Προς το περιεχόμενο

Ξέχασα την τάπα λαδιού ανοιχτή για 90 χλμ

1comment

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λόγω αφηρημάδας ξέχασα χθες την τάπα λαδιού όταν του συμπλήρωσα. Αποτέλεσμα να το δω σήμερα βράδυ μετά από 90 περίπου χιλιόμετρα... Δεν είχε χάσει πολύ λάδι, περίπου μια γραμμή. Καθάρισα με πανί όσα έβλεπα αλλά σίγουρα έχει πάει λάδι σε όλη τη μηχανή. Οδηγικά δεν είδα καμία ειδοποίηση-διαφορά κι ας πέρασα εθνικές με ταχύτητα κλπ. Το κατάλαβα όταν είδα λίγο λάδι στη μάσκα! Θα μπορούσα να έχω πάρει φωτιά υποθέτω. Το θέμα είναι τώρα τι κάνω; Δεν έχω πλύνει ποτέ το μοτερ, φοβάμαι για τυχόν βλάβες μετά. Είναι επικίνδυνο να το αφήσω έτσι; Δεν θα στεγνώσει το λάδι λογικά χωρίς κάποια συνέπεια; Corsa C.

Επεξ/σία από 1comment
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επικίνδυνο και τυχερός ήσουν γιατί όντως θα μπορούσες να πάρεις φωτιά.

Πλέον ότι έφυγε πιτσίλισε και ξεράθηκε στέγνωσε.

Καλό θα είναι να το πας για ένα προσεκτικό πλύσιμο κινητήρα ώστε να καθαρίσουν σημεία που μπορεί να γλύψει αργότερα το λάδι που έφυγε (όπου έπεσε κρύφτηκε) και να σου αρχίσει να μυρίζει. να καπνίσει και να σου κρύψει μελλοντικές ζημιές από βρωμιές που δε θα φαίνονται.

• Like 4

Κοιτα μην πηγε λάδι στον ιμαντα των εκκεντροφόρων (αν εχεις) και πηδήξει κανένα δόντι γιατι μετα χαιρετίσματα.

• Like 2

12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Κοιτα μην πηγε λάδι στον ιμαντα των εκκεντροφόρων (αν εχεις) και πηδήξει κανένα δόντι γιατι μετα χαιρετίσματα.

το corsa C αν δεν κάνω λάθος έχει καδένα χρονισμού

Μιας και δεν έχω πλύνει ποτέ τον κινητήρα, σκέφτομαι μήπως πάω σε ένα κατάστημα και το κάνουν. Ψάχνοντας βρήκα αυτό που έχει πολύ καλές κριτικές στο google. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, spooker είπε

το corsa C αν δεν κάνω λάθος έχει καδένα χρονισμού

Όντως καδένα χρονισμού έχει . 

Έχει ιμάντα δυναμό όμως .

6 ώρες πριν, 1comment είπε

Μιας και δεν έχω πλύνει ποτέ τον κινητήρα, σκέφτομαι μήπως πάω σε ένα κατάστημα και το κάνουν. Ψάχνοντας βρήκα αυτό που έχει πολύ καλές κριτικές στο google. 

Επειδή έχω ίδιο αμάξι . Εγώ προσωπικά το έπλυνα μόνος μου . Εντελώς κρύο το μοτέρ , έβγαλα πόλο μπαταρίας . Χρησιμοποιήθηκε αφρός καθαρισμού για αυτή τη δουλειά, και μετά πιεστικό νερού και αέρας . Πρόβλημα δε αντιμετώπισα , βέβαια σκέπασα με προστασία δυναμό , και ασφαλειοθηκες .

Αλλιώς απευθυνθούν σε κανένα επαγγελματία detailing  ή σε καλό βενζινάδικο.

---------------

Ρίξε με τη ευκαιρία και μια ματιά τη βαλβίδα πίεσης λαδιού. Εάν χάνει άλλαξε τη με γνήσια 12-15€ έχει . Συχνο θέμα σε αυτά τα μοτέρ .

Επεξ/σία από meletis_m

8 ώρες πριν, 1comment είπε

Λόγω αφηρημάδας ξέχασα χθες την τάπα λαδιού όταν του συμπλήρωσα. Αποτέλεσμα να το δω σήμερα βράδυ μετά από 90 περίπου χιλιόμετρα... Δεν είχε χάσει πολύ λάδι, περίπου μια γραμμή. Καθάρισα με πανί όσα έβλεπα αλλά σίγουρα έχει πάει λάδι σε όλη τη μηχανή. Οδηγικά δεν είδα καμία ειδοποίηση-διαφορά κι ας πέρασα εθνικές με ταχύτητα κλπ. Το κατάλαβα όταν είδα λίγο λάδι στη μάσκα! Θα μπορούσα να έχω πάρει φωτιά υποθέτω. Το θέμα είναι τώρα τι κάνω; Δεν έχω πλύνει ποτέ το μοτερ, φοβάμαι για τυχόν βλάβες μετά. Είναι επικίνδυνο να το αφήσω έτσι; Δεν θα στεγνώσει το λάδι λογικά χωρίς κάποια συνέπεια; Corsa C.

• μερικές μάρκες, πχ ΤΟΥΟΤΑ έχουν σχεδίαση που δεν πετάει το λάδι, ακόμα και αν δεν βάλεις τάπα. Άλλες οχι. Για το δικό σου δεν ξέρω. 
  • το ότι έχασε μια γραμμή δεν τον καταλαβαινω. Πόσες γραμμές έχει? Μόνο Max Min δεν έχει?
  • ανάλογα με το αυτοκίνητο, μπορεί να είχες πάρει κ φωτιά πχ αν είχες με turbo και έπεφτε πάνω το λάδι
  • Το σωστό τώρα θα ήταν να κάνεις ένα πλύσιμο κινητήρα. Πως θα γινόταν σωστά αυτό όμως?
    • Να το πήγαινες σε ένα επαγγελματία που ξέρει να το κάνει ή
    • να ψεκάσεις με σπρέι swaz όπου έχει λάδια, και μετά με σπρέι νερού να το καθαρίσεις όπου το έριξες. Αν δεν ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις και που να μην ρίξεις, ΜΗΝ το κάνεις. 

6 ώρες πριν, meletis_m είπε

Επειδή έχω ίδιο αμάξι . Εγώ προσωπικά το έπλυνα μόνος μου . Εντελώς κρύο το μοτέρ , έβγαλα πόλο μπαταρίας . Χρησιμοποιήθηκε αφρός καθαρισμού για αυτή τη δουλειά, και μετά πιεστικό νερού και αέρας . Πρόβλημα δε αντιμετώπισα , βέβαια σκέπασα με προστασία δυναμό , και ασφαλειοθηκες .

Αλλιώς απευθυνθούν σε κανένα επαγγελματία detailing  ή σε καλό βενζινάδικο.

Ούτε πιεστικό έχω ούτε θα επιχειρούσα να πλύνω μηχανή. Ο πατέρας μου λέει να μην την πλύνω γενικώς γιατί μετά θα έχω προβλήματα. Είναι αυτόματο το αμάξι και θέλει ιδιαίτερη προσοχή μάλλον. Με ένα ειδικευμένο στα πλυσίματα που ρώτησα, μου είπε ότι θα καλύψει ασφαλειοθήκες, εγκεφάλους κλπ αλλά και πάλι είναι με δική μου ευθύνη αυτή η δουλειά. Που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο λάθους...

• Like 1

Θα πας σε ένα πλυντήριο που να το κατέχει το θέμα και όχι στο πρώτο που θα βρεις και σου πει όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Μία συνηθισμένη διαδικασία είναι για τους "γνωστές". Δώσε και κάτι παραπάνω αν είναι για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Το λέω γιατί καθαρίζουν μηχανές αλλά το δικό σου θα έχει γίνει κώλος με πιτσιλιές λαδιού που έχουν ξεραθεί παντού από την κάτω πλευρά του καπό μέχρι την τελευταία γωνία. 

Μην το αφήσεις γιατί θα βρωμάει λάδια όταν θα ζεσταθεί ο χώρος της μηχανής. 

Προσοχή άλλη φορά. 

Εντύπωση μου κάνει πως δεν το κατάλαβες. Λογικά χωρίς τάπα τόσα χλμ έπρεπε να καπνίζει ο χώρος της μηχανής με ατμό να φαίνεται. 

• Like 2

5 λεπτά πριν, liakinen είπε

Εντύπωση μου κάνει πως δεν το κατάλαβες. Λογικά χωρίς τάπα τόσα χλμ έπρεπε να καπνίζει ο χώρος της μηχανής με ατμό να φαίνεται. 

Εννοείται θα πάω στον καλύτερο βλέποντας πρώτα κριτικές. 

Ναι, κι εμένα μου κανε εντύπωση. Δεν είχε καμία διαφορά οδηγικά, ούτε καπνός. Ευτυχώς δηλαδή που είδα τη μάσκα που είχε τρέξει το λάδι μέχρι εκεί.

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Εννοείται θα πάω στον καλύτερο βλέποντας πρώτα κριτικές. 

Καλά είπαμε μην το πας στο πρώτο που θα βρεις αλλά όχι και να διαβάζεις κριτικές δεν είναι επιστήμη 😄 απλά ρώτησε κάποιον γνωστό σου ή βρες κάποιο που να τονίζει ότι ασχολείται με μηχανές.

Πάρε ένα μικρό μπουκάλι με πετρέλαιο κίνησης και μερικά στουπιά / πανιά και καθάρισε την μηχανή με το χέρι. Όταν λερωθεί πολύ ένα πανί το αλλάζεις με καθαρό.

Η μυρωδιά θα φύγει μόνη της μετά από 1-2 μέρες, αν θέλεις όμως μπορείς στο τέλος να το περάσεις πάλι με το χέρι με υγρό πιάτων διαλυμένο σε ζεστό νερό και πανί για να αφαιρέσει τα κατάλοιπα του πετρελαίου. 

Υπάρχουν και ειδικά προϊόντα για καθαρισμό μηχανής αλλά ο παραπάνω τρόπος είναι πιο οικονομικός.

9 ώρες πριν, Narayan είπε

Πάρε ένα μικρό μπουκάλι με πετρέλαιο κίνησης και μερικά στουπιά / πανιά και καθάρισε την μηχανή με το χέρι. Όταν λερωθεί πολύ ένα πανί το αλλάζεις με καθαρό.

Η μυρωδιά θα φύγει μόνη της μετά από 1-2 μέρες, αν θέλεις όμως μπορείς στο τέλος να το περάσεις πάλι με το χέρι με υγρό πιάτων διαλυμένο σε ζεστό νερό και πανί για να αφαιρέσει τα κατάλοιπα του πετρελαίου. 

Υπάρχουν και ειδικά προϊόντα για καθαρισμό μηχανής αλλά ο παραπάνω τρόπος είναι πιο οικονομικός.

Καλά τα λες αλλά όχι αν θέλει. Πρέπει να το κάνει μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...