Tommygre Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, tilaverboy είπε Πλέον είναι αργά. Όταν νοικιάζουμε αυτοκίνητο δεν δίνουμε πιστωτική κάρτα. Ζητάμε με μια χρέωση συν 5-6 ευρώ τη μέρα πλήρη ασφάλιση. Και τούμπα να τους το πας με τον ουρανό στο έδαφος θα πληρώσεις 0 ευρώ. Θα τα καλύψει η ασφαλιστική. Ούτε εσύ να χαλιέσαι ούτε αυτός που το νοικιάζει. Αυτό μου το είπε ο κύριος που νοίκιασα φέτος στη Ρόδο το αμάξι. Δεν ήρθε καν να το ελέγξει. Απλώς του άφησα τα κλειδιά. Με χαιρέτησε ευγενικά τηλεφωνικά και του ευχήθηκα να έχει άπειρη δουλειά. Άφησα τα κλειδιά στο πάρκινγκ και μετά από 2 ώρες ήρθε να τα παραλάβει. Εδω να σε διορθωσω λιγο. Τα 6€/day που εδωσες δεν θεωρειται ασφαλεια αυτοκινητου αλλα καλυψη. Στην avis πχ το λεγαμε complete protection, στην hertz το λεγαμε complete cover ενω στην Goldcar, οπου η καλυψη ηταν το αλφα και το ωμεγα για τις αποδοχες μου, το λεγαμε Super relax και Mega relax Υποθετω για να εδωσες μονο 6€, η ενοικιαση με το excess(πχ 900€) ηταν στα 55-60€. Εγω να φανταστεις στην Goldcar τα αποτελεσματα σε ολα τα sites και τους brokers, ηταν παντα πρωτοι, γιατι η τιμη της ενοικιασης ηταν 5-10€ την μερα. Αλλα με την super relax, εφτανε στα 50, αναλογα βέβαια την διαρκεια ενοικιασης. Συνοψιζοντας, στην Ροδο που το νοικιασες, ο ιδιοκτητης τα χει ασφαλισμενα ολα τα αυτοκινητα με την πιο βασικη και φθηνη ασφάλεια, πχ 100€ την σεζον. Με την 6€/ day καλυψη πονταρει στην πιθανοτητα οτι θα το νοικιασει 100 μερες με καλυψη, δηλαδη 600€ κερδος, και στις 100 αυτες μερες θα εχει ζημια 200€ για επισκευη ελαστικου η κανα στοκαρισμα και βαψιμο η αλλαγη τζαμιου, εφοσον η ζημια ειναι υπαιτιοτητα του οδηγου και οχι τριτου, οπου εκει αναλαμβανει η ασφαλιστικη με τον φιλικο διακανονισμο. Απλα μην επαναπαύεσαι με την καλυψη, γιατι αν πχ κανεις παρανομη αναστροφη και τρακαρεις με τον απεναντι, η περασεις κοκκινο και τρακαρεις, η εισαι μεθυσμενος και τρακαρεις, οταν ερθει η τροχαια για καταγραφη συμβαντος, δεν θα ισχυει η καλυψη για παραβιαση του ΚΟΚ καιθα πτεπει να πληρωσεις ολοκληρη τη ζημια, οχι μονο την απαλλαγη. Πχ εχεις 900€ απαλλαγη αλλα τρακαρες παραβιαζοντας τον ΚΟΚ; Θα πληρωσεις ολοκληρη την ζημια, πχ 3000. Μου εχει τυχει σε πελατες 4 φορες αυτο το συμβαν. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, 4saken είπε Διαβαζοντας καποια σχολια δεν μετανιωνω που πλεον δεν νοικιαζω αυτοκινητα σε Ελληνες πελατες... Ωραίος κι εσύ. Τσουβάλιασμα. Εύγε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, lector είπε Αυτα αν καταλαβα καλα χρεωνονταν λογω του οτι το αυτοκινητο δε θα ηταν διαθεσιμο εως οτου επισκευαστει; Σωστά, οριστε το αποσπαμα απο τους ορους και προυποθεσεις. Ομοίως, η εταιρεια επιφυλάσσεται του δικαιώματος να χρεώνει τους πελάτες αποζημίωση για απώλειαεισοδήματος που οφείλεται σε ακινητοποίηση του κατεστραμμένου οχήματος. Αυτή η αποζημίωση θαυ πολογίζεται επί τον αριθμό των ημερών που απαιτούνται για την επισκευή του οχήματος, όπως θακ αθορίζεται από ανεξάρτητο διακανονιστή ή, αφού έχει επισκευασθεί το όχημα, μετρώντας μία ημέρα για κάθε οκτώ ώρες εργασίας που δαπανήθηκαν από το γκαράζ και θα χρησιμοποιείται ως η βάση για τον υπολογισμό της ημερήσιας τιμής στην οποία μισθώθηκε το όχημα. Οι ημέρες που το όχημα είναιακινητοποιημένο μετρούν ως ημέρες που το όχημα δεν επεστράφη cστην συμπεφωνημένη ημερομηνία, και έτσι θα ισχύουν τα επιπλέον €40 ανά ημέρα που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
woptopdrop Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν για να γράψω το αποτέλεσμα μέσα από το καράβι πλεον. Δεν είδαν την ζημιά κατά την παράδοση. Και για να μην κλάψουν μερικοί για τον καημένο τον επιχειρηματία που μπήκε μέσα, αποδειξουλα 160€ αμπελαλε. Πληρωμή cash και στο καλό παιδιά Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από woptopdrop 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, woptopdrop είπε Δεν θέλω να πιστολιασω θέλω να πληρώσω την ζημιά χωρίς να με πιάσουν κότσο. Για αυτό άνοιξα το θεμα Τα κιτρινα δεν ειναι πιστολιασμα; Δηλαδη αν ηθελες να πιστολιασεις τι περισσοτερο θα σκεφτοσουν; Να τους δωσεις IBAN να σε αποζημιωσουν εκεινοι για τη ζημια που προκαλεσες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 θα βγω σχεδον οφτοπικ για τη ζημια αλλά το να νοικιάζεις αυτοκίνητο με τέτοια κατάσταση ελαστικών είναι από μόνος του λόγος να πιστολιάσεις. η κατάσταση του αυτοκινήτου (ναι ξέρω σε ποιο πλανήτη ζω και σε τι κατάσταση νοικιάζονται στα νησιά τα οχήματα), μου λέει οτι με τόσα που δε πληρώνει η εταιρία ενοικιάσεως για σωστή συντήρηση, χ@στηκε αν θα του το πάει με το χτυπηματάκι το παλικάρι. για όποιον αμφιβάλλει του προτείνω να ανοίξει τη φώτο στο 1ο ποστ και να δει τα πλαινά του ελαστικού με τις ρωγμές από την ξηρότητα και το χρώμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ask Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Σημερα γυρισα στην AVIS και στον προφυλαχτηρα κατω ειχε μια γρατζουνια. Μου τη χρεωσανε 110$. Νομίζω πρεπει παντα να βγαζεις φωτο πριν το νοικιασεις, για να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι απο τον προηγουμενο και το διπλο-χρεωνουν στους επομενους πελατες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilaverboy Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Tommygre είπε Εδω να σε διορθωσω λιγο. Τα 6€/day που εδωσες δεν θεωρειται ασφαλεια αυτοκινητου αλλα καλυψη. Στην avis πχ το λεγαμε complete protection, στην hertz το λεγαμε complete cover ενω στην Goldcar, οπου η καλυψη ηταν το αλφα και το ωμεγα για τις αποδοχες μου, το λεγαμε Super relax και Mega relax Υποθετω για να εδωσες μονο 6€, η ενοικιαση με το excess(πχ 900€) ηταν στα 55-60€. Εγω να φανταστεις στην Goldcar τα αποτελεσματα σε ολα τα sites και τους brokers, ηταν παντα πρωτοι, γιατι η τιμη της ενοικιασης ηταν 5-10€ την μερα. Αλλα με την super relax, εφτανε στα 50, αναλογα βέβαια την διαρκεια ενοικιασης. Συνοψιζοντας, στην Ροδο που το νοικιασες, ο ιδιοκτητης τα χει ασφαλισμενα ολα τα αυτοκινητα με την πιο βασικη και φθηνη ασφάλεια, πχ 100€ την σεζον. Με την 6€/ day καλυψη πονταρει στην πιθανοτητα οτι θα το νοικιασει 100 μερες με καλυψη, δηλαδη 600€ κερδος, και στις 100 αυτες μερες θα εχει ζημια 200€ για επισκευη ελαστικου η κανα στοκαρισμα και βαψιμο η αλλαγη τζαμιου, εφοσον η ζημια ειναι υπαιτιοτητα του οδηγου και οχι τριτου, οπου εκει αναλαμβανει η ασφαλιστικη με τον φιλικο διακανονισμο. Απλα μην επαναπαύεσαι με την καλυψη, γιατι αν πχ κανεις παρανομη αναστροφη και τρακαρεις με τον απεναντι, η περασεις κοκκινο και τρακαρεις, η εισαι μεθυσμενος και τρακαρεις, οταν ερθει η τροχαια για καταγραφη συμβαντος, δεν θα ισχυει η καλυψη για παραβιαση του ΚΟΚ καιθα πτεπει να πληρωσεις ολοκληρη τη ζημια, οχι μονο την απαλλαγη. Πχ εχεις 900€ απαλλαγη αλλα τρακαρες παραβιαζοντας τον ΚΟΚ; Θα πληρωσεις ολοκληρη την ζημια, πχ 3000. Μου εχει τυχει σε πελατες 4 φορες αυτο το συμβαν. Εάν κάνεις παράνομη αναστροφή δε σε καλύπτει τίποτα. Το θέμα είναι να είσαι νόμιμος να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ να μην κάνεις παράνομες αναστροφές και τα λοιπά και τα λοιπά. Αλλιώς αφαιρείται και η άδεια σου και έχεις και πόντους στο point system Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ask είπε Σημερα γυρισα στην AVIS και στον προφυλαχτηρα κατω ειχε μια γρατζουνια. Μου τη χρεωσανε 110$. Νομίζω πρεπει παντα να βγαζεις φωτο πριν το νοικιασεις, για να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι απο τον προηγουμενο και το διπλο-χρεωνουν στους επομενους πελατες. Οταν εννοεις κατω; Φαινεται απο τα πλαϊνά, η πρεπει να βαλρις χερι για να το νιωσεις το γδαρσιμο; Αν ειναι το δευτερο, κακως δεχτηκες να πληρωσεις, μιας και κατα την παραδοση σου δωσαν σχεδιαγραμμα με τις υπςρχουσες εμφανεις ζημιες, οχι κατω απο μασπιε η προφυλακτηρα. Το 2014 που δουλευα παντως στηνAvis μεχρι το 2016, δεν ηταν στην ρουτινα μας να ελεγχουμε η να χρεωνουμε ζημιες κατω. Αλλα μονο τις εμφανεις και αυτες που ξεπερνουσαν τα 5 εκατοστα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από Tommygre 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mak3don Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ωραίος κι εσύ. Τσουβάλιασμα. Εύγε. Αν λέει αλήθεια τότε δεν έχει σχεδόν καθόλου δουλειά επειδή ο κλάδος δουλεύει κατά κύριο λόγο το καλοκαίρι και επειδή 90% των ενοικιάσεων το κάνουν Έλληνες που ζούν έξω και έρχονται το καλοκαίρι να κάνουν άδεια και να δουν τους δικούς τους. Εκτός αν η εταιρεία του είναι στο εξωτερικό και κατά κύριο λόγο δουλεύει με ξένους εκεί ναι ίσως το κάνει και δεν δουλεύει με Έλληνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Εάν κάνεις παράνομη αναστροφή δε σε καλύπτει τίποτα. Το θέμα είναι να είσαι νόμιμος να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ να μην κάνεις παράνομες αναστροφές και τα λοιπά και τα λοιπά. Αλλιώς αφαιρείται και η άδεια σου και έχεις και πόντους στο point system Ναι βρε πασακα μου επειδη ανεφερες να υο σουταρεις σε γκρεμο και ολα καλα, δεν θα σε χρεωσουν τιποτα. Και γω για να πουλήσω στους δυσκολους, ελεγα οτι και πιανο να πεσει απο τον ουρανο, δεν θα πληρωσουν τιποτα, απλα ηξερς που θα το πω αυτο. Σε οικογενειαρχες απο Γερμανια η Νορβηγια η Γαλλια οπου ηξερα οτι δεν θα οδηγησουν επικινδυνα και οτι θα τηρησουν τον νομο. Δηλαδη σε πιτσιρικους Αγγλους η Ισραηλινους, ημουν χαρτι και καλαμαρι. Κανονικα, να ξερεις οτι σε καθε ζημια που προκαλεσεις στο αυτοκινητο, ακομη και χωρις εμπλεκομενο η ακομη και να γινε οσο το ειχες παρκαρισμενο, θα πρεπει να το δηλωνεις εντος 24 ωρων στο γραφειο και να ενημερωνεις την τροχαια,ωστε να γραψεις accident report και να χεις το ροζ δελτιο συμβαντος απο την τροχαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mak3don Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Πάντως έχω βρεθεί και γω σε παρόμοια θέση πέρσι το καλοκαίρι με ενοικιαζόμενο Nissan Micra 1 έτους με 30.000χλμ νοικιασμένο με πλήρη ασφάλιση μου είπαν πως το μόνο που θα πληρώσω σε περίπτωση ατυχήματος και δικό μου φταίξιμο 150€ Πήγε να βγεί η γυναίκα μου από το αυτοκίνητο και είχε κολονακι στο πεζοδρόμιο μεταλλικό με αποτέλεσμα να χτυπήσει η πόρτα με δύναμη στο Κολωνάκι, αποτέλεσμα γρατζουνιά και λακούβα στην πόρτα. Όταν το πήγα με ρώτησαν αν έχω πλήρη ασφάλιση και δεν πήγαν καν να ελέγξουν το αυτοκίνητο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ask Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, Tommygre είπε Οταν εννοεις κατω; Φαινεται απο τα πλαϊνά, η πρεπει να βαλρις χερι για να το νιωσεις το γδαρσιμο; Αν ειναι το δευτερο, κακως δεχτηκες να πληρωσεις, μιας και κατα την παραδοση σου δωσαν σχεδιαγραμμα με τις υπςρχουσες εμφανεις ζημιες, οχι κατω απο μασπιε η προφυλακτηρα. Το 2014 που δουλευα παντως στηνAvis μεχρι το 2016, δεν ηταν στην ρουτινα μας να ελεγχουμε η να χρεωνουμε ζημιες κατω. Αλλα μονο τις εμφανεις και αυτες που ξεπερνουσαν τα 5 εκατοστα. ηταν εμφανης, πανω απο 5 εκατοστα, απλα δεν ενιωσα ποτε να χτυπαω κατω ( αν κ δεν ειχε αισθητηρες το αμαξι). το θεμα ειναι οτι βιαζομουν και το πηρα χωρις να κοιταξω, κ επειδη το συστημα τους ειχε ψιλοκολλησει τη μερα που το πηρα, δεν μου δωσανε καν το συμβολαιο εντυπο. επομενως δεν τσεκαρα να σημειωσω στο σχεδιαγραμμα του αυτοκινητου υπαροχυσες ζημιες. mea culpa.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, Tommygre είπε Σωστά, οριστε το αποσπαμα απο τους ορους και προυποθεσεις. Ομοίως, η εταιρεια επιφυλάσσεται του δικαιώματος να χρεώνει τους πελάτες αποζημίωση για απώλειαεισοδήματος που οφείλεται σε ακινητοποίηση του κατεστραμμένου οχήματος. Αυτή η αποζημίωση θαυ πολογίζεται επί τον αριθμό των ημερών που απαιτούνται για την επισκευή του οχήματος, όπως θακ αθορίζεται από ανεξάρτητο διακανονιστή ή, αφού έχει επισκευασθεί το όχημα, μετρώντας μία ημέρα για κάθε οκτώ ώρες εργασίας που δαπανήθηκαν από το γκαράζ και θα χρησιμοποιείται ως η βάση για τον υπολογισμό της ημερήσιας τιμής στην οποία μισθώθηκε το όχημα. Οι ημέρες που το όχημα είναιακινητοποιημένο μετρούν ως ημέρες που το όχημα δεν επεστράφη cστην συμπεφωνημένη ημερομηνία, και έτσι θα ισχύουν τα επιπλέον €40 ανά ημέρα που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο Αυτο σημαινει δηλαδη οτι η εταιρεια χρεωνει αυτη την υποτιθεμενη "απωλεια εισοδηματος" του οχηματος με βλαβη βρεξει χιονισει, με τη μεθοδο-απατη των διαφυγοντων κερδων. Δηλαδη πες οτι εγω το τρακαρω και θελει 3 μερες συνεργειο. Θα χρεωθω τα 350 ή οσα ειναι τελοσπαντων για αυτες τις 3 μερες, ακομα κι αν δεν ηταν προγραμματισμενο να ενοικιαστει το οχημα αυτες τις 3 μερες και αν δεν πηγαινε συνεργειο θα καθοταν στο γκαραζ της εταιρειας περιμενοντας τον επομενο πελατη. Αυτο δε μου ακουγεται και πολυ legit. Ισα ισα μου ακουγεται αρκετα σαν κινητρο μια εταιρεια να εχει εναν βαλτο που θα κανει ζημιες στα νοικιασμενα οχηματα που δεν εχουν επομενο πελατη, ωστε να τα τσιμπανε υπουλα απο τον ενεργο πελατη και να βγαζουν τσαμπα τις μερες που θα καθοταν το οχημα στο γκαραζ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, insoholic είπε Επειδή αυτοί πάνε να σε κλέψουν και βαράνε στο ψαχνό, θα πρέπει και εσύ να γίνεις τέτοιος; Δε νομίζω... Άσχετα τι νομίζεις, αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι τους αξίζει να τους συμπεριφερθείς και εσύ με τον ίδιο τρόπο. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις ο ts έχει γράψει από την αρχή πως σκοπός του δεν είναι να πιστολιάσει, αλλά να μην τον υπερχρεώσουν για τη ζημιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις