Προς το περιεχόμενο

Σπίτι μου , δανειο για νέα ζευγάρια, συζήτηση

dvlsakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου είπαν κάτι να σας πω την αλήθεια. Θα το ρωτήσω και θα απαντήσω όταν έχω νεότερα. Στην Εθνικη τράπεζα έκανα την αίτηση.

Επεξ/σία από Johnkeppas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 577
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

42 λεπτά πριν, FiLw είπε

Σας ενημέρωσαν τι γίνετε σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση στη συνεχεια; δηλαδη θα πληρώσετε κανονικά το ποσο "ελεγχου" του ακινήτου οπως ειχε γράψει ενας συμφορουμιτης παραπάνω;

Από eurobank μου είπανε οτι θα το εχεις πληρώσει κανονικά. 

• Thanks 1

10 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Πόσο είναι αυτό το ποσό , ξέρουμε?

https://www.dypa.gov.gr/spitimou?tab=sinerghazomenes-trapezes&tab2=&tab3= 

Σε κάθε τράπεζα γράφει πιο είναι το κόστος αυτού του ελέγχου στην παράγραφο συνεργαζομενες τράπεζες 

• Like 2

5 ώρες πριν, Ison_ είπε

Αν πάρεις έγκριση αλλά δεν έχεις βρει ακίνητο τί γίνεται; Πόσες μέρες έχεις για να βρεις ακίνητο;

60 ημέρες, εκτός αν στο μεταξύ τελειώσουν τα κεφάλαια του προγράμματος.

7 ώρες πριν, nogoso είπε

Καλημέρα, 

Επανέρχομαι στο θέμα. 

Η πρώτη φάση της διαδικασίας ουσιαστικά αφορά την τράπεζα που είσαι. Γιαυτό μπορεί να διαφέρει το ποσό που θα σου δώσει η κάθε τράπεζα.

Δηλαδή η τράπεζα κάνει έλεγχο των στοιχείων που δίνεις όπως, εκκαθαριστικό, μισθοδοσίες, άλλα εισοδήματα κλπ ώστε να μάθεις αν μπορείς να πάρεις δάνειο το ποσό που ζητάς. Η μόνη διαφορά σε σχέση με ένα απλό δάνειο είναι οτι λόγω χαμηλού επιτοκίου που έχει το πρόγραμμα, βγαίνει μικρότερη μηνιαία δόση, άρα λογικά μπορεί να σου εγκρίνουν πιο εύκολα το ποσό που θα ζητήσεις σε σχέση με ένα επιτόκιο 4,5%. Αυτή η διαδικασία κανονικά έπαιρνε μια βδομάδα, πλέον λόγω φόρτου εργασίας σίγουρα θα πάρει αρκετά παραπάνω. 

Στην θετική εξέλιξη που πάρεις την έγκριση της τράπεζας μετά ψάχνεις για ακίνητο. Αν το έχεις ήδη, καταθέτεις το ΑΤΑΚ και προχωράει η αίτηση σου προς την τράπεζα επενδύσεων για έγκριση του ποσού (ουσιαστικά της επιδότησης επιτοκίου του ποσού). Αν στην εγκρίνουν με βάση τα παραστατικά που έχεις δώσει, κλειδώνει η επιδότηση και μπορείς να προχωρήσεις. Υπάρχουν κάποιοι χρονικοί περιορισμοί να γίνει η διαδικασία που νομίζω οτι είναι αρκετό χρονικό διάστημα.

Πάντως επειδή ως Έλληνες είμαστε της λαμογιάς, πολλές από τις αγγελίες που βλέπετε, προυποθέτουν μαύρα στη συναλλαγή οπότε δεν δέχονται οι ιδιοκτήτες.

Βασικές διαφορές;

1) Σε αυτό το πρόγραμμα ΔΕΝ μπαίνει εγγυητής, όποτε κάποιος που λόγω χαμηλού εισοδήματος θα μπορούσε να πάρει ένα κανονικό δάνειο (με προσθήκη εγγυητή), εδώ δεν μπορεί να πάρει τίποτα.

2) Εδώ έχει κυμαινόμενο επικτόκιο, τα  καινούργια "κανονικά" δάνεια έχουν σταθερό για μια 10ετία

3) Το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό, αν σκεφτείς ότι οι ωφελούμενοι είναι ελάχιστοι (10.000 μόνο για 11.000.000 κατοίκων) και στην επάρχια υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη βρει και το σπίτι

4 ώρες πριν, Johnkeppas είπε

Έκανα την αίτηση την Δευτέρα που άνοιξε και χθες μου έστειλαν μήνυμα ότι βγήκε η προέγκριση. Έχω δύο μήνες για να βρω ακίνητο και να καταθέσω τα χαρτιά του στην τράπεζα.

Εκτός αν στο μεταξύ εξαντληθούν τα κεφάλαια του προγράμματος από άλλους δικαιούχους.

• Thanks 1

Σήμερα έκανα και εγώ την αίτηση και βλέπουμε. Με 26.000 και κάτι εισόδημα ( έχω δύο παιδιά) έκανα αίτηση για 110.000 .Πάντως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σπίτι και ήδη όπου παίρνω τηλέφωνο όλοι οι μεσίτες το πρώτο που ρωτάνε είναι έχεις κάνει αίτηση για το σπίτι μου ? Αν πάρεις έγκριση τότε ξανά πάρε με . Πρέπει να γίνεται πανικός και μένω και επαρχία.....

Εμένα από την Πειραιώς μου είπα ότι η προέγκριση θα γίνει εντός 60 ημερών ενώ σε κάποιες άλλες έχει γίνει προεγκριση μέσα σε λίγες μέρες μόνο! Και είμαι σχετικά από τους πρώτους στην περιοχή μου που έχω κάνει αίτηση! Γνωρίζετε κάτι επ'αυτου? 

51 λεπτά πριν, Tito1611 είπε

Εμένα από την Πειραιώς μου είπα ότι η προέγκριση θα γίνει εντός 60 ημερών ενώ σε κάποιες άλλες έχει γίνει προεγκριση μέσα σε λίγες μέρες μόνο! Και είμαι σχετικά από τους πρώτους στην περιοχή μου που έχω κάνει αίτηση! Γνωρίζετε κάτι επ'αυτου? 

Μη μου λες τέτοια κ εκανα κ εγω σημερα εκει αιτηση...

Ελπίζω να μην πάρει πανω απο βδομάδα...

Στα εξοδα,βαλτε κ αυτα του υποθηκοφυλακείου,δικηγορο κλπ..

Κοινως,10% προκαταβολη,3% μεσιτικο(το 95% ειναι μεσιτικα) +4-5 χιλιαρικα ακομα τα παραπάνω έξοδα που εγραψα..

Μπακαλιστικα θες κανα 20αρι χιλιαδες cash ..

Διάβασα το πρόγραμμα στο site της δυπα και δεν αναφέρει πουθενά σαν προϋπόθεση ότι το σπίτι θα πρέπει να είναι στον τόπο εργασίας.. μήπως αυτή η προϋπόθεση είναι σε κάποιες τράπεζες;;

Πάω στην τράπεζα, μου δίνει προέγκριση για 2 μήνες. Βρίσκω σπίτι. Μετά ακολουθούν οι έλεγχοι? Π.χ. αν πάω πειραιώς, θα δώσω 500€ για νομικό και τεχνικό έλεγχο και μετά θα μου πουν αν είμαι δικαιούχος?

11 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Διάβασα το πρόγραμμα στο site της δυπα και δεν αναφέρει πουθενά σαν προϋπόθεση ότι το σπίτι θα πρέπει να είναι στον τόπο εργασίας.. μήπως αυτή η προϋπόθεση είναι σε κάποιες τράπεζες;;

Το μόνο που κατάλαβα εγώ είναι αν υπάρχει ήδη σπίτι τότε κοιτάν εργασία-κατοικία(που ήδη έχεις). Ειδάλλως όχι. Τώρα θα μου πείς αν νοικιάζεις Αθήνα και ζητάς να αγοράσεις Μύκονο θα το δεχτούν; πιθανόν ναι γιατί και δεν αναφέρουν κάτι στις προϋποθέσεις και δεν ζητάν κάποιο δικαιολογητικό που να πιστοποιεί την έδρα εργασίας(τουλάχιστον στο 1ο στάδιο).

Βέβαια για σίγουρα κάντε μια ερώτηση στη τράπεζα οταν θα κάνετε την αίτηση(ή και νωρίτερα τηλεφωνικά)

19 λεπτά πριν, FiLw είπε

Το μόνο που κατάλαβα εγώ είναι αν υπάρχει ήδη σπίτι τότε κοιτάν εργασία-κατοικία(που ήδη έχεις). Ειδάλλως όχι. Τώρα θα μου πείς αν νοικιάζεις Αθήνα και ζητάς να αγοράσεις Μύκονο θα το δεχτούν; πιθανόν ναι γιατί και δεν αναφέρουν κάτι στις προϋποθέσεις και δεν ζητάν κάποιο δικαιολογητικό που να πιστοποιεί την έδρα εργασίας(τουλάχιστον στο 1ο στάδιο).

Βέβαια για σίγουρα κάντε μια ερώτηση στη τράπεζα οταν θα κάνετε την αίτηση(ή και νωρίτερα τηλεφωνικά)

Σε μια τράπεζα στο site το είχε σαν προϋπόθεση σε άλλη όχι.. η δυπα δεν το αναφέρει πουθενά.. και εγώ έχω καταλάβει αυτό που καταλάβατε και εσείς ότι η προϋπόθεση είναι αν έχεις σπίτι στο ίδιο μέρος που μένεις και εργαζεσε..

1 ώρα πριν, Πανος999 είπε

Μη μου λες τέτοια κ εκανα κ εγω σημερα εκει αιτηση...

Ελπίζω να μην πάρει πανω απο βδομάδα...

Στα εξοδα,βαλτε κ αυτα του υποθηκοφυλακείου,δικηγορο κλπ..

Κοινως,10% προκαταβολη,3% μεσιτικο(το 95% ειναι μεσιτικα) +4-5 χιλιαρικα ακομα τα παραπάνω έξοδα που εγραψα..

Μπακαλιστικα θες κανα 20αρι χιλιαδες cash ..

Με τέτοιο όγκο αιτήσεων, προέγκριση σε μια βδομάδα μου φαίνεται απίθανο φίλε μου.

• Sad 1

Δεν δίνεται καμία προέγκριση απλά συλλέγουν αιτήσεις στις οποίες θα γίνει εκκαθάριση με προτεραιότητα οικογενειες με παιδιά και εισοδηματικά κριτήρια όταν "στηθεί" η επικοινωνία μεταξύ ΔΥΠΑ τραπεζών, το μόνο που κάνουν τώρα οι τραπεζες είναι η αρχειοθέτηση των αιτήσεων σε ένα ντουλάπι και τίποτα παραπάνω. Είναι για γέλια η ολη προχειρότητα του προγράμματος ενώ οι τραπεζες βρηκαν τρόπο να μαζέψουν υποψηφιους μελλοντικούς πελατές για στεγαστικό

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...