mechpanos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, DrLo είπε Ποιός είναι ο Πάνος ? Εγώ Doctor. Σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, το ΤΕΕ είναι πολύ σημαντικό. Κεντρικά δεν έχω άποψη, αλλά το να λέει κανείς ότι δεν ψηφίζει στον επαγγελματικό φορέα που τον εκπροσωπεί, για εμένα δεν έχει νόημα. Αν δεν ψηφίζεις και δεν συμμετέχεις, δεν έχεις και δικαίωμα να ασκήσεις κριτική. Άλλο οι φοιτητικές εκλογές.
DrLo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Εγώ Doctor. Σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, το ΤΕΕ είναι πολύ σημαντικό. Κεντρικά δεν έχω άποψη, αλλά το να λέει κανείς ότι δεν ψηφίζει στον επαγγελματικό φορέα που τον εκπροσωπεί, για εμένα δεν έχει νόημα. Αν δεν ψηφίζεις και δεν συμμετέχεις, δεν έχεις και δικαίωμα να ασκήσεις κριτική. Άλλο οι φοιτητικές εκλογές. Μα δε θέλω να συμμετέχω με το στανιό. Με το ζόρι με βάλανε στο ΤΕΕ. Φυσικά και έχεις δικαίωμα να ασκείς κριτική σε κάτι που δε συμμετέχεις. Αν είναι σημαντικό το ΤΕΕ για σένα ή για τοπικό επίπεδο, good for you. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2022 από DrLo
mechpanos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Όχι. Η δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να έρθεις να ψηφίσεις, να αναδείξεις μέλη στα συμβούλια που θα ικανοποιούν τις προτιμήσεις σου. Αν δεν βγουν αυτά, ή βγουν και δεν ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σου, έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις την κριτική σου. Σου δίνει επίσης το δικαίωμα να συμμετέχεις εσύ, και να κάνεις ότι μπορείς για να γίνει καλύτερο το έργο του οργανισμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σου και των αρμοδιοτήτων του οργανισμού. Όταν επιλέγεις να μην συμμετέχεις, έχεις αρνηθεί αυτά τα δικαιώματα άρα στερείσαι και το δικαίωμα κριτικής. Από εκεί και πέρα για κάποιον μπορεί να είναι σημαντικό ή όχι, μπορεί να επιλέξει να μην συμμετέχει ή να μην πληρώνει τις εισφορές του, δικό του θέμα, δεν με απασχολεί.
Maurikycli Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Γι'αυτό έχουμε τους εκπροσώπους που μας αξίζουν (γενικά).
leftys Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Τελικα το ερωτημα που απασχολει πολλους ειναι, μπορείς να ξεγραφτεις από το ΤΕΕ? Αν ναι, το έχει κάνει κανείς να μας πει εμπειρία και πως το έκανε? Χρειάζεται να εξοφληθουν οι χρωστουμενες συνδρομες?
Dimioiko Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Παιδιά να ρωτήσω και γω την χαζομάρα μου. Έχοντας αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο γράφτηκα στο ΤΕΕ χωρίς να το πολύ σκεφτώ. Έκτοτε δουλεύω ως προγραμματιστής και δεν ασχολούμαι ούτε με μπλοκάκι ούτε με υπογραφές. Παρ όλα αυτά ασφαλίζομαι στο ΤΣΜΕΔΕ και μου έρχεται η συνδρομή 20 ευρώ κάθε χρόνο. Έχει νόημα αυτό που κάνω; Αν μέχρι την σύνταξη έχουν φτάσει οι οφειλές 2-3 χιλιάρικα θα πρέπει να τα πληρώσω για να μπορέσω να πάρω σύνταξη;
mariosnik_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Dimioiko είπε Αν μέχρι την σύνταξη έχουν φτάσει οι οφειλές 2-3 χιλιάρικα θα πρέπει να τα πληρώσω για να μπορέσω να πάρω σύνταξη; Ναι θα πρέπει να πληρώσεις. Οφειλές πριν την 20ετια παραγράφονται με βάση τον νόμο. Αλλά μόνο με δικαστήριο θα το κερδίσεις, ποντάρουν ότι δεν θα συμφέρει και δεν θα μπορείς να περιμένεις να πάρεις σύνταξη μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση, οπότε να αναγκαστείς να τα πληρώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα