Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

εδώ και περίπου 3 μήνες έχω παρατηρήσει πως ότι αγορές κάνω από amazon.de παρ ότι έχω επαγγελματική διεύθυνση, επαγγελματικό ΑΦΜ κλπ η amazon γερμανίας, ενώ σου δείχνει και προχωρά την παραγγελία χωρίς ΦΠΑ εντούτοις οταν πας να πληρώσεις σου χρεώνει κανονικά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΠΑ και μάλιστα αλλάζει και την business price την κάνει μεγαλύτερη χρεώνοντας ολόκληρο το 24%
δειτε τα βήματα στις εικόνες.
οταν επικοινώνησα μαζί τους μου απάντησαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά εφεξής θα πρέπει εγώ να κάνω την διαδικασία για....επιστροφη του φπα με αίτημα στις ελληνικές φορολογικές αρχές (γελάνε και οι πέτρες)
επειδή λογιστής είμαι, δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι για τα επαγγελματικά αφμ από κοινοτικές αγορές, παίζει να είναι κανά bug?

amazon 1.PNG

amazon 2.PNG

amazon 3.PNG

Επεξ/σία από jamiraquai
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jamiraquai είπε

Καλησπέρα

εδώ και περίπου 3 μήνες έχω παρατηρήσει πως ότι αγορές κάνω από amazon.de παρ ότι έχω επαγγελματική διεύθυνση, επαγγελματικό ΑΦΜ κλπ η amazon γερμανίας, ενώ σου δείχνει και προχωρά την παραγγελία χωρίς ΦΠΑ εντούτοις οταν πας να πληρώσεις σου χρεώνει κανονικά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΠΑ και μάλιστα αλλάζει και την business price την κάνει μεγαλύτερη ορισμένες φορές
δειτε τα βήματα στις εικόνες.
οταν επικοινώνησα μαζί τους μου απάντησαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά εφεξής θα πρέπει εγώ να κάνω την διαδικασία για....επιστροφη του φπα με αίτημα στις ελληνικές φορολογικές αρχές (γελάνε και οι πέτρες)
επειδή λογιστής είμαι δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι για τα επαγγελματικά αφμ. 

amazon 1.PNG

amazon 2.PNG

Spoiler

amazon 3.PNG

οι τιμές οι πάνω κανονικές φαίνονται αν δεχτούμε ότι η Γερμανία έχει 19% ΦΠΑ και εμείς 24%? αφού οι pro vat είναι ίδιες και πάνω και κάτω

Δημοσ.

1. οταν πατησεις αγορά σε χρεώνει το ποσό μαζί με το vat μάλιστα εάν πατήσω τώρα πληρωμή θα χρεώσει 165 ευρω

2. εαν προσέξεις η τιμή για τα soundcore - η μεικτή τους τιμή είναι 39 ευρώ και τελικά στα χρεώνει 41,56 χωρίς τα μεταφορικά - πάει και αλλάζει το business priceimage.png.d98a1575d683e4d7bacb9d5857047f27.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η τιμη που εμφανίζει στο καλάθι δεν είναι υπολογισμένη με ΦΠΑ Γερμανίας όπως στα κανονικά account και στο γυρνάει σε Ελληνικό στο checkout;

33,52*1,19 = 39,88  

33,52*1,24 = 41,56

Επεξ/σία από zygorito
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jamiraquai είπε

2. εαν προσέξεις η τιμή για τα soundcore - η μεικτή τους τιμή είναι 39 ευρώ και τελικά στα χρεώνει 41,56 χωρίς τα μεταφορικά - πάει και αλλάζει το business price

Δεν υπαρχει Business price. Τα 39 ειναι με ΦΠΑ Γερμανιας και στο καλαθι φαινεται εν τελει οτι αφορα αποστολη στην Ελλαδα, και αρα προσθετει +5% ΦΠΑ.

Θα ξανα εκανα την διαδικασια, ακομα και αν δεν εχεις θεμα στα υπολοιπα αμαζον. Απο εκει και περα, επικοινωνεις με το support. Εδω δεν μπορουμε να κανουμε κατι

Δημοσ.

ενα αλλο παραδειγμα

κοιτα ποσο εχει αγορά με business price αυτη η scuba θηκη

μετα κοιταξτε τι χρέωσε

image.png.ec93dd7020cb9193450d74806e931763.png

image.png.60369651130539a8842ae4165dd3ad52.png

1 λεπτό πριν, zygorito είπε

η τιμη που εμφανίζει στο καλάθι δεν είναι υπολογισμένη με ΦΠΑ Γερμανίας όπως στα κανονικά account και στο γυρνάει σε Ελληνικό στο checkout;

33,52*1,19 = 39,88  

33,52*1,24 =41,56

ακριβώς

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Δεν υπαρχει Business price. Τα 39 ειναι με ΦΠΑ Γερμανιας και στο καλαθι φαινεται εν τελει οτι αφορα αποστολη στην Ελλαδα, και αρα προσθετει +5% ΦΠΑ.

Θα ξανα εκανα την διαδικασια, ακομα και αν δεν εχεις θεμα στα υπολοιπα αμαζον. Απο εκει και περα, επικοινωνεις με το support. Εδω δεν μπορουμε να κανουμε κατι

να σε ρωτησω τις εικόνες τις είδες ή το βγαζει απ το κεφαλι σου?

βεβαιως και υπάρχει business price παντα υπηρχε, ψωνιζω χρονια απ το amazon 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jamiraquai είπε

να σε ρωτησω τις εικόνες τις είδες ή το βγαζει απ το κεφαλι σου?

βεβαιως και υπάρχει business price παντα υπηρχε, ψωνιζω χρονια απ το amazon 

Business price λες την καθαρη αξια χωρις τον ΦΠΑ, τοτε καλως, ας το πουμε και Μπαμπη. Η τιμη αλλαζει λογω ελληνικου ΦΠΑ που φαινεται ΑΦΟΥ φτασεις στο τελικο σταδιο και δει το συστημα οτι αφορα αποστολη στην Ελλαδα.

Ξανα κανε την διαδικασια στο αμαζον, ή επικοινωνησε με το αμαζον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μ αρέσει ο τρόπος που απαντάτε ορισμένοι, μην διαβάζοντας τι έχω γράψει

- Όχι δεν περιμένω να μου λύσετε το θέμα μου εδώ- ρωτώ εάν το παρατήρησε ΚΑΙ άλλος- γιατι το είδα και σε άλλους μιτους
-  Δεν το κάνει μόνο σε μία παραγγελία το κάνει σε όλες πια.

- Προφανώς κανείς σας δεν διάβασε την απαντηση που μου στειλε το αμαζον...τεσπα

Επεξ/σία από jamiraquai
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jamiraquai είπε

μ αρέσει ο τρόπος που απαντάτε ορισμένοι, μην διαβάζοντας τι έχω γράψει

- Όχι δεν περιμένω να μου λύσετε το θέμα μου εδώ- ρωτώ εάν το παρατήρησε ΚΑΙ άλλος- γιατι το είδα και σε άλλους μιτους
-  Δεν το κάνει μόνο σε μία παραγγελία το κάνει σε όλες πια.

- Προφανώς κανείς σας δεν διάβασε την απαντηση που μου στειλε το αμαζον...τεσπα

Το διαβασαμε, δεν θα ειναι η 1η φορα που η υποστηριξη ισως να εδωσε λαθος απαντηση. Ξανα ρωτα για επιβεβαιωση.

Ελλαδα, ετσι και αλλιως με 39α αφαιρει σε κονσολες, ταμπλετ και λαπτοπ/ετοιμα συστηματα. Κανε μια δοκιμη βαζοντας ενα απο αυτα στο καλαθι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jamiraquai είπε

ενα αλλο παραδειγμα

κοιτα ποσο εχει αγορά με business price αυτη η scuba θηκη

μετα κοιταξτε τι χρέωσε

image.png.ec93dd7020cb9193450d74806e931763.png

image.png.60369651130539a8842ae4165dd3ad52.png

For Amazon Business customers, you will see VAT exclusive prices for physical goods offers where the seller of record is Amazon and for physical goods offers where the seller has opted to use Amazon's Tax Calculation Service. We will display only VAT inclusive price for physical goods if the seller has not opted to use Amazon's Tax Calculation Service. For questions on VAT in relation to these products, please contact the respective Seller.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, fredd0 είπε

For Amazon Business customers, you will see VAT exclusive prices for physical goods offers where the seller of record is Amazon and for physical goods offers where the seller has opted to use Amazon's Tax Calculation Service. We will display only VAT inclusive price for physical goods if the seller has not opted to use Amazon's Tax Calculation Service. For questions on VAT in relation to these products, please contact the respective Seller.

Ο συγκεκριμενος ειναι συνεργαζομενος με το συστημα αποφορολογησης του amazon. Και σε μενα κανει κανονικα την αποφορολογηση φπα στο checkout.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Moderators
Δημοσ.

Κανονικά μου κάνει αποφορολόγηση εμένα, απλά πρέπει να φτάσω στο στάδιο της πληρωμής για να αφαιρεθεί ο ΦΠΑ.

Μήπως έχεις αλλάξει κάτι στον ΑΦΜ σου στο VIES;

• Like 1
Δημοσ.

η επίσημη απάντηση απο το amazon.de σήμερα

Dear Mr. CΧΧΧΧΧ,
thank you for your reply.
I apologize, in case there was a misunderstanding.
The product detail pages of items sold by Amazon and most sellers include the price both inclusive and exclusive of VAT.
Amazon does not collect enough information to assess whether a particular customer is eligible to pay or claim back VAT. We do not offer VAT-free shopping. We provide a VAT-exclusive price estimate as a courtesy to businesses that plan to reclaim VAT for their business purchases.
However, you will always pay the VAT-inclusive price and if you are able to reclaim any VAT, you must reclaim it from the authorities directly.
We cannot assess your eligibility to reclaim VAT. If you’re unsure whether you can reclaim VAT, please ask your tax adviser.

The VAT rate you pay depends on a variety of factors: such as the type of product, who sells the product, the dispatch and delivery locations, and the verified VAT numbers on your account. Your order may not be subject to VAT if the items ship from one EU country to another EU country. However, we will remove the VAT only if you have any valid EU VAT number (which Amazon has verified) on your account. Otherwise, we will charge any VAT that is applicable in the country of dispatch.
At the time of purchase, the applicable VAT is an estimate. We can only calculate the final price and VAT rate after we ship your order. You will see the final price you’ll pay, including any applicable VAT, in your shipping confirmation and on your invoice.

13 ώρες πριν, Malthador είπε

Κανονικά μου κάνει αποφορολόγηση εμένα, απλά πρέπει να φτάσω στο στάδιο της πληρωμής για να αφαιρεθεί ο ΦΠΑ.

Μήπως έχεις αλλάξει κάτι στον ΑΦΜ σου στο VIES;

όχι τιποτα ελευθερος επαγγελματίας είμαι δεν εχει αλλαξει τιποτα απο πριν 

θα διαγραψω το λογαριασμο και θα φτιαξω νεο, απλα θα χασω ολη την μέχρι σημερα πληροφόρηση

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...