Skrobo Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 13 ώρες πριν, agn0spt93 είπε Από τη στιγμή που η ΔΥΠΑ καλύπτει το 75% και η τράπεζα το 25% των χρημάτων (150.000€), το 10% που καλύπτεται από τον αγοραστή σε τι αναφέρεται; Αυτο αναφέρετε στους τόκους. το 75% του τόκου σου θα το πληρώνει η κυβέρνηση, και το 25% εσύ (με εξαιρέσεις για τρίτεκνους κλτ), Δεν εχει καμία σχέση με το κεφάλαιο. Για την δευτερη ερώτηση, ΦΥΣΙΚΑ και θα πληρώσεις όλο το πόσο που δανείστηκες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Oι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ή πρέπει να πάς απο την κάθε τράπεζα να αφήσεις χαρτούρα ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
colombiano747 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, panosno1com είπε Oι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ή πρέπει να πάς απο την κάθε τράπεζα να αφήσεις χαρτούρα ?? δεν εχουν βγει ακομη εγκυκλιες οδηγιες προς τις τραπεζες οποτε ειναι αγνωστο ακομη. απο αρχες του μηνα εκτιμουν οτι θα ενημερωθουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.bar Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Φαντάζομαι οτι και προς το τέλος του μήνα ό,τι αγγελία υπήρχε με σπίτι γύρω στις 100.000 θα πάει 120.000… 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Ήδη τα έχουν ανεβάσει, τι είναι, τίποτα κουτορνίθια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miracle Worker Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, agn0spt93 είπε Τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου.. Από τη στιγμή που η ΔΥΠΑ καλύπτει το 75% και η τράπεζα το 25% των χρημάτων (150.000€), το 10% που καλύπτεται από τον αγοραστή σε τι αναφέρεται; Επίσης, μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν ο αγοραστής θα αποπληρώσει όλο το δάνειο (το 100%) με 1% επιτόκιο ΜΟΝΟ για τα χρήματα που θα δώσει η τράπεζα (25%) ή το 75% είναι δώρο του κράτους και ο αγοραστής πληρώνει μόνο τα χρήματα από την τράπεζα (25%). Νομίζω το 10% αφορά το ποσό εκτός δανείου που πρέπει να βάλει από την τσέπη του ο αγοραστής. Δηλαδή αν βρεις σπίτι 100.000€, θα πάρεις από ΔΥΠΑ/τράπεζα μόνο τα 90.000€ και είσαι υποχρεωμένος να βάλεις τα υπόλοιπα 10.000€ από την τσέπη σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nokia3210 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Νομίζω το 10% αφορά το ποσό εκτός δανείου που πρέπει να βάλει από την τσέπη του ο αγοραστής. Δηλαδή αν βρεις σπίτι 100.000€, θα πάρεις από ΔΥΠΑ/τράπεζα μόνο τα 90.000€ και είσαι υποχρεωμένος να βάλεις τα υπόλοιπα 10.000€ από την τσέπη σου. ετσι ακριβως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trikala_city Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Στις 19/9/2022 στις 12:10 ΜΜ, gpapadakis είπε Για το μέσο είναι πιθανό. Για το ότι δε θα πληρώνεις και δε θα στο πάρει, απίθανο. Έχει αλλάξει η πολιτική του κράτους για κάθε είδος χρέους, και γίνεται συνεχώς και χειρότερη. Αν δε, έχει και εγγυήσεις το δάνειο, ακόμα χειρότερα. Είναι διαφορετικό πράγμα να έχει οικονομικό θέμα όλη η χώρα, όπως έγινε αυτή τη δεκαετια και άλλο να έχεις μόνο εσύ. Μόλις συνηλθε λίγο η κατασταση, τα έδωσαν στα funds και πληστειριαζουν σπίτια καθε μέρα σταθερά. Θα στο πάει η Τράπεζα το σπίτι, όχι η κυβέρνηση. Δεν είναι δανεικά και αγύριστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FiLw Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Γεια σας! Σε προηγούμενα ποστ αναφέρετε πως υπάρχει περιορισμός στο που βρίσκεται το σπίτι και που η εργασία. Διάβασα 2-3 άρθρα αλλά πουθενά δεν είδα κάτι τέτοιο. Αν έχετε κάποιο λινκ παρακαλώ Θέλει τη φορολογική που θα κάνουμε τώρα ή την περσινή; συγκριτικά euribor 1M και 3M; προτιμούμε κάποιο; επίσης ξέρουμε κάτι για το "Περιθώριο" στο επιτόκιο; Και ένα παράπονο... Γιατί δεν έδωσαν περισσότερες τράπεζες(και μία από τις συστημικές έκανε τη δουλειά😅) σταθερό επιτόκιο(πλη Συν. Καρδίτσας);; θες να βοηθήσεις; δώσε σταθερό 5% 6% ή έστω μέχρι 10% να έχει ο κόσμος το κεφάλι του ήσυχο(το 1/4 τελικά θα πληρώσεις)... σε λίγους μήνες το euribor πήγε +3% ξέρουμε τι θα γίνει αργότερα; Μιλάμε για 5000 ζευγάρια εξ ου και 10000 ωφελούμενοι (περίπου. υπάρχουν και μονογονεϊκές) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Έχει αναφερθεί κάπου πώς θα γίνει η επιλογή των έως 10 χιλ δικαιούχων; Δεδομένου ότι φαντάζομαι σίγουρα θα είναι πολλαπλάσιες οι αιτήσεις, πώς θα επιλέξουν σε ποιους θα δοθούν τα δάνεια εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις περισσότερα άτομα; Υπάρχει κάποια μοριοδοτηση/κλήρωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Κανείς δεν ξέρει για την ώρα, και δεν ξέρω αν θα μάθει κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solton57010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, MikeJ είπε Έχει αναφερθεί κάπου πώς θα γίνει η επιλογή των έως 10 χιλ δικαιούχων; Δεδομένου ότι φαντάζομαι σίγουρα θα είναι πολλαπλάσιες οι αιτήσεις, πώς θα επιλέξουν σε ποιους θα δοθούν τα δάνεια εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις περισσότερα άτομα; Υπάρχει κάποια μοριοδοτηση/κλήρωση; Όπως γινόταν στο εξ Οικονόμω 2018 (χωρις τον περιορισμό των περιφερειών) οποίος προλάβει.... Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από solton57010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 3 minutes ago, phanispal said: Κανείς δεν ξέρει για την ώρα, και δεν ξέρω αν θα μάθει κιόλας. Ναι γενικότερα κάποιες πληροφορίες δεν τις έχω δει δημοσιευμένες. Επίσης απ'ότι έχω καταλάβει πρέπει όποιος θέλει να κάνει αίτηση να έχει βρει ήδη το σπίτι και να πάει να κάνει ολοκληρωμένη αίτηση δηλώνοντας και το σπίτι (ώστε να ελεγχθεί αν πληροί τις προϋποθέσεις παλαιότητας, τοποθεσίας, τετραγωνικών κλπ). Αλλά όλο αυτό χωρίς να είναι εγγυημένο ότι θα λάβεις το δάνειο + ότι το ίδιο σπίτι θα το θέλουν και άλλοι (είτε με το πρόγραμμα είτε με κανονικό δάνειο). Νομίζω θα ήταν καλύτερο να γίνει μια πρώτη διαδικασία κατάθεσης αίτησης ώστε να καθοριστούν οι δικαιούχοι (με βάση κάποιο μοριοδοτηση) και έπειτα γνωρίζοντας ότι είσαι δικαιούχους να βρεις σπίτι και να πας στη τράπεζα, ενώ τώρα να πας στη τράπεζα να κάνεις τι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Θα πεθάνουμε στο γέλιο. Τα διαθέσιμα σπίτια που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις (τετραγωνικά, παλαιότητα, τιμή κ.λπ.) είναι αστεία λίγα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Εντάξει δε νομίζω να μην υπάρχουν σπίτια. Περισσότερο μου κακοφανηκε που σαν όρος είναι να είναι παλαιότερο από 15ετια. Δηλαδή τι λογική είναι αυτή, να πάρουν νέοι άνθρωποι σπίτια αλλά όχι και πολύ νέα σπίτια (θα μου πεις με έως 200 χιλ αξία και έως 150 χιλ δάνειο, μάλλον δε παίρνεις νεότερο). 32 minutes ago, solton57010 said: Όπως γινόταν στο εξ Οικονόμω 2018 (χωρις τον περιορισμό των περιφερειών) οποίος προλάβει.... Α καλά αν ισχύσει αυτό, πέρα από τη σφαγή από αύριο στα καταστήματα τραπεζών, θα πέσει το βύσμα του αιώνα για προώθηση του φακέλου πιο γρήγορα για προέγκριση + του ότι περιπλέκεται το θέμα απ'το ότι συμμετέχουν γύρω στις 7 τράπεζες στο πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις