Προς το περιεχόμενο

Σπίτι μου , δανειο για νέα ζευγάρια, συζήτηση

dvlsakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε απλα ελληνικά ετσι για να έχουμε εικόνα  τι μας προσφέρεται ένας που θα πάρει δάνειο 150κ και έχει το 15% εννοείται ποσα θα βγει στο τέλος η επιβάρυνση;

Επεξ/σία από Ducatista
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 577
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εν το μεταξύ, θα ανοίξει κάποια πλατφόρμα ή θα πρέπει να γίνει αίτημα σε  τράπεζα?

Το ξεκινάνε οι αιτήσεις "από Δευτέρα " δεν είναι πολύ συγκεκριμένο. Στο site της ΔΥΠΑ δεν υπάρχει κάτι ακόμη

1 ώρα πριν, jpater είπε

Εν το μεταξύ, θα ανοίξει κάποια πλατφόρμα ή θα πρέπει να γίνει αίτημα σε  τράπεζα?

Το ξεκινάνε οι αιτήσεις "από Δευτέρα " δεν είναι πολύ συγκεκριμένο. Στο site της ΔΥΠΑ δεν υπάρχει κάτι ακόμη

Απ' όσο λέει πας τράπεζα της επιλογής σου από την λίστα των συνεργαζόμενων  και κάνεις την αίτηση .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια παράνοια μίλησα με 2 τράπεζες μέχρι στιγμής ο καθένας λέει τα δικά του.Η μια μου ζήτησε απαραιτητος μαζι με την αίτηση να καταθέσω και υδ με το ατακ του ακινήτου που θέλω να αγοράσω...(χωρίς προέγκριση ποσού πως θα βρω ατακ ακινήτου ρε επιστήμονες αν μου δώσετε 150κ θα επιλέξω άλλο ακίνητο και όχι αυτό π έχει 100κ...) Η άλλη μ λέει δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση γτ έχεις ακίνητο τους εξηγώ ότι είναι εκτός περιφέρειας και τα τετραγωνικά του 60 ενώ είμαστε 5μελης οικογένεια αυτή τα δικά της δεν έχεις δικαίωμα...Άντε βγάλε άκρη....

Επεξ/σία από solton57010
  • Confused 1

εγω απορω ποσοι απο εσας / εμας εχετε στν ακρη το 10% του συνολικου ποσου..

δλδ στα 150k πρεπει να υπαρχουν στν ακρη 15k... εχει να φαει η συγγρου κινηση 😂

επιπλεον βλεπω κατι σπιτια του 70s-80s στα 70-80τμ που τα δινουν 130-150k και η δε κατασταση τους; χρηζει ανακαινηση.

Οποτε στα ολα τα παραπανω, βαλτε και 30k επιπλεον για μια ανακαινηση (υδραυλικα/ηλεκτρολογικα/μπανιο αντε κ ενα βαψιματακι :P )

• Thanks 1

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν έχω δει πουθενά ότι και τα 10.000 δάνεια θα είναι ύψους 150.000€.

Λογικά θα αποφασίζει η τράπεζα ανάλογα και με την πιστοληπτική ικανότητα του καθενός.

Δε βγαίνουν οι αριθμοί δηλαδή για κάτι τέτοιο.

3 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε

εγω απορω ποσοι απο εσας / εμας εχετε στν ακρη το 10% του συνολικου ποσου..

Πιο πολλοι απο οσους εχουν το 20-25-30% που θα ηθελες για κανονικο στεγαστικο. 

Τα λίγα που εχω μάθει:

Πλατφόρμα δεν υπάρχει για να κάνει κάτι ο πολίτης. Πάει στην τράπεζα με τα δικαιολογητικά και την κάνουν αυτοί. Εφόσον εγκριθεί ξεκινάς, καλό είναι προφανώς να χεις δει σπίτια για να γίνει μετά γρηγορότερα η φάση.

Επιδότηση υπάρχει στο επιτόκιο, όχι στο ποσό. Αυτό σημαίνει οτι ισχύουν κανονικά οι όροι κάθε τράπεζες για το αν θα στο δώσει, τι ποσό, πόσα χρόνια αποπληρωμή με βάση προφανώς τα εισοδήματά σου.

Ταυτόχρονα θα πέσει πολύ πώληση των προιόντων των τραπεζών, οπότε προσοχή, υγείας, κλοπής, κάρτες κλπ κλπ.

• Like 2
  • Thanks 1

Αν έχει πάει κανείς να μας πει τι επιτόκια του είπανε γιατί από ότι βλέπω για κάποιον λόγο δεν δίνουν σταθερά επιτόκια γι αυτά και μόνο τα δάνεια, αλλά κυμαινόμενα με επιτόκια euribor την στιγμή που έχουν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες και λένε ότι έρχονται και χειρότερες μέρες...

Για να ψιλοκαταλαβω...

Καταλαβαμε οτι για αλλη μια φορά ειπανε μισες αληθειες..Περα απ αυτο..

Δεν υπαρχει σταθερο επιτόκιο..Τι σημαίνει το επιτοκιο 2-4% πχ?

Απο εκει που οι τράπεζες σου λέγανε πριν ανα 5ετια(δε θυμαμαι καθε ποσο αλλαζε),τωρα αλλαζει καθε μηνα ή 3μηνο το επιτόκιο??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...