JDimi Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 8 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Μόλις με πήραν τηλέφωνο από την ΔΥΠΑ . Οι βοηθητικοί χώροι δεν προσμετρούνται στα τετραγωνικά!!! Πολύ σημαντικό νέο ειδικά για όσους θέλουμε μονοκατοικία!! θα το αναφέρω στην τράπεζα, αν και νομίζω ότι δεν την αφορά αφού ο έλεγχος γίνεται από την ΔΥΠΑ. αύριο πάω και σε δεύτερη τράπεζα για αίτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, JDimi είπε θα το αναφέρω στην τράπεζα, αν και νομίζω ότι δεν την αφορά αφού ο έλεγχος γίνεται από την ΔΥΠΑ. αύριο πάω και σε δεύτερη τράπεζα για αίτηση. Ναι φίλε ,η τράπεζες δεν το γνωρίζουν ακόμη. Εγώ πήρα τηλέφωνο την δική μου μετά το τηλέφωνο της ΔΥΠΑ και δεν το ήξεραν ακόμη. Και με πήραν τηλέφωνο από το δευτεροβάθμιο της ΔΥΠΑ ,δεν μίλησα απλά με μια κοπέλα στο 1555. Ήταν η επίσημη απάντηση τους στο αίτημα μου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gourob Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 καλησπέρα παιδιά.. έχει πάρει κανείς προεγκριση? επισης από τις τραπεζες σας είπαν ότι καλύτερο θα είναι να έχεις ήδη ακίνητο ή δεν παίζει ρόλο.. Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Elenikkk Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Κι εγώ αυτό ρώτησα αλλά καμία απάντηση. Εμένα μου έλεγαν ότι πρέπει να έχω ατακ. Απλά εμείς είχαμε βρει ήδη σπίτι οπότε έδωσα και το ατακ. Από την τρίτη περιμένω. Ακόμη τπτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, gourob είπε καλησπέρα παιδιά.. έχει πάρει κανείς προεγκριση? επισης από τις τραπεζες σας είπαν ότι καλύτερο θα είναι να έχεις ήδη ακίνητο ή δεν παίζει ρόλο.. Απόκρυψη περιεχομένων Εγώ που βρήκα σπίτι μου είπαν να περιμένω την έγκριση και μετά θα μου πουν τι χαρτιά να τους πάω για το σπίτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JLEE Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Εχθές πήρα στη ΔΥΠΑ για κάτι ασφαλιστικά θέματα και την ρώτησα για την δυνατότητα ενοικίασης. Κοίταξε ένα εσωτερικό FAQ που έχουν και μου είπε οτι δεν επιτρέπεται η ενοικίαση του ακινήτου κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JDimi Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 13 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Ναι φίλε ,η τράπεζες δεν το γνωρίζουν ακόμη. Εγώ πήρα τηλέφωνο την δική μου μετά το τηλέφωνο της ΔΥΠΑ και δεν το ήξεραν ακόμη. Και με πήραν τηλέφωνο από το δευτεροβάθμιο της ΔΥΠΑ ,δεν μίλησα απλά με μια κοπέλα στο 1555. Ήταν η επίσημη απάντηση τους στο αίτημα μου . Καλημέρα, Ένα χάος οι τράπεζες, πήγα σε Δεύτερη τράπεζα και ενώ η ΚΥΑ λέει ότι μπορείς να κάνεις όσες αιτήσεις θες από διαφορετικές τράπεζες, μου είπαν ότι θα δει το σύστημα 2 αιτήσεις και θα σε κλειδώσει και θα χάσεις και τις 2. (το είπε και ο διευθυντής του καταστήματος που ήταν στο δίπλα γραφείο). Όσος αφορά τα τμ ενημέρωσα την υπάλληλο στην πρώτη τράπεζα ότι με ενημέρωσαν επίσημα από την ΔΥΠΑ ότι οι βοηθητική χώροι δεν μετράνε και μου είπε ότι η δική της εγκύκλιο που βασίζεται στην ΚΥΑ λέει ότι μετράνε. Την απόφαση για το αν ένα ακίνητο είναι επιλέξιμο την παίρνει η ΔΥΠΑ αλλά η τράπεζα δεν θα στείλει αίτημα με ακίνητο που μαζί με τους βοηθητικούς ξεπερνάει τα 150τμ ΤΡΕΛΑ. Μου είπε ότι θα καλέσει και η ίδια ώστε να ζητήσει διευκρίνιση. Πήρα τηλ στο 1555 και περιμένω και εγώ απάντηση στο αίτημα μου αν μετράνε τα τμ των βοηθητικών χώρων και θα το ζητήσω και γραπτώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, JDimi είπε Καλημέρα, Ένα χάος οι τράπεζες, πήγα σε Δεύτερη τράπεζα και ενώ η ΚΥΑ λέει ότι μπορείς να κάνεις όσες αιτήσεις θες από διαφορετικές τράπεζες, μου είπαν ότι θα δει το σύστημα 2 αιτήσεις και θα σε κλειδώσει και θα χάσεις και τις 2. (το είπε και ο διευθυντής του καταστήματος που ήταν στο δίπλα γραφείο). Όσος αφορά τα τμ ενημέρωσα την υπάλληλο στην πρώτη τράπεζα ότι με ενημέρωσαν επίσημα από την ΔΥΠΑ ότι οι βοηθητική χώροι δεν μετράνε και μου είπε ότι η δική της εγκύκλιο που βασίζεται στην ΚΥΑ λέει ότι μετράνε. Την απόφαση για το αν ένα ακίνητο είναι επιλέξιμο την παίρνει η ΔΥΠΑ αλλά η τράπεζα δεν θα στείλει αίτημα με ακίνητο που μαζί με τους βοηθητικούς ξεπερνάει τα 150τμ ΤΡΕΛΑ. Μου είπε ότι θα καλέσει και η ίδια ώστε να ζητήσει διευκρίνιση. Πήρα τηλ στο 1555 και περιμένω και εγώ απάντηση στο αίτημα μου αν μετράνε τα τμ των βοηθητικών χώρων και θα το ζητήσω και γραπτώς Πραγματικά ότι νάνε.... Εμένα με πήραν τηλέφωνο σήμερα και μου ζήτησαν πιστοποιητικό γέννησης. Ενώ δεν είναι από τα έγγραφα που ζητάνε.τουλαχιστον ήταν ένα δείγμα ότι κοιτάνε τις αιτήσεις..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Πάντως ρε παιδιά εμείς αν και θεωρητικά το δικαιούμαστε, με βάση τις πληροφορίες που μαζέψαμε, καταλήγουμε στο να μην κάνουμε καν την αίτηση… Ακόμα κι αν προσπεράσουμε την έλλειψη σταθερού επιτοκίου, το γεγονός ότι ουσιαστικά πρέπει να έχεις ήδη βρει κάποια σπίτια, ακόμη και το γεγονός ότι στην τελική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το ποσό που θα σου δώσουν και τα τυχόν μαύρα ή εξτρα που θα χρειαστεί να πληρώσεις, δεν μπορεις να προσπερασεις εύκολα το γεγονός ότι δεν μπορείς να το νοικιάσεις… είναι πολύ σοβαρό και αποτρεπτικό. Δλδ όσοι δεν ειμαστε δημόσιοι και μπορεί αύριο να χρειαστεί να πάμε σε κάποια άλλη πόλη/περιοχή τι κάνουμε; Έχουμε δλδ για 20-30 χρόνια ένα δάνειο για ένα ακίνητο που αν χρειαστεί δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε εκτός από ιδιοκατοίκηση. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρχουν πονηροί… αλλά πχ εμείς έχουμε αλλάξει πολη 2 φορές τα τελευταία 10 χρόνια για λόγους εργασίας. Ποιος ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Πάντως αυτό με την και καλά απαγόρευση της ενοικίασης δε παίζει να ισχύει. Δε βλέπω τρόπο να μπορούν να το επιβάλλουν νομικά. Στο κάτω κάτω στεγαστικό δάνειο παίρνεις και το αποπληρώνεις, απλά με λίγο χαμηλότερο επιτόκιο. Το σπίτι θα είναι στο όνομά σου και θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ κλπ. Αν δηλαδή μετά από 5 χρόνια αλλάξει η δουλειά σου και πρέπει να μετακομίσεις σε άλλη πόλη, τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις να πληρώνεις ένα στεγαστικό για σπίτι στο οποίο δε θα μπορείς να μένεις, ούτε να πουλήσεις, αλλά ούτε καν να νοικιάσεις (ώστε να καλύπτεις τη δόση του στεγαστικού). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Κακά τα ψέματα, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που αλλάζουν περιφέρειες έτσι εύκολα. Οι περισσότεροι απλά ψάχνουν ευκαιρία να πάρουν κι άλλο σπίτι για να το νοικιάζουν ή να το κάνουν Airbnb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aligato1000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Οι στρατιωτικοί αλλάζουν σπίτια και άμα έχουν λεφτά αυτοί που έχουν..καλό είναι να μην τα έχουν σε Τράπεζα αλλά σε ακίνητα που θα τους δίνουν και κάτι..ή πρώτη ανάγκη του ανθρώπου είναι η τροφή και δεύτερον η στέγη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kazantzidis Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, JDimi είπε Καλημέρα, Ένα χάος οι τράπεζες, πήγα σε Δεύτερη τράπεζα και ενώ η ΚΥΑ λέει ότι μπορείς να κάνεις όσες αιτήσεις θες από διαφορετικές τράπεζες, μου είπαν ότι θα δει το σύστημα 2 αιτήσεις και θα σε κλειδώσει και θα χάσεις και τις 2. (το είπε και ο διευθυντής του καταστήματος που ήταν στο δίπλα γραφείο). Όσος αφορά τα τμ ενημέρωσα την υπάλληλο στην πρώτη τράπεζα ότι με ενημέρωσαν επίσημα από την ΔΥΠΑ ότι οι βοηθητική χώροι δεν μετράνε και μου είπε ότι η δική της εγκύκλιο που βασίζεται στην ΚΥΑ λέει ότι μετράνε. Την απόφαση για το αν ένα ακίνητο είναι επιλέξιμο την παίρνει η ΔΥΠΑ αλλά η τράπεζα δεν θα στείλει αίτημα με ακίνητο που μαζί με τους βοηθητικούς ξεπερνάει τα 150τμ ΤΡΕΛΑ. Μου είπε ότι θα καλέσει και η ίδια ώστε να ζητήσει διευκρίνιση. Πήρα τηλ στο 1555 και περιμένω και εγώ απάντηση στο αίτημα μου αν μετράνε τα τμ των βοηθητικών χώρων και θα το ζητήσω και γραπτώς Οτι να ναι οι τραπεζες... απο το σαιτ ΔΥΠΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, MikeJ είπε Πάντως αυτό με την και καλά απαγόρευση της ενοικίασης δε παίζει να ισχύει. Δε βλέπω τρόπο να μπορούν να το επιβάλλουν νομικά. Στο κάτω κάτω στεγαστικό δάνειο παίρνεις και το αποπληρώνεις, απλά με λίγο χαμηλότερο επιτόκιο. Το σπίτι θα είναι στο όνομά σου και θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ κλπ. Αν δηλαδή μετά από 5 χρόνια αλλάξει η δουλειά σου και πρέπει να μετακομίσεις σε άλλη πόλη, τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις να πληρώνεις ένα στεγαστικό για σπίτι στο οποίο δε θα μπορείς να μένεις, ούτε να πουλήσεις, αλλά ούτε καν να νοικιάσεις (ώστε να καλύπτεις τη δόση του στεγαστικού). Δεν μπορούν να σου απαγορεύσουν να το νοικιάσεις, αλλα 9 στις 10 θα σταματάνε να επιδοτούν το 75% (ή 100 για τριτεκνους+) των τόκων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Πήρε κανένας προέγκριση αυτήν την εβδομάδα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις