Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Το θέμα έχει ως εξής καταρχήν είμαι άτομο με πρόβλημα ακοής και φοράω ακουστικά αυτό σημαίνει ότι με τα ακουστικά μου ακούω τους ήχους πιο έντονα από τον μέσο άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι ότι στο σπίτι μου στο μπαλκόνι που είναι σε πολύ ήσυχο δρομάκι ακούω ώρες ώρες ένα εκκωφαντικό ήχο σαν άτομα που φωνάζουν η σαν να δουλεύει κάτι και ο ήχος είναι πολύ δυνατός δε μπορώ να προσδιορίσω τον ήχο γιατί όπως είπα έχω πρόβλημα ακοής. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο ήχος είναι κοντά μου καθώς είναι δυνατός και ενοχλητικός. Πώς μπορώ να λύσω αυτό το θέμα. Μπορώ να απευθυνθώ στην αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας αφού ακούγεται και τις ώρες κοινής ησυχίας?

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Καλησπέρα. Το θέμα έχει ως εξής καταρχήν είμαι άτομο με πρόβλημα ακοής και φοράω ακουστικά αυτό σημαίνει ότι με τα ακουστικά μου ακούω τους ήχους πιο έντονα από τον μέσο άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι ότι στο σπίτι μου στο μπαλκόνι που είναι σε πολύ ήσυχο δρομάκι ακούω ώρες ώρες ένα εκκωφαντικό ήχο σαν άτομα που φωνάζουν η σαν να δουλεύει κάτι και ο ήχος είναι πολύ δυνατός δε μπορώ να προσδιορίσω τον ήχο γιατί όπως είπα έχω πρόβλημα ακοής. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο ήχος είναι κοντά μου καθώς είναι δυνατός και ενοχλητικός. Πώς μπορώ να λύσω αυτό το θέμα. Μπορώ να απευθυνθώ στην αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας αφού ακούγεται και τις ώρες κοινής ησυχίας?

Οπως καταλαβαινεις με το να λες οτι ακους ενα ηχο που δε ξερεις τι ηχος ειναι, απο που προερχεται και ποσο αντιληπτος-ενοχλητικος μπορει να φανει σε καποιον τριτο, ειναι πληροφοριες με τις οποιες κανεις δεν μπορει να σε βοηθησει στο ερωτημα σου.

Πρεπει λοιπον να προσδιορισεις αν οχι ολα τα παραπανω, τοτε καποια απο αυτα (πχ με τη βοηθεια φιλου ή συγγενη), για να δεις εαν υπαρχει και τροπος αντιμετωπισης. Μπορει να ειναι κατι απλο που να μη χρειαζεται καν αστυνομια ή μπορει να ειναι κατι στο οποιο η αστυνομια δε θα μπορει να κανει τιποτα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι υπάρχουν ακουστικά που έχουν δυνατότητα να ρυθμίζεις την ένταση. Έτσι θα ακούς μονο πιο κοντινές αποστάσεις.

Και εμείς που δεν φοράμε ακουστικά ακούμε θορύβους συνέχεια. Απλά επειδή δεν φοράμε ακουστικά, δεν είναι τόσο έντονη η διαφορά.

Δημοσ.

Τα έχω ήδη χαμηλά οπότε είναι δυνατός ήχος. Απλά δε μπορώ να τον προσδιορίσω... Βγήκε και μια κυρία και έκανε παράπονα άρα προφανώς και δεν είναι ήχος συνηθισμένος αλλά δυνατός και ενοχλητικός...Μάλλον θα αναλάβει κάποιος όπως το βλέπω γιατί δε σταματάνε...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Τα έχω ήδη χαμηλά οπότε είναι δυνατός ήχος. Απλά δε μπορώ να τον προσδιορίσω... Βγήκε και μια κυρία και έκανε παράπονα άρα προφανώς και δεν είναι ήχος συνηθισμένος αλλά δυνατός και ενοχλητικός...Μάλλον θα αναλάβει κάποιος όπως το βλέπω γιατί δε σταματάνε...

Αν είναι σε βραδινές ώρες, ίσως είναι θόρυβος από κλιματιστικό ή πλυντήριο καθώς τότε μπορεί να δουλεύουν με το νυχτερινό τιμολόγιο.

Δημοσ.

Κλιματιστικό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι είχα και γείτονες που τα άνοιγαν όλη μέρα και δεν ακουγόταν έτσι ούτε ενοχλούσαν ούτε αυτό που έχω εγώ και ανοίγω που και που. Πλυντήριο θα έκανε τέτοια ηχορύπανση και ασταμάτητα εδώ και 3 ώρες? Δε ξέρω...Από αυτές τις συσκευές του φυσικού αερίου που είναι σαν κουτιά μπορεί να είναι? γιατί έχει ένας απέναντι μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Ρώτα αυτή την κυρία αν έχει καταλαβει από που προέρχεται ο ήχος αλλιώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας. Ο έλεγχος της αστυνομίας οι μετρήσεις κτλ γίνονται αφού έχει εντοπιστεί η πηγή του ήχου. Η έστω αν ο ήχος είναι συνεχόμενος. 

3 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Κλιματιστικό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι είχα και γείτονες που τα άνοιγαν όλη μέρα και δεν ακουγόταν έτσι ούτε ενοχλούσαν ούτε αυτό που έχω εγώ και ανοίγω που και που. Πλυντήριο θα έκανε τέτοια ηχορύπανση και ασταμάτητα εδώ και 3 ώρες? Δε ξέρω...Από αυτές τις συσκευές του φυσικού αερίου που είναι σαν κουτιά μπορεί να είναι? γιατί έχει ένας απέναντι μου...

Δεν παίζει ούτε από το σύστημα φυσικού αερίου. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Ίσως λίγο χαζή ερώτηση, αλλά από την στιγμή που απότι κατάλαβα μένεις μόνος σου (αλλιώς κάποιος θα σε είχε βοηθήσει να βρεις τον ήχο) τότε γιατί δεν απενεργοποιείς τελείως το ακουστικό να ησυχάσεις?

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Δηλαδή θα πεις στην αστυνομία ότι ακούς έναν ήχο από το υπερπέραν;

Υπαρχει ενα οριο στο σπαμ και στο τρολαρισμα ρε μαν.

Λιγο σεβασμο..

Δημοσ.

Η λύση είναι να φέρεις στο διαμέρισμά σου έναν άνθρωπο τις ώρες που το ακούς ή να κάνεις ηχογράφηση με κάτι σαν αυτό

https://www.skroutz.gr/s/4787967/Sony-Συσκευή-Υπαγόρευσης-ICD-BX140-με-Eσωτερική-Μνήμη-4GB.html

και να ακούσει κάποιος τρίτος το ηχητικό αρχείο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Υπαρχει ενα οριο στο σπαμ και στο τρολαρισμα ρε μαν.

Λιγο σεβασμο..

Επέτρεψε μου να σου πω ότι γνωρίζω καλύτερα από σένα που σηκώνει τρολαρισμα κλπ. 

Αν διαβάσεις προσεκτικά τι λέει το αρχικό ποστ ίσως αναθεωρήσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...