harisnikolop Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έκανα τηλεφωνική αίτηση για 200άρα ( περιοχή Καλλιθέα) στην Cosmote. Αυτή τη στιγμή είμαι στο στάδιο που αναμένω τον τεχνικό να έρθει στο σπίτι μου για να μπει η γραμμή. Κατά την διάρκεια της ( τηλεφωνικής) αίτησης η υπάλληλος μου είπε ότι το κάτω άκρο της εγγυημένης ταχύτητας είναι 140mbps. Να σημειώσω ότι στη διεύθυνση μου δεν διατίθεται fiber to the home, αλλά απλή 200άρα vdsl. Η τιμή είναι 44.9€ τον μήνα. Κοιτώντας στα sites των Vodafone και Wind είδα ότι η vodafone στη διεύθυνσή μου δίνει εγγυημένη 186mbps και η Wind αναφέρει απλά εγγυημένη 200άρα ταχύτητα. Και στις 2 αυτές περιπτώσεις και σε αντίθεση με την Cosmote, είναι fiber to the home. Αν όντως έρθει ο τεχνικός, βάλει την γραμμή, την δοκιμάσει και έχω περίπου 140mbps τι δικαιώματα έχω; Μπορώ να ακυρώσω το "συμβόλαιο"; Θα υπάρχει κάποια χρέωση για ποινή; Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει κάποια έκπτωση στο πάγιο λόγω χαμηλής ταχύτητας αλλά μόνο η ταχύτητα. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κατω από 170mbps δεν είναι αποδεκτό από εμένα. Επίσης, ξαναμίλησα μαζί τους μετά από κάποιες μέρες. Μου είπαν ότι σίγουρα δεν υπάρχει Fiber to the home στην πολυκατοικία μου. Άσχετα αν η Wind και η Vodafone έχουν, η Cosmote δεν έχει. Επίσης, όταν τους είπα ότι τα 140 mbps που δίνουν εγγύηση είναι τραγικά λίγα και θέλω, όταν έρθει ο τεχνικός να κάνει την ενεργοποίηση, να κάνει έλεγχο να δούμε την πραγματική ταχύτητα. Τότε ο υπάλληλος άρχισε να μασάει τα λόγια του, δεν ήταν σίγουρος αν μπορούσε να γίνει αυτό, μου έλεγε να ρωτήσω τον τεχνικό αν μπορεί να το κάνει και λοιπές δικαιολογίες..... Όταν του έκανα την υποθετική ερώτηση, τι γίνεται αν όντως πιάνω 140mbps τι κάνουμε, μου απάντησε ότι θα πρέπει τότε να καλέσω το τεχνικό τμήμα και να δηλώσω βλάβη. Τραγικά πράγματα..... Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
greekfragma Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 δε μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν γίνει η 1η εγκατάσταση από τον τεχνικό και παρθούν μετρήσεις και σταθερότητα γραμμής. Εφόσον είσαι σε χαλκό από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι δε μπορεί κανείς να σου πει με σιγουριά αν θα έχεις τουλάχιστον 170. Ρισκάρεις και αν δε πιάσεις όσα θες τότε θα πληρώσεις ρήτρα αποχώρησης. 1
geoavlonitis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ουτε η Vodafone ουτε η Wind δινουν FTTH. VDSL και οι δυο και μαλιστα με τον ιδιο ακριβως τροπο με του ΟΤΕ. Αλλιως η Vodafone δε θα σου ελεγε 186Mbps ελαχιστη. Στο FTTH ειναι 200 ακατεβατα. Επομενως, οπου και να πας την ιδια ταχυτητα θα παρεις. Δε σου ειπαν για τη μεση και μεγιστη ταχυτητα απο τον ΟΤΕ; Μονο για την ελαχιστη; Για σιγουρια κιολας, ψαξε αν σου δινει διαθεσιμοτητα το sfbb.gr Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από geoavlonitis 1
harisnikolop Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Ουτε η Vodafone ουτε η Wind δινουν FTTH. VDSL και οι δυο και μαλιστα με τον ιδιο ακριβως τροπο με του ΟΤΕ. Αλλιως η Vodafone δε θα σου ελεγε 186Mbps ελαχιστη. Στο FTTH ειναι 200 ακατεβατα. Επομενως, οπου και να πας την ιδια ταχυτητα θα παρεις. Δε σου ειπαν για τη μεση και μεγιστη ταχυτητα απο τον ΟΤΕ; Μονο για την ελαχιστη; Για σιγουρια κιολας, ψαξε αν σου δινει διαθεσιμοτητα το sfbb.gr δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον ΤΚ μου με βάση το sfbb.gr.
geoavlonitis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Άρα είναι αυτό που λέω. Καλύτερα να συνεχίσεις με τον ΟΤΕ που οι 200αρα VDSL είναι περίπου 8-10€ πιο φτηνή από τις Wind και Vodafone. 1
miner_2000 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 οταν ερθει ο τεχνικος να ενεργοποιησει τη γραμμη θα σου πει ποσο πιανεις μην ανησυχεις.... αμα εισαι κοντά καφαο θα πιανεις τα 200 σιγουρα...
malias4 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν ειναι δυσκολο να δεις φιλε μου. Αν μπεις στο ρουτερ δες ποσο κλειδωνεις κ ποσο ειναι το maximum attenuation Εμενα πχ βλεπω ειμαι 110/10 κ το max attenuation μου ειναι 126mbps αρα κ 200αρα να βαλω 126 θα κλειδωσει οτι κ να σου λενε οι χαρτογιακαδες απο τα τηλ κεντρα Α μ@λακια εγραψα φιλε σορυ , μολις ξαναδιαβασα κ λες για 1η εγκατασταση αρα ετσι δυσκολο να βρεις ακρη. Μονο αν ξερεις ποσο κοντα εισαι στο καφαο
AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ για το ανοικτό διαδίκτυο, εάν έχεις απώλεια της τάξης 10-15% ανάλογα την απόσταση, τότε έχεις δικαίωμα καταγγελίας, εφόσον έχουν παρέλθει 30 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα που δήλωσες το πρόβλημα και από την πλευρά του ο εκάστοτε πάροχος δεν έκανε κάτι για να το διορθώσει. Παρόλα αυτά, αφού λες για καινούρια εγκατάσταση, όπως λένε και τα άλλα παιδιά, πρέπει να δεις πόσο μακριά είσαι από το καφάο και να δεις το θεωρητικό μέγιστο που πιάνεις. Αν είσαι πάνω από 50 μέτρα από την καμπίνα, μην περιμένεις πολλά χωρίς οπτική ίνα.
StamTheMan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Σε 24ρα γραμμη,ποσο ειναι το ελαχιστο που μπορει να εχει καποιος σε ταχυτητα,ωστε να κανει υπαναχωρηση στο συμβολαιο; Ξερω οτι λενε "εως 24",αλλα ο φιλος εχει 3..
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Στις 28/10/2023 στις 11:34 ΜΜ, StamTheMan είπε Σε 24ρα γραμμη,ποσο ειναι το ελαχιστο που μπορει να εχει καποιος σε ταχυτητα,ωστε να κανει υπαναχωρηση στο συμβολαιο; Ξερω οτι λενε "εως 24",αλλα ο φιλος εχει 3.. Στο add δεν ξέρω να υπάρχει κάποιο όριο, δυστηχως εκεί αναγκαστικά υπομονή μέχρι να δώσουν διαθεσιμότητα vdsl η ftth Στην adsl όπου και να πας θα είσαι στα ίδια αντε 1-2 πάνω (έχε στο νου σου ότι παίζει να παίξει και προς τα κάτω η ταχύτητα
StamTheMan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Στο add δεν ξέρω να υπάρχει κάποιο όριο, δυστηχως εκεί αναγκαστικά υπομονή μέχρι να δώσουν διαθεσιμότητα vdsl η ftth Στην adsl όπου και να πας θα είσαι στα ίδια αντε 1-2 πάνω (έχε στο νου σου ότι παίζει να παίξει και προς τα κάτω η ταχύτητα Αρα δεν μπορει να διακοψει με τη δικαιολογια οτι δεν εχει ουσιαστικα ιντερνετ;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αρα δεν μπορει να διακοψει με τη δικαιολογια οτι δεν εχει ουσιαστικα ιντερνετ; Σε adsl το έως υπάρχει γιατί παίζει τεράστιο ρόλο η απόσταση, αν είσαι 5-6 km από το αστικό κέντρο ίσως είναι θαύμα και τόσο που παίζει παρόλα αυτά σε adsl δεν βρήκα κάτι για ελάχιστο όριο
MitsosMitsaras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω μερικές μέρες που έφυγα από τη "γόβα" (Wova) και ήρθα στην Cosmote με 200mbps. Η γραμμή μου κλειδώνει κοντά στα 220mpbs και το κατέβασμα αρχείων (από γρήγορους server) γίνεται κοντά στα 23-24 mpbs ακόμα και χωρίς download manager. Για ένα πράγμα μετάνιωσα που έφυγα από αυτούς. Που δεν το έκανα νωρίτερα και περίμενα τόσο καιρό ακούγοντας τα ψέμματα τους. ότι σύντομα θα έχουμε και διαθεσιμότητα για FTTH (με αναμονή που έχει μπει από το 2021). Αν δώσει κάποια στιγμή διαθεσιμότητα για FTTH κατά 99,99% θα βάλω πάλι από την Cosmote. Έχοντας περάσει και από την πρώην Vodafone (σαν HOL) μπορώ να πω με σιγουριά πλέον, ότι αν η γραμμή δεν έχει κάποιο πρόβλημα, ο πιο αξιόπιστος πάροχος είναι η Cosmote και αξίζει με το παραπάνω την μικρή διαφορά που έχει (με Wova 100mbps πλήρωνα 26,90 ενώ τώρα με 200mbps πληρώνω 35,90) ενώ τα στατιστικά του ρουτερ είναι όπως εμφανίζονται στην 2η φώτο! * WOVA = Wind + nOVA Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από MitsosMitsaras
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα