Προς το περιεχόμενο

Sony: Το PS VR2 δεν θα παίζει τα παιχνίδια του προκατόχου του

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οτι υπαρχουν καταναλωτές εδώ μεσα που προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για τις εταιρίες αντι να υποστηρίζουν τον πελάτη το δικαιολογώ μονο στη περίπτωση που τα κονομάνε χοντρά απο τις συγκεκριμένες εταιρίες .  

• Like 3
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

10 λεπτά πριν, totalius είπε

Οτι υπαρχουν καταναλωτές εδώ μεσα που προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για τις εταιρίες αντι να υποστηρίζουν τον πελάτη το δικαιολογώ μονο στη περίπτωση που τα κονομάνε χοντρά απο τις συγκεκριμένες εταιρίες .  

Μια εταιρεία για να προσφέρει κάτι πρέπει να υπολογίσει αν αυτό τη συμφέρει. Αν πχ είναι δύσκολο για τη sony να προσφέρει backwards compatibility τεχνικά ή της κοστίζει πρέπει να υπολογίσει αν αυτοί που ενδιαφέρονται για αυτό είναι περισσότεροι από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται και αν επίσης είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για παλιό software ή γενικά για αυτή τη λειτουργία.

• Like 1

2 ώρες πριν, kaliakman είπε

Ποιο Vive λειτουργεί χωρίς station?

Επίσης για για ποιο oculus μιλάς? Για τα quest  με τα rift που δεν είναι backwards compatible?

Το 1ο rift με το rift s που έχει μόνο inside out tracking και το vive με τα latest vive / index που χρειάζονται μόνο ένα base station και έχουν πλέον inside out tracking. Επίσης στο quest έχουν γίνει port τα περισσότερα games και μπορείς να παίξεις PC VR αν το συνδέσεις με usb c η 5ghz wifi wirelessly.

Μια χαρά γίνονται port τα games του 1ου psvr απλά επειδή οι περισσότεροι τα έχουν είδη αγοράσει ή free από psplus η Sony δεν θα κάτσει να τα μεταφέρει τσαμπε θα σε χρεώσει για καινούργιες εκδόσεις.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, apostolosapok είπε

Το 1ο rift με το rift s που έχει μόνο inside out tracking και το vive με τα latest vive / index που χρειάζονται μόνο ένα base station και έχουν πλέον inside out tracking. Επίσης στο quest έχουν γίνει port τα περισσότερα games και μπορείς να παίξεις PC VR αν το συνδέσεις με usb c η 5ghz wifi wirelessly.

Μια χαρά γίνονται port τα games του 1ου psvr απλά επειδή οι περισσότεροι τα έχουν είδη αγοράσει ή free από psplus η Sony δεν θα κάτσει να τα μεταφέρει τσαμπε θα σε χρεώσει για καινούργιες εκδόσεις.

Αν βγουν νέες εκδόσεις το πιο πιθανό είναι να είναι δωρεάν όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια ακόμα και αυτά που έχουμε τζάμπα από τις συνδρομές.

Τους developers δε μια χαρά θα τους ενδιαφέρει να παιχτούν από περισσότερο κόσμο τα παιχνίδια τους οπότε αρκετοί θα προχωρήσουν σε patch

Επεξ/σία από logistoulis

Tον ηπιαμε, και τα άφηνα να τα παίξω στο psvr2

5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

4κ? whaaat?

σιγα μην εχει 4κ μεσα σε παιχνιδι, εκτος αν μιλάνε για 30fps ξερω γω.

δεν μπορείς να παίξεις vr με 30 fps

2 ώρες πριν, totalius είπε

Επειδή υποστήριξα:

Δεν ψάχνω δικαιολογίες αλλά ως άνθρωπος που ασχολείται με software καταλαβαίνω τι είναι εφικτό και τι όχι οπότε δεν έχω παράλογες απαιτήσεις.

Πολύ κρίμα. Το VR είναι η μόνη νέα πραγματικά νέα τεχνολογία σε παιχνίδια που άξιζε να επενδύσεις σε υλικοτεχνικο εξοπλισμό. Διαφορετικά... Μια από τα ίδια και τα ίδια... Πραγματικά κρίμα,  και ας μην έχω κονσόλα,  με κάτι τέτοια σκοτώνουν το vr 

5 ώρες πριν, Jake07 είπε

Αν και έχω φύγει από τις κονσόλες όποτε δε με αφορά προσωπικά, δε θεωρώ σωστό να μην υπάρχει compatibility. Από την άλλη ποια σοβαρή υλοποίηση υπήρχε ρε παιδιά σε VR στην πρώτη γενιά πέρα του RE 7? Δέχομαι το νέα τεχνολογία με την προϋπόθεση ότι βγάλει να σου πέσουν τα σαγόνια… 

Γεγονός. Είχα κατά νου φετος,  να χωσω κάνα 1000 συνολικά για vr εξοπλισμό, αλλά βλέπω να τα βάζω στον πάτο μου στο τέλος... Τελικά η πρώτες γενιές σε πρωτοποριακα προϊόντα ,  τελικα πάνε ακλαφτα.  

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mythoplasths είπε

Πολύ κρίμα. Το VR είναι η μόνη νέα πραγματικά νέα τεχνολογία σε παιχνίδια που άξιζε να επενδύσεις σε υλικοτεχνικο εξοπλισμό. Διαφορετικά... Μια από τα ίδια και τα ίδια... Πραγματικά κρίμα,  και ας μην έχω κονσόλα,  με κάτι τέτοια σκοτώνουν το vr 

Γεγονός. Είχα κατά νου φετος,  να χωσω κάνα 1000 συνολικά για vr εξοπλισμό, αλλά βλέπω να τα βάζω στον πάτο μου στο τέλος... Τελικά η πρώτες γενιές σε πρωτοποριακα προϊόντα ,  τελικα πάνε ακλαφτα.  

Εγω το vive πρώτη γενια το έλιωσα. Μακάρι να υπήρχαν πιο πολλά ΑΑΑ games. Παρολα αυτα δεν το μετάνιωσα καθόλου. Κρίμα παντως για το PS2 VR γιατι to πρώτο έδωσε ώθηση στο VR

Επεξ/σία από brightblade

Πάντως τεχνικά δεν υπάρχει καμία δυσκολία να κάνουν οποιοδήποτε νεότερης γενιάς VR σύστημα συμβατο με το προηγούμενης γενιάς. Γιατί οταν γράφεις κώδικα π.χ στο Unity ή στο Unreal για VR δεν χρησιμοποιείς απευθείας τους αισθητήρες αλλά frameworks (ετοιμες βιβλιοθήκες) που σου δίνουν έτοιμα δεδομένα - που χρησιμοποιείς για να στήσεις το επόμενο καρέ της σκηνής του παιχνιδιού. Δεν νομίζω ότι κανένας κάθεται να διαβάσει απευθειας τα γυροσκοπια και τις κάμερες για να υπολογίσει τίποτα. Σίγουρα ένα νεότερο σύστημα προσφέρει καλύτερη ακρίβεια αλλά στην ουσία τα ίδια δεδομένα χρειάζεται ο κάθε προγραμματιστής για καινουργια και παλια συστήματα. Είναι απλώς ένα καινούργιο ααυτοκίνητο πιό γθαλισμένο και με μεγαλύτερη μηχανή. Τίποτε περισσότερο. 

Απλά πιστεύω ότι οι οι εταιρίες όπως η sony επιλέγουν να αποκλείσουν την προς τα πισω συμβατότητα για τους δικούς εμπορικούς λόγους. Π.χ  εγώ που δεν ήμουν ευχαριστημένος από το προηγούμενης γενιάς VR για ps4 μπορεί να μπώ στον πειρασμό να αγοράσω το "νεο" σύστημα.

Καλώς τη να κι ας άργησε👽👽

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ☠️☠️☠️

Εχω το PSVR Ι τι θα τα κάνω τα παιχνίδια του;

Ας μη πάρω ποτέ μου το ΙΙ💀💀

ΟΥΣΤ🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

Τα παιχνίδια του psvr1 τα έχουμε ξεζουμισει. Όταν ένα παιχνίδι το έχεις τερματίσει 4-5 φορές δεν έχεις ανάγκη να το παίξεις ξανά. Τα παίξαμε, χαρήκαμε, πάμε παρακάτω. Next level. Καλύτερη εμπειρία, καλύτερα γραφικά. Είναι σαν να σου λένε θα τρέξεις σε αγώνα αυτοκινήτου και θα οδηγήσεις πια Ferrari και να λες οκ, θέλω όμως να οδηγώ στην πίστα που πάνε όλοι με 300 km/h και το παλιό μου fiat, γιατί το έχω πληρώσει στο παρελθόν... Αγοράζουμε την νέα μάσκα για να βιώσουμε την πρόοδο. Όποιος θέλει μένει με την παλιά μάσκα. 

• Confused 1

καλη φαση βεβαια η ειδηση ισχυει απλα με μια φραση κλειδι στην αντιστοιχη στα αγγλικα "on launch". Θα εξαρταται απο τον καθε developer αν βγαλει patch για να κανει τον τιτλο του συμβατο με psvr2 καθως και αν αυτο θα ειναι δωρεαν upgrade η θα χρεωνεται. Η SONY και η καθε SONY δεν ειναι developer για να τα κανει συμβατα, μια συσκευη στηνει που αυτη , οπως ειναι τωρα οι τιτλοι του psvr1 δεν υποστηριζονται (και καλα κανει imo για πολλους λογους με πρωτο εξ'αυτων το προσθετο κοστος).

Αυτο που πρεπει να κανουν οπωσδηποτε (και δεν τους βλεπω να το κανουν γτ...sony) ειναι να γινει η συσκευη συμβατη με PC , αν οχι on launch σιγουρα καποια στιγμη μεσα στον επομενο χρονο. Ολοι οσοι το εχουν δοκιμασει ειναι ενθουσιασμενοι καθως προκειται για ενα πολυ ποιοτικο headset αν τελικα το κλειδωσουν μονο πισω απο το PS5 θα ειναι απογοητευτικο γενικα και θα χασουν και πολλες πωλησεις. Ελπιζω να μην κανουν τετοια πατατα αν και τα πρωτα μηνυματα δεν ειναι ενθαρρυντικα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...