FiLw Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μόνο μια δίνει σταθερό επιτόκιο. Οι άλλες έχουν ένα "base" εύρος επιτοκίου που δεν ξέρω με ποιο τρόπο ορίζεται πλας τη τιμή euribor 3m ή 1m. Έπαθα σοκ όταν έβαλα σε ενα calculator το υψος δανειου που εχουν ως παραδειγμα(ενα απο αυτα) 100κ 30χρονια 5.8%.. καταληγεις να πληρωνεις ~220 ή 240κ!!! 🤯 με το 1/4 του επιτοκίου πληρώνεις 125κ.. λες και ευχαριστώ(το τι θα γίνει με το euribor στο μέλλον άγνωστο...) είδα στην εθνική εχει ενα με σταθερό που με ιδιο υψος δανειου βγαινει 4.7% για 30 χρονια (~180-190κ αποπληρώνεις τελικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nogoso είπε Τα λίγα που εχω μάθει: Πλατφόρμα δεν υπάρχει για να κάνει κάτι ο πολίτης. Πάει στην τράπεζα με τα δικαιολογητικά και την κάνουν αυτοί. Εφόσον εγκριθεί ξεκινάς, καλό είναι προφανώς να χεις δει σπίτια για να γίνει μετά γρηγορότερα η φάση. Επιδότηση υπάρχει στο επιτόκιο, όχι στο ποσό. Αυτό σημαίνει οτι ισχύουν κανονικά οι όροι κάθε τράπεζες για το αν θα στο δώσει, τι ποσό, πόσα χρόνια αποπληρωμή με βάση προφανώς τα εισοδήματά σου. Ταυτόχρονα θα πέσει πολύ πώληση των προιόντων των τραπεζών, οπότε προσοχή, υγείας, κλοπής, κάρτες κλπ κλπ. δηλαδη εγω που ειμαι ασχετος αφου δεν εχω παρει ποτε δανειο και δεν εχω ασχοληθει ας πουμε ενα παραδειγμα δανειου 100κ το 1% τι ακριβως ειναι και για 30 χρονια ποσα θα παει το μαλλι 2 3 παραδειγματα ( με κυμαινομενα επιτοκια κλπ) θα βοηθησουν και αλλους που εχουν ενα ενδιαφερον γιατι στην τραπεζα λενε για 1% επιτοκιο και ο κοσμος δνε εχει ιδεα τι ακουει νομιζει οτι σε 30 χρονια θα πληρωσει 1000 ευρω παραπανω ξερω γω....( η αδερφη μου πηγε για αυτο το δανειο και δεν εγινε καμια μα καμια σοβαρη ενημερωση) Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Ducatista Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Ducatista είπε δηλαδη εγω που ειμαι ασχετος αφου δεν εχω παρει ποτε δανειο και δεν εχω ασχοληθει ας πουμε ενα παραδειγμα δανειου 100κ το 1% τι ακριβως ειναι και για 30 χρονια ποσα θα παει το μαλλι 2 3 παραδειγματα ( με κυμαινομενα επιτοκια κλπ) θα βοηθησουν και αλλους που εχουν ενα ενδιαφερον γιατι στην τραπεζα λενε για 1% επιτοκιο και ο κοσμος δνε εχει ιδεα τι ακουει νομιζει οτι σε 30 χρονια θα πληρωσει 1000 ευρω παραπανω ξερω γω....( η αδερφη μου πηγε για αυτο το δανειο και δεν εγινε καμια μα καμια σοβαρη ενημερωση) αν μπεις στο σιτε της ΕΤΕ ΑΛΦΑ εχει μηχανισμο υπολογισμου δανειου με οποιο τροπο θελεις πχ https://www.nbg.gr/el/idiwtes/daneia/stegastika-daneia/daneia-akinitwn/estia-stathero εξαρταται τι θελεις για για τι λογο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε δηλαδη εγω που ειμαι ασχετος αφου δεν εχω παρει ποτε δανειο και δεν εχω ασχοληθει ας πουμε ενα παραδειγμα δανειου 100κ το 1% τι ακριβως ειναι και για 30 χρονια ποσα θα παει το μαλλι 2 3 παραδειγματα ( με κυμαινομενα επιτοκια κλπ) θα βοηθησουν και αλλους που εχουν ενα ενδιαφερον γιατι στην τραπεζα λενε για 1% επιτοκιο και ο κοσμος δνε εχει ιδεα τι ακουει νομιζει οτι σε 30 χρονια θα πληρωσει 1000 ευρω παραπανω ξερω γω....( η αδερφη μου πηγε για αυτο το δανειο και δεν εγινε καμια μα καμια σοβαρη ενημερωση) https://www.insurancemarket.gr/money/eiq/stegastika-daneia-sygkrish μπες εδω να βαλεις ποσα να καταλαβεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, kostasbm είπε αν μπεις στο σιτε της ΕΤΕ ΑΛΦΑ εχει μηχανισμο υπολογισμου δανειου με οποιο τροπο θελεις πχ https://www.nbg.gr/el/idiwtes/daneia/stegastika-daneia/daneia-akinitwn/estia-stathero εξαρταται τι θελεις για για τι λογο μιλαω για το συγκεκριμενο προγραμμα.... σπιτι μου για νεα ζευγαρια.. τι πραγματικο κερδος εχει καποιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Ducatista είπε μιλαω για το συγκεκριμενο προγραμμα.... σπιτι μου για νεα ζευγαρια.. τι πραγματικο κερδος εχει καποιος? μερος του τοκου δεν το πληρωνεις εσυ...η να στο πω αλλιως ειναι σαν να εχεις πολυ χαμηλο τοκο. Επισης χρειαζεσαι μονο το 10% των χρηματων και τα υπολοιπα στα δινει η τραπεζα. Ενω αν πας σε τραπεζα θα πρεπει να εχεις στην τσεπη σου απο το 20-25-30% και τα υπολοιπα θα στα δωσει η τραπεζα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FiLw Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε μιλαω για το συγκεκριμενο προγραμμα.... σπιτι μου για νεα ζευγαρια.. τι πραγματικο κερδος εχει καποιος? https://ecredit.gr/ypologismos-dosis-daneiou/ δοκίμασε εδώ τι θα πάρει με το σπίτι μου και τι χωρίς πχ 100κ 30 χρονια 5.8 χωρίς, ~1.4 με και θα καταλάβεις 😅 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε μερος του τοκου δεν το πληρωνεις εσυ...η να στο πω αλλιως ειναι σαν να εχεις πολυ χαμηλο τοκο. Επισης χρειαζεσαι μονο το 10% των χρηματων και τα υπολοιπα στα δινει η τραπεζα. Ενω αν πας σε τραπεζα θα πρεπει να εχεις στην τσεπη σου απο το 20-25-30% και τα υπολοιπα θα στα δωσει η τραπεζα ναι με αριθμους λοιπον το οφελος ειναι το 10% του αρχικου ποσου και ο τοκος απο 5.8 θα ειναι 1.4? 2 λεπτά πριν, FiLw είπε https://ecredit.gr/ypologismos-dosis-daneiou/ δοκίμασε εδώ τι θα πάρει με το σπίτι μου και τι χωρίς πχ 100κ 30 χρονια 5.8 χωρίς, ~1.4 με και θα καταλάβεις 😅 φανταζομαι το 1.4 ειναι σταθερο του προγραμματος σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Ducatista είπε ναι με αριθμους λοιπον το οφελος ειναι το 10% του αρχικου ποσου και ο τοκος απο 5.8 θα ειναι 1.4? ο Τοκος δεν ειναι σταθερος. Όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το όφελος για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, είναι ότι θα πληρώνουν δόση στεγαστικού δανείου η οποία θα είναι πολύ χαμηλότερη από το ενοίκιο που αντιστοιχεί στο σπίτι το οποίο επέλεξαν, καθώς το επιτόκιο θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των εμπορικών επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ δεν οφείλεται τόκος, ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα 3/4 του δανείου χορηγούνται άτοκα, με αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο, που πληρώνει ο δανειολήπτης για το σύνολο του ποσού, να διαμορφώνεται στο ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε ο Τοκος δεν ειναι σταθερος. Όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το όφελος για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, είναι ότι θα πληρώνουν δόση στεγαστικού δανείου η οποία θα είναι πολύ χαμηλότερη από το ενοίκιο που αντιστοιχεί στο σπίτι το οποίο επέλεξαν, καθώς το επιτόκιο θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των εμπορικών επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ δεν οφείλεται τόκος, ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα 3/4 του δανείου χορηγούνται άτοκα, με αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο, που πληρώνει ο δανειολήπτης για το σύνολο του ποσού, να διαμορφώνεται στο ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο. δηλαδη αν ηταν ενα επιτοκιο 6% σε αλλο στεγαστικο με το προγραμμα θα ειναι στο 1.5 σε ολοκληρο το ποσο..? αλλα αν δεν ειναι σταθερο φανταζομαι θα αλλαξει οποτε αλλαζει και το τελικο ποσο? Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Ducatista Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FiLw Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε φανταζομαι το 1.4 ειναι σταθερο του προγραμματος σωστα? ναι αν το επιτόκιο είναι 5.8 τότε το σπίτι μου έχει το 1/4 δηλαδή 1.45% (βέβαια οι τράπεζες πλην συν. καρδίτσας δίνουν κυμαινόμενο) εξ αρχής θα έχεις μικρότερη δόση έναντι κάποιου που παίρνει δάνειο χωρίς αυτό το πρόγραμμα και τελικά θα αποπληρώσεις μικρότερο ποσό(τα 100κ με 5.8 διπλασιάζονται ενώ με 1.45 γίνονται 125κ). Επίσης αν αυξηθούν τα επιτόκια οι άνθρωποι με δάνειο θα πληρώσουν περισσότερα συγκριτικά με όσους πάρουν απτό πρόγραμμα που θα υποστόυν το 1/4 όποιας αύξησης... παράδειγμα. 100κ -> 75κ δυπα 25κ τράπεζα. 75κ δυπα 0 επιτόκιο ενώ 25κ με 5.8 τελικά θα αποπληρώσεις 53497.44€ μόνο για τα 25κ πλας 75κ χωρίς επιτόκιο πάμε στα 128κ που βγαίνει το ίδιο αν βάλεις για 100κ επιτόκιο 1.45% 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, FiLw είπε ναι αν το επιτόκιο είναι 5.8 τότε το σπίτι μου έχει το 1/4 δηλαδή 1.45% (βέβαια οι τράπεζες πλην συν. καρδίτσας δίνουν κυμαινόμενο) εξ αρχής θα έχεις μικρότερη δόση έναντι κάποιου που παίρνει δάνειο χωρίς αυτό το πρόγραμμα και τελικά θα αποπληρώσεις μικρότερο ποσό(τα 100κ με 5.8 διπλασιάζονται ενώ με 1.45 γίνονται 125κ). Επίσης αν αυξηθούν τα επιτόκια οι άνθρωποι με δάνειο θα πληρώσουν περισσότερα συγκριτικά με όσους πάρουν απτό πρόγραμμα που θα υποστόυν το 1/4 όποιας αύξησης... παράδειγμα. 100κ -> 75κ δυπα 25κ τράπεζα. 75κ δυπα 0 επιτόκιο ενώ 25κ με 5.8 τελικά θα αποπληρώσεις 53497.44€ μόνο για τα 25κ πλας 75κ χωρίς επιτόκιο πάμε στα 128κ που βγαίνει το ίδιο αν βάλεις για 100κ επιτόκιο 1.45% αρα θα υπολογισουμε ενα κακο σεναριο με τα επιτοκια να ανεβαινουν ετσι και αλλιως ( ετσι ακουμε) αλλα προφανως πολυ πολυ καλυτερα απο καποιον που θα παρει στεγαστικο χωρις το προγραμμα! φανταζομαι οι τραπεζες τωρα στο κυμαινομενο παιζουν κανενα 5% για 30 χρονια? Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Ducatista Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FiLw Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Ανεβουν δεν ανέβουν αλλο να πληρωνεις Χ% επιτόκιο και αλλο Χ/4% μιλαμε χαοτικη διαφορά στο τελικό ποσο που θα πληρώσεις(που θα το καταλαβεις και κάθε μηνα λογω μικρότερης δοσης απλα οταν κοιτας ποσα πρεπει να αποπληρωσεις σε βαθος χρονο ειναι πιο "συνταρακτικό") 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Ducatista είπε δηλαδη αν ηταν ενα επιτοκιο 6% σε αλλο στεγαστικο με το προγραμμα θα ειναι στο 1.5 σε ολοκληρο το ποσο..? αλλα αν δεν ειναι σταθερο φανταζομαι θα αλλαξει οποτε αλλαζει και το τελικο ποσο? Σαφως αλλαζει το τελικο ποσο. Γενικα παιρνοντας ενα δανειο με κυμαινομενο επιτοκιο (ασχετως αν γλιτωνεις τα 3/4 του τοκου λογω του προγραμματος) μπορεις μονο να υπολογισεις στο περιπου ποσο θα σου κοστισει τελικως καθως ανα πασα στιγμη μπορει να εκτοξευθει ή να πεσει το επιτοκιο (πραγμα που αλλαζει το τελικο ποσο αποπληρωμης). Το καλο με το προγραμμα ειναι οτι οσοι μπουν σε αυτο θα επηρεαστουν μονο κατα 1/4 απο αυτες τις αυξησεις. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Αλεξανδρος A.92 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tito1611 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος την διαφορά euribor 1m και euribor 3m και τι από τα δύο συμφέρει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις