filip123go Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 "Από ότι φαίνεται, υπήρχε ένας κοινόχρηστος φάκελος στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας που περιλάμβανε ορισμένα PowerShell scripts. Ένα από αυτά περιείχε τα διαπιστευτήρια του διαχειριστή (username και password) στη δικτυακή λύση διαχείρισης προνομιακής πρόσβασης (PAM) Thycotic που χρησιμοποιεί η εταιρεία με αποτέλεσμα ο hacker ... " Δηλαδή σαν να βάζω εγώ το username και το password από το email μου στα κοινόχρηστα έγγραφα του one drive. Επίσης, 18 χρόνων είναι ενήλικος, ίδιο έφηβος.
marios02 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Οι πραγματικοί hackers δεν λένε ποτέ ότι είναι hackers και δεν διαρρέουν κάτι, απλά ενημερώνουν τον στόχο για το κενό ασφαλείας ώστε να το διορθώσουν. Ποιος το λέει αυτό; Και τι σημαίνει "πραγματικός χάκερ"?
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, marios02 είπε Ποιος το λέει αυτό; Και τι σημαίνει "πραγματικός χάκερ"? Έγραψα ήδη ποιοιος είναι ο πραγματικός Hacker. Για το ποιος το λέει θα το μάθαινες αν είχες ασχοληθεί και συνομιλουσες με τέτοια άτομα. Υπάρχουν διάφοροι χαρακτηρισμοι που έχουν οι hackers για διάφορα ατομα που το παίζουν hackers, όπως crackers, script kiddies, noobs κτλ. Τι θεωρείται το κάθε ένα μπορείς να τα ψάξεις.
marios02 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έγραψα ήδη ποιοιος είναι ο πραγματικός Hacker. Για το ποιος το λέει θα το μάθαινες αν είχες ασχοληθεί και συνομιλουσες με τέτοια άτομα. Υπάρχουν διάφοροι χαρακτηρισμοι που έχουν οι hackers για διάφορα ατομα που το παίζουν hackers, όπως crackers, script kiddies, noobs κτλ. Τι θεωρείται το κάθε ένα μπορείς να τα ψάξεις. Δεν λειτουργουν έτσι ακριβως οι αποδειξεις. Αυτός που ισχυριζεται κατι οφείλει να φέρει πηγή.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, marios02 είπε Δεν λειτουργουν έτσι ακριβως οι αποδειξεις. Αυτός που ισχυριζεται κατι οφείλει να φέρει πηγή. Τώρα όρεξη έχεις η απλά γράφεις για να πας κόντρα; Δεν έχω όρεξη για ανούσιες αντιπαραθεσεις από το forum. Δεν μιλαμε για κάτι επιστημονικό εδώ οπότε δεν θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να ψάξω πηγές. Αναφερομαι σε χαρακτηρισμό από άτομα προς άτομα και όχι σε ορολογία. Πριν μια δεκαετία και βάλε είχα πάρε δώσε με ομάδα από hackers, δεν ήμουν ο ίδιος δηλαδή, αλλά συνομιλουσα μαζί τους και μπήκα στον κόσμο τους απο την περιφέρεια, μου έδειξαν διάφορες μεθοδολογίες και τεχνικες προσπαθώντας να με μυήσουν, αλλά για εμένα αυτά άμα δεν είσαι φοιτητής και απόφοιτος πληροφορικής ειναι χαμένος χρόνος και κόπος, απαιτεί τεράστιο κόπο εκτός αν εισαι φαινόμενο. Η κρατούσα άποψη είναι ήταν αυτη που σου είπα. Πόσοι το τηρούν πραγματικά αυτό σημερα; Ελάχιστοι. Γιατί να μην αποκτήσω κερδος από τις γνώσεις μου και απλα να ενημερώνω τους admins για τα κενά χωρίς να βγάλω κάτι θα σου πει κάποιος. Ένα απλό διάβασμα στην wikipedia είναι αρκετό για τα βασικά επιπλέον των όσων ανέφερα. Υπάρχει διάκριση στον κακόβουλο και μη κακόβουλο Hacker. Επίσης ο ορισμός του "πρόσβαση σε υπολογιστηκα συστηματα χωρίς την άδεια του διαχειριστή τους", ένας ορισμός που δίνουν αρκετοί, είναι ελλειπής, καθώς πρόσβαση χωρίς άδεια υπάρχει πχ και όταν κάποιος εισέλθει στον χώρο σου ή μάθει τον κωδικό σου και ανοίξει τον υπολογιστή σου χωρίς την παρουσία σου. Πρόσβαση μπορεί να έχει κάποιος στο σύστημα για να "χακαρει" το fb της γκόμενας για αντίποινα, ε αυτό δεν τον κάνει Hacker. Αυτά. Δεν θα ασχοληθώ να γράψω κάτι άλλο.
marios02 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τώρα όρεξη έχεις η απλά γράφεις για να πας κόντρα; Δεν έχω όρεξη για ανούσιες αντιπαραθεσεις από το forum. Δεν μιλαμε για κάτι επιστημονικό εδώ οπότε δεν θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να ψάξω πηγές. Αναφερομαι σε χαρακτηρισμό από άτομα προς άτομα και όχι σε ορολογία. Πριν μια δεκαετία και βάλε είχα πάρε δώσε με ομάδα από hackers, δεν ήμουν ο ίδιος δηλαδή, αλλά συνομιλουσα μαζί τους και μπήκα στον κόσμο τους απο την περιφέρεια, μου έδειξαν διάφορες μεθοδολογίες και τεχνικες προσπαθώντας να με μυήσουν, αλλά για εμένα αυτά άμα δεν είσαι φοιτητής και απόφοιτος πληροφορικής ειναι χαμένος χρόνος και κόπος, απαιτεί τεράστιο κόπο εκτός αν εισαι φαινόμενο. Η κρατούσα άποψη είναι ήταν αυτη που σου είπα. Πόσοι το τηρούν πραγματικά αυτό σημερα; Ελάχιστοι. Γιατί να μην αποκτήσω κερδος από τις γνώσεις μου και απλα να ενημερώνω τους admins για τα κενά χωρίς να βγάλω κάτι θα σου πει κάποιος. Ένα απλό διάβασμα στην wikipedia είναι αρκετό για τα βασικά επιπλέον των όσων ανέφερα. Υπάρχει διάκριση στον κακόβουλο και μη κακόβουλο Hacker. Επίσης ο ορισμός του "πρόσβαση σε υπολογιστηκα συστηματα χωρίς την άδεια του διαχειριστή τους", ένας ορισμός που δίνουν αρκετοί, είναι ελλειπής, καθώς πρόσβαση χωρίς άδεια υπάρχει πχ και όταν κάποιος εισέλθει στον χώρο σου ή μάθει τον κωδικό σου και ανοίξει τον υπολογιστή σου χωρίς την παρουσία σου. Πρόσβαση μπορεί να έχει κάποιος στο σύστημα για να "χακαρει" το fb της γκόμενας για αντίποινα, ε αυτό δεν τον κάνει Hacker. Αυτά. Δεν θα ασχοληθώ να γράψω κάτι άλλο. μάλιστα. Άρα δεν έχεις αποδείξεις. Τώρα για καλόβουλους και κακόβουλους χάκερς και πράσινα άλογα δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι on topic με το θέμα της uber.
Crystallization Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, marios02 είπε μάλιστα. Άρα δεν έχεις αποδείξεις. Τώρα για καλόβουλους και κακόβουλους χάκερς και πράσινα άλογα δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι on topic με το θέμα της uber. [..] και πράσσειν άλογα 1
Dr_Pepper Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά ηρεμήστε απλά έκανε μια πονηριά δεν ειναι η μετενσάρκωση του Gary Kildall κορόιδεψε μιλώντας στο τηλέφωνο με μια θείτσα υπάλληλο του uber . Και έτσι απέκτησε την πρόσβαση που είχε η θείτσα και μετά ήταν κωλόφαρδος που σε κοινόχρηστο φάκελο που είχε πρόσβαση η θείτσα είχαν σκριπτάκι που περιείχε username και passwrd απο administrator ε μετά έκανε log in και copy paste. Πονηρός ναι οκ αλλά εσείς το έχετε στο μυαλό σας ότι μπορεί να απαριθμήσει όλα τα δεκαδικά του π να στείλει πύραυλο στο φεγγάρι και να δημιουργήσει το matrix Κάπως έτσι δηλαδή Ενώ αυτό που έγινε ειναι αυτό και μετά o αγαθός ανίδεος υπάλληλος κατάπιε την κλήση/φάρσα και έκανε κάτι αντίστοιχο με αυτό Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από Dr_Pepper 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα