kover Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Ως νέος ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός εννοείτε; ναι
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kover είπε ναι Ναι, γιατί ανήκετε στην πρώτη 5ετια (ειδική κατηγορία). Μετά όμως;
kover Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ναι, γιατί ανήκετε στην πρώτη 5ετια (ειδική κατηγορία). Μετά όμως; η απάντηση που σχολίασα έλεγε το παρακάτω: - ΕΦΚΑ = €285/μήνα η κατώτερη κατηγορία αν ο συντάκτης ανοίξει τώρα μπλοκάκι δεν θα δίνει τόσα, άλλα τα 201€ που δίνω εγώ. το τι θα δίνει σε 5 χρόνια ελάχιστη σημασία έχει. 1
Dantε Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, DrLo είπε Δεν είναι 20 ευρώ το χρόνο. Ανεβαίνει όσο πάει Το καλό είναι ότι δεν "τοκίζεται" αν δεν πληρώνεις. Εγω παντως τα τελευταια 3 χρονια 20 ευρω πληρωνω.Τωρα αν ανεβαινει μετα απο καποια χρονια δε γνωριζω αλλα θυμαμαι και ο παλιος μου εργοδοτης που ηταν 20+ χρονια στο ΤΕΕ, τοσα πληρωνε. Αλλο που και εκεινος τα πιστολιαζε.
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, kover είπε η απάντηση που σχολίασα έλεγε το παρακάτω: - ΕΦΚΑ = €285/μήνα η κατώτερη κατηγορία αν ο συντάκτης ανοίξει τώρα μπλοκάκι δεν θα δίνει τόσα, άλλα τα 201€ που δίνω εγώ. το τι θα δίνει σε 5 χρόνια ελάχιστη σημασία έχει. Το θέμα που ανοίχθηκε, αφορά στη γενική περίπτωση του αν αξίζει ή όχι να εγγραφεί στο ΤΕΕ και να πληρώνει ΕΦΚΑ (βλ. και πρώτη ανάρτηση). Σωστά απάντησε ο συνάδελφος, αυτή είναι η κατώτερη κατηγορία, όχι η ειδική (αλλιώς και κατώτατη, με συγκεκριμένη χρονική ισχύ). Το αν θα έχει ελάχιστη ή μη σημασία, το ποσό των συνολικών εισφορών της πρώτης 5ετίας έναντι των υπολοίπων τουλάχιστον 30 ετών επαγγελματικής ενασχόλησης, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας το απαντήσω. 1
ribo7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Dantε είπε Εγω παντως τα τελευταια 3 χρονια 20 ευρω πληρωνω.Τωρα αν ανεβαινει μετα απο καποια χρονια δε γνωριζω αλλα θυμαμαι και ο παλιος μου εργοδοτης που ηταν 20+ χρονια στο ΤΕΕ, τοσα πληρωνε. Αλλο που και εκεινος τα πιστολιαζε. 20€ ετήσια συνδρομή ΤΕΕ? Πως το έκλεισες το deal? Και εγώ στα 50€/χρόνο, έχω φτάσει τα ~500€ να χρωστάω. Αν θυμάμαι καλά 20€ είχε παλιά, τότε που έστελαν σπίτι και ένα περιοδικό ΤΕΕ.
Dantε Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, ribo7 είπε 20€ ετήσια συνδρομή ΤΕΕ? Πως το έκλεισες το deal? Και εγώ στα 50€/χρόνο, έχω φτάσει τα ~500€ να χρωστάω. Αν θυμάμαι καλά 20€ είχε παλιά, τότε που έστελαν σπίτι και ένα περιοδικό ΤΕΕ. Ισως επειδη ειμαι νεο μελος;δεν εχω ιδεα. Αλλα οπως ειπα και παλιο μελος το ιδιο πληρωνε.Τι να πω.
dkstopo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 πολυτεχνείο τελείωσες? σου χω νέα. Αν δεν γραφτείς στο ΤΕΕ δεν είσαι λογίζεσαι μηχανικός. Εδώ άλλοι κάνουν τεμενάδες για να γραφούν και κάποιο το σκέφτονται? Τι να πει κανεις... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, dkstopo είπε πολυτεχνείο τελείωσες? σου χω νέα. Αν δεν γραφτείς στο ΤΕΕ δεν είσαι λογίζεσαι μηχανικός. Εδώ άλλοι κάνουν τεμενάδες για να γραφούν και κάποιο το σκέφτονται? Τι να πει κανεις... Ναι, εσυ ίσως είσαι παλιός και οι τότε νέοι που τέλειωναν τα πολυτεχνεία και αποκτουσαν πτυχίο να έκαναν έτσι όπως λες. Εδώ και 10 χρόνια, πάρα πολλοί το σκέφτονται δίπλα και τριπλα, ειδικά τις εποχές που γινόταν αυτόματη εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ. Ο άνθρωπος ρώτησε τα κόστη και να ξέρει τι συμβαίνει πάνω κάτω και καλά κάνει. Άμα θέλει σίγουρα να εργαστεί στο αντικείμενο τότε να γραφτεί, αν δεν καίγεται τόσο η θέλει να δραστηριοποιηθει σε άλλον τομέα δεν χρειάζεται. Από το να τρέχουν συνδρομές και υποχρεώσεις άλλο τίποτε. 3
pogchamp Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Αν εργαστείς πχ σε Nokia σαν software engineer στην τελική αξίζει ή όχι το ΤΕΕ;
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, pogchamp είπε Αν εργαστείς πχ σε Nokia σαν software engineer στην τελική αξίζει ή όχι το ΤΕΕ; Αυτό εξαρτάται από τον εργοδότη, την πρόσληψη που θα γίνει και το τι ζητήσει. Αν ζητήσει άδεια άσκησης επαγγέλματος, τότε θα πρέπει να την προσκομίσεις. Δεν τίθεται θέμα αξίας ή μη. Αν σε προσλάβουν ως γραμματεία (για να κάνεις δουλειά μηχανικού και να γλυτώνουν μισθό και εισφορές μηχανικού), τότε όχι δεν αξίζει. Θα είσαι γραμματεία στα χαρτιά και θα κατοχυρώσεις τα αντίστοιχα δικαιώματα. Δεν γίνεται όμως και ΝΟΚΙΑ και γραμματεία και μισθό μηχανικού και σύνταξη μηχανικού. Νομίζω αυτό είναι ξεκάθαρα αντιληπτό. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias
Dantε Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, pogchamp είπε Αν εργαστείς πχ σε Nokia σαν software engineer στην τελική αξίζει ή όχι το ΤΕΕ; Οχι. Εκτος και αν θες να ασφαλιζεσαι σα μηχανικος. Ουσιαστικα αν θες να βαζεις υπογραφες το θες το ΤΕΕ. 1
mechpanos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Υπόψη σε μερικές κατηγορίες η ημερομηνία εγγραφής στο ΤΕΕ λογίζεται ως έναρξη προϋπηρεσίας. Πχ για Τεχνικός Ασφαλείας, ή αν θες να κάνεις μελετητικό ή εργοληπτικό πτυχίο. 20κάτι € είναι για τα πρώτα 5 χρόνια νομίζω, μετά πάει στο 50άρι.
DrLo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Dantε είπε Εγω παντως τα τελευταια 3 χρονια 20 ευρω πληρωνω.Τωρα αν ανεβαινει μετα απο καποια χρονια δε γνωριζω αλλα θυμαμαι και ο παλιος μου εργοδοτης που ηταν 20+ χρονια στο ΤΕΕ, τοσα πληρωνε. Αλλο που και εκεινος τα πιστολιαζε. Κατσε γιατί με αγχώνεις. Εμένα γιατί μου έρχεται περισσσότερο. Λες να είναι οι τόκοι που δε πληρώνω ? αυτό το 896 είναι όντως το προηγούμενο χαρτί (και αντίστοιχα όλα μέχρι το 2001 που ξεκίνησα) πιο παλιά ναι κάπου εκεί ήταν 20, 25 κάτι δε ξέρω αν παίζει με το πότε γράφτηκες. 13 ώρες πριν, pogchamp είπε Τι εννοείς 1000... Πληρώνεις συνδρομή ΤΕΕ 1000 ευρώ το χρόνο?! όχι, χρωστάω από όσα χρόνια έχω να πληρώσω 1000 αθροιστικά, τελευταία φορά πλήρωσα ίσως τα πρώτα 2-3 χρόνια και κάπου το 2005 πρέπει να σταμάτησα Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από DrLo
Dantε Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Η εξόφληση των συνδρομών ΤΕΕ πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει το τέλος χαρτοσήμου(2,4%) που αναλογεί Επιλογή 'Ετος Τύπος οφειλής Οφειλές Πληρωμές Διαφορά Τρέχον υπόλοιπο Τρέχον υπόλοιπο με χαρτόσημο 2022 Συνδρομή μέλους 20,00 € 20,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 € 2021 Συνδρομή μέλους 20,00 € 20,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 € 2020 Συνδρομή μέλους 20,00 € 20,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 € 2019 Συνδρομή μέλους 40,00 € 40,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 € Μπορει να ανεβαινει μετα οπως αναφερθηκε παραπανω.Αλλα οπως ειπα, αν θυμαμαι καλα και παλαιοτερος μηχανικος τοσο εδινε. Παντως αν οντως παει 50αρικο και εγω θα το πιστολιαζω μου φαινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα