Προς το περιεχόμενο

Δεδομένα πενταετίας δείχνουν ότι τα SSDs είναι περισσότερο αξιόπιστα από τους σκληρούς δίσκους

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Σου βάζω quotes και μπορείς να ψάξεις για flash memory + charged with electricity.

Έχω έναν SSD σε θήκη USB που δεν το χρησιμοποιώ.

Θα το δοκιμάσω για το "γαμωτο" που λένε, ένας χρόνος - ΟΚ, ένας χρόνος. Θα γράψω μια ταινία και θα δούμε αν παίζει 10/23.

Το πιθανότερο βέβαια είναι πως θα το έχω ξεχάσει μέχρι τότε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα σε κάτι αντίστοιχο και θα συμφωνήσω με τον φίλο που έγραψε για τους IDE ….

Δεν ειναι ανθεκτικότεροι οι ssd επειδή βελτιώθηκε η τεχνολογία τους(σε θέμα αντοχής νομίζω έχει γίνει και το αντίθετο από ότι παλαιότερα), αλλά είναι η ποιότητα των HDD που έχει πέσει στα τάρταρα.

Όταν βλέπω γουέστερν ντιτζιταλ ραπτορ 160 αρι... 20 ετών με 0 μπατ σεκτορς..  Όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός :}  νταξ θα μ πεις είναι ποιο αργος και από την καθυστέρηση πλέον.. Οκ 

3 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα σε κάτι αντίστοιχο και θα συμφωνήσω με τον φίλο που έγραψε για τους IDE ….

Δεν ειναι ανθεκτικότεροι οι ssd επειδή βελτιώθηκε η τεχνολογία τους(σε θέμα αντοχής νομίζω έχει γίνει και το αντίθετο από ότι παλαιότερα), αλλά είναι η ποιότητα των HDD που έχει πέσει στα τάρταρα.

ΣΩΣΤΌΣ!!!!!  κάτι αντίστοιχο έγινε και με τα φλοπι ντισκ. Από το 1990 στα 2000 που τα φλοπι ήταν σάπια 

... 

2 ώρες πριν, LongTom είπε

Αυτό είναι και ότι είδα μετά τόσα (7-8) χρόνια εμπειρίας με SSD.
Με HDD είχα συχνά-πυκνά προβλήματα με bricked και χαμένα δεδομένα, με SSD μέχρι τώρα δεν έχω ουδένα πρόβλημα. 
Κυριολεκτικά κανένας χαλασμένος δίσκος από την ντουζίνα+ που έχουν πέσει στα χέρια μου.

Σωστός εν μέρει. Αλλά εν Γιώργο.. Χιουμορακι.... Στον hhd είχες κάποιες πιθανότητες να πάρεις δεδομένα από χτυπημένο δίσκο. Στον ssd... Βαλε μαύρα 

• Like 1

2 ώρες πριν, stormoffire είπε

Δεδομένα πενταετίας δείχνουν ότι τα SSDs είναι περισσότερο αξιόπιστα από τους σκληρούς δίσκους. Ναι αλλά και ο σκληρός δίσκος, είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει...!!!

Δεν ξερω photoshop μην με φατε :P

troll.jpg

• Like 1

1 ώρα πριν, jmirko15 είπε

Μία λεπτομέρεια. Τον SSD δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για cold storage σε αντίθεση με τους HDDs. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και μεγάλη πιθανότητα να μην βρίσκεις τα δεδομένα σου μετά από 6-12 μήνες.

Τώρα.. Άμα οι τιμές των SSD πέσουν σε επίπεδα HDDs άντε γεια :P

Προσπαθώ να καταλάβω: Αν ρίξω πχ 600GB αρχείων σε έναν Evo 1TB, τον βάλω σε κουτάκι, στη ντουλάπα και πάω μετά από 1-2 χρόνια να διαβάσω τα αρχεία μου, μπορεί να μη βρω τίποτα?! Για CD/DVD 10ετίας με σωστή φύλαξη το έχω ζήσει, λόγω αλλοίωσης του υλικού κατασκευής, αλλά SSD να χάσει δεδομένα αν δεν τροφοδοτείται με ρεύμα?!

2 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Έχω δίσκους WD IDE, 20 ετών που δουλεύουν ακόμα άψογα. Αλλά πριν τόσα χρόνια υπήρχε και καλύτερο quality control στην παραγωγή, αφού κόστιζαν πολύ ακριβά (κόστος / GB). Σήμερα μάλλον τα πράγματα έχουν αλλάξει, λιγότερος έλεγχος στην παραγωγή και τεχνολογίες μείωσης του κόστους ανά χωρητικότητα (SMR). Οι τιμές των SSD έχουν μειωθεί πολύ, αλλά μακάρι να δούμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των SSD με μεγαλύτερες χωρητικότητες για αρχειοθέτηση. (Με αυτοκόλλητες ετικέτες μήπως σαν... δισκέτες? 😀) Δική μου γνώμη, πάντα αγοράζουμε επώνυμα και όχι με κίνητρο να γλυτώσουμε λίγα ευρώ. Δοκίμασα κινέζικο "κουκουρούκου" SSD 120GB (μου τον χάρισαν) και... πέθανε τη 2η μέρα. Φυσικά δεν αποθήκευσα χρήσιμα αρχεία, ήταν μόνο για δοκιμή. Τι θα έκανε κανείς αν είχε αποθηκεύσει σημαντικά αρχεία?

Τπτ. Από ssd είναι άπειρο ελάχιστη η οποία πιθανότητα να εξάγεις δεδομένα.  

• Like 2
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, atheatos είπε

Εμ, το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι.

Η ποιότητα και η αντοχή πληρώνονται.
Μην παίρνεις HDD με 60€.
Πάρε με 120€...

-

• Like 2
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Εμ, το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι.

Η ποιότητα και η αντοχή πληρώνονται.
Μην παίρνεις HDD με 60€.
Πάρε με 120€...

-

Τότε με συμφέρει καλύτερα να πάρω ssd…

Επίσης σε συνέχεια αυτό που έγραψα προηγουμένως , εχω φτάσει σε σημείο να παίρνω refurbished παλαιους σκληρούς και να τους δουλεύω περισσότερο από ότι τους καινούργιους. Όποτε το φτηνό κρέας , γιατί φτηνοί οι refurbished , δεν το τρώνε ούτε οι σκύλοι ….

16 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

Προσπαθώ να καταλάβω: Αν ρίξω πχ 600GB αρχείων σε έναν Evo 1TB, τον βάλω σε κουτάκι, στη ντουλάπα και πάω μετά από 1-2 χρόνια να διαβάσω τα αρχεία μου, μπορεί να μη βρω τίποτα?! Για CD/DVD 10ετίας με σωστή φύλαξη το έχω ζήσει, λόγω αλλοίωσης του υλικού κατασκευής, αλλά SSD να χάσει δεδομένα αν δεν τροφοδοτείται με ρεύμα?!

Pretty much ναι..

• Thanks 1

"Δεδομένα πενταετίας δείχνουν ότι τα SSDs είναι περισσότερο αξιόπιστα από τους σκληρούς δίσκους..."

Δηλαδή μέσα σ'αυτήν την 5ετία, υπήρξε κανονικός χρήστης που να είχε την αμφιβολία ή την απορία για τo αν οι SSDs είναι πιο αξιόπιστοι ή όχι ?

2 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Pretty much ναι..

Ομολογώ δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν υπάρχει τεχνική εξήγηση. Πάντως δε μου έχει τύχει. Σε μερικούς Kingston V200 120GB, αποθηκευμένα αρχεία πολλών ετών είναι ανέπαφα. Μήπως να ξαναγυρίζω στα Bernoulli και Zip Drives? 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, atheatos είπε

Τότε με συμφέρει καλύτερα να πάρω ssd…

Επίσης σε συνέχεια αυτό που έγραψα προηγουμένως , εχω φτάσει σε σημείο να παίρνω refurbished παλαιους σκληρούς και να τους δουλεύω περισσότερο από ότι τους καινούργιους. Όποτε το φτηνό κρέας , γιατί φτηνοί οι refurbished , δεν το τρώνε ούτε οι σκύλοι ….

Για την καθημερινή χρήση στο μηχάνημα εντάξει.

Αλλά σε ότι αφορά το backup, δεν συμφέρει ο SSD.
Στα ίδια χρήματα θα πάρεις HDD με μεγαλύτερη χωρητικότητα, αξιόπιστο, και πολύ πιο ανθεκτικό.

Δυο φορές αγόρασα HDD για backup, πήρα ένα μοντέλο που αντέχει σε πτώσεις και χτυπήματα (και ανεπισήμως σε υγρασία, και ακόμη και σε φωτιά).
Επιπλέον, η πιθανότητα ανάκτησης δεδομένων από χαλασμένο HDD, ή για δεδομένα που σβήστηκαν κατά λάθος, είναι μεγάλη.
Ακριβώς επειδή για το backup πρέπει να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια προστασία των δεδομένων και η ανάκτησή τους όσο το δυνατό, και σ' αυτό οι SSD υστερούν.
Τα 120€ δεν είναι πολλά όταν πρόκειται για μακρόχρονη αποθήκευση.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η έρευνα καλό είναι να μας πεί και τί SSD χρησιμοποιούσε.

Γιατί αν ήταν τίποτε Integral ή τίποτε Tanianiao Poutsicotronics, ακόμα και ένας WD Green θα φαντάζει τέρας αξιοπιστίας μπροστά τους :D 

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι σοβαροί SSD με σωστές συνθήκες ψύξης και θερμοκρασίας είσαι ΟΚ, ΕΚΤΟΣ όμως αν περνάνε πολλά δεδομένα (π.χ. enterprise file servers), όπου εκεί ακόμα κρατούν καλά τα σκήπτρα οι δίσκοι λόγω κόστους/GB και άρα μειονότητας ακόμα των αρκετά μεγάλων SSDs σε αρκετά clusters.

Για τα δεδομένα, έχω στείλει πίσω έναν Samsung 840 Evo 1TB το 2015.

Κανείς άλλος ως ώρας δεν έχει χαλάσει στα χέρια μου (ακόμη) με εξαίρεση κάτι παρτίδες Integral και Hypertec που επέμεινε να αγοράσει πελάτης για να αναβαθμίσει κάτι παλιά PC σε μια εταιρία. Έσκασαν σχεδόν όλα, το ένα μετά το άλλο μέσα σε διάστημα μερικών μηνών...

Επεξ/σία από panoulix

• Super Moderators
5 minutes ago, panoulix said:

Η έρευνα καλό είναι να μας πεί και τί SSD χρησιμοποιούσε.

Αν ψάξεις στο site της Backblaze θα τους δεις, έχει link στο τέλος της είδησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...