Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, insoholic είπε

Ρε τους κλεφτες... το σπιτι παλαιωνει και το ενοικιο αυξάνει! 

Ναι περίμενε εσύ να σου χαρίσουν και το σπίτι μετά από Χ χρόνια επειδή κατά την λογική σου θα μειώνεται το ενοίκιο κάθε χρόνο. 

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Οι λύσεις που τις προτείνετε θα φέρουν στα άκρα τις σχέσεις τους και η κοπέλα τόνισε ότι δεν θέλει να συμβεί αυτό.

Καλύτερα σκέψου λογικά: τι συνέπειες θα έχεις αν τις δίνεις 100 ενώ έχετε συμφωνήσει (και οι δύο) στα 230; Καταστροφικές. Από το να σε σπάσει στο ξύλο αυτή ή ο γιος της και να θες πατερίτσες για να κινηθείς μέχρι απειλές και πολλά άλλα. Ωραία αυτά που σου προτείνουν αλλά δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος αν του πεις ότι θα του τρως 130Ε το μήνα. Έχουν γίνει φονικά για μια θέση πάρκινκ, αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό. Θα σου έλεγα να προσέχεις λοιπόν. Ακόμα και μια νορμάλ αρχική αντίδραση, δεν θα σε καθησυχάσει ότι αυτή μπορεί να μην καταστρώσει σχέδιο εκδίκησης όσο εσύ θα μένεις σπίτι της (ναι είναι δικό της, είσαι περαστική) και της τρως λεφτά. 

Αν όντως σου φαίνονται πολλά τα 270, δεν θες να ξέρεις τι τιμές θα συναντήσεις φεύγοντας από εκεί. Και λες ότι είσαι στενάχωρα οικονομικά. Σε βλέπω να γυρίζεις στο πατρικό σούμπιτη. Καλά για δικηγόρο που λες, είναι αστείο. Πώς ακριβώς θα τον πληρώσεις;

Οι επαναστάσεις γενικώς προϋποθέτουν να έχεις και γερό πορτοφόλι, αλλιώς κάθεσαι στα αυγά σου και δεν εναντιώνεσαι. 

Οποτε τι δηλαδη, να πληρωσει και 500 αν της ζητησει η αλλη για να μη φαει ξυλο; Σα να πουλαμε προστασια ακουγεται αυτο, οχι να νοικιαζουμε σπιτι.

Μηπως να εβαζε στην ακρη μερικα λεφτα απο τα 130αρια που θα γλιτωνει για να μιλησει με ενα δικηγορο και ενδεχομενως να στειλει κι ενα εξωδικο;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Οποτε τι δηλαδη, να πληρωσει και 500 αν της ζητησει η αλλη για να μη φαει ξυλο; Σα να πουλαμε προστασια ακουγεται αυτο, οχι να νοικιαζουμε σπιτι.

Μηπως να εβαζε στην ακρη μερικα λεφτα απο τα 130αρια που θα γλιτωνει για να μιλησει με ενα δικηγορο και ενδεχομενως να στειλει κι ενα εξωδικο;

Το πήγες στο άλλο άκρο. Δεν είπα αυτό. Καθώς όμως η ίδια λέει ότι δεν θέλει να εναντιωθεί, θα έχει δει κάποια δείγματα συμπεριφοράς... Και προφανώς πρέπει να έχει το νου της για "αντίποινα" τα οποία θα είναι και εκτός νόμου όπως τα μαύρα λεφτά που παίρνει η ιδιοκτήτρια. Προσωπικά αν είμουν στη θέση της ιδιοκτήτριας, είχα συμφωνήσει τόσα και μου έδιναν -130, θα το θεωρούσα τεράστια αδικία και εφόσον ο νόμος δεν με κάλυπτε, θα της έδινα μια διορία να αποχωρήσει οικιοθελώς. Πιστεύεις η ιδιοκτήτρια δεν θα κάνει καμία ενέργεια -νόμιμη, παράνομη- αν βλέπει κάθε μήνα να χάνει 130Ε και κάποιος να έχει κατσικωθεί στην περιουσία της; Μάλλον είσαι πολύ αθώος και μιλάς θεωρητικά. 

Καλό είναι να μπαίνουμε στη θέση και των δύο όταν θέλουμε να συμβουλέψουμε. Εσύ το βλέπεις από τη μεριά του ενοικιαστή. Δες το λίγο από την άλλη. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Το πήγες στο άλλο άκρο. Δεν είπα αυτό. Καθώς όμως η ίδια λέει ότι δεν θέλει να εναντιωθεί, θα έχει δει κάποια δείγματα συμπεριφοράς... Και προφανώς πρέπει να έχει το νου της για "αντίποινα" τα οποία θα είναι και εκτός νόμου όπως τα μαύρα λεφτά που παίρνει η ιδιοκτήτρια. Προσωπικά αν είμουν στη θέση της ιδιοκτήτριας, είχα συμφωνήσει τόσα και μου έδιναν -130, θα το θεωρούσα τεράστια αδικία και εφόσον ο νόμος δεν με κάλυπτε, θα της έδινα μια διορία να αποχωρήσει οικιοθελώς. Πιστεύεις η ιδιοκτήτρια δεν θα κάνει καμία ενέργεια -νόμιμη, παράνομη- αν βλέπει κάθε μήνα να χάνει 130Ε και κάποιος να έχει κατσικωθεί στην περιουσία της; Μάλλον είσαι πολύ αθώος και μιλάς θεωρητικά. 

Καλό είναι να μπαίνουμε στη θέση και των δύο όταν θέλουμε να συμβουλέψουμε. Εσύ το βλέπεις από τη μεριά του ενοικιαστή. Δες το λίγο από την άλλη. 

Μαζι σου. Το ολο θεμα ομως ξεκινησε ακριβως επειδη υπαρχει μια συμφωνια στα 230 και η ιδιοκτητρια αυθαιρετα αποφασισε να τα αυξησει με τη δικαιολογια παροχης η οποια ειναι αχρηστη στην ενοικιαστρια, κατα δικη της δηλωση. Ισως μια μεση λυση θα ηταν να της πει "κοιταξε να δεις, εγω θα συνεχισω να σου πληρωνω τα 230 που εχουμε συμφωνησει και τελειωνει εδω η ιστορια, και αν εχεις προβλημα βαλε ενα δικηγορο να το λυσει". Κανεις που εχει λερωμενη τη φωλια του δε θα το κανει αυτο. Τωρα αν το παμε στα παρανομα αντιποινα κλπ ενταξει εκει δεν εχω λογο, εξαρταται αν θελουμε να υποκυψουμε σε παρανομους εκβιασμους ή να ασκησουμε τα νομιμα δικαιωματα μας. 

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι περίμενε εσύ να σου χαρίσουν και το σπίτι μετά από Χ χρόνια επειδή κατά την λογική σου θα μειώνεται το ενοίκιο κάθε χρόνο. 

Δεν ειπα αυτό. 

Αλλα δεν το βρίσκω λογικό να αυξανεται το ενοίκιο οσο παλαιώνει το σπίτι. 

Τωρα θα μου πεις εχουμε και πληθωρισμό και τα σχετικά.. οποτε κάποιοι βγαζουν τα προς το ζην απο τα ενοίκια. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, lector είπε

Μαζι σου. Το ολο θεμα ομως ξεκινησε ακριβως επειδη υπαρχει μια συμφωνια στα 230 και η ιδιοκτητρια αυθαιρετα αποφασισε να τα αυξησει με τη δικαιολογια παροχης η οποια ειναι αχρηστη στην ενοικιαστρια, κατα δικη της δηλωση. Ισως μια μεση λυση θα ηταν να της πει "κοιταξε να δεις, εγω θα συνεχισω να σου πληρωνω τα 230 που εχουμε συμφωνησει και τελειωνει εδω η ιστορια, και αν εχεις προβλημα βαλε ενα δικηγορο να το λυσει". Κανεις που εχει λερωμενη τη φωλια του δε θα το κανει αυτο. Τωρα αν το παμε στα παρανομα αντιποινα κλπ ενταξει εκει δεν εχω λογο, εξαρταται αν θελουμε να υποκυψουμε σε παρανομους εκβιασμους ή να ασκησουμε τα νομιμα δικαιωματα μας. 

Νομίζω ότι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει. Να συνεχίσει να δίνει όσα έδινε μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Το να δίνει πολύ λιγότερα μόνο προβλήματα θα της φέρει. Το να δίνει περισσότερα επίσης είναι παράλογο εφόσον δεν θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο (μου θυμίζει την ιστορία στο Κων/νου και Ελένης που ο Κων/νος απομόνωσε τα σώματα της Ελένης 🤣). Το θέμα είναι να αρχίσει ήδη να ψάχνει για σπίτι γιατί είτε έτσι είτε αλλιώς οι σχέσεις θα διαταραχθούν.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει η ιδιοκτήτρια μαγαζί στη γειτονιά και κάνει τέτοια;

Πήγαινε να την κράζεις έξω από το μαγαζί πριν και μετά τη δουλειά για ξέσπασμα.

Δεν θα προτείνω σπασίματα και  βανδαλισμούς γιατί ειναι παράνομοι κι ας γράφτηκαν εδώ ξυλοδαρμοί 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να επισημάνω απλά ότι η τριετία ισχύει όταν μπαίνεις πρώτη φορά στο σπίτι.

Το χειρόγραφο συμβόλαιο αναφέρει τίποτα για αύξηση;

Τέλος με τα 100 ευρώ που έχει δηλώσει μήπως δεν σε συμφέρει και τόσο γιατί χάνεις το επίδομα στέγασης;

Επεξ/σία από Basilhs1982
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Έχει η ιδιοκτήτρια μαγαζί στη γειτονιά και κάνει τέτοια;

Πήγαινε να την κράζεις έξω από το μαγαζί πριν και μετά τη δουλειά για ξέσπασμα.

Δεν θα προτείνω σπασίματα και  βανδαλισμούς γιατί ειναι παράνομοι κι ας γράφτηκαν εδώ ξυλοδαρμοί 😕

Μάθε να διαβάζεις ακριβώς τι γράφτηκε! Δεν γράφτηκε ως πρόταση (άλλωστε από πού κι ως πού; δεν μας γράφει η ιδιοκτήτρια εδώ), αλλά ως πιθανή (παράνομη φυσικά αλλά πιθανή) αντίδραση ενός ανθρώπου που θα αισθανθεί ριγμένος οικονομικά. Έχουμε ακούσει στις ειδήσεις για ξυλοδαρμούς για πολύ μικρότερες αφορμές. Εσείς την συμβουλεύετε να πληρώνει λιγότερα από τα συμφωνημένα. Εγώ τη συμβουλεύω να προσέχει γιατί η αντίδραση της ιδιοκτήτριας μπορεί να είναι από λογική ως τρελή. Θεωρώ ότι της δίνω την πιο σημαντική συμβουλή στην εποχή της "τρέλας" που διανύουμε.

Δημοσ.
Στις 18/9/2022 στις 10:27 ΜΜ, Sorath είπε

Ωραία επένδυση έκανε πες της. Τώρα βρήκε να βάλει φυσικό αέριο;

🤣🤣🤣 πεθανα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μάθε να διαβάζεις ακριβώς τι γράφτηκε! Δεν γράφτηκε ως πρόταση (άλλωστε από πού κι ως πού; δεν μας γράφει η ιδιοκτήτρια εδώ), αλλά ως πιθανή (παράνομη φυσικά αλλά πιθανή) αντίδραση ενός ανθρώπου που θα αισθανθεί ριγμένος οικονομικά. Έχουμε ακούσει στις ειδήσεις για ξυλοδαρμούς για πολύ μικρότερες αφορμές. Εσείς την συμβουλεύετε να πληρώνει λιγότερα από τα συμφωνημένα. Εγώ τη συμβουλεύω να προσέχει γιατί η αντίδραση της ιδιοκτήτριας μπορεί να είναι από λογική ως τρελή. Θεωρώ ότι της δίνω την πιο σημαντική συμβουλή στην εποχή της "τρέλας" που διανύουμε.

Καθρεφτάκι 

Έγραψα ότι αναφέρθηκαν ξυλοδαρμοί όχι ότι προτάθηκαν

Μάλλον στην σκέψη σου ως πρόταση υπήρχε και πιθανόν να το εφαρμόζεις σε δύστροπους μισθωτές 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Τέλος με τα 100 ευρώ που έχει δηλώσει μήπως δεν σε συμφέρει και τόσο γιατί χάνεις το επίδομα στέγασης;

Δεν έχει καμμία σχέση το επίδομα στέγασης, αν το παίρνει. Μπορούσε να κάνει μισθωτήριο και με 70€ (όπως και με 470). 70 ούτως ή άλλως είναι για ένα άτομο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...