Προς το περιεχόμενο

Τέλος οι κάρτες γραφικών για την EVGA εξαιτίας της...Nvidia


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

E V G A  Mεγάλο πλήγμα για τον ανταγωνισμό, μεγάλο πλήγμα για τους καταναλωτές.....

Επεξ/σία από JOHN360GR
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καντε συνεργασία με την amd να δείτε προκοπη!!Τι περιμενατε δλδ? Οταν αφήνει στο σκοτάδι η nvidia τους συνεργάτες της και η rtx3090 πωλειται σε 2πλασια τιμή απ την rx 6900xt που εχει το ιδιο performance ,τοτε το μέλλον διαγράφεται δυσοιωνο.Και εν τέλει η nvidia θα περασει στη νεα γεννια καρτών 4000.Οι προμηθευτες τι θα κάνουν το αποθεματικο των καρτών??Θα το βάλουν στον πισινο τους?? Κρίμα παντως γτ μιλάμε για ποιοτικοτατη εταιρεία με εξαιρετική υποστηριξη!!

Επεξ/σία από Vagelis454
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, user2163 είπε

Θα προτιμούσα να είχε φύγει κάποια άλλη εταιρία πχ Gigabyte λόγω ότι η EVGA είχε ποιότητα και εγγύηση.

Γιατι η Gigabyte δεν εχει ποιοτητα και εγγυηση; Κακος την ανεφερες σαν παραδειγμα. Ειμαι χρονια πελατης της σε μητρικες και καρτες γραφικων την και ουδεν ποτε ειχα θεμα

  • Like 4
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή και χρυσή η Evga με ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο RMA (+Step Up program) αλλά καλό είναι να μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.

Η Nvidia δεν μπορεί να δικαιολογήσει το να μην πουλάει δικές της κάρτες (founders) ειδικά όταν (κυρίως παλιότερα) τα μισά μοντέλα ήταν reference pcb με αλλαγμένο cooler (ή ακόμα ούτε και αυτό, με το μόνο που αλλάζει να είναι το αυτοκόλλητο). Κάτι που συνέβαινε για χρόνια, πχ reference 2900/3850/3870 και στην "αντίπερα όχθη" που το 80% είχαν το ιδιο pcb.

Επίσης, η Evga σε ένα σημείο σχολιάζει ότι δεν σεβόντουσαν την δουλειά/κόστος που πέφτει για την σχεδίαση/R&D κτλπ όταν η Nvidia έκανε το μεγαλύτερο μέρος του design ακόμα και πέρα από τον πυρήνα (συνεργασία με Micron για GDDR6X, guidelines ως προς τα minimum specs σε VRM κτλπ), πράγμα που παλιότερα ίσχυε σε πολύ μικρότερο βαθμό (ότι ναναι μνήμες ακόμα και στην ίδια κάρτα από διαφορερικές παρτίδες, τρομερή διακύμανση με κάρτες να έχουν τόσο digital όσο και analog vrms κτλπ).

Ξέχασαν να αναφέρουν και ότι σε κάθε γενιά από τις 2-3 τελευταίες είχαν και από μία κάρτα με κάποιο σχεδιαστικό/κατασκευαστικό λάθος που σίγουρα τους στοίχισε αρκετά λεφτά ειδικά μιας και έγινε σε περιόδους με αυξημένη ζήτηση/χαμηλή διαθεσιμότητα.

Οπότε η όλη προσέγγιση εδώ φυσιολογικά μείωσε το περιθόριο κέρδους των AIB μιας και πλέον γίνεται μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού από τις ίδιες τις εταιρίες (AMD/Nvidia) παρά από τις ίδιες.

Τέλος, μιας και το 80% των εσόδων της EVGA είναι από τις κάρτες, αυτό την έκανε "ευάλωτη" στις τάσεις της αγοράς λόγω mining μιας και κρατούσε σταθερές τιμές ελάχιστα πάνω από την msrp τιμή που όριζε η nvidia όταν άλλοι άλλαζαν προς τα πάνω ή κάτω από αυτήν ανάλογα την αγορά.

ΥΓ. Δεν κάνω καν ανάλυση για το πως δεν αξίζει για αυτούς η αγορά των καρτών, όταν μέχρι πρόσφατα binάρανε 100+ κάρτες 2080 Ti και ένας Θεός ξέρει πόσες 3090/3090 Ti για να σπάσουν ρεκόρ (καλό ερώτημα το τι γινόντουσαν τα rejects αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) κάτι που κοστίζει πολλά χρήματα τόσο ως προς το υλικό όσο και προς χρόνο/εργατοώρες.

Επεξ/σία από FireKiller
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...