agn0spt93 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Σε σπίτι που νοικιάζω υπάρχει ένας θερμοσίφωνας (δαπέδου) ο οποίος βρίσκεται στο πατάρι. Πιθανολογώ ότι είναι παλιός. Τους χειμερινούς μήνες για να κάνει ντους ένα άτομο χρειάζεται να μείνει ανοικτός 40-45 λεπτά. Το νερό δεν είναι τόσο καυτό και τελειώνει σε περίπου 5’. Δηλαδή πρέπει να κάνεις γρήγορα. Δεν γνωρίζω τη χωρητικότητα του και είναι λίγο δύσκολο να δω την ετικέτα του (αν έχει) καθώς βρίσκεται στη γωνία του παταριού και έχει πράγματα μπροστά του. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι 80 λίτρα. Σε προηγούμενο σπίτι, τους χειμερινούς μήνες ακόμα και με χιόνια μέσα σε 15’ ζεσταινόταν το νερό και έκανες άνετα ντους. Έχω δοκιμάσει ακόμη να τον αφήσω ανοικτό μέχρι να ζεσταθεί όλο το νερό στο boiler. Το άφησα με το ρολόι 60’ και δεν έκοψε ποτέ. Ακόμα και τώρα, αν τον ανάψω για 10' το νερό θα βγει χλιαρό. Μπορείς να κάνεις ντους λόγω του καιρού, αλλά και πάλι σε 10' θα έπρεπε να βγαίνει καυτό το νερό! Μιας και η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Αλλαγή σε κάποιον μικρότερο, service, κάτι.. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν ηλιακός θερμοσίφωνας, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Ευχαριστώ!
fredd0 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 φερε υδραυλικο να σου αλλαξει αντισταση, λογικα εχει πιασει 10 ποντους αλατα. Σαν ανταλλακτικο η αντισταση ειναι παμφθηνη, ουτε 20 ευρω δε κανει 1 1
agn0spt93 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση σου, @fredd0 Θα μπορούεσε να είναι κάτι άλλο εκτός απ' την αντίσταση; Ή βάσει του χρόνου που παίρνει να ζεσταθεί το νερό σίγουρα μπορεί να είναι η αντίσταση; Μέχρι και για αντικατάσταση σκεφτόμουν.
fredd0 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 αντικατασταση στο καζανι κανεις αν τρυπησει, αν αργει να θερμανει η αν το νερο δεν ειναι αρκετα ζεστο ειναι συνηθως θεμα αλατων, πιανει μια κρουστα απο αλατα η αντισταση και δε γινεται μεταφορα θερμοτητας στο νερο. Συνηθως μαζι αλλαζει και ο θερμοστατης και φλαντζα +οτι παρει ο μαστορας. Καλο θα ειναι να μαζεψει και οτι αλατα μπορει απο το καζανι (παρε καμια κουταλα απο jumbo ξερωγω) 1
agn0spt93 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μάλιστα.. Μιας που θα μπω σε αυτή τη διαδικασία σκεφτόμουν να βάλω και ένα διακόπτη Sonoff για αυτόματο έλεγχο και προγραμματισμού μέσω WiFi. Αυτές τις δουλειές τις κάνει ηλεκτρολόγος; Ή υπάρχουν υδραυλικοί που ασχολούνται και με τα 2; Ρωτάω για να ξέρω τι να αναζητήσω από μάστορα.
Uptheirons Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Ηλεκτρολογος μου ειχε πει οτι τους ηλιακους τους φτιαχνει ο υδραυλικος και τους απλους ο ηλεκτρολογος. 1
fredd0 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 κανονικα ηλεκτρολογος, απο οσω ξερω το sonoff για να δουλεψει θερμοσιφωνα θελει ρελε ισχυος, αρα ανοιγμα πινακα κλπ. 1
aGka8l Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε Μάλιστα.. Μιας που θα μπω σε αυτή τη διαδικασία σκεφτόμουν να βάλω και ένα διακόπτη Sonoff για αυτόματο έλεγχο και προγραμματισμού μέσω WiFi. Αυτές τις δουλειές τις κάνει ηλεκτρολόγος; Ή υπάρχουν υδραυλικοί που ασχολούνται και με τα 2; Ρωτάω για να ξέρω τι να αναζητήσω από μάστορα. Ο υδραυλικός να σου βάλει σονοφφ δυσκολο , αλλα να βρεις ηλεκτρολόγο να σου κανει και τα 2 είναι πιθανότερο 1
agn0spt93 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Η υλοποίηση με Sonnof δεν είναι τόσο ακριβή, και σίγουρα βολεύει σε κάποιες διαδικασίες. Θα κοιτάξω για ηλεκτρολόγο που να κάνει και τα 2. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
thanasisxask Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε Καλησπέρα, Σε σπίτι που νοικιάζω υπάρχει ένας θερμοσίφωνας (δαπέδου) ο οποίος βρίσκεται στο πατάρι. Πιθανολογώ ότι είναι παλιός. Τους χειμερινούς μήνες για να κάνει ντους ένα άτομο χρειάζεται να μείνει ανοικτός 40-45 λεπτά. Το νερό δεν είναι τόσο καυτό και τελειώνει σε περίπου 5’. Δηλαδή πρέπει να κάνεις γρήγορα. Δεν γνωρίζω τη χωρητικότητα του και είναι λίγο δύσκολο να δω την ετικέτα του (αν έχει) καθώς βρίσκεται στη γωνία του παταριού και έχει πράγματα μπροστά του. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι 80 λίτρα. Σε προηγούμενο σπίτι, τους χειμερινούς μήνες ακόμα και με χιόνια μέσα σε 15’ ζεσταινόταν το νερό και έκανες άνετα ντους. Έχω δοκιμάσει ακόμη να τον αφήσω ανοικτό μέχρι να ζεσταθεί όλο το νερό στο boiler. Το άφησα με το ρολόι 60’ και δεν έκοψε ποτέ. Ακόμα και τώρα, αν τον ανάψω για 10' το νερό θα βγει χλιαρό. Μπορείς να κάνεις ντους λόγω του καιρού, αλλά και πάλι σε 10' θα έπρεπε να βγαίνει καυτό το νερό! Μιας και η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Αλλαγή σε κάποιον μικρότερο, service, κάτι.. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν ηλιακός θερμοσίφωνας, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Ευχαριστώ! Εκτός από την αντίσταση, που είναι γεμάτη με άλατα, είναι και ολόκληρο το καζάνι. Δεν ξέρω αν βολεύει να μπει άνθρωπος στο πατάρι για να κάνει αυτή την δουλειά.
agn0spt93 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Εκτός από την αντίσταση, που είναι γεμάτη με άλατα, είναι και ολόκληρο το καζάνι. Δεν ξέρω αν βολεύει να μπει άνθρωπος στο πατάρι για να κάνει αυτή την δουλειά. Ωραία, και αν υποθέσουμε ότι όλο το καζάνι είναι γεμάτο. Τι γίνεται;
thanasisxask Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, agn0spt93 είπε Ωραία, και αν υποθέσουμε ότι όλο το καζάνι είναι γεμάτο. Τι γίνεται; Το πιθανότερο είναι να σου πούνε οι μάστορες για αντικατάσταση.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μερικες φορες ειναι απλα μεγαλος ο θερμοσιφωνας και αργει οτι και να κανεις. Πχ σε ηλιακο 200λτ αν εχει το νερο χαμηλα πχ 5 βαθμους θελει πανω απο ωρα Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από ΠάρηςΓ
agn0spt93 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δεκτές όλες οι απαντήσεις σας, εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω ένα γρήγορο ντους χωρίς να περιμένω 1 ώρα (κυριολεκτικά) να ζεσταθεί το νερό. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να το δει πρώτα μάστορας και να μου πει.
thanasisxask Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε Δεκτές όλες οι απαντήσεις σας, εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω ένα γρήγορο ντους χωρίς να περιμένω 1 ώρα (κυριολεκτικά) να ζεσταθεί το νερό. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να το δει πρώτα μάστορας και να μου πει. Απλά φώναξε τον όσο ποιο γρήγορα γιατί καις τσάμπα ρεύμα χωρίς να κάνεις σωστά την δουλειά σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα