Natalouki58 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα ζήτημα κ θα ήθελα τη γνώμη κι από τρίτους. Τα τελευταία 2 χρόνια νοικιάζω στις δυτικές συνοικίες στη Θεσσαλονίκη μια πόλυ μικρή γκαρσονιέρα (30-35τ.μ). Βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και τα εχω όλα δίπλα μου. Θέρμανση δεν έχει, θερμαίνομαι με μια μικρή σόμπα τύπου kumtel κ είμαι ικανοποιημένη. Το σπίτι είναι πολύ μικρό και ζεστό από μόνο του οπότε δεν εχω θεμα. Το βρήκα μέσω μεσίτη κ έπειτα από συμφωνία με την ιδιοκτήτρια δίνω 230€ στο χέρι κ μου κόβει απόδειξη 100€. Το θέμα ποιο είναι:Η σπιτονοικοκυρά μου (με την οποία τα πάω πολύ καλά κ μενει στη διπλανή πολυκατοικία κ έχει ένα μαγαζί δίπλα) έβαλε φυσικό αέριο κ θέλει να μου αύξηση το ενοίκιο κατά 40-50€. Δηλαδή από 230€ να πάει 270-280€ με την ίδια λογική χωρίς να δηλώσει την αύξηση. Το φυσικό αέριο δεν θα το χρησιμοποιώ καθώς πραγματικά δεν το χρειάζομαι κ θα είναι ένας έξτρα λογαριασμός στο κεφάλι μου. Αρχικά ήθελε να πληρώνω το πάγιο του λογαριασμού ασχέτως για το αν θα το χρησιμοποιώ ή όχι αλλά τελικά θα κάνει τη σύνδεση κ θα το παγώσει ώστε να μη το πληρώνω. Το θέμα μου είναι τι μπορώ να κάνω χωρίς να διατάραξω τις σχέσεις μου μαζί της καθώς μένει δίπλα κ θα τη βλέπω πολύ συχνά. Δεν τίθεται θέμα να φύγω γιατί οικονομικα δεν το αντέχω αυτή τη στιγμή. Στη κουβέντα που κάναμε μου έλεγε πως δεν γίνεται να μην κάνει αύξηση καθως έκανε επένδυση για το φυσικό αέριο κ πως όλα έχουν ανέβει, δεν γίνεται να παραμείνει σε αυτή τη τιμή. Της είπα να δηλωθεί έστω η αύξηση κ δεν συμφωνεί. Εν τέλει συμφώνησα στην αύξηση στα 270€ δηλαδή γιατί μου έλεγε έμμεσα να μείνει ο γιος της καθώς δεν τη συμφέρει αυτή τη τιμή που μου το δίνει. Το συμβόλαιο κλείνει δύο χρόνια τον Δεκέμβριο απλά μετά έμαθα πως μετά από τρία χρόνια μπορεί νόμιμα να κάνει αύξηση. Τί μπορώ να κάνω τώρα που το συμφώνησα έστω προφορικά? Σκέφτομαι να πάω σε έναν δικηγόρο να με συμβουλέψει για το πώς να το χειριστώ.
Sorath Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ωραία επένδυση έκανε πες της. Τώρα βρήκε να βάλει φυσικό αέριο; 17% πάντως αύξηση είναι πάρα πολύ πάντως, για να στο κάνει με το έτσι θέλω και μάλιστα χωρίς να είναι δηλωμένο. Κάτω απο 3ετία δεν μπορεί να σε διώξει πάντως απο την στιγμή που την πληρώνεις κανονικά. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από Sorath 1
Natalouki58 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 @Sorath Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση! Αυτό έμαθα κι γω ότι δεν μπορεί να με διώξει αν δεν περάσει η τριετία ασχέτως που το συμβόλαιο λέει 2 χρόνια. Απλά θα χαλάσουμε σχέσεις, αν δεν το έβλεπα καθημερινά δεν θα είχα θέμα να χαλάσουν αλλά είναι δίπλα κ γενικά επειδή είναι επιχειρηματίας της περιοχής όλοι τη ξέρουν κ θα είναι άβολο για μένα να βλέπω αυτήν κ την οικογένεια αν αφαιρούμε. @CONAN_ 100€ είναι δηλωμένο στο taxis
ekechagi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Η επένδυση του ιδιοκτήτη μεταφράζεται σε αύξηση στο ενοίκιο όταν προσφέρει αξία στον ενοικιαστή. Και σε κάθε περίπτωση γίνεται σε συννενόηση των δύο. Εάν εμένα ο ιδιοκτήτης βάψει την πρόσοψη μόνος του και μου ζητήσει αύξηση 20€ επειδή ομόρφυνε το σπίτι, θα πάρει τα @@ μου, γιατί δεν μου προσφέρει κάτι η βαμμένη πρόσοψη της οικοδομής. Το ότι έριξε λεφτά (εάν δεν έβαλε εξοικονομώ ή επιδότηση εδα) για να βάλει λέβητα δεν έχει καμία αξία. Στις παρούσες τιμές το φυσικό αέριο είναι απαγορευτικό, οπότε η επένδυσή της δεν σου αποφέρει καμία αξία και δεν δικαιολογεί αύξηση και αυτό πρέπει να της πεις. 3 2
CONAN_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Natalouki58 είπε @Sorath Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση! Αυτό έμαθα κι γω ότι δεν μπορεί να με διώξει αν δεν περάσει η τριετία ασχέτως που το συμβόλαιο λέει 2 χρόνια. Απλά θα χαλάσουμε σχέσεις, αν δεν το έβλεπα καθημερινά δεν θα είχα θέμα να χαλάσουν αλλά είναι δίπλα κ γενικά επειδή είναι επιχειρηματίας της περιοχής όλοι τη ξέρουν κ θα είναι άβολο για μένα να βλέπω αυτήν κ την οικογένεια αν αφαιρούμε. @CONAN_ 100€ είναι δηλωμένο στο taxis Δεν μπορει να σου κάνει καμμία αυξηση πριν το πέρας των τριών ετών. Επίσης αν δεις οτι τα πράγματα δυσκολέυουν , για σένα, πολυ απλα μπορείς να της πεις οτι θα της βάζεις τα νόμιμα, ήτοι 100€ . Βέβαια αυτό ερχεται και σε αντίθεση με τις όποιες σχέσεις θέλεις εσύ να μήν χαλάσουν, πράγμα που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου αυτήν δεν την εδιαφέρει και πολύ... Μην αφήνετε να σας κάνουν οτι θέλουν οι ιδιοκτήτες του κwλου.... Ο ενοικιαστής είναι επένδυση για τον ιδιοκτήτη. Προφανώς η μαντάμ είδε οτι είσαι οκ άτομο κλπ και είπε εδω ειμαστε... Και σου μιλάω όντας και ιδιοκτήτης και ενοικιαστής.... 3 1
Allan-Wake Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Βάλαμε κι εμείς αέριο σε σπίτι που νοικιάζουμε, 2500 ευρώ κόστος ο λέβητας και 3 σώματα. Εννοείται ότι το ενοίκιο αυξάνεται.
korakios Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Allan-Wake είπε Βάλαμε κι εμείς αέριο σε σπίτι που νοικιάζουμε, 2500 ευρώ κόστος ο λέβητας και 3 σώματα. Εννοείται ότι το ενοίκιο αυξάνεται. κρίμα , εντελώς λάθος timing και πεταμένα λεφτά , πήγαινε και διάβασε τις τελευταίες σελίδες για πάροχους 22 λεπτά πριν, Natalouki58 είπε @Sorath Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση! Αυτό έμαθα κι γω ότι δεν μπορεί να με διώξει αν δεν περάσει η τριετία ασχέτως που το συμβόλαιο λέει 2 χρόνια. Απλά θα χαλάσουμε σχέσεις, αν δεν το έβλεπα καθημερινά δεν θα είχα θέμα να χαλάσουν αλλά είναι δίπλα κ γενικά επειδή είναι επιχειρηματίας της περιοχής όλοι τη ξέρουν κ θα είναι άβολο για μένα να βλέπω αυτήν κ την οικογένεια αν αφαιρούμε. @CONAN_ 100€ είναι δηλωμένο στο taxis οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους ,το ΦΑ είναι στα ύψη αυτή τη στιγμή και δε συμφέρει , απλά και ευγενικά αρνείσαι , δεν έχει κάτι άλλο 50 λεπτά πριν, Natalouki58 είπε Θέρμανση δεν έχει, θερμαίνομαι με μια μικρή σόμπα τύπου kumtel κ είμαι ικανοποιημένη. πέτα το στην ανακύκλωση και βάλε κλιματιστικό με δόσεις αν σε παίρνει (αν τύχει και κάτσεις καιρό) 52 λεπτά πριν, Natalouki58 είπε Τί μπορώ να κάνω τώρα που το συμφώνησα έστω προφορικά? Σκέφτομαι να πάω σε έναν δικηγόρο να με συμβουλέψει για το πώς να το χειριστώ. καλά θα κάνεις , υπόψιν απο τη στιγμή που είναι δηλωμένο 100€ μπορείς να δίνεις μόνο 100€ και να μη μπορεί να σου κάνει έξωση και λογικά το ξέρει υπομονή για ένα χρόνο γκρίνιας και ξεκινάς απο τώρα για νέο σπίτι 4 1
Natalouki58 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 @ekechagiΣ'ευχαριστω για την απάντηση! Λογικά σαν επένδυση έβαλε το αέριο ως έξτρα παροχή ώστε να μπορεί αργότερα να αυξήσει το ενοίκιο. @CONAN_Πραγματικά είμαι πολύ τυπική σε όλα, πολλές φορές κ πριν παει 1 του μήνα της δίνω το ενοίκιο, ποτέ χωρίς καθυστέρηση. Κ το σπίτι το προσέχω, δεν κάνω μαλακίες. Δεν θέλω να το φτάσω στα άκρα αλλά νιώθω ότι κοροϊδο ψάχνει. Τί να πω...δεν ξέρω... @Allan-WakeΚαλά έκανε ο ιδιοκτήτης που έβαλε αέριο, είναι μια έξτρα παροχή που μπορεί να αυξήσει την τιμή του ενοικίου. Απλά το θεωρώ περιττό για το συγκεκριμένο σπίτι, έχει ένα ταβάνι, δλδ κ τζακουζι να βάλει δεν μπορεί να το βάλει πάνω από 350€, δεν αξίζει αντικειμενικά δλδ. @korakiosΣ'ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις! Μάλλον υπομονή θα κάνω κ θα ψάχνω για άλλο σπίτι. Απλά φοβάμαι μην μου κάνει θέματα δλδ να μου κάνει τη ζωή δύσκολη αν της δίνω μόνο τα 100€. Ή έστω τα 230€ χωρίς την αύξηση που θέλει. Στηρίζεται στην καλή σχέση που έχουμε. Θα πάω σε δικηγόρο να δω τι θα μου πει. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε!! Με βοηθήσατε όλοι πολύ! Πρώτη φορά γράφω ανοίγω θέμα στη πλατφόρμα κ δεν ήξερα τι να περιμένω.
korakios Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Natalouki58 είπε Απλά φοβάμαι μην μου κάνει θέματα δλδ να μου κάνει τη ζωή δύσκολη αν της δίνω μόνο τα 100€. Ή έστω τα 230€ χωρίς την αύξηση που θέλει. Στηρίζεται στην καλή σχέση που έχουμε. καλά , αν της δίνεις μόνο 100€ σίγουρα θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη 😂 το σωστό στη μπανανία είναι ότι είχατε συμφωνήσει
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μπορεί ο ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή να κάνει αύξηση ενοικίου όποτε θέλει? Μου φαίνεται περίεργο. Παλαιότερα, σε ένα σπίτι που έμενα εδώ στην Αθήνα, είχαμε κάνει ένα συμβόλαιο για 3 χρόνια και εκείνος έγραψε μέσα, ότι κάθε χρόνο το ποσό θα αυξάνεται 10 ευρώ στο ενοίκιο. Ποσό αμελητέο, απλά το λέω ενδεικτικά
hln3 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε Μπορεί ο ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή να κάνει αύξηση ενοικίου όποτε θέλει? Μου φαίνεται περίεργο. Παλαιότερα, σε ένα σπίτι που έμενα εδώ στην Αθήνα, είχαμε κάνει ένα συμβόλαιο για 3 χρόνια και εκείνος έγραψε μέσα, ότι κάθε χρόνο το ποσό θα αυξάνεται 10 ευρώ στο ενοίκιο. Ποσό αμελητέο, απλά το λέω ενδεικτικά Είτε όσο γράφει το συμβόλαιο είτε τιμαριθμικά
StamTheMan Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Εχω την εντυπωση πως η τριετια καλυπτει τον ενοικιαστη,αλλα στη διετια μπορει να γινει αυξηση. Νομιζω οτι αυτο διαβασα σε καποια συζητηση εδω μεσα,πριν καμια βδομαδα,αν κανω λαθος μη με φατε. Και εγω γνωριζα οτι απο τριετια και πανω γινονται αυξησεις ή λυση συμβολαιου. Προς την TS,αν αντεχει το στομαχι σου καυγαδες,κανε της καταθεση καθε μηνα 100 ευρω ( αν εχεις λογαριασμο της ) . Φτανει πια με αυτη την ιστορια,με τα μαυρα,που ειναι και παρανομοι και εχουν και απαιτησεις. 1
korakios Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Μπορεί ο ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή να κάνει αύξηση ενοικίου όποτε θέλει? Μου φαίνεται περίεργο. Παλαιότερα, σε ένα σπίτι που έμενα εδώ στην Αθήνα, είχαμε κάνει ένα συμβόλαιο για 3 χρόνια και εκείνος έγραψε μέσα, ότι κάθε χρόνο το ποσό θα αυξάνεται 10 ευρώ στο ενοίκιο. Ποσό αμελητέο, απλά το λέω ενδεικτικά Το 3ο έτος η μέγιστη % αύξηση είναι : Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Τιμάριθμος) επί 0,75 το τι γράφει το συμβόλαιο δεν έχει σημασία αν είναι παράνομο
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αντε πάλι ενα θέμα που θα τσακωνομαστε ιδιοκτήτες με ενοικιαστες. Αλήθειες και ψέμματα. 1. Δεν έπρεπε να δεχτείς παραπάνω στο χέρι και λιγότερα στην απόδειξη. Εσύ δηλαδή στο μισθωτηριο τι δηλώσατε; Στην εφορία τι δηλώνεις ότι πληρώνεις 100 ευρώ; 2. Θα δίνεις στην ιδιοκτήτρια ότι δηλώσατε στο μισθωτηριο. Αν το ποσό είναι χαμηλότερο τότε θα έχετε καυγάδες και φασαρίες. 3. Αν δεν είχε καθόλου θέρμανση το ακίνητο και τώρα έβαλε φυσικό αέριο τότε προφανώς και είναι επένδυση, το αν έχεις να πληρώνεις ειναι άλλο πράγμα. Αν είχε λέβητα πετρελαίου και τώρα μπήκε ΦΑ, και πάλι έχει δώσει λεφτά, το αν είναι ασύμφορο το ΦΑ αυτή την στιγμή επίσης είναι άλλο θέμα. Το πάγιο των κοινοχρήστων εάν εσύ έχεις κλειστη την θερμανση το πληρώνεις εσύ. Με ηλεκτρικές σόμπες θα σου έρθει η ΔΕΗ με τεραστια κατανάλωση. Τέλος, όταν θα λήξει το μισθωτήριο έτσι κι αλλιώς θα σε αναγκάσει να φύγεις με αύξηση ενοικίου. Οπότε, ετοιμάσου από τώρα και λάβε τα μέτρα σου, τα βγάζεις δεν τα βγαζεις πέρα, δεν νοιαζει κανεναν ιδιοκτήτη. Σε κάθε ενοικίαση σχεδόν οι σχέσεις ενοικιαστή ιδιοκτήτη έρχονται σε αναπόφευκτη ρηξη. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilhs23___ 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις