Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας με έχει φάει ο ανιψιός μου να μεταβώ σε apple μετά το πρώτο βήμα σε κινητό της ίδιας εταιρίας. Σκοπός μου είναι να έχω ένα λάπτοπ που θα μπορώ να το συνδέω στην οθόνη μου για υπολογιστή σπιτιού (με συνεχή παροχή ρεύματος) και όταν χρειάζεται να το έχω ως φορητό. Η χρήση είναι η τυπική, word xl, powerpoint, internet, ήπια επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, spss (ξέρω δεν τρέχει σε mac).

Δεν σκοπεύω για τα επόμενα 5 χρόνια να προβώ σε άλλη αγορά υπολογιστή και για αυτό σκέφτομαι τους υπολογιστές της apple. Το θέμα είναι με τι να ξεκινήσω mac book air 8gb/512; 16gb/256; Mac book pro 8gb/256; 16gb/512; M1 ή M2.

και με τι αντάπτορες για τη χρήση ως επιτραπέζιο υπολογιστή να προτιμήσω;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για όποια απάντησή σας.

Δημοσ.

Εαν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, το καλύτερο όπως καταλαβαίνεις είναι να πάρεις ενα M2 με 16GB και 512GB. Αυτό θα σε πάει άνετα (θα είναι σαν καινούργιο) τα επόμενα 10-12 χρόνια, όχι 5.  Γενικά το κακό με τα Apple προιόντα είναι οτι τα σκάς μόλις τα αγοράσεις, αλλα σου μένουν πολλά χρόνια. 

Εαν δεν θες να δώσεις τόσα πολλά, το καλύτερο είναι να πας σε ενα M1 με 8GB. Βασικά για την χρήση που το θες ειναι πάρα πολυ καλό οποιδήποτε προιόν της Apple και να παρεις!

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nurse είπε

Να επιλέξω μεγαλύτερη ram ή δίσκο; 8gb/512; 16gb/256; και τα δύο ανεβάζουν αρκετά το κόστος.

Προσωπικά θα επέλεγα παραπάνω μνήμη, αν με περιόριζε το budget.

Τα τελευταία μοντέλα έχε υπόψιν σου ότι είναι μη "αναβαθμισιμα".

Όπως το πάρεις εξ αρχής....

Αν πχ για κάποιο λόγο χρειαστεί έξτρα χώρος, συνδέεις εξωτερική συσκευή ή "παίζεις" με Cloud's.

• Like 2
Δημοσ.

Πάρε ενα MAcbook air 2020 με Μ1 στα 900 ευρώ  amazon. 

Ελλάδα το βρίσκεις με 1050. ΚΑτα προτίμηση με 8 πυρήνες και όχι 7.

Ο Μ1 θα σε βγάλει άνετα-η 8αρα Ram είναι μια χαρά για την αρχιτεκτονικήτου Μ1 silicon και γενικά το

Air 2020 M1 είναι το πιο vfm λαπτοπ της Apple και ιδανικό οπως το mac mini M1 για εισαγωγή στο Macos kai sto ecosystem apple.

• Like 4
Δημοσ.

Νομίζω θα συμφωνήσω για macbook air m1, αλλά με 16Gb RAM. Δίσκος 512Gb δεν θα ήταν άσχημα αντί 256Gb, αλλά με τον δίσκο μελλοντικά συνδέεις κι έναν εξωτερικό. Με τη RAM δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. 

Στις 19/9/2022 στις 11:32 ΠΜ, nurse είπε

spss (ξέρω δεν τρέχει σε mac).

Τρέχει κανονικά

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, mistr4l said:

Νομίζω θα συμφωνήσω για macbook air m1, αλλά με 16Gb RAM. Δίσκος 512Gb δεν θα ήταν άσχημα αντί 256Gb, αλλά με τον δίσκο μελλοντικά συνδέεις κι έναν εξωτερικό. Με τη RAM δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. 

+1

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν  μπορώ- επιτρέπεται το λάπτοπ  να το έχω συνεχώς συνδεδεμένο στη παροχή ρεύματος και να το βγάζω όταν πρόκειται να το μετακινήσω; πχ μια φορά την εβδομάδα;

Δημοσ.

Άμα τον θέλεις για δουλειά γραφείου, ο Air θα σε καλύψει με το παραπάνω.

Ο επεξεργαστής είναι τούμπανο, οπότε δώσε τα παραπάνω χρήματα για την RAM. ΜΗΝ πας κατά τη γνώμη μου σε κάτω των 16GB RAM. Επέκταση δίσκου κάνεις και με έναν εξωτερικό εάν χρειαστεί ή βάζεις απλά ένα cloud τύπου GDrive που με 30€/χρόνο έχεις 200GB.

Επίσης εάν έχεις επιχείρηση μπορείς να τσεκάρεις και το e-mac.eu (Κύπρος) από όπου πήρα εγώ τον Macbook 14 με αποφορολόγηση (Θεωρείται ενδοκοινοτική συναλλαγή)

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, nurse είπε

Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν  μπορώ- επιτρέπεται το λάπτοπ  να το έχω συνεχώς συνδεδεμένο στη παροχή ρεύματος και να το βγάζω όταν πρόκειται να το μετακινήσω; πχ μια φορά την εβδομάδα;

Δεν συνιστάται γιατί έτσι θα φθείρεις την μπαταρία.

Εκτός αν για κάποιο λόγο θες να "τρέχει" κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή... συνεχώς.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/9/2022 στις 7:57 ΜΜ, nurse είπε

δεν θα έχεις πρόβλημα. Μάλιστα καλό θα του κάνεις με τέτοια χρήση. 

Στις 20/9/2022 στις 8:24 ΜΜ, kormos είπε

Δεν συνιστάται γιατί έτσι θα φθείρεις την μπαταρία.

Εκτός αν για κάποιο λόγο θες να "τρέχει" κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή... συνεχώς.

από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα με τη μπαταρία; 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

δεν θα έχεις πρόβλημα. Μάλιστα καλό θα του κάνεις με τέτοια χρήση. 

από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα με τη μπαταρία; 

Από πάντα...

• Like 3
Δημοσ.

Τα καινούργια laptop δεν εχουν θέμα υπερφόρτωσης όπως τα παλιά. Οι νέες μπαταρίες είναι έξυπνες και σταματούν να φορτίζουν και το ρεύμα καταλώνεται απευθείας από το μηχάνημα.  Το μόνο πρόβλημα που θα χεις ειναι η θερμοκρασία αν το έχεις συνέχεια στην πρίζα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν όμως το βγάζεις από τη πρίζα οταν μετακινείσαι δε θα χεις πρόβλημα. Πρόβλημα θα χεις περισσότερο αν το αφήνεις να σβήνει από μπαταρία και δε το φορτίζεις οταν πέφτει κάτω από 20% η μπαταρία του.  Με Μacbook εγώ δεν είχα πρόβλημα. Αν κάποιος είχε πρόβλήμα με λαπτοπ με παλια τεχνολογία μπαταριών δικαιολογημένα να σου ειπε οτι κάνει ζημιά.

Having your laptop plugged in all the time won't damage the battery in itself.

Most batteries will stop accepting charge at a certain point so "overcharging" isn't really a thing.

What will damage your battery is high temperatures and this is more likely to happen when your laptop is plugged in all the time.

Especially if you're doing intensive tasks on your laptop while plugged. Higher temperatures degrade all parts of your laptop faster as well.

Not just the battery. I would advise leaving your laptop unplugged when possible to keep temperatures down.

With Lithium batteries, constantly charging and fully discharging is actually bad for them. Plugging in to charge when you get the chance to avoid letting them drop below 25% is the best way to treat modern batteries. Lithium batteries are susceptible to "overcharging" when left plugged in at 100%, but most modern electronics containing them have a chip which automatically stops them from charging when they reach 100% to prevent this from happening.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, avacan23 είπε

Τα καινούργια laptop δεν εχουν θέμα υπερφόρτωσης όπως τα παλιά. Οι νέες μπαταρίες είναι έξυπνες και σταματούν να φορτίζουν και το ρεύμα καταλώνεται απευθείας από το μηχάνημα.  Το μόνο πρόβλημα που θα χεις ειναι η θερμοκρασία αν το έχεις συνέχεια στην πρίζα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν όμως το βγάζεις από τη πρίζα οταν μετακινείσαι δε θα χεις πρόβλημα. Πρόβλημα θα χεις περισσότερο αν το αφήνεις να σβήνει από μπαταρία και δε το φορτίζεις οταν πέφτει κάτω από 20% η μπαταρία του.  Με Μacbook εγώ δεν είχα πρόβλημα. Αν κάποιος είχε πρόβλήμα με λαπτοπ με παλια τεχνολογία μπαταριών δικαιολογημένα να σου ειπε οτι κάνει ζημιά.

Having your laptop plugged in all the time won't damage the battery in itself.

Most batteries will stop accepting charge at a certain point so "overcharging" isn't really a thing.

What will damage your battery is high temperatures and this is more likely to happen when your laptop is plugged in all the time.

Especially if you're doing intensive tasks on your laptop while plugged. Higher temperatures degrade all parts of your laptop faster as well.

Not just the battery. I would advise leaving your laptop unplugged when possible to keep temperatures down.

With Lithium batteries, constantly charging and fully discharging is actually bad for them. Plugging in to charge when you get the chance to avoid letting them drop below 25% is the best way to treat modern batteries. Lithium batteries are susceptible to "overcharging" when left plugged in at 100%, but most modern electronics containing them have a chip which automatically stops them from charging when they reach 100% to prevent this from happening.

Προσωπικά όλα τα χρόνια δεν έχω αποκτήσει κάποιο θέμα με μπαταρίες στα MBP μου όπως κατά καιρούς διαβάζω εδώ :)

Το σημαντικό είναι οι θερμοκρασίες σε αυτή την εκδοχή

Μφχ 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kormos είπε

Από πάντα...

Τόσα χρόνια που δουλεύω σε clamshell mode δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με την μπαταρία τους. Αντιθέτως όσες φορές είχα δουλέψει mbp με τον τρόπο που προτείνεται εδώ αλλά και σε άλλα threads, η μπαταρία με άφησε σχετικά σύντομα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...