Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μιας και έρχεται δύσκολος χειμώνας, αποφάσισα να δω πώς μπορώ να περικόψω κατανάλωση ρεύματος. Αντιλήφθηκα ότι το ψυγείο σαν συσκευή καίει παραπάνω από ότι νομίζει ο μέσος καταναλωτής. Έχω ένα Lg ντουλάπα δεκαπενταετίας, το οποίο μετά από δοκιμές  στο νυχτερινό ρεύμα, τώρα το καλοκαίρι, και χωρίς καμία άλλη συσκευή σε πρίζα, καίει περίπου 1,4Kw το 8ωρο (23:00-7:00), άρα 4.2kw τουλάχιστον το 24ωρο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι η κατανάλωση αυτή ειναι επειδή το ψυγείο έχει μεγάλο κύκλο λειτουργίας, δηλαδή από την 1 ώρα, λειτουργεί τουλάχιστον 45 λεπτά. Τα λάστιχα του ειναι οκ, οι αποστάσεις από τον τοίχο ειναι οκ, καθαρισμός πίσω στις σίτες γίνεται τακτικά. Έχει δοκιμάσει κάποια άλλο κάτι αντίστοιχο; Τα καινούργια ψυγεία ομολογώ έχουν πολύ δελεαστικές καταναλώσεις, τουλάχιστον ονομαστικές και είμαι στο ψάξιμο αν αξίζει αλλαγή με ένα αντίστοιχο νέο ψυγείο ντουλάπα με F κατανάλωση της τάξης των 450kw τον χρόνο.
Υ.Γ θερμοκρασία συντήρησης 4 βαθμοί, θερμοκρασία κατάψυξης -17 βαθμοί 

9AD95799-020E-4FBC-A4AB-00F3C7DCD02E.jpeg

Επεξ/σία από dgeorge4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι μάλλον κάτι δεν είναι σωστό.

Θα σου πρότεινα να πάρεις μια συσκευή μέτρησης κατανάλωσης και να δεις μια μέση ημερήσια κατανάλωση του ψυγείου.

Τα νούμερα που λες τα θεωρώ πολύ υψηλά και αν ισχύουν μιλάμε για πρόβλημα.

Βάσει κανονικής απορροφουμενης ισχύος,  στις 8 ωρες θα έπρεπε να καιεί 170x8=1360w με 100% κύκλο λειτουργίας.

Υπολόγισε ότι το ψυγείο θα έχει και φοβερά μικρότερη κατανάλωση τον χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Μπορεί να επηρεάσει ένας κακός κομπρεσορας ή ένα πολύ φορτωμένο ψυγείο

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

250 +- ευρώ μόνο το ψυγείο το 4μηνο... συμφέρει να αγοράζεις πάγο και να γυρίσουμε 150 χρόνια πίσω. Όλες οι ντουλάπες έχουν μεγάλη κατανάλωση.

Εκτός από τις γρίλιες που λες θέλει και καθαρισμό μέσα από αυτές κάτι που επιβαρύνουν την κατανάλωση αρκετά όπως και να δουλεύει σε μη κλιματιζόμενο χώρο. Τουλάχιστον να είναι σε καλά αεριζόμενο χώρο αν θες να δεις βελτίωση.

3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Νομίζω ότι μάλλον κάτι δεν είναι σωστό.

Θα σου πρότεινα να πάρεις μια συσκευή μέτρησης κατανάλωσης και να δεις μια μέση ημερήσια κατανάλωση του ψυγείου.

Τα νούμερα που λες τα θεωρώ πολύ υψηλά και αν ισχύουν μιλάμε για πρόβλημα.

Βάσει κανονικής απορροφουμενης ισχύος,  στις 8 ωρες θα έπρεπε να καιεί 170x8=1360w με 100% κύκλο λειτουργίας.

Υπολόγισε ότι το ψυγείο θα έχει και φοβερά μικρότερη κατανάλωση τον χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες

2h defrost το 24h = 0.52 kWh

Ας πούμε πως το καλοκαίρι δουλεύει 22 ώρες - 2 ώρες τα defrost = 3.4 kWh

Σύνολο 3,92 kWh/24h που και αυτές είναι στο όριο αν δεν έχεις κλιματισμό στον χώρο ή τουλάχιστον καλό αερισμό και φυσικά να μην έχεις ίχνος σκόνης από πίσω και να μην είναι μέσα σε ντουλάπια κουζίνας κτλ.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ναι μέσα από τις γρίλιες φαίνεται να έχει σκόνη αρκετή, θα δοκιμάσω αν μπορώ κάτι παραπάνω για να τη βγάλω. Η μέτρηση ήταν απλή, στο σπίτι έκαιγε το ψυγείο το μόντεμ και το σταθερό τηλέφωνο για το 8ωρο μετρήσεων. Το πρωί πήγα και είδα τη νυχτερινή κατανάλωση στο ρολόι της ΔΕΗ. Επίσης, πριν κάνω οποιαδήποτε δοκιμή, έκλεισα και το ψυγείο και έλεγξα το ρολόι ότι δε πήγαινε βήμα, προς φόβο Ιουδαίων μη έχουμε καμία ρευματοκλοπή :) Με μια μικρή αναζητηση στο goole βρήκα αναφορές σαν του κλαους για παρόμοιες καταναλώσεις, αλλά με παλιότερα ψυγεία. Για τα τριετίας δε βρίσκω κάποιον που να έχει ασχοληθεί με την πραγματική κατανάλωση. Οικογένεια με 3 παιδιά, δε παίζει ψυγείο μικρότερης χωρητικότητας, όποτε αν είναι να πάρω πάλι ντουλάπα και να καίει πραγματικά 2,5+kw την ημέρα, δε νομίζω να αξίζει η μετάβαση 

Δημοσ.

η καταναλωση ειναι συναρτηση της χρησης. Το νουμερο που βλεπεις στο ενεργειακο ταμπελακι ειναι με καποιες συγκεκριμενες παραδοχες. Στον πραγματικο κοσμο, το ιδιο ψυγειο σε ενα σπιτι με πλατη αμονωτο τοιχο που τον βαραει ο ηλιος με θερμοκρασια δωματιου 30 βαθμους και 5 ατομα να το ανοιγουν 2-3 φορες την ωρα θα εχει πολλαπλασια καταναλωση απο αυτη που θα εχει σε ενα σπιτι που ο χωρος εχει θερμοκρασια 25 βαθμους και το ψυγειο ανοιγει 2 φορες το μεσημερι και 2 φορες το βραδυ. Την πραγματικη καταναλωση θα τη δεις με με μετρητη στην πριζα, και σε 24 ωρες κανονικης χρησης.

αυτο που στα περισοτερα ψυγεια θελει καθαρισμα, και καπως βοηθαει στην καταναλωση ειναι ο συμπυκνωτης. Καποια τον εχουν κατω, τα περισοτερα πισω. Βγαλτο απο την πριζα, παρε μια δυνατη ηλεκτρικη σκουπα (αν εχεις κανα πεπιεσμενο αερα ακομα καλυτερα) και κανα swiffer και καθαρισε τον σχολαστικα. Και πριν αποφασισεις να αγορασεις καινουργιο δες και καταναλωση οταν οι θερμοκρασιες περιβαλοντος θα πανε κοντα στους 20 βαθμους.

• Like 2
Δημοσ.

Το καλοκαίρι αναγκαζόμαστε να βάζουμε τον θερμοστάτη σε πιο κρύα λειτουργία οπότε αυξάνεται ο κύκλος λειτουργίας του συμπιεστή. Ειδικά αν έχετε φορτωμένο το ψυγείο και τη κατάψυξη μπορεί να μη κάνει καθόλου διαλείμματα. Άλλο κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί κυρίως Πάσχα και Χριστούγεννα είναι να γεμίζουν κρέατα τον καταψύκτη μπλοκάροντας τη κυκλοφορία του αέρα. Πρέπει να κάνετε δοκιμές με μετρητή κατανάλωσης για να έχετε πλήρη εικόνα του πόσο καίει.

Πέρα απ'τα οικιακά ψυγεία... όσοι είστε επαγγελματίες προσέξτε πολύ τα παλιά ψυγεία δεκαετίας 90s της Crystal, Frigorex κλπ που δίνουν δωρεάν οι εταιρίες (Coca Cola, ΦAΓΕ κλπ) με χρησιδάνειο. Όταν κάνουν διάλλειμα καίνε 30-35W για τον ανεμιστήρα και τις λάμπες... όταν λειτουργεί ο συμπιεστής καίνε από 300W ως 1200W, ανάλογα το μέγεθος του ψυγείου. Αν βάλετε μετρητή κατανάλωσης και δείτε ότι τραβάει ασταμάτητα πάνω από 300W χωρίς να πέφτει καθόλου στα 30W, τότε έχετε πρόβλημα στο θερμοστάτη ή στη κυκλοφορία του φρέον. Αν δεν έχετε μετρητή κατανάλωσης βγάλτε τη σχάρα στο κάτω μέρος και δείτε αν κάνει παύση το μοτέρ ή όχι. Εγώ έστειλα ένα αρχές του καλοκαιριού για συντήρηση έπειτα από πολλές πιέσεις, τελικά δε γινόταν και μου έφεραν άλλο... εννοείται μεταχειρισμένο αλλά σε άριστη κατάσταση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτόν τον συμπυκνωτή από πίσω σε μένα φαίνεται λες και δεν έχει. Πως μπορώ να τον καθαρίσω;  Είναι κρυμμένος;  Έχω ένα μικρό ψυγείο Hitachi 3ετίας 180 ύψος 60 πλάτος με inverter που καίει 1,33 kwh μεσο όρο την μέρα. Έχω μετρητή πάνω στην πρίζα.

Επεξ/σία από esertas
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, esertas είπε

Αυτόν τον συμπυκνωτή από πίσω σε μένα φαίνεται λες και δεν έχει. Πως μπορώ να τον καθαρίσω;  Είναι κρυμμένος;  Έχω ένα μικρό ψυγείο Hitachi 3ετίας 180 ύψος 60 πλάτος με inverter που καίει 1,33 kwh μεσο όρο την μέρα. Έχω μετρητή πάνω στην πρίζα.

Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο. Σε αυτή τη φάση έχω συμβόλαιο με 0,15€/κιλοβατώρα. Με αυτό το ψυγειο πληρώνω 1,33*0,15*365 = 73€ ετησίως; Σωστά έχω καταλάβει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο. Σε αυτή τη φάση έχω συμβόλαιο με 0,15€/κιλοβατώρα. Με αυτό το ψυγειο πληρώνω 1,33*0,15*365 = 73€ ετησίως; Σωστά έχω καταλάβει;

Υποψιάζομαι πως στα 0,15€ δεν συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, αν ναι θα πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστον άλλα 6 λεπτά για αυτές.

Δημοσ.

Μέτρησα το καλοκαίρι το δικό μας 12ετίας (Α+) με διαστάσεις 186χ60χ70 και κατανάλωνε σε κλειστό σπίτι (μόνο ένα τηλέφωνο και το ρούτερ, ασφάλειες οφφ, πολυμπριζα, aircondition off) με θερμοκρασία 29-30 βαθμούς στο δωμάτιο περίπου 2kwh την ημέρα

• Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, ObeyWario! said:

Θερμοκρασία συντήρησης δεν είναι λίγο χαμηλά στους 4 βαθμούς;

2-4 είναι υποτίθεται για την συντήρηση και -18 για την κατάψυξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε συνέχεια του πρώτου post έβαλα χθες αυτόν τον μετρητή https://www.skroutz.gr/s/15179620/Well-Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-S630010.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share μαζί με ένα θερμόμετρο ψυγείου. Μετά από ένα 24ωρο η κατανάλωση έδειξε 3.4kw, τα watts έδειχναν σε idle 18W, σε λειτουργία 168w και κάποιες φορές 233w. Το θερμόμετρο έδειξε -17 στην κατάψυξη και 6 στη συντήρηση. Πιστεύω είναι φυσιολογικά, θα ήθελα όμως τη συντήρηση πιο κάτω αφού το έχω ρυθμίσει στους 4 βαθμούς. Οι επιλογές είναι 0,2,3,4,6 βαθμοί 

Επεξ/σία από dgeorge4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dgeorge4 είπε

Σε συνέχεια του πρώτου post έβαλα χθες αυτόν τον μετρητή https://www.skroutz.gr/s/15179620/Well-Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-S630010.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share μαζί με ένα θερμόμετρο ψυγείου. Μετά από ένα 24ωρο η κατανάλωση έδειξε 3.4kw, τα watts έδειχναν σε idle 18W, σε λειτουργία 168w και κάποιες φορές 233w. Το θερμόμετρο έδειξε -17 στην κατάψυξη και 6 στη συντήρηση. Πιστεύω είναι φυσιολογικά, θα ήθελα να τη συντήρηση πιο κάτω αφού το έχω στους 4 βαθμούς 

168 είναι όταν δουλεύει ο κομπρεσσορας, 233 όταν κάνει απόψυξη (κάνει ησυχια τότε και θα ακούς και κάνα κρακ από πάγο που σπάει). Τα γραφει στη φωτό που έβαλες κιόλας.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dgeorge4 είπε

Σε συνέχεια του πρώτου post έβαλα χθες αυτόν τον μετρητή https://www.skroutz.gr/s/15179620/Well-Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-S630010.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share μαζί με ένα θερμόμετρο ψυγείου. Μετά από ένα 24ωρο η κατανάλωση έδειξε 3.4kw, τα watts έδειχναν σε idle 18W, σε λειτουργία 168w και κάποιες φορές 233w. Το θερμόμετρο έδειξε -17 στην κατάψυξη και 6 στη συντήρηση. Πιστεύω είναι φυσιολογικά, θα ήθελα όμως τη συντήρηση πιο κάτω αφού το έχω ρυθμίσει στους 4 βαθμούς. Οι επιλογές είναι 0,2,3,4,6 βαθμοί 

Τον χειμώνα θα πέσει πιο χαμηλά η κατανάλωση, και γενικότερα φαντάζομαι ο μέσος όρος στο έτος θα είναι πιο κάτω από τις 3,4KWh/24h που μέτρησες.

Όσο για τις θερμοκρασίες, αν θέλεις μπορείς να το ρυθμίσεις στους 2 ώστε να έχεις 4 στην συντήρηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...