JDimi Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Έκανα και εγώ αίτηση σήμερα, σε περίπου μια εβδομάδα η προέγκριση είπαν. Νομίζω ότι σπρώχνουν και από το κράτος να προχωρήσουν σύντομα (για ψηφοθηριθικούς λόγους). Ένα σημείο που θέλει προσοχή είναι ότι το ακίνητο πρέπει να είναι μέχρι 150τμ συμπεριλαμβανομένων και των βοηθητικών χώρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos2004dj Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Εκανα αιτημα για επικοινωνια μεσω ebanking στη eurobank αλλα δεν ενδιαφερθηκε κανεις ακομα να με παρει; Εχει κανεις εμπειρια απο αλλες τραπεζες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Camal Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Σήμερα έκανα και εγώ την αίτηση και βλέπουμε. Με 26.000 και κάτι εισόδημα ( έχω δύο παιδιά) έκανα αίτηση για 110.000 .Πάντως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σπίτι και ήδη όπου παίρνω τηλέφωνο όλοι οι μεσίτες το πρώτο που ρωτάνε είναι έχεις κάνει αίτηση για το σπίτι μου ? Αν πάρεις έγκριση τότε ξανά πάρε με . Πρέπει να γίνεται πανικός και μένω και επαρχία..... Καλησπέρα. Πως με 26κ και δύο παιδιά έκανες αίτηση; Θεωρητικά πρέπει να έχεις 30κ+ Γενικά το πρόγραμμα είναι εντελώς παράλογο και δεν βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη. πχ Μια οικογένεια με 3 παιδιά πρέπει να έχει εισόδημα 33κ. Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής της eurobank που ρώτησα συνέχισε λέγοντας, φαντάσου μια πολύτεκνη οικογένεια με 8 παιδιά :)))) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALIEN-3- Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Camal είπε Καλησπέρα. Πως με 26κ και δύο παιδιά έκανες αίτηση; Θεωρητικά πρέπει να έχεις 30κ+ Γενικά το πρόγραμμα είναι εντελώς παράλογο και δεν βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη. πχ Μια οικογένεια με 3 παιδιά πρέπει να έχει εισόδημα 33κ. Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής της eurobank που ρώτησα συνέχισε λέγοντας, φαντάσου μια πολύτεκνη οικογένεια με 8 παιδιά :)))) Το πρόγραμμα είναι μέχρι 24.000 και +3000 για κάθε παιδί. Δηλαδή θα μπορούσα να συμμετέχω μέχρι με εισόδημα 30.000 . Δεν πρέπει να έχω τόσο εισόδημα για να συμμετέχω αλλά μέχρι τόσο. 1 ώρα πριν, JDimi είπε Έκανα και εγώ αίτηση σήμερα, σε περίπου μια εβδομάδα η προέγκριση είπαν. Νομίζω ότι σπρώχνουν και από το κράτος να προχωρήσουν σύντομα (για ψηφοθηριθικούς λόγους). Ένα σημείο που θέλει προσοχή είναι ότι το ακίνητο πρέπει να είναι μέχρι 150τμ συμπεριλαμβανομένων και των βοηθητικών χώρων. Σε ερώτηση που έκανα στο 1555 μου είπαν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα τμ αποθήκες , υπόγεια κτλπ. Γιατί εγώ που κοιτάω για μονοκατοικία όλα σχεδόν έχουν από κάτω και αποθήκη 53 λεπτά πριν, nikos2004dj είπε Εκανα αιτημα για επικοινωνια μεσω ebanking στη eurobank αλλα δεν ενδιαφερθηκε κανεις ακομα να με παρει; Εχει κανεις εμπειρια απο αλλες τραπεζες ; Στην winbank της Πειραιώς έκλεισα επιτόπου ραντεβού για 2 μέρες μετα Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από ALIEN-3- 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Camal Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ALIEN-3- είπε Το πρόγραμμα είναι μέχρι 24.000 και +3000 για κάθε παιδί. Δηλαδή θα μπορούσα να συμμετέχω μέχρι με εισόδημα 30.000 . Δεν πρέπει να έχω τόσο εισόδημα για να συμμετέχω αλλά μέχρι τόσο. Σε ερώτηση που έκανα στο 1555 μου είπαν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα τμ αποθήκες , υπόγεια κτλπ. Γιατί εγώ που κοιτάω για μονοκατοικία όλα σχεδόν έχουν από κάτω και αποθήκη Αυτό που λες στέκει πιο πολύ από αυτό που μου είπε ο διευθυντής. Επίσης η σύζυγος έχει μικρό εισόδημα αλλά το οικογενειακό είναι πάνω από 10κ. Μου είπε ότι δεν μπορεί να μπει γιατί είναι κάτω από δέκα. Δηλαδή αν έχουμε ο καθένας από 9000 δεν μπορούμε να μπούμε γιατί πρέπει έστω ένας να είναι πάνω από 10κ. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από Camal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Σε υπαλλήλους ελ τραπεζών μην βασίζεστε και ιδανικά μην μιλάτε καθόλου. Πλήρως αναξιόπιστοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
X1onath Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Το προβλημα ειναι οτι αυτά τα 5000 δάνεια δυστυχώς θα πανε σε άτομα του ίδιου συναφιου και ποσο μάλλον πριν από εκλογές. Επίσης από την στιγμή που δεν υπάρχει διαφάνεια όσοι βγάζουν μαύρα χρήματα, και είναι πολλοί αυτοί, έχουν προταιρεοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δυστυχώς με αυτά και αυτα δεν βλέπω να ωφελούνται άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη (με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια) πως τα καταφέρνουμε κάθε φορά απορω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 25 λεπτά πριν, Ducatista είπε Δυστυχώς με αυτά και αυτα δεν βλέπω να ωφελούνται άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη (με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια) πως τα καταφέρνουμε κάθε φορά απορω... Φίλε μου άδικα απορείς.... Τίποτα δεν είναι τυχαίο... Ούτε τα εισοδηματικά κριτήρια ούτε τα περιουσιακά... Όπως τυχαία δεν ήταν και τα υπόλοιπα επιδοτούμενα προγράμματα που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα. Δυστυχώς όλα είναι στοχευμένα κ υπολογισμένα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Φίλε μου άδικα απορείς.... Τίποτα δεν είναι τυχαίο... Ούτε τα εισοδηματικά κριτήρια ούτε τα περιουσιακά... Όπως τυχαία δεν ήταν και τα υπόλοιπα επιδοτούμενα προγράμματα που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα. Δυστυχώς όλα είναι στοχευμένα κ υπολογισμένα. Ετσι ειναι..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sapap1 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Ισως χαζη ερωτηση, Στα δικαιολογητικα γραφει Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Εγω που δεν εχω καποιο ακινητο και δεν εχω κανει καποια δηλωση(δεν ξερω αν πρεπει), πως βγαζω το Πιστοποιητικό? Πηγα εκει στο ΑΑΔΕ πατησα Έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2023 και μου βγαζει να επιλεξω Χρήση και Α.Τ.ΑΚ. Τι βαζω εκει? Ή επειδη δεν εχω καποιο ακινητο δεν χρειαζεται να βγαλω κατι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JDimi Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Το πρόγραμμα είναι μέχρι 24.000 και +3000 για κάθε παιδί. Δηλαδή θα μπορούσα να συμμετέχω μέχρι με εισόδημα 30.000 . Δεν πρέπει να έχω τόσο εισόδημα για να συμμετέχω αλλά μέχρι τόσο. Σε ερώτηση που έκανα στο 1555 μου είπαν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα τμ αποθήκες , υπόγεια κτλπ. Γιατί εγώ που κοιτάω για μονοκατοικία όλα σχεδόν έχουν από κάτω και αποθήκη Στην winbank της Πειραιώς έκλεισα επιτόπου ραντεβού για 2 μέρες μετα Και εγώ τα ίδια κοιτάω, μου έδειξε την εσωτερική εγκύκλιο της τράπεζας που ορίζει τα κριτήρια και πιθανών βασίζεται σε ότι τους έχουν στείλει από το υπουργείο και ανέφερε συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χωρων. Θα πάρω και εγώ τηλ και θα ζητήσω που αναφέρεται ότι δεν μετρούν ώστε να το έχουμε έτοιμο σε περίπτωση που χρειαστεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πανος999 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, sapap1 είπε Ισως χαζη ερωτηση, Στα δικαιολογητικα γραφει Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Εγω που δεν εχω καποιο ακινητο και δεν εχω κανει καποια δηλωση(δεν ξερω αν πρεπει), πως βγαζω το Πιστοποιητικό? Πηγα εκει στο ΑΑΔΕ πατησα Έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2023 και μου βγαζει να επιλεξω Χρήση και Α.Τ.ΑΚ. Τι βαζω εκει? Ή επειδη δεν εχω καποιο ακινητο δεν χρειαζεται να βγαλω κατι? Βγαζεις κανονικά κ ας ειναι μηδενικό..Το βγαζεις να φαίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios214 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Καλημέρα σε όλο το φόρουμ, Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχεδιάστηκε τόσο πρόχειρα αυτό το πρόγραμμα. Η τράπεζα μου είπε ότι η προέγκριση που θα λάβω αφορά μόνο την πιστοληπτική μου ικανότητα βάσει εισοδήματος. Δεν θα ελέγξουν καν αν πληρώ τις προϋποθέσεις. Αυτό θα το δει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα όταν προσδιορίσω (με ΑΤΑΚ) ποιο ακίνητο συμφώνησα να αγοράσω. Και εφόσον πληρώ τα κριτήρια και ελεγχθεί το ακίνητο νομικά και τεχνικά, εάν δεν έχει εξαντληθεί το κονδύλι θα μάθω αν είμαι στους ωφελούμενους. Πώς εγώ θα κάνω συμφωνία (έστω προφορική χωρίς προκαταβολή) για αγορά ακινήτου χωρίς να ξέρω ότι είμαι στους ωφελούμενους? Δεν θα με πάρει κανένας πωλητής στα σοβαρά. Και πώς θα δώσω το 300άρι (ή ότι ζητάει η κάθε τράπεζα) για έξοδα ελέγχου, χωρίς να ξέρω αν θα είμαι στους ωφελούμενους? Και ποιος θα ενημερώσει ότι εξαντλήθηκε το κονδύλι οπότε σταματήστε να ψάχνετε και να χάνετε χρόνο και χρήμα? Δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει 332 δήμους (4800 κοινότητες) μιλάμε ότι θα δοθούν 15 δάνεια ανά δήμο (ή 1 δάνειο σε κάθε κοινότητα)! Άρα ένα υποκατάστημα στο οποίο κάνουμε αίτηση γύρω στα 10 άτομα-ζευγάρια κάθε μέρα, πολύ πιθανό να μη προλάβει να δώσει ούτε 1 δάνειο. Ήθελα να το δω καλόπιστα και να μην πω από την αρχή ότι είναι απάτη το πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς αυτό φαίνεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
colombiano747 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Στις 7/4/2023 στις 9:32 ΠΜ, panostza είπε Όχι, δεν ισχύει γενικά και σίγουρα όχι κατά κανόνα. Το Eur1M είναι το διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού (το με πόσο μια τράπεζα δανείζει μια άλλη) για 1 μήνα. To Eur3M είναι προφανώς για 3 μήνες. Στο δανειζόμενο τώρα , εφόσον πάρεις 1Μ κάθε μήνα θα αλλάζει το επιτόκιο στο τρέχον Euribor 1M. Αν πάρεις το 3Μ θα αλλάζει το επιτόκιο σου στο τρέχον Euribor 3M. Αυτό σημαίνει ότι στην 1η περίπτωση εξασφαλίζεις τη σταθερότητά του για 1Μ ενώ στη 2η για 3Μ. Στην περίπτωση που τα επιτόκια ανεβαίνουν (όπως σήμερα που μιλάμε) τότε "κατά κανόνα" το 3Μ είναι λίγο μεγαλύτερο από το 1Μ. Υπό την έννοια ότι το Eur1M "σε εξασφαλίζει" για 1 μήνα ενώ το 3Μ για 3 μήνες. Σε περίπτωση που αρχίσουν να πέφτουν τα επιτόκια "κατά κανόνα" θα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το 3Μ θα είναι μικρότερο. Γενικά οι διαφορές τους είναι μικρές και "κατά κανόνα" στα 30 χρόνια διάρκειας ενός στεγαστικού "ισοφαρίζονται¨ και δεν έχουν διαφορά. Άλλωστε γενικά το επιτόκιο αναφοράς στο οποίο στηρίζεται το δάνειο λογικά είναι επιλογή της τράπεζας και όχι του πελάτη, οπότε δε νομίζω ότι κάποια τράπεζα θα δώσει την επιλογή στον πελάτη να διαλέξει ποιο προτιμά. καλημερα, δεν το καταλαβαινω αυτο που λες οτι σε περιοδο μειωσεων επιτοκιων σε συμφερει θεωρητικα να εχεις 3Μ. Οπως βλεπω στο διαγραμμα με ολη την ιστορικοτητα κατα 95% το 3Μ ειναι πιο μεγαλο απο το 1Μ είτε αυξανονται ειτε μειωνονται τα επιτοκια. Ετσι οποιαδηποτε στιγμη και αν κανει repricing το δανειο ειτε καθε 3 μηνες ειτε καθε ενα μηνα παντα θα με το euribor 1M θα ειναι μικροτερο. οριστε και ενα παραδειγμα σε περιοδο μειωσης επιτοκιων στην ωραια χρονια του 2009. πες για παραδειγμα κλειδωνεις 10/2/2009 το επιτοκιο με 1Μ στο 1,68 και 3Μ στο 1,98. στην πρωτη περιπτωση που εισαι με 1Μ καθε μηνα που θα πληρωνεις θα τσιμπας και τις συνεχομενες μειωσεις του επιτοκιου βασης, δηλαδη 10/3 θα πληρωσεις με 1,29%, 10/4 με 1,01% και παει λεγοντας. αμα τωρα εισαι με 3Μ θα εχεις κλειδωσει απο τις 10/2 με το υψηλο 1,98% και θα δεις αναπροσαρμογη μετα απο τις 3 μηνες, δηλαδη στις 10/5 οπου και παλι θα εισαι πιο ψηλα με 1,28%. Δηλαδη, καθε μηνα θα πληρωνεις παντα με πιο υψηλο επιτοκιο. https://www.euribor-rates.eu/en/euribor-charts/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις