lasithi12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω ένα Macbook 15 Mid 2012 και τρώει κέρνελ πανιξ μέχρι να ξεκινήσει. Πάντα βαράει 2 Κέρνελ Πανιξ και μετά ξεκινάει κανονικά. Παίζει καονινικα οταν μπαινω στο mac os αλλα υποπτευομαι καμένη δευτερη GPU. (Πχ όταν πάω στα About this mac, Displays κωλλάει) Πως μπορώ να τσεκαρω το report από τα kernel panics?
kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, lasithi12 είπε Έχω ένα Macbook 15 Mid 2012 και τρώει κέρνελ πανιξ μέχρι να ξεκινήσει. Πάντα βαράει 2 Κέρνελ Πανιξ και μετά ξεκινάει κανονικά. Παίζει καονινικα οταν μπαινω στο mac os αλλα υποπτευομαι καμένη δευτερη GPU. (Πχ όταν πάω στα About this mac, Displays κωλλάει) Πως μπορώ να τσεκαρω το report από τα kernel panics? Τι macOS έχεις; Έκανες κάποιες ενεημερώσεις τελευταία;
lasithi12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, kormos είπε Τι macOS έχεις; Έκανες κάποιες ενεημερώσεις τελευταία; του εχω κάνει format και ξανα τα ίδια. Catalina Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από lasithi12
kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, lasithi12 είπε του εχω κάνει format και ξανα τα ίδια. Catalina Για κάνε τα διαγνωστικά της Apple να δούμε τι φταίει... https://support.apple.com/guide/mac-help/diagnose-problems-mh35727/10.15/mac/10.15
lasithi12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, kormos είπε Για κάνε τα διαγνωστικά της Apple να δούμε τι φταίει... https://support.apple.com/guide/mac-help/diagnose-problems-mh35727/10.15/mac/10.15 πατάω D και παραδόξως με πετάει σε Internet Recover Mode. Όταν το ανοίγω βέβαια το report δειχνει αυτόν εδώ τον ένοχο
kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, lasithi12 είπε πατάω D και παραδόξως με πετάει σε Internet Recover Mode. Όταν το ανοίγω βέβαια το report δειχνει αυτόν εδώ τον ένοχο Τι Εγκατέστησες τελευταία και στο παρουσίασε?
lasithi12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, kormos είπε Τι Εγκατέστησες τελευταία και στο παρουσίασε? το μηχάνημα ηταν παρατημενο λόγω οτι πετουσε κέρνελς. θα στιελω και ενα report από EtreCheck Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από lasithi12
kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, lasithi12 είπε το μηχάνημα ηταν παρατημενο λόγω οτι πετουσε κέρνελς. Άρα έχει ιστορικό.... Βασικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Αφαιρείς περιφερειακά, βγάζεις τις Ram και επανατοποθετείς μια προς μια. Δοκιμάζεις άλλον δίσκο και νέα εγκατάσταση. Αν κάτι από αυτά φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ίσως σταθείς τυχερός. Εναλλακτικά πας για πιθανή επιδιόρθωση πλακέτας.🙄
atheatos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Η μπαταρία σε κατάσταση είναι? Μήπως θέλει αλλαγή? Δες θερμοκρασίες και κοίταξε αν η ψυκτρα θέλει καθάρισμα.
kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 ... μόλις πρόσεξα ότι είναι 15αρι Έβγαζαν πρόβλημα πολλά 15αρια της χρονιάς αυτής σφάλμα στην πλακέτα/κάρτα γραφικών
lasithi12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kormos είπε Άρα έχει ιστορικό.... Βασικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Αφαιρείς περιφερειακά, βγάζεις τις Ram και επανατοποθετείς μια προς μια. Δοκιμάζεις άλλον δίσκο και νέα εγκατάσταση. Αν κάτι από αυτά φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ίσως σταθείς τυχερός. Εναλλακτικά πας για πιθανή επιδιόρθωση πλακέτας.🙄 μιλάμε για το Unibody. Μόλις τώρα, atheatos είπε Η μπαταρία σε κατάσταση είναι? Μήπως θέλει αλλαγή? Δες θερμοκρασίες και κοίταξε αν η ψυκτρα θέλει καθάρισμα. Αλλαγμένη. Εχω μπουτάρει και χωρίς αυτή. Εχουν καθαριστει τα πάντα. Μόλις τώρα, kormos είπε ... μόλις πρόσεξα ότι είναι 15αρι Έβγαζαν πρόβλημα πολλά 15αρια της χρονιάς αυτής σφάλμα στην πλακέτα/κάρτα γραφικών το ξέρω γι αυτό έδωσα κατευθηνση προς τη κάρτα γραφικών
kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, lasithi12 είπε μιλάμε για το Unibody. Αλλαγμένη. Εχω μπουτάρει και χωρίς αυτή. Εχουν καθαριστει τα πάντα. το ξέρω γι αυτό έδωσα κατευθηνση προς τη κάρτα γραφικών Κάνε μια δοκιμή αν θες τα παραπάνω, μην και σταθείς τυχερός. Αλλιώς πιστεύω με 250-300 να δωθεί λύση. Υπήρχαν κάποιες "μαϊμουδιές" με αποτέλεσμα που έκαναν, κάποτε. Καταργούσαν την εσωτερική κάρτα και γεφύρωναν την εξωτερική... Αν θυμάμαι καλά🤔
atheatos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω το ίδιο σε 13. Του έχω περάσει το big sur. Μέσα στο patch έχει νομίζω την επιλογή να χρησιμοποιεί την dicscrete κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να το περάσεις. Τον τρόπο για big sur σε unsupported mac θα τον βρεις στο internet.
lasithi12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Έχω το ίδιο σε 13. Του έχω περάσει το big sur. Μέσα στο patch έχει νομίζω την επιλογή να χρησιμοποιεί την dicscrete κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να το περάσεις. Τον τρόπο για big sur σε unsupported mac θα τον βρεις στο internet. νομιζω γινεται και μεσω terminal αυτη η φαση. μηπως εχεις κανενα link για το guide?
atheatos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γίνεται με terminal. Στην ουσία είναι hack σαν αυτό που χρησιμοποιούν για να περάσουν το big sur. Όταν το έψαχνα δεν βρήκα πολλά link για την εντολή στο terminal. Ενώ για big sur βρίσκεις εύκολα. Πίστεψε με, με το big sur το μηχάνημα γίνεται καινούργιο.... Δεν χάνεις τίποτα. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα