LawyerS Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Σκέφτομαι σπείρω τον κήπο μου με γρασίδι τύπου κικούγιου, καθώς απ' ότι μου έχουν πει επικρατεί κατά κράτος των υπολοίπων και είναι αρκετά όμορφο και ζωντανό. Ωστόσο κάποιος μου είπες πως με τα χρόνια παίρνει τέτοια ανάπτυξη που δεν μπορείς ούτε να το κουρέψεις και δυστυχώς γίνεται δύσκολο στην περιποίηση. Γνωρίζουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποιος από εδώ που να το έχει δοκιμάσει και να μας πει την γνώμη του;
fredd0 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 εξαρταται, αν εχεις παρτερια κλπ σε επαφη με το γκαζον θα φτυσεις αιμαι να τα συντηρησεις, το κικουγιου εξαπλωνεται θες δε θες. Αν εχεις εκταση μονο γκαζον εχει το καλο οτι κλεινει μονο του τρυπες, και γενικα θελει λιγη φροντιδα. Λιγη φροντιδα δε σημαινει το ξεχνας για κανα εξαμηνο, γιατι μετα θα δε θα κουρευεται.
LawyerS Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε εξαρταται, αν εχεις παρτερια κλπ σε επαφη με το γκαζον θα φτυσεις αιμαι να τα συντηρησεις, το κικουγιου εξαπλωνεται θες δε θες. Αν εχεις εκταση μονο γκαζον εχει το καλο οτι κλεινει μονο του τρυπες, και γενικα θελει λιγη φροντιδα. Λιγη φροντιδα δε σημαινει το ξεχνας για κανα εξαμηνο, γιατι μετα θα δε θα κουρευεται. έχω παρτέρια μόνο για γκαζόν. έχω φυτέψει δέντρα και μελλοντικά σκέφτομαι να βάλω καμιά τριανταφυλλιά
Haldol Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Απ' όσο ξέρω, το Κικούγιου σπέρνεται μαζί με Φεστούκα συνήθως. Αλλά δε ξέρω για ποιο λόγο γίνεται αυτό, δεδομένου ότι θα υπερισχύσει του Φεστούκα 😛
Tsino Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Τέτοιο έχουμε στον κήπο. Είναι τρομερό.. νεράκι και κούρεμα θέλει και τυπικό λίπασμα. Εμείς το βάλαμε με κομμάτια που μου έδωσε φίλος (τσάμπα). Σε ένα χρόνο κάλυψε κήπο περίπου 60 τμ Θέλει όντως προσοχή μη το αφήσεις να ξεφύγει, αλλά δε με πειράζει καθόλου. Απο το να φοβάμαι να το πατήσω, ή να αρρωσταίνει ή όποια άλλη ευπάθεια που έχει το γκαζόν, το προτιμώ !
LawyerS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Tsino είπε Τέτοιο έχουμε στον κήπο. Είναι τρομερό.. νεράκι και κούρεμα θέλει και τυπικό λίπασμα. Εμείς το βάλαμε με κομμάτια που μου έδωσε φίλος (τσάμπα). Σε ένα χρόνο κάλυψε κήπο περίπου 60 τμ Θέλει όντως προσοχή μη το αφήσεις να ξεφύγει, αλλά δε με πειράζει καθόλου. Απο το να φοβάμαι να το πατήσω, ή να αρρωσταίνει ή όποια άλλη ευπάθεια που έχει το γκαζόν, το προτιμώ ! Μπορείς να ανεβάσεις καμία φώτο αν δεν σου είναι κόπος; Και καμία κοντινή αν μπορείς
SB_1957 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 18/9/2022 στις 3:34 ΜΜ, LawyerS είπε έχω παρτέρια μόνο για γκαζόν. έχω φυτέψει δέντρα και μελλοντικά σκέφτομαι να βάλω καμιά τριανταφυλλιά Αν τα παρτέρια είναι μόνο για λουλούδια και δεν πατάτε, βάλε διχοντρα που δεν θέλει κούρεμα.
Αντώνης Τ. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 χρόνια τώρα δεν έχει πάθει τίποτε, ακόμη και αν καθαρίσεις για κάποιο λόγο ένα κομμάτι του και πάλι θα αναπτυχθεί και θα το καλύψει. Κούρεμα μπορεί να είναι λίγο δύσκολο αν θέλεις να κουρευεις χαμηλα, εμείς βρήκαμε την άκρη μας κουρεύοντας λίγο ψηλότερα. Και από νερό, χρειάζεται ελάχιστο. Φθινόπωρο χειμώνα κιτρινίζει και λες πάει κάηκε και δε θα ξαναβγεί. Έρχεται η άνοιξη και με το γνωστό κλασικό μπλε λίπασμα γίνεται ξανά ένα υπέροχο καταπράσινο γρασίδι. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από Αντώνης Τ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα