jmirko15 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Από απορία άνοιξα έναν ssd MLC samsung του 2011 που έχω κάποια αρχεία... είναι κομπλέ ! Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν το 2012 αρα 10 χρόνια εκτός τασης... Θα σου έλεγα να τσεκάρεις και για bitrot.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soconium Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ που δεν αντέχω ούτε το ήχο των hdd πια, έβαλα ssd μέχρι και στον NAS μου. Το ξέρω πως με το ίδιο κόστος μπορούσα να πάρω πολύ μεγαλύτερες χωρητικότητες σε hdd αλλά προτιμώ τους energy efficient , shock proof και ήσυχους ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skapodis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Mythoplasths είπε Τπτ. Από ssd είναι άπειρο ελάχιστη η οποία πιθανότητα να εξάγεις δεδομένα. Σίγουρα ένας HDD πριν "παραδόσει" θα σου δείξει κάποια σημάδια για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια μόνο οι γνώστες του θέματος θα τα αναγνωρίσουν και θα κάνουν κάτι ενώ ο μέσος χρήστης θα τα θεωρήσει θέματα των Windows. Όσο αφορά τον δίσκο... όσοι έχουν καταφύγει σε εξωτερικούς SSD έχουν πλέον το κεφάλι τους ήσυχο από πιθανά χτυπήματα και πτώσεις το δίσκου στο οποίο οι SSD βγαίνουν αλώβητοι! Όσο αφορά την ανάκτηση... όσο τα platters σε έναν HDD είναι χωρίς γρατσουνιές τότε πάντα μπορούν να ανακτηθούν όλα τα data (ακόμα και HDDs με πολλαπλά platters στα οποία έχει διαταραχθεί η γεωμετρία τους) με το ανάλογο κόστος. Σε έναν SSD τα data φυλάγονται σε chips. Από τον SSD μπορούν να ανακτηθούν τα data που βρίσκονται στα chips που δεν έχουν καεί (σε περίπτωση που το failure είναι από καμμένα ή σπασμένα NAND chips). Αν το πρόβλημα δεν είναι στα NAND chips τότε μπορεί να υπάρξει πλήρης ανάκτηση με το ανάλογο κόστος. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από skapodis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, skapodis είπε Σίγουρα ένας HDD πριν "παραδόσει" θα σου δείξει κάποια σημάδια για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια μόνο οι γνώστες του θέματος θα τα αναγνωρίσουν και θα κάνουν κάτι ενώ ο μέσος χρήστης θα τα θεωρήσει θέματα των Windows. Όσο αφορά τον δίσκο... όσοι έχουν καταφύγει σε εξωτερικούς SSD έχουν πλέον το κεφάλι τους ήσυχο από πιθανά χτυπήματα και πτώσεις το δίσκου στο οποίο οι SSD βγαίνουν αλώβητοι! Όσο αφορά την ανάκτηση... όσο τα platters σε έναν HDD είναι χωρίς γρατσουνιές τότε πάντα μπορούν να ανακτηθούν όλα τα data (ακόμα και HDDs με πολλαπλά platters στα οποία έχει διαταραχθεί η γεωμετρία τους) με το ανάλογο κόστος. Σε έναν SSD τα data φυλάγονται σε chips. Από τον SSD μπορούν να ανακτηθούν τα data που βρίσκονται στα chips που δεν έχουν καεί (σε περίπτωση που το failure είναι από καμμένα ή σπασμένα NAND chips). Αν το πρόβλημα δεν είναι στα NAND chips τότε μπορεί να υπάρξει πλήρης ανάκτηση με το ανάλογο κόστος. Σωστός. Δεν μπορώ να πω. Αλλά στατιστικά στους ssd τα τσιπ μνήμης τρώνε ξύλο. Θέμα πιθανοτήτων είναι. Μέχρι τώρα τα τελευταία 8 χρόνια, όσους ssd μου φέρναμε για ανάκτηση, ήταν χαμένος χρόνος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEKROMA Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Ενας ocz60gb που τον ειχα 11-12χρονια παιθανε μπαμ καρφι. Απο hdd ενας quantum fireball αν θυμαμαι καλα και μαλλον απο διακοπες ρευματος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα πέθαναν 2 SSD, και στους 2 το πρόβλημα ήταν ότι διαβάζονταν αλλά δε γράφονταν. Το αρχικό σύμπτωμα ήταν μπλε οθόνες. Δε χρειάστηκε να τραβήξω δεδομένα γιατί ήταν απλώς η εγκατάσταση WINDOWS αλλά θα μπορούσα να τα σώσω αν ήταν. Εγγύηση και αλλαγή από ευτυχώς αξιόπιστο μαγαζί και όλα καλά. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από dchatz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα