Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, M A T R I X είπε

Τόσα χρόνια που δουλεύω σε clamshell mode δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με την μπαταρία τους. Αντιθέτως όσες φορές είχα δουλέψει mbp με τον τρόπο που προτείνεται εδώ αλλά και σε άλλα threads, η μπαταρία με άφησε σχετικά σύντομα.

Ίσως έτυχε...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/9/2022 στις 4:45 ΜΜ, kormos είπε

Ίσως έτυχε...

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Apple από την στιγμή που κατάργησε την αποσπώμενη μπαταρία επιδόθηκε στον σχεδιασμό πιο έξυπνων μπαταριών και συστήματος διαχείρισης ενέργειας του λαπτοπ. 

Το από πάντα άλλαξε στα laptop της apple μετά από τα παραπάνω. 

Τα macbook έχοντας την μπαταρία σε άμεση επαφή με την θερμότητα του υπολοίπου υπολογιστή, υπέφεραν από υπερθέρμανση κατά την διάρκεια της φόρτισης ή το χειρότερο κατά την διάρκεια της εκφορτισης με γρήγορο ρυθμό( λόγω υψηλής κατανάλωσης). 

Αν δεν κάνεις κάτι, που απαιτεί επιδόσεις και κατά συνέπεια αυξημένες θερμοκρασιες, όσες φορές και να φορτίσεις ή να εκφορτισεις το macbook δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Από την στιγμή που κάνεις κάτι έντονο όμως, που απαιτεί επιδόσεις άρα και θερμοκρασία, η φόρτιση και εκφορτιση καταληγουν καταστροφικες για την μπαταρία. 

Οπότε, κάποιος που βγάζει το laptop από την πρίζα επειδή φόρτισε η μπαταρία(και "δεν κάνει να μένει στην πρίζα" ) ενώ τρέχει πχ. πρόγραμμα rendering, δεν είναι καθόλου παράξενο ή τυχαίο, αν η μπαταρία του τα φτύσει από υπερθέρμανση καποια στιγμη. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, atheatos είπε

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Apple από την στιγμή που κατάργησε την αποσπώμενη μπαταρία επιδόθηκε στον σχεδιασμό πιο έξυπνων μπαταριών και συστήματος διαχείρισης ενέργειας του λαπτοπ. 

Το από πάντα άλλαξε στα laptop της apple μετά από τα παραπάνω. 

Τα macbook έχοντας την μπαταρία σε άμεση επαφή με την θερμότητα του υπολοίπου υπολογιστή, υπέφεραν από υπερθέρμανση κατά την διάρκεια της φόρτισης ή το χειρότερο κατά την διάρκεια της εκφορτισης με γρήγορο ρυθμό( λόγω υψηλής κατανάλωσης). 

Αν δεν κάνεις κάτι, που απαιτεί επιδόσεις και κατά συνέπεια αυξημένες θερμοκρασιες, όσες φορές και να φορτίσεις ή να εκφορτισεις το macbook δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Από την στιγμή που κάνεις κάτι έντονο όμως, που απαιτεί επιδόσεις άρα και θερμοκρασία, η φόρτιση και εκφορτιση καταληγουν καταστροφικες για την μπαταρία. 

Οπότε, κάποιος που βγάζει το laptop από την πρίζα επειδή φόρτισε η μπαταρία(και "δεν κάνει να μένει στην πρίζα" ) ενώ τρέχει πχ. πρόγραμμα rendering, δεν είναι καθόλου παράξενο ή τυχαίο, αν η μπαταρία του τα φτύσει από υπερθέρμανση καποια στιγμη. 

Σε ποια μοντέλα η Apple έχει καταργήσει την αφαίρεση μπαταρίας?

Εκτός αν μιλάς για πολύ παρελθόν της χρονιάς 2010 πχ

Όσα χρόνια έχω MBP στην κατοχή μου δεν έχω συναντήσει πάντως καμμία υπερθέρμανση...

Θεωρητικά είναι κάτι σαν το ποτήρι με το νερό.

Όσο έχεις τη βρύση ανοιχτή και γεμίζει ενώ πίνεις...δεν κάνει κακό.

Μφχ :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Όσα χρόνια έχω MBP στην κατοχή μου δεν έχω συναντήσει πάντως καμμία υπερθέρμανση...

Νομίζω ότι έγραψα κατεργησε την αποσπομενη μπαταρία και όχι ότι η Apple έχει καταργήσει την αφαίρεση της μπαταρίας. 

Και ναι εννοώ τα μοντέλα πριν το 2010   που μπορούσες να ξεκουμπωσεις την μπαταρία χωρίς κατσαβίδι, να την αλλάξεις ταχύτατα με μια φορτισμένη όπως ακριβώς και με τα κινητά εκείνης της εποχής που είχαν τα περισσότερα αποσπώμενη μπαταρία. Νομίζω ότι έγινα κατανοητός.... 

Νομίζω ότι έγραψα κατεργησε την αποσπομενη μπαταρία και όχι ότι η Apple έχει καταργήσει την αφαίρεση της μπαταρίας. 

Και ναι εννοώ τα μοντέλα πριν το 2010   που μπορούσες να ξεκουμπωσεις την μπαταρία χωρίς κατσαβίδι, να την αλλάξεις ταχύτατα με μια φορτισμένη όπως ακριβώς και με τα κινητά εκείνης της εποχής που είχαν τα περισσότερα αποσπώμενη μπαταρία. Νομίζω ότι έγινα κατανοητός.... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atheatos είπε

Μου διέφυγε το αποσπώμενη :)

Τώρα όσο για την υπερθέρμανση θεωρώ πως με το χρόνια "μεταλλικό πλαίσιο" καταφέρνει ικανοποιητικές θερμοκρασίες...

Έχει τύχει σε προσωπική χρήση να έχεις συναντήσει εσύ σε δικές σου συσκευές?

Μφχ

Δημοσ.

Μου διέφυγε το αποσπώμενη :)

Τώρα όσο για την υπερθέρμανση θεωρώ πως με το χρόνια "μεταλλικό πλαίσιο" καταφέρνει ικανοποιητικές θερμοκρασίες...

Έχει τύχει σε προσωπική χρήση να έχεις συναντήσει εσύ σε δικές σου συσκευές?

Μφχ

Έχω δει αρκετές φουσκωμένες μπαταρίες άλλων... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atheatos είπε

Έχω δει αρκετές φουσκωμένες μπαταρίες άλλων... 

Το αποκλείουμε να είναι κακός τρόπος χρήσης?

Σε δικό μου ενεργό ακόμα μοντέλο του 2008 είχα δει ελαφρώς "τσαλακωμα" και την είχα αλλάξει προληπτικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πρώτο mac και για τη χρήση που περιγράφεις θα πρότεινα κι εγώ Macbook Air M1 που είναι παλιότερο με χαμηλοτερη τιμή και δε θα αγχωθείς να το πάρεις αναβαθμισμένο (με 16RAM ή/και 512). Σε καμιά 8-10 χρόνια όταν μπορεί να χρειαστείς καινούριο υπολογιστή τότε παίρνεις ένα δυνατό latest model της apple. Αν σε βολέψει το Mac δε νομίζω να ξαναγυρίσεις ποτέ ξανά σε windows. 

Επεξ/σία από fanastas
  • Like 1
Δημοσ.

Μη μπλέξεις με Apple, έτσι και ξεκινήσεις δεν έχει σταματημο. Έτσι άρχισα και γώ και πλέον τίποτε άλλο πλην apple🤘🏿

Δημοσ.

Υπάρχει πιθανότητα στο ΚΙΝΟ του οκτωβρίου σε λίγες μέρες να χουμε ανακοινώσεις για τα νέα macmini με Μ2 και macbook 

Apple appears to have three product updates on the roster for the remainder of 2022: updated 11-inch and 12.9-inch ‌iPad Pro‌ models with the M2 chip, an updated ‌Mac mini‌ with ‌M2‌ and unannounced "‌M2‌ Pro" chip options, and updated 14-inch and 16-inch MacBook Pro models.

Επίσης τα ανακατασκευσμενα macbook air m1 από amazon είναι μια καλή λύση αν εισαι επιφυλακτικός και δεν θες να δώσεις 900+ ευρώ για καινούργιο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας και τη διάθεσή σας να μου απαντήσετε. Εάν έχω κάτι άλλο θα επανέλθω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...