Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Καταρχάς δεν μου απάντησες . Εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο για το ίδιο σπίτι που ενδιαφέρομαι,όχι για κάτι άλλο . Εγώ δέχομαι τους όρους του προγράμματος δεν δέχομαι μη λογικά πράγματα. Δεν ζητάω τεντομα όπως λες .Το ίδιο σπίτι με ξεχωριστό ατακ για τους βοηθητικούς χώρους μπορώ να το πάρω . Τότε για σένα δεν θα είναι πολυτέλεια? Θα πρέπει να πληρώσω έναν συμβολαιογράφο 2-3 χιλιάρικα και τότε μαγικά θα πάψει να είναι πολυτέλεια?

Επίσης αυτά που λες εδώ είναι η γνώμη σου δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας η σωστό. Οπότε καλό είναι να αποφεύγονται όροι όπως ,ζητιανευουν, κλαιγομαστε ,η ζητάω κάτι φωτογραφικά που λες. Επίσης ο όρος starter home είναι αποκλειστικά δικό σου και όχι του προγράμματος. Τι είναι δηλαδή το σπίτι, αυτοκίνητο που μόλις βγάλαμε δίπλωμα και θα πάρουμε ένα μικρό για αρχή? Το πρόγραμμα βγήκε για να βοηθήσουν υποτίθεται τους νέους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και να ανεβάσουν τα ποσοστά ιδιοκατοικησης στην χώρα 

Μιλάμε για μια αγορά ζωής. 

Και δεν έχω κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο σπίτι αλλά δεν υπάρχει άλλο σπίτι με 3 υπνοδωμάτια με όλα τα κριτήρια που ζητάνε  αυτοί στο χωριό μου. Και είναι μεγάλο χωριό . Υπάρχει μόνο ένα ακόμη με έτος κατασκευής το 1970! Το οποίο το δίνουν στην ίδια τιμή με αυτό που θέλω και χρειάζεται τουλάχιστον άλλα 40000 για να γίνει σπίτι !

Και τέλος μια ερώτηση ακόμη ,εσύ έκανες αίτηση?

Το σπίτι που λες για μένα θα ήταν πολυτέλεια είτε ήταν λίγο εντός ορίων του προγράμματος, είτε τώρα που είναι εκτός. Το ότι θα ήταν το σπίτι εντός ορίων δε σημαίνει ότι θα έπαιρνες και τη χρηματοδότηση.

Η πρόταση "μιλάμε για αγορά ζωής" είναι πιο αυθαίρετη από την έννοια του starter home που εισήγαγα. Το σπίτι είναι για νέους ανθρώπους που θα "επενδύσουν" τρόπον τεινά το ποσό αυτό στον εαυτό τους αντί να το "καίνε" στο νοίκι. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι πρέπει να γεράσουν σ αυτό, όταν βγαίνοντας από το στεγαστικό θα είναι 45-59 ετών.

Στα άλλα φάσκεις και αντιφάσκεις, και φωτογραφικά δεν ήθελες να βγει το πρόγραμμα και το πρόβλημα είναι ότι δεν πουλάνε εντός προδιαγραφών στο..χωριό σου. 

Εγώ δεν έκανα αίτηση καθώς είμαι εκτός προϋποθέσεων. Με συγκινεί το ενδιαφέρον σου όμως.

• Like 2
  • Απαντ. 577
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ έκανα, και ψάχνω ακίνητα από το Δεκέμβριο και δεν έβρισκα τίποτα γιατί ήθελα μονοκατοικίες ή οροφοδιαμερισματα μετά το 1995.

Τελικά είδα/αποφάσισα ότι δεν γίνεται αυτό που θέλω και τώρα έχω "κοζαρει" ένα διαμέρισμα του 1986, 110τμ, με 3 δωμάτια για να έχει και χώρο γραφείου και περιμένω αοαντηση.

Οκ, δοκίμασα την τύχη με πολυτέλεια, δεν αξιζε. Όλες οι μονοκατοικίες ηθελαν πολλά μπροστά και πολλά για φτιαξιμο. Επειδή είναι η αγορά μιας ζωής έκανα υποχωρήσεις για να μου βγει.

ΥΓ: 50τμ βοηθητικοί χώροι είναι υπερβολή πάντως ότι και να λέμε, και είναι κόλπα του τότε για να φτιαχτούν μεγαλύτερα σπίτια. Επίσης σε 50τμ βοηθητικούς άνετα κάνεις τροποποίηση και κάνεις μια γκαρσονιέρα μέσα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Το σπίτι που λες για μένα θα ήταν πολυτέλεια είτε ήταν λίγο εντός ορίων του προγράμματος, είτε τώρα που είναι εκτός. Το ότι θα ήταν το σπίτι εντός ορίων δε σημαίνει ότι θα έπαιρνες και τη χρηματοδότηση.

Η πρόταση "μιλάμε για αγορά ζωής" είναι πιο αυθαίρετη από την έννοια του starter home που εισήγαγα. Το σπίτι είναι για νέους ανθρώπους που θα "επενδύσουν" τρόπον τεινά το ποσό αυτό στον εαυτό τους αντί να το "καίνε" στο νοίκι. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι πρέπει να γεράσουν σ αυτό, όταν βγαίνοντας από το στεγαστικό θα είναι 45-59 ετών.

Στα άλλα φάσκεις και αντιφάσκεις, και φωτογραφικά δεν ήθελες να βγει το πρόγραμμα και το πρόβλημα είναι ότι δεν πουλάνε εντός προδιαγραφών στο..χωριό σου. 

Εγώ δεν έκανα αίτηση καθώς είμαι εκτός προϋποθέσεων. Με συγκινεί το ενδιαφέρον σου όμως.

Καλά εντάξει, πραγματικα το σκεπτικό σου είναι ότι νάνε. Και ακόμη δεν μου απάντησες πραγματικά γιατί δεν έχεις τι να πεις πέρα από αερολογιες και χαρακτηρισμους .ξέρεις καποιοι στην ζωή δεν είχαν την τύχη να τα βρούνε έτοιμα και αγωνίζονται για το καλύτερο που μπορούν για την οικογένεια τους. Ούτε αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί μάλλον είσαι απο τους τυχερούς. Καλή συνέχεια δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ALIEN-3- είπε

Καλά εντάξει, πραγματικα το σκεπτικό σου είναι ότι νάνε. Και ακόμη δεν μου απάντησες πραγματικά γιατί δεν έχεις τι να πεις πέρα από αερολογιες και χαρακτηρισμους .ξέρεις καποιοι στην ζωή δεν είχαν την τύχη να τα βρούνε έτοιμα και αγωνίζονται για το καλύτερο που μπορούν για την οικογένεια τους. Ούτε αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί μάλλον είσαι απο τους τυχερούς. Καλή συνέχεια δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω 

Η μπάλα στην εξέδρα. Καλή συνέχεια και σε σένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλος με 18k φορολογική δήλωση, δημόσιος υπάλληλος με 2 παιδιά, χωρίς κανένα άλλο δάνειο, έφαγε άκυρο από την εθνική τράπεζα με την δικαιολογία ότι δεν επαρκεί το εισόδημα του για ένα δάνειο 90k ευρώ με επιτόκιο 1.5% και δόση γύρω στα 300 ευρώ το μήνα. Τι εισοδήματα θέλουν οι τράπεζες για να δώσουν δάνεια του 25% του συνολικού ποσού? Στις 90k που ζήτησε, η τράπεζα θα του έδινε τις 22k με επιτόκιο 1.5% και του είπε όχι, σιγά το ρίσκο, έλεος. Και δεν μπήκε καν στην διαδικασία να του κάνει μια αντιπρόταση πχ σου δίνω μέχρι τόσα, βάλε εσύ τα υπόλοιπα. Είναι δυνατόν να πιστεύει η τράπεζα πως δεν μπορεί να πληρώνει 300 ευρώ το μήνα με μισθό 1500+? Μιλάμε για μόλις 20% του εισοδήματος του. Και το πιο εξοργιστικό από όλα, τους είπε μήπως φταίει το ποσό? Να ζητήσω λιγότερα? Και του είπαν όχι, δεν είχε σχέση το ποσό, άντε βγάλε άκρη τώρα.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, music_lover είπε

Φίλος με 18k φορολογική δήλωση, δημόσιος υπάλληλος με 2 παιδιά, χωρίς κανένα άλλο δάνειο, έφαγε άκυρο από την εθνική τράπεζα με την δικαιολογία ότι δεν επαρκεί το εισόδημα του για ένα δάνειο 90k ευρώ με επιτόκιο 1.5% και δόση γύρω στα 300 ευρώ το μήνα. Τι εισοδήματα θέλουν οι τράπεζες για να δώσουν δάνεια του 25% του συνολικού ποσού? Στις 90k που ζήτησε, η τράπεζα θα του έδινε τις 22k με επιτόκιο 1.5% και του είπε όχι, σιγά το ρίσκο, έλεος. Και δεν μπήκε καν στην διαδικασία να του κάνει μια αντιπρόταση πχ σου δίνω μέχρι τόσα, βάλε εσύ τα υπόλοιπα. Είναι δυνατόν να πιστεύει η τράπεζα πως δεν μπορεί να πληρώνει 300 ευρώ το μήνα με μισθό 1500+? Μιλάμε για μόλις 20% του εισοδήματος του. Και το πιο εξοργιστικό από όλα, τους είπε μήπως φταίει το ποσό? Να ζητήσω λιγότερα? Και του είπαν όχι, δεν είχε σχέση το ποσό, άντε βγάλε άκρη τώρα.

Περίεργο αφού έχει τα κριτήρια, μήπως έπαιξε κάτι άλλο; Τηλεφωνικά τον ενημέρωσαν; Είχε βρει σπίτι;

είναι βέβαιο πάντως ότι πάμε για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού αλλά μαζί με αυτόν θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια ως προς τα τμ και την παλαιότητα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Στις 90k που ζήτησε, η τράπεζα θα του έδινε τις 22k με επιτόκιο 1.5% και του είπε όχι

Εννοείς ότι το υπόλοιπο ποσό το δίνει η τράπεζα άτοκα ή το δίνει το κράτος;

Αν δεν παίρνουν και οι ΔΥ που έχουν και τη σιγουριά του δημοσίου να δω ποιος θα το πάρει

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Όλο το ποσό τοκιζετε με 1.5 το οποίο είναι κυμαινόμενο και όχι μόνο το ποσό συμμετοχής της τράπεζας. Τα 22.000 που θα του έδινε η τράπεζα έχουν τόκο περίπου 5.5 αλλά επειδή είναι το 1/4 του δανείου βγαίνει σε όλο το ποσό 1.5 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Έχει να κάνει με τον υπάλληλο πάρα πολύ. Κάποιοι αντιμετωπίζουν το πρόγραμμα σα τα δικά τους στεγαστικά και σου λένε δεν πλήρεις τα κριτήρια διαβίωσης. Εμένα έτσι με απέρριψε η alpha, εντός καταστήματος. Είμαι σίγουρος ότι αν πάω σε άλλο κατάστημα μπορεί να φτάσει πιο μακρυά η αίτηση μου. Οι άλλες 5 τράπεζες δε με απέρριψαν (ακομα? Ή μπορεί και να με δεχτούν).

Μην μείνει μόνο σε μια τράπεζα. Ειδικά οι Δ.Υ. που έχουν σταθερά εισοδήματα, και στη συνέχεια οι μισθωτοί με πρόσληψη αορίστου, "αρέσουν" στις τράπεζες έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν σταθερότητα στα εισοδήματα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Rubble είπε

Περίεργο αφού έχει τα κριτήρια, μήπως έπαιξε κάτι άλλο; Τηλεφωνικά τον ενημέρωσαν; Είχε βρει σπίτι;

είναι βέβαιο πάντως ότι πάμε για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού αλλά μαζί με αυτόν θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια ως προς τα τμ και την παλαιότητα 

Τηλεφωνικά του είπαν δεν αρκεί το εισόδημα σου. Και δεν έχει κανένα άλλο δάνειο στο όνομα του, παρά μόνο μια πιστωτική κάρτα. Και σπίτι τους δήλωσε ότι έχει. Είπαμε ότι σφίξανε οι κώλοι αλλά αν δεν παίρνουν και οι ΔΥ τότε απορώ ποιος θα πάρει?

12 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Εννοείς ότι το υπόλοιπο ποσό το δίνει η τράπεζα άτοκα ή το δίνει το κράτος;

Αν δεν παίρνουν και οι ΔΥ που έχουν και τη σιγουριά του δημοσίου να δω ποιος θα το πάρει

Το 75% το δίνει η ΔΥΠΑ και το 25% η τράπεζα. Ούτε έτσι τα δίνουν! Κλείστε τις αν είναι να μην δίνουν ούτε τέτοια δάνεια..

11 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Όλο το ποσό τοκιζετε με 1.5 το οποίο είναι κυμαινόμενο και όχι μόνο το ποσό συμμετοχής της τράπεζας. Τα 22.000 που θα του έδινε η τράπεζα έχουν τόκο περίπου 5.5 αλλά επειδή είναι το 1/4 του δανείου βγαίνει σε όλο το ποσό 1.5 

Ακόμα και έτσι, απόρριψη δόσης στο 20% του εισοδήματος του? Πολύ φοβάμαι ότι οι τράπεζες προτιμούν να δοθούν τα δικά τους δάνεια με τα γνωστά ληστρικά επιτόκια!

10 ώρες πριν, mandos είπε

Έχει να κάνει με τον υπάλληλο πάρα πολύ. Κάποιοι αντιμετωπίζουν το πρόγραμμα σα τα δικά τους στεγαστικά και σου λένε δεν πλήρεις τα κριτήρια διαβίωσης. Εμένα έτσι με απέρριψε η alpha, εντός καταστήματος. Είμαι σίγουρος ότι αν πάω σε άλλο κατάστημα μπορεί να φτάσει πιο μακρυά η αίτηση μου. Οι άλλες 5 τράπεζες δε με απέρριψαν (ακομα? Ή μπορεί και να με δεχτούν).

Μην μείνει μόνο σε μια τράπεζα. Ειδικά οι Δ.Υ. που έχουν σταθερά εισοδήματα, και στη συνέχεια οι μισθωτοί με πρόσληψη αορίστου, "αρέσουν" στις τράπεζες έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν σταθερότητα στα εισοδήματα.

Μάλλον προτιμούν να ρίξουν άκυρο στο πρόγραμμα και να σου δώσουν τα δικά τους τρελά επιτόκια, δεν εξηγείται αλλιώς.

Το παλικάρι θα πάει σε άλλη τράπεζα ελπίζοντας να έχει καλύτερη τύχη. Και φανταστείτε είναι πελάτης εθνικής εδώ και πάνω από 20 έτη και έχει εκεί μισθοδοσία, καταθέσεις και πιστωτική κάρτα. Έχει σκάσει από το κακό του τόσο που μου λέει φεύγει τελείως από Εθνική και πάει EuroBank ή Πειραιώς.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, music_lover είπε

Και φανταστείτε είναι πελάτης εθνικής εδώ και πάνω από 20 έτη και έχει εκεί μισθοδοσία, καταθέσεις και πιστωτική κάρτα

Δεν φαίνεται να τους νοιάζει. Και εγώ είμαι σε Πειραιώς τόσα χρόνια, και έχω και την εταιρία. Πήγα πρώτα εκεί και άργησαν 8 μέρες να στείλουν την αίτηση μου (την έκανα πρώτη μέρα, την έστειλαν μια βδομάδα μετά). Σε κατάστημα που ξέρω το όνομα κάθε υπαλλήλου και που δεν έχει χαμό από δουλειά.

Η εθνική, επίσης πελάτης τους, μου έλεγε να κάνω δήλωση του 2022 και επέμενε. Στη eurobank που δεν έχω τίποτα η υπάλληλος έκανε διατριβή για να βγάλει μια καλή αίτηση και την έστειλε σε 3 μερες. Το ίδιο και στην attica, αλλα εκεί το προσπαθεί τόσο πολύ που περνάνε οι μέρες και ακόμα ετοιμάζει φάκελο.

Δεν έχω απαντήσεις ακομα, αλλά οι τράπεζες που συνεργάζομαι τόσα χρόνια δε με εξυπηρέτησαν ιδιαίτερα.

Δε νομίζω ότι τους απασχολεί να ρίξουν άκυρο. Έτσι και αλλιώς ήδη ανακοίνωσαν ότι θα απορροφηθούν οι επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων. Σε γενικές γραμμές οι τράπεζες θέλουν να δώσουν δάνεια από ότι μου έλεγαν οι ίδιες πριν ανοίξουν οι αιτήσεις.

Έχει να κάνει με το κατάστημα και τον υπάλληλο κατ'εμε

• Sad 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω αυτό το πρόγραμμα να έγινε χωρίς συνεννόηση με τους τραπεζίτες για τους όρους που μπορούν να δοθούν τα δάνεια

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα. Εγω ειμαι ιδιοκτητρια ενος ακινητου. Ειχε ερθει ενα ζευγαρι για το σπιτι που εχει κανει αιτηση στο προγραμμα. Συμφωνησαμε οτι πριν δηλωσει το ακινητο θα παρω μια ελαχιστη προκαταβολη. Δηλωσαν ομως ερημην μου τον ατακ γιατι οταν το ζητησαν νομιζα οτι εχουν παρει προεγκριση ως δανειοληπτες ενω δεν εχουν ακομα απαντηση για τιποτα. Εγω τωρα εχω δεσμευθει? Αν δε δωσω χαρτια για ελεγχο αποδεσμευομαι? Γιατι εχει περασει ενας μηνας και εχω βρει αγοραστη που δινει αμεσα προκαταβολη. Μπορει να δηλωθει το ακινητο και απο αλλον εφοσον δεν εχει ζητηθει ακομα νομικος και τεχνικος ελεγχος?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, meleon είπε

Καλησπερα και χρονια πολλα. Εγω ειμαι ιδιοκτητρια ενος ακινητου. Ειχε ερθει ενα ζευγαρι για το σπιτι που εχει κανει αιτηση στο προγραμμα. Συμφωνησαμε οτι πριν δηλωσει το ακινητο θα παρω μια ελαχιστη προκαταβολη. Δηλωσαν ομως ερημην μου τον ατακ γιατι οταν το ζητησαν νομιζα οτι εχουν παρει προεγκριση ως δανειοληπτες ενω δεν εχουν ακομα απαντηση για τιποτα. Εγω τωρα εχω δεσμευθει? Αν δε δωσω χαρτια για ελεγχο αποδεσμευομαι? Γιατι εχει περασει ενας μηνας και εχω βρει αγοραστη που δινει αμεσα προκαταβολη. Μπορει να δηλωθει το ακινητο και απο αλλον εφοσον δεν εχει ζητηθει ακομα νομικος και τεχνικος ελεγχος?

Οτι θέλεις κάνεις. Τι δέσμευση να έχεις; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kazantzidis είπε

Οτι θέλεις κάνεις. Τι δέσμευση να έχεις; 

Λενε οτι αν έδωσε καποιος τον ατακ στην τραπεζα δε μπορει να κανει αλλος αιτηση για το ιδιο ακινητο. Χαρτια ομως δεν εχω δωσει. Εχουν μονο διευθυνση και ατακ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...