vs_skg Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NTC Labs είπε , και όχι δήθεν για να βοηθήσει - καλή η ψηφοθηρική λεζάντα - τα νέα ζευγάρια που παίρνουν απο 800 εουρος ο καθένας τον μήνα Υπάρχει κάποια πηγή ότι ειπώθηκε πως το πρόγραμμα, και γενικά η οποιαδήποτε στεγαστική πολιτική, μπορεί να καταστήσει νέους με μισθό 800 ευρώ ικανούς να πάρουν σπίτι; Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από vs_skg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, vs_skg είπε Υπάρχει κάποια πηγή ότι ειπώθηκε πως το πρόγραμμα, και γενικά η οποιαδήποτε στεγαστική πολιτική, μπορεί να καταστήσει νέους με μισθό 800 ευρώ ικανούς να πάρουν σπίτι; Μιλάω για τις βαρύγδουπες δηλώσεις που γίνονται στα κανάλια και τις εντυπώσεις που δημιουργούν και δίνουν φρούδα ελπίδα στον κοσμάκη. Και όμως κάποτε τα προγράμματα της εργατικής εστίας ήταν κατά πολύ πιο πρόσφορα σε χαμηλόμισθους - άσχετα εαν πήραν σπίτι τότε και άτομα που δεν ήξεραν τι είχαν , θα τα έχεις και αυτά ή σε ορισμένες περιοχές η ποιότητα κατασευής ήταν για τα μπάζα. Π.Χ. οι εργατικές κατοικίες του μενιδίου σαν κατασκευές ήταν έτη φωτός ανώτερες απο τις αντίστοιχες που φτιάχτηκαν αργότερα στα Άνω Λιόσια στον οικισμό Γεννηματά ( για όποιον γνωρίζει τις περιοχές ) Αυτή τη στιγμή άτομο που γνωρίζω και κυκλοφορεί με GLC , βολεμένος απο πατερούλη πολιτικάντη σε διευθυντική θέση - πραγματικά άχρηστος όμως ο τύπος , ένας χλέμπουρας wannabe γαμήκουλας με υφάκι που στέλνει τη γραμματέα του να του βγάζει τον σκύλο βόλτα - θα μπορεί να επιδοτηθεί τους τόκους του. Αν δεν είναι αυτό τραγελαφικό δεν ξέρω τι είναι. Εδώ λοιπόν αυτό θα γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση όπως τότε. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από NTC Labs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 18 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Μιλάω για τις βαρύγδουπες δηλώσεις που γίνονται στα κανάλια και τις εντυπώσεις που δημιουργούν και δίνουν φρούδα ελπίδα στον κοσμάκη Αα συγγνώμη, δεν κατάλαβα ότι μιλούσαμε για την γνώμη που εσύ σχημάτισες ή θεωρήσες ότι θα σχηματίσουν άλλοι (που μάλλον τους θεωρείς πολύ χαζούς αν καταλάβουν ότι με 800 ευρώ θα μπορούν να ανταποκριθούν), νόμιζα μιλούσαμε για κάτι απτό που ειπώθηκε ή υπήρχε στη σελίδα του προγράμματος. Επίσης εντύπωση μου κάνει που αυτός ο γνωστός σου μπήκε ήδη στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ήταν ο πρώτος πανελληνίως. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, vs_skg είπε Αα συγγνώμη, δεν κατάλαβα ότι μιλούσαμε για την γνώμη που εσύ σχημάτισες ή θεωρήσες ότι θα σχηματίσουν άλλοι (που μάλλον τους θεωρείς πολύ χαζούς αν καταλάβουν ότι με 800 ευρώ θα μπορούν να ανταποκριθούν), νόμιζα μιλούσαμε για κάτι απτό που ειπώθηκε ή υπήρχε στη σελίδα του προγράμματος. Επίσης εντύπωση μου κάνει που αυτός ο γνωστός σου μπήκε ήδη στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ήταν ο πρώτος πανελληνίως. Δεν είπα οτι μπήκε , έχει την δυνατότητα να μπει και να ωφεληθεί και θα το κάνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 On 21/04/2023 at 14:56, vs_skg said: Υπάρχει κάποια πηγή ότι ειπώθηκε πως το πρόγραμμα, και γενικά η οποιαδήποτε στεγαστική πολιτική, μπορεί να καταστήσει νέους με μισθό 800 ευρώ ικανούς να πάρουν σπίτι; Μία ακόμη καλή είδηση για τους νέους μας είναι πως τα δύο πρώτα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι Μου» πέρασαν ήδη στο στάδιο υλοποίησης. Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και σταδιακά η έγκριση από τις τράπεζες για να χορηγηθούν τα πρώτα χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια για την απόκτηση προσιτής πρώτης κατοικίας. Οι εισοδηματικές προϋποθέσεις χορήγησης των χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων σε νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου», είναι ίδιες με εκείνες που ορίζονται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Εσύ δηλαδή τι καταλαβαίνεις; Ότι απευθύνεται σε νέους που παίρνουν 3 χιλιάρικα και παίρνουν και επίδομα θέρμανσης;;; Την λέξη προσιτή πρώτη κατοικία πως την αντιλαμβάνεσαι;;; Καλές οι κομματικές παρωπιδες αλλά το πρόγραμμα, όπως όλα τα αντίστοιχα προγράμματα είναι στοχευμένα και δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 On 21/04/2023 at 15:41, bill999r said: Μία ακόμη καλή είδηση για τους νέους μας είναι πως τα δύο πρώτα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι Μου» πέρασαν ήδη στο στάδιο υλοποίησης. Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και σταδιακά η έγκριση από τις τράπεζες για να χορηγηθούν τα πρώτα χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια για την απόκτηση προσιτής πρώτης κατοικίας. Οι εισοδηματικές προϋποθέσεις χορήγησης των χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων σε νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου», είναι ίδιες με εκείνες που ορίζονται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Εσύ δηλαδή τι καταλαβαίνεις; Ότι απευθύνεται σε νέους που παίρνουν 3 χιλιάρικα και παίρνουν και επίδομα θέρμανσης;;; Την λέξη προσιτή πρώτη κατοικία πως την αντιλαμβάνεσαι;;; Καλές οι κομματικές παρωπιδες αλλά το πρόγραμμα, όπως όλα τα αντίστοιχα προγράμματα είναι στοχευμένα και δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν. Μα δεν θέλουν να βοηθήσουν κανέναν. Εδώ σου βάζουν και πολλά εμπόδια και για την επιλογή σπιτιού.χωρις λογική και λόγο. Δηλαδή έχουν βάλει ένα σορό προϋποθέσεις είμαι μέσα σε όλα και δεν μου δίνουν την δυνατότητα να πάρω ένα σπίτι στο χωριό μου. Όλες οι μονοκατοικίες έχουν βοηθητικούς χώρους . Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να είναι μέσα στα τετραγωνικά μαζί με τους βοηθητικούς γιατί έχω και 2 παιδιά . Είναι εντελώς παράλογο και ενάντια στην αποκέντρωση που υποτίθεται θέλουν . Στο τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτός ο περιορισμός δεν μπορώ να το αντιληφθώ..... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 46 λεπτά πριν, vs_skg είπε (που μάλλον τους θεωρείς πολύ χαζούς αν καταλάβουν ότι με 800 ευρώ θα μπορούν να ανταποκριθούν) Για πες, πόσα πιστεύεις πως δίνει για ενοίκιο σε διαμέρισμα στην Αθήνα ένα ζευγάρι που βγάζει 1.600€ καθαρά το μήνα; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Μα δεν θέλουν να βοηθήσουν κανέναν. Εδώ σου βάζουν και πολλά εμπόδια και για την επιλογή σπιτιού.χωρις λογική και λόγο. Δηλαδή έχουν βάλει ένα σορό προϋποθέσεις είμαι μέσα σε όλα και δεν μου δίνουν την δυνατότητα να πάρω ένα σπίτι στο χωριό μου. Όλες οι μονοκατοικίες έχουν βοηθητικούς χώρους . Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να είναι μέσα στα τετραγωνικά μαζί με τους βοηθητικούς γιατί έχω και 2 παιδιά . Είναι εντελώς παράλογο και ενάντια στην αποκέντρωση που υποτίθεται θέλουν . Στο τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτός ο περιορισμός δεν μπορώ να το αντιληφθώ..... Το πρόγραμμα βοηθάει στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, το λεγόμενο starter home. Η μονοκατοικία στο χωριό 170 τ.μ. δεν είναι starter home. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Για πες, πόσα πιστεύεις πως δίνει για ενοίκιο σε διαμέρισμα στην Αθήνα ένα ζευγάρι που βγάζει 1.600€ καθαρά το μήνα; Εκτός θέματος. Πάνε εσύ σε τράπεζα και πες "το ενοίκιο μου είναι ψηλότερο από την δόση του στεγαστικού άρα δώστε μου δάνειο" να δεις πόσο καλά θα πάει. 2 ώρες πριν, bill999r είπε Εσύ δηλαδή τι καταλαβαίνεις; Ότι απευθύνεται σε νέους που παίρνουν 3 χιλιάρικα και παίρνουν και επίδομα θέρμανσης;;; σε αυτό που παρέθεσες δεν λέει πουθενά για νέους με 800 ευρώ καθαρά μισθό. 2 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dedoy82 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 17 λεπτά πριν, vs_skg είπε Το πρόγραμμα βοηθάει στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, το λεγόμενο starter home. Η μονοκατοικία στο χωριό 170 τ.μ. δεν είναι starter home. Το θεωρείτε πολυτέλεια; Δεν σας καταλαβαίνω. Το εμβαδό του σπιτιού είναι 120 τμ maximum. Γιατί ένα διαμέρισμα 120 τμ στην πόλη είναι αποδεκτό; Και γιατί να αποκλειστεί το σπίτι στο χωριό λόγω μιας αποθήκης; Εξηγείστε μου λιγάκι τη λογική σας.Ο κόσμος που ζει στα χωριά δεν έχει δικαίωμα για starter home; Ευχαριστώ. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 40 λεπτά πριν, vs_skg είπε Το πρόγραμμα βοηθάει στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, το λεγόμενο starter home. Η μονοκατοικία στο χωριό 170 τ.μ. δεν είναι starter home. Και ποιος σου είπε ότι θα ήθελα 170 τετραγωνικά σπίτι ? 120 τετραγωνικά είναι η κύρια κατοικία και άλλα 70 οι βοηθητικοί χώροι -πάρκινγκ- αποθήκη. Σου φαίνονται πολλά για μια 4μελη οικογένεια? Δηλαδή είναι πολυτέλεια να έχεις χώρο πάρκινγκ και ένα χώρο για τον λέβητα? Δεν υπάρχει μονοκατοικία χωρίς βοηθητικούς χώρους και συνήθως είναι και μεγάλη. Και αν είχε λέει ξεχωριστά ΑΤΑΚ θα μπορούσα να το πάρω ,ξαφνικά θα έπαυε να μην είναι starter home? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θα τα πληρώσουμε τα σπίτια δεν θα δοθούν τσάμπα για να μπαίνουν παράλογοι όροι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Dedoy82 είπε Το θεωρείτε πολυτέλεια; Δεν σας καταλαβαίνω. Το εμβαδό του σπιτιού είναι 120 τμ maximum. Γιατί ένα διαμέρισμα 120 τμ στην πόλη είναι αποδεκτό; Και γιατί να αποκλειστεί το σπίτι στο χωριό λόγω μιας αποθήκης; Εξηγείστε μου λιγάκι τη λογική σας.Ο κόσμος που ζει στα χωριά δεν έχει δικαίωμα για starter home; Ευχαριστώ. Αρχικά το πρόγραμμα, και κάθε κουπόνι, voucher, ή οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής πολιτικής, δεν στερεί κανένα δικαίωμα από κανέναν, για να ξέρουμε τι λέμε. Στόχος λοιπόν είναι η παρότρυνση μέσω χρηματοδότησης νέων ανθρώπων να μεταφερθούν από ένα καθεστώς ενοικίασης, σε ένα καθεστώς αγοράς, με απώτερο στόχο την διατήρηση ενός Χ ποσοστού ιδιοκατοίκησης και της αναστολής κάποιων από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην υπογεννητικότητα. Άρα οποιαδήποτε κλάψα είναι λιγάκι... ζητιανιά να το πω έτσι, μιας που το 99% των πολιτών δεν εμπίπτει στα κριτήρια για το Α ή Β επίδομα, και αλίμονο αν όλοι κλαίγαμε και μιλούσαμε για στέρηση δικαιωμάτων και... αντισυνταγματικότητα (sic) για όσα επιδόματα δεν δικαιούμαστε. Καλά ως εδώ; Τώρα, κάπως έπρεπε να περιοριστεί η δεξαμενή αιτήσεων με κάποια εκ των πραγμάτων λίγο ή πολύ αυθαίρετα κριτήρια. Αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος να μας πρήζει 20 σελίδες γιατί αποφασίστηκε να είναι 15 έτη η παλαιότητα ενώ αυτός έχει βάλει στο μάτι ένα ακίνητο του 2009. Άλλος να λέει γιατί έως 200.000 γιατί αυτό που του αρέσει έχει 220.000 και ούτω καθεξής. Αναφορικά με την ερώτηση σου, σπίτι 120τμ με 50τμ βοηθητικούς χώρους είναι πολυτέλεια για μένα, ναι. Διαμέρισμα 120 τμ. επίσης το θεωρώ πολυτέλεια, αλλά κατανοώ πως ο συνδυασμός εισοδηματικών κριτηρίων και μέγιστης αξίας του ακινήτου θα σημάνει πως να κάποιος μπει στο πρόγραμμα με διαμέρισμα 120τμ έκανε άλλες παραχωρήσεις στα χαρακτηριστικά του σπιτιού. Για το χωριό vs πόλη, έχει σπίτια σε χωριά 120τμ χωρίς βοηθητικούς, 140τμ χωρίς βοηθητικούς, και 120+25τμ βοηθητικούς που θα ενταχθούν, τι να κάνουμε τώρα. Εν τέλει εσείς θα πρέπει να αναφέρετε κάποιο επιχείρημα που να στοιχειοθετεί ότι οι βοηθητικοί χώροι είναι άσχετοι με το πνεύμα του προγράμματος και εκ τούτου δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στις προϋποθέσεις. 17 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε Και ποιος σου είπε ότι θα ήθελα 170 τετραγωνικά σπίτι ? 120 τετραγωνικά είναι η κύρια κατοικία και άλλα 70 οι βοηθητικοί χώροι -πάρκινγκ- αποθήκη. Σου φαίνονται πολλά για μια 4μελη οικογένεια? Δηλαδή είναι πολυτέλεια να έχεις χώρο πάρκινγκ και ένα χώρο για τον λέβητα? Δεν υπάρχει μονοκατοικία χωρίς βοηθητικούς χώρους και συνήθως είναι και μεγάλη. Και αν είχε λέει ξεχωριστά ΑΤΑΚ θα μπορούσα να το πάρω ,ξαφνικά θα έπαυε να μην είναι starter home? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θα τα πληρώσουμε τα σπίτια δεν θα δοθούν τσάμπα για να μπαίνουν παράλογοι όροι Όπως λέω και παραπάνω, πιστεύεις δηλαδή ότι το πρόγραμμα έπρεπε να βγει φωτογραφικά για να πάρεις εσύ το σπίτι που θέλεις; Και αν ήταν χτισμένο το 2009, θα έλεγες "είναι σοβαρό τώρα να λένε 15 έτη παλαιότητας; λες και έχει διαφορά αν χτίστηκε το 08 ή το 09;" Το ότι 70τμ είναι πάρκινγκ+χώρος για τον λέβητα ασχολίαστο... Θα φτάσουν λες ή χρειάζεται καμιά 50αρια ακόμα 🙄 Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από vs_skg 4 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, vs_skg είπε Αρχικά το πρόγραμμα, και κάθε κουπόνι, voucher, ή οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής πολιτικής, δεν στερεί κανένα δικαίωμα από κανέναν, για να ξέρουμε τι λέμε. Στόχος λοιπόν είναι η παρότρυνση μέσω χρηματοδότησης νέων ανθρώπων να μεταφερθούν από ένα καθεστώς ενοικίασης, σε ένα καθεστώς αγοράς, με απώτερο στόχο την διατήρηση ενός Χ ποσοστού ιδιοκατοίκησης και της αναστολής κάποιων από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην υπογεννητικότητα. Άρα οποιαδήποτε κλάψα είναι λιγάκι... ζητιανιά να το πω έτσι, μιας που το 99% των πολιτών δεν εμπίπτει στα κριτήρια για το Α ή Β επίδομα, και αλίμονο αν όλοι κλαίγαμε και μιλούσαμε για στέρηση δικαιωμάτων και... αντισυνταγματικότητα (sic) για όσα επιδόματα δεν δικαιούμαστε. Καλά ως εδώ; Τώρα, κάπως έπρεπε να περιοριστεί η δεξαμενή αιτήσεων με κάποια εκ των πραγμάτων λίγο ή πολύ αυθαίρετα κριτήρια. Αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος να μας πρήζει 20 σελίδες γιατί αποφασίστηκε να είναι 15 έτη η παλαιότητα ενώ αυτός έχει βάλει στο μάτι ένα ακίνητο του 2009. Άλλος να λέει γιατί έως 200.000 γιατί αυτό που του αρέσει έχει 220.000 και ούτω καθεξής. Αναφορικά με την ερώτηση σου, σπίτι 120τμ με 50τμ βοηθητικούς χώρους είναι πολυτέλεια για μένα, ναι. Διαμέρισμα 120 τμ. επίσης το θεωρώ πολυτέλεια, αλλά κατανοώ πως ο συνδυασμός εισοδηματικών κριτηρίων και μέγιστης αξίας του ακινήτου θα σημάνει πως να κάποιος μπει στο πρόγραμμα με διαμέρισμα 120τμ έκανε άλλες παραχωρήσεις στα χαρακτηριστικά του σπιτιού. Για το χωριό vs πόλη, έχει σπίτια σε χωριά 120τμ χωρίς βοηθητικούς, 140τμ χωρίς βοηθητικούς, και 120+25τμ βοηθητικούς που θα ενταχθούν, τι να κάνουμε τώρα. Εν τέλει εσείς θα πρέπει να αναφέρετε κάποιο επιχείρημα που να στοιχειοθετεί ότι οι βοηθητικοί χώροι είναι άσχετοι με το πνεύμα του προγράμματος και εκ τούτου δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στις προϋποθέσεις. Όπως λέω και παραπάνω, πιστεύεις δηλαδή ότι το πρόγραμμα έπρεπε να βγει φωτογραφικά για να πάρεις εσύ το σπίτι που θέλεις; Και αν ήταν χτισμένο το 2009, θα έλεγες "είναι σοβαρό τώρα να λένε 15 έτη παλαιότητας; λες και έχει διαφορά αν χτίστηκε το 08 ή το 09;" Το ότι 70τμ είναι πάρκινγκ+χώρος για τον λέβητα ασχολίαστο... Θα φτάσουν λες ή χρειάζεται καμιά 50αρια ακόμα 🙄 Ασχολιαστος ο τρόπος σκέψης σου .ξανά ρωτάω αν είχαν διαφορετικά ατακ θα μπορούσα να το πάρω, τότε θα ήταν starter home? Δεν έχεις ιδέα μάλλον από χωριό και μονοκατοικίες. Εδώ όλα τα σπίτια έχουν μεγάλους βοηθητικούς χώρους ! Ξέρεις πόσο χώρο χρειαζόμαστε για να αποθηκεύουμε τα ξύλα και το πέλλετ για τον λέβητα-τζακι? Έχεις ιδέα από τον χειμώνα στην βόρεια Ελλάδα? Οι βοηθητικοί χώροι ξεχωρίζοντε από την κύρια κατοικία και στην φορολογική δήλωση για κάποιον λόγο που μάλλον εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι .ο άλλος με 4 παιδιά πως θα βρει σπίτι αφού τα μετράνε μαζί? Φωτογραφικά επειδή ζητάω την λογική ? Και τέλος θα έπρεπε από την αρχή να το αναφέραν 150 τετραγωνικά μαζί με βοηθητικούς και να μην το άφηναν έτσι ,να μην μπαίναμε καν στην διαδικασία να κάνουμε αίτηση! Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από ALIEN-3- 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
colombiano747 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 παντως γενικα απο οτι εχω καταλαβει το διαστημα των δυο μηνων που σου δινεται για να βρεις σπιτι αλλα και να εχεις προσκομισει ολη την χαρτουρα απο κτηματολογια κτλ ειναι εξαιρετικα ελαχιστος. Δηλαδη πες οτι βρισκεις σπιτι σε δυο μηνες, αυτο ενταξει. Το να εχεις ετοιμα ομως ολα τα δικαιολογητικα με τοση γραφειοκρατια δεν ξερω αμα γινεται. ετσι ισχυριζονται στην παρακατω εκπομπη 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 22 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε ξανά ρωτάω αν είχαν διαφορετικά ατακ θα μπορούσα να το πάρω, τότε θα ήταν starter home? Και σου (ξανα)απαντάω, αν ήταν χτισμένο το 2009 θα μπορούσες να χρηματοδοτηθείς (να το πάρεις δεν σου απαγόρεψε κανείς, ξαναλέω); Αν είχε αξία 220.000; Και αντίστροφα, αν είχε 150τμ με τους βοηθητικούς το σπίτι, ξαφνικά θα ήταν ακατάλληλο για κατοίκηση από 4μελή οικογένεια στην Βόρεια Ελλάδα; Δηλαδή αν ψάξω στον δήμο σου και τους συνορεύοντες όλα τα σπίτια με 3 Υ/Δ θα είναι παραπάνω από 150 τμ μαζί με τους βοηθητικούς; Για να μην πολυλογούμε, το πνεύμα του προγράμματος είναι αυτό. Το να τεντώνεις τα όρια και να λες, "μα τι διαφορά κάνει, να λίγο εκτός κανονισμών είμαι" , καμία αξία δεν έχει. Και υπ όψιν αυτά είναι τα όρια. Όταν σύνολο θα δωθούν ~5000 εγκρίσεις, εικάζω ότι η μαζική πλειοψηφία θα είναι πολύ κάτω από τα όρια και τετραγωνικών και παλαιότητας και αξίας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, vs_skg είπε Και σου (ξανα)απαντάω, αν ήταν χτισμένο το 2009 θα μπορούσες να χρηματοδοτηθείς (να το πάρεις δεν σου απαγόρεψε κανείς, ξαναλέω); Αν είχε αξία 220.000; Και αντίστροφα, αν είχε 150τμ με τους βοηθητικούς το σπίτι, ξαφνικά θα ήταν ακατάλληλο για κατοίκηση από 4μελή οικογένεια στην Βόρεια Ελλάδα; Δηλαδή αν ψάξω στον δήμο σου και τους συνορεύοντες όλα τα σπίτια με 3 Υ/Δ θα είναι παραπάνω από 150 τμ μαζί με τους βοηθητικούς; Για να μην πολυλογούμε, το πνεύμα του προγράμματος είναι αυτό. Το να τεντώνεις τα όρια και να λες, "μα τι διαφορά κάνει, να λίγο εκτός κανονισμών είμαι" , καμία αξία δεν έχει. Και υπ όψιν αυτά είναι τα όρια. Όταν σύνολο θα δωθούν ~5000 εγκρίσεις, εικάζω ότι η μαζική πλειοψηφία θα είναι πολύ κάτω από τα όρια και τετραγωνικών και παλαιότητας και αξίας. Καταρχάς δεν μου απάντησες . Εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο για το ίδιο σπίτι που ενδιαφέρομαι,όχι για κάτι άλλο . Εγώ δέχομαι τους όρους του προγράμματος δεν δέχομαι μη λογικά πράγματα. Δεν ζητάω τεντομα όπως λες .Το ίδιο σπίτι με ξεχωριστό ατακ για τους βοηθητικούς χώρους μπορώ να το πάρω . Τότε για σένα δεν θα είναι πολυτέλεια? Θα πρέπει να πληρώσω έναν συμβολαιογράφο 2-3 χιλιάρικα και τότε μαγικά θα πάψει να είναι πολυτέλεια? Επίσης αυτά που λες εδώ είναι η γνώμη σου δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας η σωστό. Οπότε καλό είναι να αποφεύγονται όροι όπως ,ζητιανευουν, κλαιγομαστε ,η ζητάω κάτι φωτογραφικά που λες. Επίσης ο όρος starter home είναι αποκλειστικά δικό σου και όχι του προγράμματος. Τι είναι δηλαδή το σπίτι, αυτοκίνητο που μόλις βγάλαμε δίπλωμα και θα πάρουμε ένα μικρό για αρχή? Το πρόγραμμα βγήκε για να βοηθήσουν υποτίθεται τους νέους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και να ανεβάσουν τα ποσοστά ιδιοκατοικησης στην χώρα Μιλάμε για μια αγορά ζωής. Και δεν έχω κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο σπίτι αλλά δεν υπάρχει άλλο σπίτι με 3 υπνοδωμάτια με όλα τα κριτήρια που ζητάνε αυτοί στο χωριό μου. Και είναι μεγάλο χωριό . Υπάρχει μόνο ένα ακόμη με έτος κατασκευής το 1970! Το οποίο το δίνουν στην ίδια τιμή με αυτό που θέλω και χρειάζεται τουλάχιστον άλλα 40000 για να γίνει σπίτι ! Και τέλος μια ερώτηση ακόμη ,εσύ έκανες αίτηση? Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από ALIEN-3- 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις