gemis XTX Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Στην τράπεζα που θα κάνω την αίτηση για προέγκριση πρέπει να είναι και το σπίτι στο ίδιο μέρος η δεν παίζει ρόλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JDimi Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, solton57010 είπε Για να έχουν διαφορετικό ατακ θα πρέπει να είναι διαφορετικά κτίρια ,π.χ. μονοκατοικία και δίπλα μια αποθήκη ,αλλιώς υπάρχει η λύση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας η οποία μπορεί να εφαρμοσθεί σε κτίρια με υπόγεια ή ισόγεια σχετικά εύκολα αλλά πάλι δεν νομίζω ότι φτάνει ο χρόνος και φυσικά εκεί η εκτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα πας να αγοράσεις θα είναι μειωμένη... Και πως θα βάλεις τον τωρινό ιδιοκτήτη σε αυτή την διαδικασία με την υπόσχεση ότι πιθανόν θα εγκριθούν όλα και θα πάρεις το δάνειο ? Δεν ξέρω αν αυτό που λες ισχύει 100%, το πατρικό μου είναι ημιυπόγειο (βοηθητικός χώρος), ισόγεια κατοικία και 1 όροφος ημιτελής κατοικία και έχουν διαφορετικά ΑΤΑΚ. Έχουν γίνει όμως με δύο άδειες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. 'Ένας από όσους διαβάζουν δεν έχει μία μονοκατοικία η μεζονέτα να δει το Ε1 αν έχει διαφορετικά ΑΤΑΚ να μας λύσει την απορία; η οριζόντια λύνει όλα τα προβλήματα αλλά για να γίνει θέλει να μην υπάρχουν αυθερεσίες και να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις το δάνειο ώστε να την κάνει ο ιδιοκτήτης. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από JDimi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 17 λεπτά πριν, JDimi είπε Δεν ξέρω αν αυτό που λες ισχύει 100%, το πατρικό μου είναι ημιυπόγειο (βοηθητικός χώρος), ισόγεια κατοικία και 1 όροφος ημιτελής κατοικία και έχουν διαφορετικά ΑΤΑΚ. Έχουν γίνει όμως με δύο άδειες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. 'Ένας από όσους διαβάζουν δεν έχει μία μονοκατοικία η μεζονέτα να δει το Ε1 αν έχει διαφορετικά ΑΤΑΚ να μας λύσει την απορία; η οριζόντια λύνει όλα τα προβλήματα αλλά για να γίνει θέλει να μην υπάρχουν αυθερεσίες και να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις το δάνειο ώστε να την κάνει ο ιδιοκτήτης. Πόσο κοστίζει να γίνει η οριζόντια,ξέρει κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JDimi Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 10 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε Πόσο κοστίζει να γίνει η οριζόντια,ξέρει κανείς? ο συμβολαιογράφος από 1000 μέχρι 3000 ρώτα πολλούς αν χρειαστείς, είναι απλή διαδικασία. Απλά πρέπει το ακίνητο να είναι τακτοποιημένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gizmo78 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, gemis XTX είπε Στην τράπεζα που θα κάνω την αίτηση για προέγκριση πρέπει να είναι και το σπίτι στο ίδιο μέρος η δεν παίζει ρόλο; Δεν παίζει ρόλο. Κανείς οπουδήποτε. Τουλάχιστον για εθνική που έκανα κι εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solton57010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 8 ώρες πριν, JDimi είπε Δεν ξέρω αν αυτό που λες ισχύει 100%, το πατρικό μου είναι ημιυπόγειο (βοηθητικός χώρος), ισόγεια κατοικία και 1 όροφος ημιτελής κατοικία και έχουν διαφορετικά ΑΤΑΚ. Έχουν γίνει όμως με δύο άδειες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. 'Ένας από όσους διαβάζουν δεν έχει μία μονοκατοικία η μεζονέτα να δει το Ε1 αν έχει διαφορετικά ΑΤΑΚ να μας λύσει την απορία; η οριζόντια λύνει όλα τα προβλήματα αλλά για να γίνει θέλει να μην υπάρχουν αυθερεσίες και να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις το δάνειο ώστε να την κάνει ο ιδιοκτήτης. Το πατρικό μου που είναι μεζονέτα έχουν ίδιο ατακ κύριοι και βοηθητικοί,το ίδιο και σε μονοκατοικία του πεθερού μου, διαφορετικό ατακ βλέπω σε σπίτι που ανήκει σε άλλον συγγενή αλλά εκεί είναι η μονοκατοικία και δίπλα αποθήκη σε ξεχωριστό κτήριο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gemis XTX Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 8 ώρες πριν, gizmo78 είπε Δεν παίζει ρόλο. Κανείς οπουδήποτε. Τουλάχιστον για εθνική που έκανα κι εγώ. Δλδ παράδειγμα.. κάνω την αίτηση και τα δικαιολογητικά στην Αθήνα αλλά το σπίτι που θέλω να πάρω είναι στη Θεσσαλονίκη.. γίνεται;; Η πρέπει να κάνω την αίτηση εκεί που θα αγοραστεί το σπίτι..; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gizmo78 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 35 λεπτά πριν, gemis XTX είπε Δλδ παράδειγμα.. κάνω την αίτηση και τα δικαιολογητικά στην Αθήνα αλλά το σπίτι που θέλω να πάρω είναι στη Θεσσαλονίκη.. γίνεται;; Η πρέπει να κάνω την αίτηση εκεί που θα αγοραστεί το σπίτι..; Ναι, γίνεται οπουδήποτε η αίτηση κι ο φάκελος, αν χρειαστεί, στέλνεται ενδουπηρεσιακά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Παιδια μιλησα με ΔΥΠΑ και μ ειπαν ξεκαθαρα οτι δν αναφερει καπου οτι το ακινητο δν μπορει να το βαλεις προς ενοικιαση. Γενικοτερα το προγραμμα εχει παρα πολλα κενα οπου το αναγνωριζουν και οι ιδιοι. πχ εγω μπαινω στο προγραμμα αγοραζω σπιτι και σε ενα 'χ' διαστημα οι γονεις μ αποφασιζουν να μ 'γραψουν' ενα σπιτι... Αυτο π θελω να πω ειναι οτι το προγραμμα εχει πολλα κενα και ισως τα εχει κ επιτηδευμενα, ετσι ωστε στο μελλον να το ερμηνευσει ο καθενας οπως τον συμφερει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, ma3stros είπε Παιδια μιλησα με ΔΥΠΑ και μ ειπαν ξεκαθαρα οτι δν αναφερει καπου οτι το ακινητο δν μπορει να το βαλεις προς ενοικιαση. Γενικοτερα το προγραμμα εχει παρα πολλα κενα οπου το αναγνωριζουν και οι ιδιοι. πχ εγω μπαινω στο προγραμμα αγοραζω σπιτι και σε ενα 'χ' διαστημα οι γονεις μ αποφασιζουν να μ 'γραψουν' ενα σπιτι... Αυτο π θελω να πω ειναι οτι το προγραμμα εχει πολλα κενα και ισως τα εχει κ επιτηδευμενα, ετσι ωστε στο μελλον να το ερμηνευσει ο καθενας οπως τον συμφερει Το πρόγραμμα δομήθηκε με τρόπο ώστε να αγοράσουν σπίτι όσοι τους λείπανε απλά κάποια ψηλά και έχουν ήδη κομπόδεμα για αυτό το σκοπό, και όχι δήθεν για να βοηθήσει - καλή η ψηφοθηρική λεζάντα - τα νέα ζευγάρια που παίρνουν απο 800 εουρος ο καθένας τον μήνα. Η πλειοψηφία είναι καταδικασμένη να μείνει απεξω. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από NTC Labs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Danihorhe Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Σπίτι του 2008 μπαίνει στο πρόγραμμα? Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι πρέπει να είναι 15 ετών και παλαιότερο από την ημερομηνία αγοράς. Άρα πχ Μάρτιος του 08 στην οικοδομική άδεια μπαίνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nogoso Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 10 λεπτά πριν, Danihorhe είπε Σπίτι του 2008 μπαίνει στο πρόγραμμα? Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι πρέπει να είναι 15 ετών και παλαιότερο από την ημερομηνία αγοράς. Άρα πχ Μάρτιος του 08 στην οικοδομική άδεια μπαίνει? Ναι, η άδεια πρέπει να είναι 2008 και πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, JDimi είπε @ALIEN-3- κοίταξες την μονοκατοικία που έχεις βρει αν έχει διαφορετικά ΑΤΑΚ; Κοίταξα μόλις για το ΑΤΑΚ και είναι ένα τελικά. Στο χαρτί έλεγε κύριος χώρος κατοικίας 120 και βοηθητικοί χώροι 70 με ένα ατακ και τα δύο. Πήρα τηλέφωνο και στον λογιστή τους για επιβεβαίωση και έχει ένα μου είπε και αυτός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tito1611 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε Κοίταξα μόλις για το ΑΤΑΚ και είναι ένα τελικά. Στο χαρτί έλεγε κύριος χώρος κατοικίας 120 και βοηθητικοί χώροι 70 με ένα ατακ και τα δύο. Πήρα τηλέφωνο και στον λογιστή τους για επιβεβαίωση και έχει ένα μου είπε και αυτός Άρα σε αυτή την περίπτωση σε πετάει έξω από το πρόγραμμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Tito1611 είπε Άρα σε αυτή την περίπτωση σε πετάει έξω από το πρόγραμμα? Δεν ξέρω πήρα τηλέφωνο στο 1555 και ο ανθρώπος που απάντησε ήταν εντελώς άσχετος μου έσπασε τα νεύρα. Επέμενε να μου λέει ότι το σπίτι πρέπει να είναι 50 τετραγωνικά και Σιν 10 για το κάθε παιδί. Εγώ να του λέω ότι αυτό είναι για το αν έχω σπίτι στο όνομα μου και αυτός να μην συμφωνεί.μετα όταν του ανέφερα το ΑΤΑΚ με ρώτησε τι είναι αυτό ,αν γνωρίζω να του πω. Ε σε κάποια φάση νόμιζα ότι με κάνει φάρσα κιόλας. Του το έκλεισα για να μην βρίσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις