AnastasiosD Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα/Καλημέρα! Έχω μπροστά μου τουλάχιστον 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο και σκεφτόμουν να πιάσω μια απογευματινή δουλειά ίσα ίσα για να είμαι έστω και λίγο πιο άνετα οικονομικά. Οι γονείς μου χτυπιούνται πως αν πιάσω δουλειά μετά θα πρέπει να αδειάζω τσέπες σε ασφάλειες κλπ πολύ πριν μπορώ να βγω στην αγορά εργασίας του αντικειμένου των σπουδών μου. Έστω ότι βρίσκω κάτι όχι τόσο απαιτητικό και από εργοδότη που κατανοεί το κόνσεπτ της εξεταστικής και της κάποιας κοινωνικής μου ζωής. Καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνω δική μου φορολογική δήλωση άλλα τι θα πρέπει να λάβω υπόψιν όσο δουλεύω παράλληλα με τις σπουδές μου και τι αν απολυθώ αργότερα; Για τώρα με ασφαλίζει η μητέρα μου και θεωρούμαι προστατευόμενο μέλος αλλά δεν θέλω ιδιαίτερα να δουλέψω μαύρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπραβο σου που θελεις να δουλεψεις ! Θα κανεις δικη σου φορολογικη δηλωση και θα ασφαλιστεις στο ΙΚΑ . Αν για καποιο λογο σταματησεις θα ξαναγινεις προστετευομενο μελος και θα σε ασφαλισει παλι η μητερα σου Με επιφυλαξη αλλα νομιζω μεχρι εισοδημα 3000 ευρω δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις δηλωση αλλα θα σου ελεγα να κανεις . Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano 1
archer100 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, AnastasiosD είπε Καλησπέρα/Καλημέρα! Έχω μπροστά μου τουλάχιστον 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο και σκεφτόμουν να πιάσω μια απογευματινή δουλειά ίσα ίσα για να είμαι έστω και λίγο πιο άνετα οικονομικά. Οι γονείς μου χτυπιούνται πως αν πιάσω δουλειά μετά θα πρέπει να αδειάζω τσέπες σε ασφάλειες κλπ πολύ πριν μπορώ να βγω στην αγορά εργασίας του αντικειμένου των σπουδών μου. Έστω ότι βρίσκω κάτι όχι τόσο απαιτητικό και από εργοδότη που κατανοεί το κόνσεπτ της εξεταστικής και της κάποιας κοινωνικής μου ζωής. Καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνω δική μου φορολογική δήλωση άλλα τι θα πρέπει να λάβω υπόψιν όσο δουλεύω παράλληλα με τις σπουδές μου και τι αν απολυθώ αργότερα; Για τώρα με ασφαλίζει η μητέρα μου και θεωρούμαι προστατευόμενο μέλος αλλά δεν θέλω ιδιαίτερα να δουλέψω μαύρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Μπραβο σου και απο μενα που θελεις να δουλεψεις απο αυητην την ηλικια. Δεν υπαρχει μεγαλυτερο σχολειο απο την δουλεια. Οσο αφορα την ασφαλιση, να ξερεις πως αυτη χωριζεται σε 2 κομματια: - Στο κομματι της ασφαλισης υγειας, πχ αν παθεις κατι να υπαρχει ασφαλιση που θα σου πληρωσει τα φαρμακα, κλπ - Στο κομματι της συνταξης, δηλαδη οσο δουλευεις "κολλας ενσημα" που λεμε και αυτα αθροιζονται σε ολη τον εργασιακο σου βιο και αυξανουν τη συνταξη οταν θα φτασεις 67 χρονων Η ασφαλιση που σου κανει η μητερα σου ειναι μονο για το πρωτο κομματι. Αν πιασεις δουλεια η ασφαλιση που θα εχεις θα πιανει και τα 2 κομματια και ειναι σημαντικο, γιατι ετσι οπως εχουν τα πραγματα, πρεπει καποιος να συμπληρωσει τουλαχιστον 15 χρονια δουλειας, για να δικαιουται αυξημενη συνταξη (αλλιως παιρνει μονο τη βασικη που ειναι 380 ευρω) Δες εδω για τα ποσα που ισχουν για την ασφαλιση σημερα: https://ypergasias.gov.gr/koinoniki-asfalisi/asfalismenoi-eisfores-kai-paroches/asfalistikes-eisfores/ Επισης, ενα μερος του μισθου σου, θα πηγαινει σε φορους (σχετικα μικρο για την κλιμακα που θα εισαι) Δες εδω για τις κλιμακες φορων. Μεχρι 10000 ο φορος ειναι 9% https://www.taxheaven.gr/klimakes Χοντρικα να περιμενεις να λαβεις στο χερι περιπου το 80% απο τον μικτο μισθο σου, δηλαδη αν ο μεικτος ειναι πχ 700 ευρω, στο χερι θα παιρνεις 560 ευρω περιπου (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος) Καλη δυναμη σε οτι και αν βρεις! 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν ξερω αν ισχυσει και στο μελλον αλλα τωρα που πηρα εγω συνταξη στα 65 μετρησε ποτε κολησα το πρωτο ενσημο εστω και ενα ...Υπαρχει μια κλιμακα για ασφαλισμενους πριν το 1983 και μια μετα το 1993 .Αναλογα με την πρωτη ασφαλιση υπαρχει οριο ηλικιας για συνταξη .Για αυτο επεμενα και το εκαναν τα παιδια μου και εχουν ασφαλιση απο την ηλικια των 18-20 ετων 3
jimakos00 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Άμα δεν εμποδίζει τις σπουδές σου να πας. Δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό. Ίσα ίσα θα έχεις ένσημα και μπορεί να βγεις ποιο μπροστά στη σύνταξη. Μόνο να μην παραμελείς τις σπουδές σου. 2
AnastasiosD Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, archer100 είπε Μπραβο σου και απο μενα που θελεις να δουλεψεις απο αυητην την ηλικια. Δεν υπαρχει μεγαλυτερο σχολειο απο την δουλεια. Οσο αφορα την ασφαλιση, να ξερεις πως αυτη χωριζεται σε 2 κομματια: - Στο κομματι της ασφαλισης υγειας, πχ αν παθεις κατι να υπαρχει ασφαλιση που θα σου πληρωσει τα φαρμακα, κλπ - Στο κομματι της συνταξης, δηλαδη οσο δουλευεις "κολλας ενσημα" που λεμε και αυτα αθροιζονται σε ολη τον εργασιακο σου βιο και αυξανουν τη συνταξη οταν θα φτασεις 67 χρονων Η ασφαλιση που σου κανει η μητερα σου ειναι μονο για το πρωτο κομματι. Αν πιασεις δουλεια η ασφαλιση που θα εχεις θα πιανει και τα 2 κομματια και ειναι σημαντικο, γιατι ετσι οπως εχουν τα πραγματα, πρεπει καποιος να συμπληρωσει τουλαχιστον 15 χρονια δουλειας, για να δικαιουται αυξημενη συνταξη (αλλιως παιρνει μονο τη βασικη που ειναι 380 ευρω) Δες εδω για τα ποσα που ισχουν για την ασφαλιση σημερα: https://ypergasias.gov.gr/koinoniki-asfalisi/asfalismenoi-eisfores-kai-paroches/asfalistikes-eisfores/ Επισης, ενα μερος του μισθου σου, θα πηγαινει σε φορους (σχετικα μικρο για την κλιμακα που θα εισαι) Δες εδω για τις κλιμακες φορων. Μεχρι 10000 ο φορος ειναι 9% https://www.taxheaven.gr/klimakes Χοντρικα να περιμενεις να λαβεις στο χερι περιπου το 80% απο τον μικτο μισθο σου, δηλαδη αν ο μεικτος ειναι πχ 700 ευρω, στο χερι θα παιρνεις 560 ευρω περιπου (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος) Καλη δυναμη σε οτι και αν βρεις! Αναλυτικότατος, να'σαι καλά! 1 ώρα πριν, jimakos00 είπε Άμα δεν εμποδίζει τις σπουδές σου να πας. Δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό. Ίσα ίσα θα έχεις ένσημα και μπορεί να βγεις ποιο μπροστά στη σύνταξη. Μόνο να μην παραμελείς τις σπουδές σου. Θα δω πως θα είναι το πρώτο εξάμηνο που συνήθως είναι το πιο ζόρικο και λογικά θα ξεκινήσω, ευχαριστώ! 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Μπραβο σου που θελεις να δουλεψεις ! Θα κανεις δικη σου φορολογικη δηλωση και θα ασφαλιστεις στο ΙΚΑ . Αν για καποιο λογο σταματησεις θα ξαναγινεις προστετευομενο μελος και θα σε ασφαλισει παλι η μητερα σου Με επιφυλαξη αλλα νομιζω μεχρι εισοδημα 3000 ευρω δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις δηλωση αλλα θα σου ελεγα να κανεις . Τέλεια! Με προβλημάτιζε ακριβώς το αν θα γινόμουν ξανά προστατευόμενο μέλος, ευχαριστώ πολύ!! 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν ξερω αν ισχυσει και στο μελλον αλλα τωρα που πηρα εγω συνταξη στα 65 μετρησε ποτε κολησα το πρωτο ενσημο εστω και ενα ...Υπαρχει μια κλιμακα για ασφαλισμενους πριν το 1983 και μια μετα το 1993 .Αναλογα με την πρωτη ασφαλιση υπαρχει οριο ηλικιας για συνταξη .Για αυτο επεμενα και το εκαναν τα παιδια μου και εχουν ασφαλιση απο την ηλικια των 18-20 ετων Αν δεν κάνω λάθος υπήρξε πρόσφατη αλλαγή στο όλο σύστημα αλλά σίγουρα δεν θα έβλαπτε για την σύνταξη Να σας ευχαριστήσω έναν προς έναν, ομολογώ ότι μου έφυγε ένα κάποιο βάρος γιατί έσκαβα για ώρα σε άκυρα site οπου ο καθένας παρέθετε απο 20 νομοσχέδια και μετά βγάλ'τα πέρα μόνος σου xD 2
BROKOLOS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Παρτ ταιμ είναι κατά βάση 4ωρο στα 430 με 450 ευρώ Το θέμα δεν είναι να σου σεβαστεί το 4ωρο(αναγκαστικά θα το κάνει γιατί σπουδάζεις)... Το θέμα είναι αμα βγαίνει για εσένα το πάω σχολή και ταυτόχρονα πάω για δουλειά και ταυτόχρονα βγαίνω με τους φίλους μου Έχω συνεργαστεί για κάποια χρόνια με άτομα που ηταν στη πρώτη τους δουλειά.... Δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους και εκτός από αυτό υπάρχουν και πολλοί καλομαθημένοι τεμπέληδες μιλάμε για ηλικίες 17 με 29 Για μένα άμα έχεις άκρη χώσου σε κάνα ΚΕΑ να παίρνεις λίγα λεφτά κάθε μήνα ακοπα Τώρα άμα θέλεις τα ένσημα η τα λεφτά για να αγοράσεις τα πράγματα που πάντα ήθελες πήγαινε
lector Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μπραβο και απο μενα που θες να δουλεψεις αντι να εισαι τεμπελχανας, η δουλεια κανει τους αντρες, δε βγηκε τυχαια το τραγουδι. Δεδομενου ομως οτι αφ'ενος εισαι ασφαλισμενος ως προστατευομενο μελος και αφ'ετερου οτι δε θες να παραμελησεις τις σπουδες σου, κατα τη γνωμη μου ψαξε για part time μαυριλα τυπου σερβις, μπαρμαν, φυλλαδια κλπ, ωστε να μην εχεις ουτε ιδιαιτερη χαρτουρα ουτε δεσμευσεις και μπλεξιματα που μπορει να σε αποπροσανατολισουν απο τη σχολη σου, απλα να βαζεις ενα ποσο τσεπη και να καθαριζεις. Οταν με το καλο τελειωσεις τις σπουδες κοιτας για σοβαρη εργασια στο αντικειμενο που θες full time με ασφαλιση κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα