Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάει και αυτή η βδομάδα και τπτ. Πήρες κάνεις προέγκριση? Δεν ξέρω τι να κάνω🙄🙄🙄🙄. Με πιέζει και ο μεσίτης για το ακίνητο. 

• Απαντ. 577
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Elenikkk είπε

Πάει και αυτή η βδομάδα και τπτ. Πήρες κάνεις προέγκριση? Δεν ξέρω τι να κάνω🙄🙄🙄🙄. Με πιέζει και ο μεσίτης για το ακίνητο. 

Οταν λες σε πιεζει; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Elenikkk είπε

Δυστυχώς το πρόγραμμα έχει τα θέματα του. Η αγορά του σπιτιού είναι κάτι πολύ σοβαρό και οι προθεσμίες που δίνουν είναι γελοίες και δημιουργούν αντικειμενικά προβλήματα. Μέχρι 60 μέρες μπορεί να κάνει να μας απαντήσουν για την προέγκριση και μετά έχουμε άλλες 60 μέρες για να βρούμε σπίτι. Σου λένε βρες από τώρα σπίτι αλλά πώς γίνεται να κλείσεις ένα σπίτι χωρίς προκαταβολή αφού δεν ξέρεις αν είσαι δικαιούχος ούτε χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος από την τράπεζα στο σπίτι που ενδιαφέρεσαι? 

Θα δώσει ο κόσμος λεφτά για προκαταβολή και θα κλαίει μετά?

Δημοσ.
Στις 10/4/2023 στις 1:07 ΜΜ, ALIEN-3- είπε

Μόλις με πήραν τηλέφωνο από την ΔΥΠΑ . Οι βοηθητικοί χώροι δεν προσμετρούνται στα τετραγωνικά!!! 

Πολύ σημαντικό νέο ειδικά για όσους θέλουμε μονοκατοικία!!

Καλησπέρα! Πόσο έγκυρο είναι αυτό που λέτε; Η Πειραιώς, η alpha και η eurobank λένε το αντίθετο! Το έχετε γραπτώς; Έχω στείλει 2 mail στη ΔΥΠΑ χωρίς να έχω ακόμη απάντηση! Αυτό που λέτε είναι πολύ σημαντικό και μακάρι να ισχύει! Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Dedoy82 είπε

Καλησπέρα! Πόσο έγκυρο είναι αυτό που λέτε; Η Πειραιώς, η alpha και η eurobank λένε το αντίθετο! Το έχετε γραπτώς; Έχω στείλει 2 mail στη ΔΥΠΑ χωρίς να έχω ακόμη απάντηση! Αυτό που λέτε είναι πολύ σημαντικό και μακάρι να ισχύει! Ευχαριστώ!

Καλησπέρα ,γραπτός δεν υπάρχει τρόπος .Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο 1555 να στο πουν και αυτοί. Εγώ έκανα αίτημα απάντησης από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΔΥΠΑ διότι δεν γνώριζε η κοπέλα .και με πήραν τηλέφωνο πίσω μετά από μια εργάσιμη μέρα και μου είπαν ότι δεν μετράνε. Μετράνε μόνο τα τμ της κύριας κατοικίας και όχι τα βοηθητικά τμ. Αυτό ήταν η επίσημη απάντηση. Και φορολογικη δήλωση όταν κάνεις ξεχωριστά τα δηλώνεις 

Επεξ/σία από ALIEN-3-
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ALIEN-3- είπε

Καλησπέρα ,γραπτός δεν υπάρχει τρόπος .Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο 1555 να στο πουν και αυτοί. Εγώ έκανα αίτημα απάντησης από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΔΥΠΑ διότι δεν γνώριζε η κοπέλα .και με πήραν τηλέφωνο πίσω μετά από μια εργάσιμη μέρα και μου είπαν ότι δεν μετράνε. 

Χμ! Μύλος γίνεται! Μόλις μίλησα με ένα υπάλληλο στο 1555. Η απάντηση ήταν «ότι γράφει το συμβόλαιο». Του ξαναλέω πως το συμβόλαιο λέει «1ος, 2ος και υπόγειο πάρκινγκ». Ναι μου λέει όλο εννοεί, αλλά θα το διαβιβάσω και θα σας απαντήσουν  σύντομα. Μακάρι να είναι όπως τα λέτε!!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dedoy82 είπε

Χμ! Μύλος γίνεται! Μόλις μίλησα με ένα υπάλληλο στο 1555. Η απάντηση ήταν «ότι γράφει το συμβόλαιο». Του ξαναλέω πως το συμβόλαιο λέει «1ος, 2ος και υπόγειο πάρκινγκ». Ναι μου λέει όλο εννοεί, αλλά θα το διαβιβάσω και θα σας απαντήσουν  σύντομα. Μακάρι να είναι όπως τα λέτε!!

και εγώ περιμένω απάντηση από δευτεροβάθμιο της ΔΥΠΑ,. Από τράπεζα με πήρε η υπάλληλος πάλι, αφού της είχα πει ότι μου είπαν από ΔΥΠΑ ότι δεν μετράνε οι βοηθητικοί χώροι και αν μπορεί να επικοινωνήσει και εκείνη ώστε να μάθουμε σίγουρα τι ισχύει (η εκγύκλιος της τράπεζας έλεγε ξεκάθαρα ότι συμπεριλαμβάνονται), και μου είπε ότι σίγουρα αν είναι στο ίδιο ΑΤΑΚ μετράνε κανονικά

Δημοσ.

Παιδιά έχει κάποιος υπόψιν του τα επιτόκια όσον αφορά το 25% που είναι ενκοκο δάνειο; 

επίσης μιλάμε για καθαρά ποσά η μεικτά όσον αφορά το εισόδημα ;γνωρίζει κάποιος;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JDimi είπε

και εγώ περιμένω απάντηση από δευτεροβάθμιο της ΔΥΠΑ,. Από τράπεζα με πήρε η υπάλληλος πάλι, αφού της είχα πει ότι μου είπαν από ΔΥΠΑ ότι δεν μετράνε οι βοηθητικοί χώροι και αν μπορεί να επικοινωνήσει και εκείνη ώστε να μάθουμε σίγουρα τι ισχύει (η εκγύκλιος της τράπεζας έλεγε ξεκάθαρα ότι συμπεριλαμβάνονται), και μου είπε ότι σίγουρα αν είναι στο ίδιο ΑΤΑΚ μετράνε κανονικά

Ξεκάθαρα για αυτό το μπαχαλο ευθύνεται η ΔΥΠΑ. 150 τμ σε μονοκατοικία δεν γίνεται.γιατι όλες έχουν και υπόγειο χώρο . Εμένα μου το είπαν ξεκάθαρα. Τώρα έστειλα και email και το ζήτησα και γραπτός.τους ανέφερα και το τηλέφωνο και την ώρα που με πήραν .εγώ πάντως στο συμβόλαιο που είδα και έχω φωτογραφία από το σπίτι δεν αναφέρει πουθενά τα τμ του βοηθητικού χώρου .από την φορολογική δήλωση τους είδα που γράφουν 120 κύρια κατοικία και 70 βοηθητικοί χώροι 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Ξεκάθαρα για αυτό το μπαχαλο ευθύνεται η ΔΥΠΑ. 150 τμ σε μονοκατοικία δεν γίνεται.γιατι όλες έχουν και υπόγειο χώρο . Εμένα μου το είπαν ξεκάθαρα. Τώρα έστειλα και email και το ζήτησα και γραπτός.τους ανέφερα και το τηλέφωνο και την ώρα που με πήραν .εγώ πάντως στο συμβόλαιο που είδα και έχω φωτογραφία από το σπίτι δεν αναφέρει πουθενά τα τμ του βοηθητικού χώρου .από την φορολογική δήλωση τους είδα που γράφουν 120 κύρια κατοικία και 70 βοηθητικοί χώροι 

ζήτα να δεις αν στο Ε9 έχουν διαφορετικό ΑΤΑΚ (αριθμός ταυτότητας ακινήτου). Στο πατρικό μου, που είναι μονοκατοικία αλλα έχει κτιστεί με δύο άδειες σε διαφορετικό χρόνο, έχει άλλο ΑΤΑΚ για την ισόγεια κατοικία άλλο για τον βοηθητικό χώρο και άλλο για την κατοικία που είναι στο όροφο παρόλο που δεν έχει γίνει οριζόντια σύσταση.

ίσως πάντα να έχουν διαφορετικά ΑΤΑΚ και άδικα να το σκαλίζουμε. 

Αν κάποιος έχει μεζονέτα ας κοιτάξει και αυτός το Ε9 του να μας πει

21 λεπτά πριν, A_panM είπε

Παιδιά έχει κάποιος υπόψιν του τα επιτόκια όσον αφορά το 25% που είναι ενκοκο δάνειο; 

επίσης μιλάμε για καθαρά ποσά η μεικτά όσον αφορά το εισόδημα ;γνωρίζει κάποιος;

καθαρά. 

tr-epit.png

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

🤞🏼Μακάρι να βγει μια διευκρινιστική και να τελειώνουμε με αυτό! Αποκλείονται πολλά σπίτια αν μέσα στα 150τμ περιλαμβάνονται και οι βοηθητικοί.Καίγονται οι περισσότερες  μονοκατοικίες και μεζονέτες για μια αποθηκούλα ή μια θέση στάθμευσης. Παράλογο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dedoy82 είπε

🤞🏼Μακάρι να βγει μια διευκρινιστική και να τελειώνουμε με αυτό! Αποκλείονται πολλά σπίτια αν μέσα στα 150τμ περιλαμβάνονται και οι βοηθητικοί.Καίγονται οι περισσότερες  μονοκατοικίες και μεζονέτες για μια αποθηκούλα ή μια θέση στάθμευσης. Παράλογο.

Εσεις έχετε πάρει προέγκριση η απλά ζητήσατε συμβόλαιο για να δείτε τους χώρους? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Elenikkk είπε

Εσεις έχετε πάρει προέγκριση η απλά ζητήσατε συμβόλαιο για να δείτε τους χώρους? 

Δεν έχουμε πάρει προέγκριση ακόμη. Σήμερα έδωσα τα ΑΤΑΚ. Το θέμα των τετραγωνικών δείχνει να είναι το μόνο εμπόδιο.

Επεξ/σία από Dedoy82
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dedoy82 είπε

Δεν έχουμε πάρει προέγκριση ακόμη. Σήμερα έδωσα τα ΑΤΑΚ. Το θέμα των τετραγωνικών δείχνει να είναι το μόνο εμπόδιο.

3 ώρες πριν, Dedoy82 είπε

12 λεπτά πριν, Dedoy82 είπε

Μακάρι να σας πάνε όλα καλά. Εγώ έδωσα το ατακ την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με την αίτηση. Κάθε φορά που τους ενοχλούσα για να μάθω κάτι νεότερο μου λέγανε καλά πάμε. Τώρα πως το ξέρουν αυτό δεν έχω ιδέα. Χτες μου είπανε από την επόμενη βδομάδα να περιμένω νεότερα για προέγκριση. Μου φαίνεται και αυτοί ιδέα δεν εχουν. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...