ALIEN-3- Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, Camal είπε Αυτό που λες στέκει πιο πολύ από αυτό που μου είπε ο διευθυντής. Επίσης η σύζυγος έχει μικρό εισόδημα αλλά το οικογενειακό είναι πάνω από 10κ. Μου είπε ότι δεν μπορεί να μπει γιατί είναι κάτω από δέκα. Δηλαδή αν έχουμε ο καθένας από 9000 δεν μπορούμε να μπούμε γιατί πρέπει έστω ένας να είναι πάνω από 10κ. Αυτό που σου έγραψα ισχύει. Διότι με μεγαλύτερο εισόδημα μπορείς να πάρεις κανονικό δάνειο από μόνος σου. Και τέλος δικαιούχοι είναι όσοι με τα ίδια οικονομικά κριτήρια ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Και με πάνω από 30.000 με δύο παιδιά δεν θα ήμουν δικαιούχος 2 ώρες πριν, JDimi είπε Και εγώ τα ίδια κοιτάω, μου έδειξε την εσωτερική εγκύκλιο της τράπεζας που ορίζει τα κριτήρια και πιθανών βασίζεται σε ότι τους έχουν στείλει από το υπουργείο και ανέφερε συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χωρων. Θα πάρω και εγώ τηλ και θα ζητήσω που αναφέρεται ότι δεν μετρούν ώστε να το έχουμε έτοιμο σε περίπτωση που χρειαστεί Εμένα από την τράπεζα μου , πειραιως μου είπαν ότι έχουν στείλει αίτημα για να μάθουν τι ισχύει για τμ . Και με είπαν να πάρω τηλ. στο 1555. Η κοπέλα που μίλησα δεν ήξερε με έβαλε σε αναμονή και μετά με είπα ότι τα τμ αφορούν μόνο στα κατοικήσιμα τμ. που αναγράφονται στην άδεια του ακινήτου. Δηλαδή μια μονοκατοικία 120 τετραγωνικών με αποθήκη 80τμ. περνάει κανονικά. Πάρε τηλέφωνο και εσύ να μας πεις τι σου είπαν . Γενικά υπάρχει ασάφεια σε πολλά πράγματα ακόμη...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheRealThing Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Στις 19/9/2022 στις 3:11 ΜΜ, Macosj είπε Περιέγραψες όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ο μόνος που την πληρώνει είναι ο μισθωτός. Ολοι οι υπόλοιποι δηλώνουν ένα μικρό ποσοστό. Στην Ελλάδα αν δήλωναν όλοι πόσα βγάζουν και πλήρωναν τον φόρο που τους αντιστοιχουσε δεν θα υπήρχε καμία οικονομική κρίση και κανένα πρόβλημα χρέους. Τα έχουμε ξανά πει, στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα. Εγώ συνέχεια διακοπαρες, καινούρια αυτοκίνητα βλέπω μόνο από Έλληνες, και μετά βλέπω κατά κεφαλής 15Κ τον χρόνο, αυτό δεν γίνεται. Αντε να καταργήσουν το υλικό χρήμα και να ελέγχονται όλα ηλεκτρονικά, τότε να δω τι θα σκεφτούν οι ελληναραδες. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρουν, κάτι έχω ακούσει για pos Μάλτας και τέτοια Aν δήλωναν όλοι αυτά που βγάζουν λυπάμαι που θα στο πώ αλλά θα είχες κάποια εκατατομύρια σε πορείες οπου θα είχαν πιάσει πάτο χρόνια τώρα και θα καταλαβαιναν το μέγεθος κοροιδίας....το ότι κάποιοι 'επιβιώνουν' με 2-3κ που θα 'κλεψουν' το κρατος ή που θα βάλουν 200 δόσεις είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών πολιτικών επιλογών που είχε αυτη η χώρα, χρόνια τώρα... Για τα δάνεια στα νέα ζευγάρια δεν θελετε να σχολιάσω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Ένα ακόμη πρόβλημα που δεν ήξεραν στο 1555 να με απαντήσουν. Βρήκα σπίτι που με ενδιαφέρει να αγοράσω αλλά αυτήν την στιγμή νοικιάζεται και ο ενοικιαστής έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιανουάριο του 24 . Δεν σκοπεύει να φύγει ποιο νωρίς. Εγώ σαν νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει βάση νόμου να τηρήσω το συμβόλαιο που έχει με τον παλιό ιδιοκτήτη. Όλα καλά αυτό δεν με ενοχλεί. Το θέμα είναι ότι το σπίτι που θα αγοραστεί με αυτό το πρόγραμμα είναι μόνο για ιδιοκατοικηση και δεν μπορώ να το νοικιάζω. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Δεν ήξεραν να μου πουν..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, marios214 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχεδιάστηκε τόσο πρόχειρα αυτό το πρόγραμμα. Το λάθος ειναι οτι δεν διαφημίστηκε σωστά το πρόγραμμα (πιθανώς εσκεμένα γιατί εκλογές). Ο σκοπός του προγράμματος δεν ειναι να πάρουν σπίτια ανθρωποι, αλλα να βοηθήσει κάποιους να πάρουν σπίτι με καλύτερες συνθήκες. Το προγραμμα, ρεαλιστικά, απευθύνεται μονο σε άτομα που ετσι και αλλιως θα αγόραζαν σπίτι αυτον τον καιρό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
colombiano747 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, ALIEN-3- είπε Ένα ακόμη πρόβλημα που δεν ήξεραν στο 1555 να με απαντήσουν. Βρήκα σπίτι που με ενδιαφέρει να αγοράσω αλλά αυτήν την στιγμή νοικιάζεται και ο ενοικιαστής έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιανουάριο του 24 . Δεν σκοπεύει να φύγει ποιο νωρίς. Εγώ σαν νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει βάση νόμου να τηρήσω το συμβόλαιο που έχει με τον παλιό ιδιοκτήτη. Όλα καλά αυτό δεν με ενοχλεί. Το θέμα είναι ότι το σπίτι που θα αγοραστεί με αυτό το πρόγραμμα είναι μόνο για ιδιοκατοικηση και δεν μπορώ να το νοικιάζω. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Δεν ήξεραν να μου πουν..... δηλαδη θα καθεται καποιος απο το κρατος και θα ελεγχει για 20-30 χρονια αμα θα νοικιασεις ποτε το σπιτι που πηρες με το προγραμμα αυτο; και απορω που δεν ξερουν να σου απαντησουν. τι να πει κανεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, colombiano747 είπε δηλαδη θα καθεται καποιος απο το κρατος και θα ελεγχει για 20-30 χρονια αμα θα νοικιασεις ποτε το σπιτι που πηρες με το προγραμμα αυτο; και απορω που δεν ξερουν να σου απαντησουν. τι να πει κανεις.. Δεν ξέρω φίλε . Αν το δηλώσεις στην εφορία ίσως να τσεκαρετε ηλεκτρονικά. Τώρα μιλάμε για την νόμιμη οδό. Γιατί μπορώ αν υπάρξει συνεννόηση να μείνει στους υπόλοιπους μήνες χωρίς να δηλωθεί. Το θέμα είναι ότι ούτε αυτοί δεν ξέρουν για κάποια πράγματα να σε απαντήσουν. Άφησα όνομα και τηλέφωνο και είπαν θα με πάρουν . Πέρασε όλη η μέρα δεν με πήρε κάνεις ..... Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από ALIEN-3- 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Camal Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Αυτό που σου έγραψα ισχύει. Διότι με μεγαλύτερο εισόδημα μπορείς να πάρεις κανονικό δάνειο από μόνος σου. Και τέλος δικαιούχοι είναι όσοι με τα ίδια οικονομικά κριτήρια ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Και με πάνω από 30.000 με δύο παιδιά δεν θα ήμουν δικαιούχος Εμένα από την τράπεζα μου , πειραιως μου είπαν ότι έχουν στείλει αίτημα για να μάθουν τι ισχύει για τμ . Και με είπαν να πάρω τηλ. στο 1555. Η κοπέλα που μίλησα δεν ήξερε με έβαλε σε αναμονή και μετά με είπα ότι τα τμ αφορούν μόνο στα κατοικήσιμα τμ. που αναγράφονται στην άδεια του ακινήτου. Δηλαδή μια μονοκατοικία 120 τετραγωνικών με αποθήκη 80τμ. περνάει κανονικά. Πάρε τηλέφωνο και εσύ να μας πεις τι σου είπαν . Γενικά υπάρχει ασάφεια σε πολλά πράγματα ακόμη...... Εν το μεταξύ έχω και ένα άλλο θεματάκι. Σε νεαρή ηλικία προτού παντρευτώ είχα πάρει ένα δάνειο το οποίο υπολείπεται περίπου 100.000 ακόμα για 25 χρόνια (είχα κάνει και επιμήκυνση). Τώρα παντρεμένος με δύο παιδιά σκέφτηκα να πάρω το νέο δάνειο και να αποπληρώσω το παλιό μιας και το σπίτι έχει τις προδιαγραφές. Ωστόσο δεν υπάρχει τρόπος ή κάποιο εργαλείο που να γεφυρώνει τα δύο δάνειο. Θα με εξυπηρετούσε πολύ αυτό αλλά ο διευθυντής της τράπεζας που μίλησα μου είπε ότι δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι πλάγιος, να το πουλήσω δηλαδή σε έναν συγγενή, να αποπληρώσω το δικό μου δάνειο και να πληρώνω το νέο δάνειο για κάποιο διάστημα μέχρι να το μεταβιβάσουμε πάλι σε εμάς. Αλλά γιατί να γίνει όλο αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, Camal είπε Εν το μεταξύ έχω και ένα άλλο θεματάκι. Σε νεαρή ηλικία προτού παντρευτώ είχα πάρει ένα δάνειο το οποίο υπολείπεται περίπου 100.000 ακόμα για 25 χρόνια (είχα κάνει και επιμήκυνση). Τώρα παντρεμένος με δύο παιδιά σκέφτηκα να πάρω το νέο δάνειο και να αποπληρώσω το παλιό μιας και το σπίτι έχει τις προδιαγραφές. Ωστόσο δεν υπάρχει τρόπος ή κάποιο εργαλείο που να γεφυρώνει τα δύο δάνειο. Θα με εξυπηρετούσε πολύ αυτό αλλά ο διευθυντής της τράπεζας που μίλησα μου είπε ότι δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι πλάγιος, να το πουλήσω δηλαδή σε έναν συγγενή, να αποπληρώσω το δικό μου δάνειο και να πληρώνω το νέο δάνειο για κάποιο διάστημα μέχρι να το μεταβιβάσουμε πάλι σε εμάς. Αλλά γιατί να γίνει όλο αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν πιστεύω ότι θα προλάβεις χρονικά να κάνεις κάτι τέτοιο. Επίσης ο συγγενείς δεν πρέπει να είναι μέχρι δευτέρου βαθμού. Τέλος υπάρχει και το ρίσκο και χρονικά να είσαι μέσα να μην γίνει δεκτό γιατί θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός δανείων που είναι να δώσουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisreb Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Ένα ακόμη πρόβλημα που δεν ήξεραν στο 1555 να με απαντήσουν. Βρήκα σπίτι που με ενδιαφέρει να αγοράσω αλλά αυτήν την στιγμή νοικιάζεται και ο ενοικιαστής έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιανουάριο του 24 . Δεν σκοπεύει να φύγει ποιο νωρίς. Εγώ σαν νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει βάση νόμου να τηρήσω το συμβόλαιο που έχει με τον παλιό ιδιοκτήτη. Όλα καλά αυτό δεν με ενοχλεί. Το θέμα είναι ότι το σπίτι που θα αγοραστεί με αυτό το πρόγραμμα είναι μόνο για ιδιοκατοικηση και δεν μπορώ να το νοικιάζω. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Δεν ήξεραν να μου πουν..... Πού γράφεται επίσημα ότι δε γίνεται να ενοικιαστει το ακίνητο που θα αποκτηθεί με το πρόγραμμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpavlidi Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 αν δεν εχεις μισθο βουλευτη ή δικαστικου αλλά έχεις ένα μέσο μισθο περιξ των 1000 ευρω, ειναι ουτοπια να σκεφτεσαι να αγορασεις διαμερισμα....οσες πιθανοτητες έχεις να τα φτιαξεις με στην Σκαρλετ Χιοχανσον και να σου κανει και παιδί ούτε τις μισες απο αυτες δεν έχεις να αποπληρωσεις εναν δανειο σπιτιου σε βαθος πολλων ετων. Ειναι 10000% σιγουρο θα στο φαει η τραπεζα, αρα μην σκας πληρωσε ενοικια και αντε γεια....αυτα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotronas Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Να σου πώ τι παίζει εν τάχει για να καταλάβεις, θα πάρεις τα 150.000 με ευνοϊκό και σταθερό επιτόκιο στα 2,8% εάν σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα διαδικαστικά έξοδα πρέπει να βάλεις απο καβάτζα εφόσον και έχεις γύρω στα 3.000 υπολόγισε εάν στα καλύπτει η τράπεζα μέσω του δανείου όλα καλά, το ότι θέλουν κάποια προαπαιτούμενα όπως το σπίτι να είναι προ 15ετίας στοχεύουν στο να το φτιάξεις το σπίτι με ψιλοανακαινισούλες όταν σου περισέψει κάτι κόβωντας εξόδους και διακοπές. Το κόλπο είναι να πάρουν οι 10.000 δικαιούχοι κατοικίες σε όλη την Ελλάδα και το 70% να μην μπορεί να ανταπεξέλθει και να τα πάρουν τα funds κατα περίπτωση ανακαινισμένα και να βγούνε κερδισμένοι και ο χαμένος εσύ, καλή επιτυχία σου εύχομαι και εξοπλίσου με υπομονή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Σπίτι του 2003-7 ήτοι 20-16 ετών δεν θέλει ούτε ανακαίνιση, ούτε χρέπι είναι πάντως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, dimitrisreb είπε Πού γράφεται επίσημα ότι δε γίνεται να ενοικιαστει το ακίνητο που θα αποκτηθεί με το πρόγραμμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aligato1000 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Κοίτα το δάνειο πχ σε ποιανού το όνομα θα το πάρει κάποιος δηλαδή πχ εάν το συνολικό ποσό πχ είναι 100000 που χρειάζεστε..ο ένας θ@ το πάρει μισό και ο άλλος μισό ....ειδάλλως ποιος θα μπει εγγυητής τι ποσό γιατί άλλο να είναι στο όνομα του ενός το δάνειο όλο το ποσό και άλλο να είναι στο όνομα και των δύο μια να πληρώνει ένας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trikala_city Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Στις 7/4/2023 στις 10:57 ΜΜ, Rubble είπε Δεν δίνεται καμία προέγκριση απλά συλλέγουν αιτήσεις στις οποίες θα γίνει εκκαθάριση με προτεραιότητα οικογενειες με παιδιά και εισοδηματικά κριτήρια όταν "στηθεί" η επικοινωνία μεταξύ ΔΥΠΑ τραπεζών, το μόνο που κάνουν τώρα οι τραπεζες είναι η αρχειοθέτηση των αιτήσεων σε ένα ντουλάπι και τίποτα παραπάνω. Είναι για γέλια η ολη προχειρότητα του προγράμματος ενώ οι τραπεζες βρηκαν τρόπο να μαζέψουν υποψηφιους μελλοντικούς πελατές για στεγαστικό Έτσι ακριβώς. Το πρόγραμμα βγήκε βιαστικά γιατί έπρεπε να ακουστεί πριν τις 21/05. 11 ώρες πριν, marios214 είπε Καλημέρα σε όλο το φόρουμ, Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχεδιάστηκε τόσο πρόχειρα αυτό το πρόγραμμα. Η τράπεζα μου είπε ότι η προέγκριση που θα λάβω αφορά μόνο την πιστοληπτική μου ικανότητα βάσει εισοδήματος. Δεν θα ελέγξουν καν αν πληρώ τις προϋποθέσεις. Αυτό θα το δει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα όταν προσδιορίσω (με ΑΤΑΚ) ποιο ακίνητο συμφώνησα να αγοράσω. Και εφόσον πληρώ τα κριτήρια και ελεγχθεί το ακίνητο νομικά και τεχνικά, εάν δεν έχει εξαντληθεί το κονδύλι θα μάθω αν είμαι στους ωφελούμενους. Πώς εγώ θα κάνω συμφωνία (έστω προφορική χωρίς προκαταβολή) για αγορά ακινήτου χωρίς να ξέρω ότι είμαι στους ωφελούμενους? Δεν θα με πάρει κανένας πωλητής στα σοβαρά. Και πώς θα δώσω το 300άρι (ή ότι ζητάει η κάθε τράπεζα) για έξοδα ελέγχου, χωρίς να ξέρω αν θα είμαι στους ωφελούμενους? Και ποιος θα ενημερώσει ότι εξαντλήθηκε το κονδύλι οπότε σταματήστε να ψάχνετε και να χάνετε χρόνο και χρήμα? Δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει 332 δήμους (4800 κοινότητες) μιλάμε ότι θα δοθούν 15 δάνεια ανά δήμο (ή 1 δάνειο σε κάθε κοινότητα)! Άρα ένα υποκατάστημα στο οποίο κάνουμε αίτηση γύρω στα 10 άτομα-ζευγάρια κάθε μέρα, πολύ πιθανό να μη προλάβει να δώσει ούτε 1 δάνειο. Ήθελα να το δω καλόπιστα και να μην πω από την αρχή ότι είναι απάτη το πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς αυτό φαίνεται. Απάτη με την στενή έννοια του όρου ΔΕΝ είναι, απλώς είναι πολύ πρόχειρο και στην πράξη αφορά ελάχιστους ωφελούμενους. Αφορά κάποιον που θέλει έτσι και αλλιώς να πάρει στεγαστικό αυτή την περίοδο και είχε ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο. Αν του κατσει αυτό το πρόγραμμα οκ, αλλιώς θα πάρει κανονικό στεγαστικό από την Τράπεζα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις