Προς το περιεχόμενο

Σπίτι μου , δανειο για νέα ζευγάρια, συζήτηση

dvlsakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρονια πολλα, Χριστός Ανέστη...

Εχω κανει την αίτηση εγω στην Πειραιώς απο Δευτερα...

Ειναι κανα 20ημερο τωρα που παιρνω κ κλείνω ραντεβού για σπίτια..Εχω 52 σπιτια σε λιστα κ εχω δει μονο 2..

Μονο εγω αντιμετωπίζω τετοιο προβλημα με τους μεσιτες??Ολο αργουν τα ραντεβού ή δεν το σηκωνουν ή δεν παίρνουν ποτε πίσω!!

Αν βρω ενα σπιτι πχ που μου κάνει,ζηταω ΑΤΑΚ κ το δίνω στην τράπεζα για να ερθει ο μηχανικός, σωστά μεχρι εδω?

Αν μέχρι να ερθει ο μηχανικος , προλάβει καποιος αλλος να πάει,το χανω??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 577
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γενικά, μην ξεκίνησω να μιλάω για τους μεσίτες στην Ελλάδα, έχω καταλήξει να τους απαιχθαίνομαι, ό,τι χειρότερο, για να δείτε σπίτια καλό είναι να μην αναφέρετε τίποτα για δάνειο. Γενικά όσο λιγότερες πληροφορίες μπορείτε να δώσετε σχετικά με πληρωμές κτλ τόσο το καλύτερο. Από εκεί και πέρα τα ακίνητα που πληρούν τα κριτήρια έχουν ξεκινήσει να ανεβαίνουν οι τιμές τους αντί να κατεβαίνουν. Πλησιάζουν τιμές νεόδμητων...Μέχρι να βγουν οι προεγκρίσεις και εν τέλει οι εκγρίσεις των δανείων θα κλείσει ακόμα περισσότερο η διαφορά του δανείου "για νέους"  σε σχέση με ένα κανονικό...Μεγαλύτεροι κερδισμένοι για άλλη μια φορά οι τράπεζες. 

Όταν βρούμε το σπίτι, πρέπει πρώτα να κάνουμε έλεγχο μέσω δικηγόρου και μηχανικού μόνοι μας και μετά να δώσουμε τα στοιχεία του ακινήτου στην τράπεζα ή αρκεί ο έλεγχος που θα κάνει η τράπεζα;

6 ώρες πριν, zio10 είπε

Την αξία θα την υπολογίσει ο εκτιμητής της τράπεζας όπως γίνεται με τα συμβατικά δάνεια;

Ναι γίνεται κανονικά εκτίμηση από την τράπεζα  οπότε : εαν εκτίμηση τράπεζα >= από αξία συμβολαίου θα πάρεις δάνειο έως το 90% της αξίας του συμβολαίου , εαν εκτίμηση τράπεζας< από αξία συμβολαίου θα πάρεις δάνειο έως το 90% της εκτίμησης της τράπεζας. Κάτι που θέλει προσοχή ιδίως για ακίνητα αρκετά παλιά σε όχι και τόσο εμπορικές περιοχές ,προσέχετε με τα "κλεισίματα" και τυχόν προκαταβολές μην βρεθείτε προ εκπλήξεων....

Στα κλασσικά δάνεια υπήρχαν/υπάρχουν τράπεζες που χρηματοδοτούν το 100% της αξίας συμβολαίου εάν εκτίμηση τράπεζα > από αξία συμβολαίου.

• Thanks 1

3 ώρες πριν, solton57010 είπε

Ναι γίνεται κανονικά εκτίμηση από την τράπεζα  οπότε : εαν εκτίμηση τράπεζα >= από αξία συμβολαίου θα πάρεις δάνειο έως το 90% της αξίας του συμβολαίου , εαν εκτίμηση τράπεζας< από αξία συμβολαίου θα πάρεις δάνειο έως το 90% της εκτίμησης της τράπεζας. Κάτι που θέλει προσοχή ιδίως για ακίνητα αρκετά παλιά σε όχι και τόσο εμπορικές περιοχές ,προσέχετε με τα "κλεισίματα" και τυχόν προκαταβολές μην βρεθείτε προ εκπλήξεων....

Στα κλασσικά δάνεια υπήρχαν/υπάρχουν τράπεζες που χρηματοδοτούν το 100% της αξίας συμβολαίου εάν εκτίμηση τράπεζα > από αξία συμβολαίου.

Ευχαριστώ.

Ξέρεις αν ακίνητο που είναι προσημειωμένο πρέπει πρώτα να ξεχρεωθεί και να γίνει άρση προσημείωσης;

14 ώρες πριν, zio10 είπε

Ευχαριστώ.

Ξέρεις αν ακίνητο που είναι προσημειωμένο πρέπει πρώτα να ξεχρεωθεί και να γίνει άρση προσημείωσης;

Ρώτα στην τράπεζα σου να σου πουν την διαδικασια μπορεί να γίνει και με τα χρήματα που θα λάβεις εσύ σαν ποσο δανείου 

Στις 17/4/2023 στις 9:51 ΠΜ, ObeyWario! είπε

Σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησης οι τόκοι χρεώνονται κανονικά για όση ήταν η προβλεπόμενη διάρκεια του δανείου ή τους γλιτώνεις;

Λογικά τους πληρώνεις... γι'αυτό και ο λόγος γίνεται το να σου δανείζει η τράπεζα λεφτά και μετά να τα επιστρέφεις χωρίς τόκους από που θα βγάλει κέρδος?

Στις 17/4/2023 στις 12:17 ΜΜ, Πανος999 είπε

Χρονια πολλα, Χριστός Ανέστη...

Εχω κανει την αίτηση εγω στην Πειραιώς απο Δευτερα...

Ειναι κανα 20ημερο τωρα που παιρνω κ κλείνω ραντεβού για σπίτια..Εχω 52 σπιτια σε λιστα κ εχω δει μονο 2..

Μονο εγω αντιμετωπίζω τετοιο προβλημα με τους μεσιτες??Ολο αργουν τα ραντεβού ή δεν το σηκωνουν ή δεν παίρνουν ποτε πίσω!!

Αν βρω ενα σπιτι πχ που μου κάνει,ζηταω ΑΤΑΚ κ το δίνω στην τράπεζα για να ερθει ο μηχανικός, σωστά μεχρι εδω?

Αν μέχρι να ερθει ο μηχανικος , προλάβει καποιος αλλος να πάει,το χανω??

Φίλε προσοχή...γιατί όλοι αυτοί κοιτάνε να πάρουν λεφτά  προκαταβολή χωρίς χαρτιά και εάν δώσεις έχασες ..έτσι παίζουν Αθήνα...φίλος που ζήτησε χαρτιά..για να τα επαλήθευση ότι είναι έτσι ο μεσίτης τα έδωσε σε αυτόν που καπαρωσε το σπίτι...χωρίς να ελέγξει τυχόν πρόβληματα που έχει....τελικά πήρε στην Τρίπολη...ζει Αθήνα 

1 ώρα πριν, aligato1000 είπε

Λογικά τους πληρώνεις... γι'αυτό και ο λόγος γίνεται το να σου δανείζει η τράπεζα λεφτά και μετά να τα επιστρέφεις χωρίς τόκους από που θα βγάλει κέρδος?

Μα αν το δάνειο είναι πχ 30 χρόνια και κερδίσεις το τζοκερ στη 5ετία και το ξεπληρώσεις θα έχεις πληρώσει τόκους 5 ετών

9 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Μα αν το δάνειο είναι πχ 30 χρόνια και κερδίσεις το τζοκερ στη 5ετία και το ξεπληρώσεις θα έχεις πληρώσει τόκους 5 ετών

Ισχυει, αλλα η τραπεζα 'κανει επενδυσεις' λογιζοντας τα κερδη απο τους τοκους σε βαθος 30 χρονων. Αν ξαφνικα ξεπληρωσεις ετσι απλα, 'χανει' τοκους 25 χρονων. Νομιζω ομως οτι αυτο μπορει να μπει στις λεπτομερειες του δανειου, δηλαδη η δυνατοτητα προωρης αποπληρωμης, αν δε κανω λαθος.

1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε

Ας κερδίσω το τζοκερ και δεν πειράζει 😂 

Τους τόκους τους γλυτώνεις άμα κάνεις αποπληρωμή.

Πέρσι που είχα πάει για προέγκριση για δάνειο και τους είπα θέλω να έχω και δυνατότητα αποπληρωμής μου την έβαλε να μπορώ να την κάνω μετά τα 20 χρόνια γιατί αν την βάλεις από την αρχή υπάρχει χρέωση.

2 ώρες πριν, Melinbonian είπε

Ισχυει, αλλα η τραπεζα 'κανει επενδυσεις' λογιζοντας τα κερδη απο τους τοκους σε βαθος 30 χρονων. Αν ξαφνικα ξεπληρωσεις ετσι απλα, 'χανει' τοκους 25 χρονων. Νομιζω ομως οτι αυτο μπορει να μπει στις λεπτομερειες του δανειου, δηλαδη η δυνατοτητα προωρης αποπληρωμης, αν δε κανω λαθος.

Από την μια ναι, από την άλλη θα έχει πάλι διαθέσιμα τα λεφτά που έχει δανείσει.

Ρε παιδιά, έκανα και εγώ αίτηση αλλά τώρα που τα ξανά κοιτάω και τα σκέφτομαι με τη γυναίκα, στο τέλος βγαίνει ένα ποσό κανένα 20 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να έχεις να δώσεις μπροστά... Υποτίθεται βγήκε για να βοηθήσει νέους.. Αν όλοι οι νέοι με οικογένειες κλπ είχαμε 20+ χιλιάρικα στην άκρη νομίζω δε θα είχαμε γενικά θέμα να πάρουμε σπίτι. Σωστά; θέλει 3-4-5 χιλιάρικα η τράπεζα για τα έξοδα μου είπε η Πειραιώς... 13 χιλιάρικα για το 10% ενός σπιτιού 130 χιλιάδων.. 18 χοντρικά. Και 4-5 του μεσίτη η αμοιβή γιατί ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα σπίτια είναι σε μεσίτη πλέον πάμε στα 22+ χιλιάρικα να έχεις μπροστά να δώσεις... 

• Like 4
  • Thanks 2

Τελικά οπωσωπανε τα πράγματα για μου φαίνεται βοήθεια το βλέπω.

Οι τιμές πήγανε στο Θεό η εθνική πχ για να κάνει την αίτηση θέλει να πάρεις και κάποιο άλλο πακέτο πχ τον κουμπαρά,  άρα θα βγει ποιο ακριβά από το να έπαιρνες ένα παλιό και να το εκανεσ ολική ανακαίνιση 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...