Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα iphone 12 από σκρουτζομάγαζο πρίν από 1 χρόνο και 6 μήνες και ξαφνικά μου έβγαλε βλάβη θερμοκρασίας. Εψαξά για το σκρουτζομάγαζο καθώς ο 2 χρόνος της εγγυήσης είναι από τον πώλητη αλλά είδα ότι έχει κλείσει το κατάστημα.. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ο καταναλώτης μένει χωρίς εγγυήση αν κλείσει το κατάστημα?

Στην apple που πήρα μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bougatsas είπε

Αγόρασα ένα iphone 12 από σκρουτζομάγαζο πρίν από 1 χρόνο και 6 μήνες και ξαφνικά μου έβγαλε βλάβη θερμοκρασίας. Εψαξά για το σκρουτζομάγαζο καθώς ο 2 χρόνος της εγγυήσης είναι από τον πώλητη αλλά είδα ότι έχει κλείσει το κατάστημα.. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ο καταναλώτης μένει χωρίς εγγυήση αν κλείσει το κατάστημα?

Στην apple που πήρα μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις...

Απλά χάνεις τον 1 χρόνο του καταστήματος.

Τώρα στην ουσία δεν έχεις εγγύηση γιατί η Apple σου δίνει μόνο 1 χρόνο που ήδη έχει περάσει.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε

Δηλαδή και από επίσημο retailer αν αγοράσεις iPhone έχεις ένα χρόνο εγγύησης ή σου καλύπτει ο retailer το δεύτερο χρόνο; 

Έτσι ακριβώς, ένα χρόνο δίνει η Apple, τον δεύτερο το κατάστημα.

Εγγυήσεις

Στις συσκευασίες των προϊόντων που αγοράζετε από το ******** περιλαμβάνονται έντυπα εγγύησης του κατασκευαστή στην ελληνική γλώσσα με το κατά νόμο περιεχόμενο. Στα προϊόντα Apple η εγγύηση είναι ένα (1) έτος. H διετής εγγύηση καλύπτεται το πρώτο έτος από τον κατασκευαστή και το δεύτερο έτος από την Εταιρεία. Η διετής εγγύηση αφορά φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν απόδειξη λιανικής αγοράς.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chios είπε

Έτσι ακριβώς, ένα χρόνο δίνει η Apple, τον δεύτερο το κατάστημα.

Εγγυήσεις

Στις συσκευασίες των προϊόντων που αγοράζετε από το ******** περιλαμβάνονται έντυπα εγγύησης του κατασκευαστή στην ελληνική γλώσσα με το κατά νόμο περιεχόμενο. Στα προϊόντα Apple η εγγύηση είναι ένα (1) έτος. H διετής εγγύηση καλύπτεται το πρώτο έτος από τον κατασκευαστή και το δεύτερο έτος από την Εταιρεία. Η διετής εγγύηση αφορά φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν απόδειξη λιανικής αγοράς.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Σε αυτά που έκανα bold, προφανώς κατασκευαστής είναι η Apple, εταιρεία ποια εννοείς; 

3 ώρες πριν, bougatsas είπε

Κατάλαβα.. από εδώ και πέρα μόνο amazon.de τίποτα από Ελλάδα

Καλύτερα από εκεί; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ostvarivanje είπε

Καλύτερα από εκεί; 

Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Αλλά από ότι διάβασα σε άλλο forum στα 2 χρόνια της εγγυήσης σε καλύπτουν χωρίς ερωτήσεις κτλπ. Επίσης η τιμή πχ. σε iphone 14 pro είναι καλύτερη σε σχέση με τα Ελληνικά καταστήματα και κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει πιο γρήγορα το κινητό στα χέρια σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, bougatsas είπε

Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Αλλά από ότι διάβασα σε άλλο forum στα 2 χρόνια της εγγυήσης σε καλύπτουν χωρίς ερωτήσεις κτλπ. Επίσης η τιμή πχ. σε iphone 14 pro είναι καλύτερη σε σχέση με τα Ελληνικά καταστήματα και κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει πιο γρήγορα το κινητό στα χέρια σου.

Ισχύει όμως η κάλυψη της εδώ αντιπροσωπείας για τον πρώτο χρόνο ή θα πρέπει και για τον πρώτο χρόνο να το στέλνεις στην Amazon. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ostvarivanje είπε

Ισχύει όμως η κάλυψη της εδώ αντιπροσωπείας για τον πρώτο χρόνο ή θα πρέπει και για τον πρώτο χρόνο να το στέλνεις στην Amazon. 

2χρονια εγγύηση απο amazon εχεις, και σε περίπτωση βλάβης πιο πιθανο ειναι το amazon να σου επιστρέψει τα χρήματα πίσω, παρα να στο επισκευάσουν.

Με λίγα λόγια η εγγύηση amazon ειναι καλύτερη της εδώ αντιπροσωπειας.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δηλαδή τους το στέλνεις πίσω και σου στέλνουν τα χρήματα; Αν είναι έτσι με τη μία παραγγέλνεις καινούριο και είσαι με καινούριο τηλέφωνο όταν εδώ θα ήσουν με επισκευασμένο. 

Φυσικά όλοι απεύχονται τη βλάβη αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. 

Πάντως μου προκαλεί εντύπωση που δε βλέπω να συζητείται τόσο πολύ η αγορά από Amazon και οι περισσότεροι βλέπω να ψάχνονται για αγορά από skroutz / bestprice 

Δημοσ.

Εαν κάποιος θέλει να πουλήσει την συσκευή του πχ στον 1.5χρόνο, δεν ειναι τόσο απλή υπόθεση οπως ειναι αν την εχει αγοράσει απο ενα κατάστημα που δινει μαζι και την αποδειξη.

Απο amazon δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Επίσης πολλοί δεν θέλουν να μπλέκουν με αποστολές στο εξωτερικο σε περίπτωση βλάβης και πολλές φορές το amazon ειναι αισθητα ακριβότερο απο skroutz/bestprice.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό δεν το ήξερα. Υπέθεσα ότι θα είναι φθηνότερο. Από εκεί και πέρα (αν κινηθώ προς αγορά iphone για πρώτη φορά), δε με ενδιαφέρει να το πουλήσω γιατί δε λειτουργώ έτσι, να το χρησιμοποιώ κάποιο διάστημα και μετά να το πουλάω. 

Όπως και να έχει, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 18/9/2022 στις 11:45 ΠΜ, bougatsas είπε

Γι'αυτό αγοράζετε όχι από το πρώτο κατάστημα που έχει ποιο φτηνό...αλλά αυτός που έχει τουλάχιστον πάνω από 3 χρόνια στο skroutz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...