Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα macbook pro (2018, touchbar) το οποίο έχει ένα άθλιο πληκτρολόγιο (έχουν ξεκολλήσει πλήκτρα κτλ). Το service δεν μου φαίνεται καλή ιδέα γιατί μου ζητάνε κανα 400ρι και από την εμπειρία μου αν βάλεις χέρι σε μακ λίγα τα ψωμιά του. Οπότε λέω μήπως έπαιρνα σε βάθος εξαμήνου μήπως έπαιρνα κάτι καινούριο. Αλλά το ερώτημα είναι μετά από πόσο καιρό θεωρείται ξεπερασμένο για να πεις ότι καιρός του είναι; Οι χρήσεις που κάνω είναι offiice (φτιάχνω κείμενα, εργασίες, power point, υπολογισμοί σε excel), ψιλοήπια επεξεργασία εικόνας (δηλαδή να παίζω με contrast κτλ όχι κάτι σπουδαίο), βιντεοκλήσεις και μετα τα κλασικά netflix, fb. insta. 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Έχω ένα macbook pro (2018, touchbar) το οποίο έχει ένα άθλιο πληκτρολόγιο (έχουν ξεκολλήσει πλήκτρα κτλ). Το service δεν μου φαίνεται καλή ιδέα γιατί μου ζητάνε κανα 400ρι και από την εμπειρία μου αν βάλεις χέρι σε μακ λίγα τα ψωμιά του. Οπότε λέω μήπως έπαιρνα σε βάθος εξαμήνου μήπως έπαιρνα κάτι καινούριο. Αλλά το ερώτημα είναι μετά από πόσο καιρό θεωρείται ξεπερασμένο για να πεις ότι καιρός του είναι; Οι χρήσεις που κάνω είναι offiice (φτιάχνω κείμενα, εργασίες, power point, υπολογισμοί σε excel), ψιλοήπια επεξεργασία εικόνας (δηλαδή να παίζω με contrast κτλ όχι κάτι σπουδαίο), βιντεοκλήσεις και μετα τα κλασικά netflix, fb. insta. 

Κάτι σίγουρα παραλείπεις ή δεν πάει καλά :)

Έχω ακόμα σε καθημερινή χρήση ένα ΜΒΡ του 2008 και οι μόνες (κατ επιλογήν) παρεμβάσεις που του έχω κάνει είναι:

Αναβάθμιση μνήμη Ram

Αναβάθμιση από HDD σε SSD

Αλλαγή μπαταρίας

Οπότε όπως βλέπεις έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής

Επεξ/σία από kormos
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kormos είπε

Κάτι σίγουρα παραλείπεις ή δεν πάει καλά :)

Έχω ακόμα σε καθημερινή χρήση ένα ΜΒΡ του 2008 και οι μόνες (κατ επιλογήν) παρεμβάσεις που του έχω κάνει είναι:

Αναβάθμιση μνήμη Ram

Αναβάθμιση από HDD σε SSD

Αλλαγή μπαταρίας

Οπότε όπως βλέπεις έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής

Μια χαρά είναι το μακ εκτός από το πληκτρολόγιο. Απλά ρώτησα πόσο "αντέχει" θεωρητικά ένα μακ. Δεν είπα ότι αργοπεθαίνει :P 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gingerbread είπε

Μια χαρά είναι το μακ εκτός από το πληκτρολόγιο. Απλά ρώτησα πόσο "αντέχει" θεωρητικά ένα μακ. Δεν είπα ότι αργοπεθαίνει :P 

Γι αυτό σου έδωσα παράδειγμα ένα απ'αυτά που έχω για να δεις ότι το έχω πάνω από 10 χρόνια με παρόμοιες Λειτουργίες και είναι μια χαρά.

Οπότε αναλογικά κρατάει σίγουρα για εμένα πάνω από 10 χρόνια (ανάλογα τις ανάγκες/απαιτήσεις)

Να υποθέσω αστοχία υλικού στο πληκτρολόγιο?

Δεν έχω συναντήσει τέτοια φθορά πάλι όπως αναφέρεις.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kormos είπε

Γι αυτό σου έδωσα παράδειγμα ένα απ'αυτά που έχω για να δεις ότι το έχω πάνω από 10 χρόνια με παρόμοιες Λειτουργίες και είναι μια χαρά.

Οπότε αναλογικά κρατάει σίγουρα για εμένα πάνω από 10 χρόνια (ανάλογα τις ανάγκες/απαιτήσεις)

Να υποθέσω αστοχία υλικού στο πληκτρολόγιο?

Δεν έχω συναντήσει τέτοια φθορά πάλι όπως αναφέρεις.

αυτό το ρημάδι το butterfly μάλλον φταίει. 4-5 έχουν ξεκολλήσει και απλά κάθονται πάνω τα πλήκτρα. Και κάποια πατιούνται διπλά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

αυτό το ρημάδι το butterfly μάλλον φταίει. 4-5 έχουν ξεκολλήσει και απλά κάθονται πάνω τα πλήκτρα. Και κάποια πατιούνται διπλά.

Αποκλείεται να έχει πέσει κάποιο υγρό αντικείμενο ή χρήση (ως παιχνίδι) από κάποιο παιδί? 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kormos είπε

Αποκλείεται να έχει πέσει κάποιο υγρό αντικείμενο ή χρήση (ως παιχνίδι) από κάποιο παιδί? 

ναι..απλά έχουν μπει πολλά σκουπιδάκια από κάτω (σκόνη, νεκρά κύτταρα κτλ) και κάπως πατιούνται κάπως δύσκολα..γενικά είχα πάντα πρόβλημα με πληκτρολόγια απλά αυτό είναι το χειρότερο μακράν (είχα κ άλλα μακ)

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

ναι..απλά έχουν μπει πολλά σκουπιδάκια από κάτω (σκόνη, νεκρά κύτταρα κτλ) και κάπως πατιούνται κάπως δύσκολα..γενικά είχα πάντα πρόβλημα με πληκτρολόγια απλά αυτό είναι το χειρότερο μακράν (είχα κ άλλα μακ)

Εφόσον εντόπιζες αυτά πιστεύω ήθελε/θέλει πιο συχνά καθαρισμό.

Δεν το έχω εικόνα τώρα για να πω κάτι παραπάνω.

Η αλλαγή πληκτρολογίου είναι λίγο "μπελάς" γενικά, σε σημείο που κάποιες φορές αλλάζει και το Upper Case μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν το φυσήξεις με πεπιεσμένο αέρα δε θα φύγουν τα σκουπιδάκια από κάτω ? 

Μάλλον κρατάει περισσότερο από ένα αντίστοιχο με Windows. 

To μόνο που "φθείρεται" εύκολα είναι τα πλήκτρα που γυαλίζουν. Αν και υπάρχουν πολύ καλά αυτοκόλλητα, είναι σπαστικό. 

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.
5 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Δεν εμπίπτει σε πρόγραμμα σέρβις αυτό;

https://support.apple.com/el-gr/keyboard-service-program-for-mac-notebooks

Ακριβώς αυτό ερχόμουν να γράψω, πολύ πιθανό να ανήκεις σε κάποια κατηγορία για δωρεάν αλλαγή πληκτρολογίου. Σημείωσε το μοντέλο σου (Πάτα το μήλο πάνω αριστερά και About this Mac) και πάρε ένα τηλέφωνο στην iSystem να επιβεβαιώσεις αν ανήκει στο πρόγραμμα επισκευής. Αν ναι, το πας καρφί για δωρεάν service, και θα σου ζήσει άλλα 6-8 χρόνια ακόμα χαλαρά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Δεν εμπίπτει σε πρόγραμμα σέρβις αυτό;

https://support.apple.com/el-gr/keyboard-service-program-for-mac-notebooks

6 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Ακριβώς αυτό ερχόμουν να γράψω, πολύ πιθανό να ανήκεις σε κάποια κατηγορία για δωρεάν αλλαγή πληκτρολογίου. Σημείωσε το μοντέλο σου (Πάτα το μήλο πάνω αριστερά και About this Mac) και πάρε ένα τηλέφωνο στην iSystem να επιβεβαιώσεις αν ανήκει στο πρόγραμμα επισκευής. Αν ναι, το πας καρφί για δωρεάν service, και θα σου ζήσει άλλα 6-8 χρόνια ακόμα χαλαρά.

Μπορεί να μπει σε πρόγραμμα ακόμα και αν λείπουν κουμπιά??

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Μπορεί να μπει σε πρόγραμμα ακόμα και αν λείπουν κουμπιά??

Μου φαίνεται ακόμα πιο λογικό να μπορεί να μπει, δεδομένου ότι είναι αποδεδειγμένα προβληματικό το πληκτρολόγιο :P Πέρα από τα αστεία όμως, με ένα τηλέφωνο στην iStorm θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Μου φαίνεται ακόμα πιο λογικό να μπορεί να μπει, δεδομένου ότι είναι αποδεδειγμένα προβληματικό το πληκτρολόγιο :P Πέρα από τα αστεία όμως, με ένα τηλέφωνο στην iStorm θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Δεν έχεις άδικο :)

Δημοσ.

Το ξέρω για το πρόγραμμα, απλά πιστεύω θα μαι 1 μήνα σε αναμονή (τόσο μου το είχαν κρατήσει κάποτε) και στο τέλος δεν θα καλύπτει. Δεν έχω καλή εμπειρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...