω οτι σε αρκετά ποιοντα απο την αγορα τους βγαινει πιο ακριβα απο τους αλλους χωρις να βαλω το κερδος :P

Δημοσ.

Τότε μπορεί να πρόκειται για διαφορετικούς προμηθευτές, μπορεί λόγω ποσότητας να παίρνουν εκπτώσεις που δεν παίρνεις εσύ, μπορεί να πρόκειται για παραεισαγωγές, μπορεί να φοροδιαφεύγουν, να είναι απατεώνες, κοκ. Καμία σχέση όλα αυτά με το πως υπολογίζεται Ο ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν εισαι νεος επιχειρηματιας και δεν ξερεις ακομα την αγορά απέφυγε την online αγορα είναι σφαγείο.

Δεν ξερω και τι πουλας, αλλο να πουλας επώνυμα προϊόντα και αλλο πχ ρουχα που δεν ειναι εύκολο ο αλλος να τα συγκρίνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...