Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Μετά την αγορα καινουργιου υπολογιστη που έκανα, θέλω τον παλιο μου να τον χρησιμοποιοησο σαν NAS για αποθηκευση αρχειον  οπου θα το μοιραζονται 2 οικοιακοι υπολογιστες, για επεξεργασια βιντεο και φωτογραφιας (edit/photshop) . ο υπολογιστης αποτελειται απο:

CPU: i3 4160 με ενσωματομένα γραφικά

16 GB Ram 1333mhz

SSD 240GB Kinston

Motherboard: Asrock b85 pro4

Σκληροί Δίσκοι: 2 Western Digital Black 10TB HDD το ένα θα είναι για Raid 1

Θέλω να παίρνουμε τα αρχεία μέσω LAN και δεν θέλω να τραβάει ίντερνετ κύριως επείδη έχουμε χαμηλή σύνδεση.

Ευχαριστώ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 24/9/2022 στις 4:37 ΜΜ, atheatos είπε

καλησπερα να ρωτησω μπορω να κανω nas server ena desktop το οποιο ειναι παλιο αλλα θελω να το λειτουργω επισης; εχει μεσα 2 σκληρους και θελω να κανω τον ενα μονο για backup.

υπαρχει τετοια δυνατοτητα και εαν ναι καποιο tutorial? ευχαριστω

Στις 22/9/2022 στις 11:34 ΜΜ, Blackjack1908 είπε

καλησπερα να ρωτησω μπορω να κανω nas server ena desktop το οποιο ειναι παλιο αλλα θελω να το λειτουργω επισης; εχει μεσα 2 σκληρους και θελω να κανω τον ενα μονο για backup.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgos_t είπε

Όταν γράφεις να,τον, λειτουργείς επίσης , τι εννοείς? Εάν θέλεις κάτι απλό και δεν σε ενδιαφέρει ιδαιτερα η ασφαλεια των αρχείων μπορείς απλώς να βρεις μια διανομή Linux  και να στήσεις εκεί server ή μια διανομή server με γραφικό περιβάλλον πχ. Fedora server. Θα έχεις την δυνατότητα να κάνει και αλλά πράγματα πέρα από backup.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Όταν γράφεις να,τον, λειτουργείς επίσης , τι εννοείς? Εάν θέλεις κάτι απλό και δεν σε ενδιαφέρει ιδαιτερα η ασφαλεια των αρχείων μπορείς απλώς να βρεις μια διανομή Linux  και να στήσεις εκεί server ή μια διανομή server με γραφικό περιβάλλον πχ. Fedora server. Θα έχεις την δυνατότητα να κάνει και αλλά πράγματα πέρα από backup.

λοιπον να σου πω πως εχει,

εχω ενα desktop το οποιο το λειτουργω,και ενα λαπτοπ το οποιο το εχω για δουλεια.

θελω απλα να τραβαω backup τα αρχεια και τα αρχεια του προγραμματος στον desktop ,στον 2ο σκληρο που εχω μεσα σαν εσωτερικο.αυτο ρωταω γινεται να δουλευει ο σταθερος στον εναν σκληρο με windows και στο αλλο να τον χρησιμοποιω για αυτη την χρηση;

τα εχω και σε cloud mega k google αλλα για σιγουρια ρωτησα εαν γινεται κ αυτο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgos_t είπε

λοιπον να σου πω πως εχει,

εχω ενα desktop το οποιο το λειτουργω,και ενα λαπτοπ το οποιο το εχω για δουλεια.

θελω απλα να τραβαω backup τα αρχεια και τα αρχεια του προγραμματος στον desktop ,στον 2ο σκληρο που εχω μεσα σαν εσωτερικο.αυτο ρωταω γινεται να δουλευει ο σταθερος στον εναν σκληρο με windows και στο αλλο να τον χρησιμοποιω για αυτη την χρηση;

τα εχω και σε cloud mega k google αλλα για σιγουρια ρωτησα εαν γινεται κ αυτο.

Απλά κανείς share τον σκληρό που θες. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, atheatos είπε

Απλά κανείς share τον σκληρό που θες. 

εαν δεν εχεις θεμα να μου πεις πως γιατι δεν ξερω απο που να το ξεκινησω.ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...