vins Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε πριν λιγο μιλησα με eurobank & περιμενουν αρχες τ μηνα να παρουν οδηγιες 😂 γνωστος της οικγενειας μου ανεφερε πως οι δικαιουχοι θα πρεπει να επιλεξουν κατικοια με βαση την τοποθεσια της εργασιας τους;;;; τι κουλο ηταν τουτο... οπως κ να χει μαλλον εμενα δεν με πιανει γτ ειμαι "πλουσιος" 😂 οποτε θα συνεχιζω να ειμαι σε ενικοιο... καλη τυχη ευχομαι στους επομενους Καθόλου κουλό… Σκέψου να δουλεύεις Αθήνα ας πούμε και να πάρεις με το πρόγραμμα σπίτι στην Κρήτη για εξοχικό ή Airbnb. Εξ όσων κατάλαβα, θα πρέπει να είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα με τη θέση εργασίας σου. Πχ αν δουλεύεις Θεσσαλονίκη, μπορείς να πάρεις σπίτι και στην Ημαθία ας πούμε γιατί είναι περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Με επιφύλαξη βέβαια αυτό. Φυσικά δε βοηθάει καθόλου στην αποκέντρωση, αλλά είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο. 2
Nokia3210 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 το εχω κανε ειδη, σπιτι διαλεγεις με βαση τον τοπο κατοικιας σου-δημο, και οχι οπου θελεις, επισης δινεις ενα 10% απο το συνολικο ποσο του σπιτιου για να προχωρησεις...
Tzini_Gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 7 minutes ago, Nokia3210 said: το εχω κανε ειδη, σπιτι διαλεγεις με βαση τον τοπο κατοικιας σου-δημο, και οχι οπου θελεις, επισης δινεις ενα 10% απο το συνολικο ποσο του σπιτιου για να προχωρησεις... πως το κανες αφου η πλατφορμα δεν εχει ανοιξει ακομα;
NobodyRankXV Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Από δική τους λίστα διαλέγεις σπίτι ; Ή ότι βρεις ;;
Nokia3210 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 πηγα στο λογιστη μου και το εκανα, σπιτι διαλεγεις οτι θελεις εσυ, στην περιοχη που κατοικεις ειδη ομως... 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 43 λεπτά πριν, Nokia3210 είπε πηγα στο λογιστη μου και το εκανα, σπιτι διαλεγεις οτι θελεις εσυ, στην περιοχη που κατοικεις ειδη ομως... ο λογιστης δηλαδη εχει προσβαση νωριτερα?
Tzini_Gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 hour ago, Αλεξανδρος A.92 said: ο λογιστης δηλαδη εχει προσβαση νωριτερα? pre load για developers
filip123go Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, vins είπε Καθόλου κουλό… Σκέψου να δουλεύεις Αθήνα ας πούμε και να πάρεις με το πρόγραμμα σπίτι στην Κρήτη για εξοχικό ή Airbnb. Εξ όσων κατάλαβα, θα πρέπει να είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα με τη θέση εργασίας σου. Πχ αν δουλεύεις Θεσσαλονίκη, μπορείς να πάρεις σπίτι και στην Ημαθία ας πούμε γιατί είναι περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Με επιφύλαξη βέβαια αυτό. Φυσικά δε βοηθάει καθόλου στην αποκέντρωση, αλλά είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο. Και όσοι δουλεύουν full remote?
vins Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, filip123go είπε Και όσοι δουλεύουν full remote? Δε γνωρίζω! Κι εγώ remote δουλεύω ως freelancer όμως, όποτε λαμβάνει υπόψιν την έδρα της επιχείρησής μου.
NobodyRankXV Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Πρέπει να βγούνε οι φορολογικές του 22 πρώτα ; Διότι μετακόμισα και δεν ισχύει η διεύθυνση του 21
The_Judas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Στις 18/9/2022 στις 8:57 ΜΜ, BackFromHell είπε Στην Αθηνα με 150k βρισκεις διαμερισματα που θελουν σειρα απο συμβιβασμους. Εγω προσωπικα λοιπον σε αυτο το ζητημα πολυ δυσκολα θα εκανα σημαντικους συμβιβασμους. Πχ το θεμα ησυχιας, το θεμα παρκινγκ, το θεμα περιοχης, η κατασταση στην οποια θα ειναι το διαμερισμα κλπ, ειναι ζητηματα στα οποια δε θα συμβιβαζομουν εαν επροκειτο να δαπανησω ενα ποσο τετοιου υψους, εστω και υπο μορφη ατοκης δανειοδοτησης. Θα εκανα υπομονη, να περασουν τα χρονια, να αυξησω τις αποταμιευσεις μου ή το μισθο μου (εξελισσομενος επαγγελματικα) , ενδεχομενως να πεσουν και οι τιμες στις κατοικιες καποια στιγμη και τοτε θα ξανακοιταζα το θεμα. Μεχρι τοτε, νοικι ως εκει που θα μου επετρεπαν τα οικονομικα μου, χωρις να συμβιβαζομαι στα παραπανω κριτηρια και καποια ακομα. Αν απο την αλλη ημουν απολυτα βεβαιος οτι δεν εχω προοπτικες επαγγελματικης εξελιξης κι οτι θα βγαλω μια ζωη στον κατωτατο κλπ, τοτε ναι, θα συμβιβαζομουν με τα θεματα στα οποια υστερουν τα διαμερισματα των 150k στο λεκανοπεδιο και μαλλον θα προχωρουσα με την ατοκη δανειοδοτηση, υπο την προυποθεση οτι θα ειχα τη σιγουρια οτι θα μπορεσω να το αποπληρωσω. Για επαρχια τα πραγματα ειναι μαλλον καλυτερα. Αν εχεις 150.000 κλειστα σημερα παιρνεις τοκους 3000 ευρω το ετος. Γιατι να μπλεκεις με αγορες και εξοδα; Προσωπικα δεν νομιζω οτι ειναι η καταλληλη εποχη για αγορα ειμαστε στο μεγιστο της φουσκας των τιμων. 1
agn0spt93 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Αναφορά σε κείμενο Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα τριάντα έτη. Το δάνειο καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου (το υπόλοιπο καλύπτεται από τον αγοραστή). Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΥΠΑ. Για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ δεν οφείλεται τόκος, ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τις τράπεζες (θα επιλεγούν μετά από δημόσια πρόσκληση της ΔΥΠΑ). Αυτό σημαίνει ότι τα 3 / 4 του δανείου χορηγούνται άτοκα με αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης για το σύνολο του ποσού, να διαμορφώνεται στο ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο. Τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου.. Από τη στιγμή που η ΔΥΠΑ καλύπτει το 75% και η τράπεζα το 25% των χρημάτων (150.000€), το 10% που καλύπτεται από τον αγοραστή σε τι αναφέρεται; Επίσης, μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν ο αγοραστής θα αποπληρώσει όλο το δάνειο (το 100%) με 1% επιτόκιο ΜΟΝΟ για τα χρήματα που θα δώσει η τράπεζα (25%) ή το 75% είναι δώρο του κράτους και ο αγοραστής πληρώνει μόνο τα χρήματα από την τράπεζα (25%).
vs_skg Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 42 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε Τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου.. Από τη στιγμή που η ΔΥΠΑ καλύπτει το 75% και η τράπεζα το 25% των χρημάτων (150.000€), το 10% που καλύπτεται από τον αγοραστή σε τι αναφέρεται; Επίσης, μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν ο αγοραστής θα αποπληρώσει όλο το δάνειο (το 100%) με 1% επιτόκιο ΜΟΝΟ για τα χρήματα που θα δώσει η τράπεζα (25%) ή το 75% είναι δώρο του κράτους και ο αγοραστής πληρώνει μόνο τα χρήματα από την τράπεζα (25%). Μάντεψε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις