Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας ακούσει για την φορολογία που υπάρχει εδώ σκέφτομαι να έχω μια εταιρεία στο εξωτερικό που να συμφέρει οικονομικά, χωρίς να φύγω εγώ ομως από εδώ. Για παράδειγμα στην Κύπρο ή στην Αγγλία. Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο; Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Ποιος μπορεί να βοηθήσει; Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχω;

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

θες να δηλώνεις (μισθωτήριο ή αγορά, λογαριασμοί κοινής ωφελείας στο όνομα σου κλπ) κατοικία εκεί. 

Μην ακούς πολλά..... εύκολα λόγια.

Δεν είναι παιχνίδι η διαδικασία και επίσης αν πας να αποκρυψεις εισόδημα στην Ελλάδα, εύκολα θα φανεί στις διασταυρωσεις. 

αν όντως θες να εργάζεσαι εκεί με εταιρεία εκεί καλώς. 

υγ. στην Κύπρο έχει λαμογια δικηγόρους έτοιμους να σου φάνε τα λεφτά να ξέρεις. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kite26 είπε

Έχοντας ακούσει για την φορολογία που υπάρχει εδώ σκέφτομαι να έχω μια εταιρεία στο εξωτερικό που να συμφέρει οικονομικά, χωρίς να φύγω εγώ ομως από εδώ. Για παράδειγμα στην Κύπρο ή στην Αγγλία. Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο; Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Ποιος μπορεί να βοηθήσει; Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχω;

Αγγλία πως;Εχει φύγει απο ΕΕ .

Βουλγαρία,Ρουμανία.Αλλά και πάλι για τι αντικείμενο;Το ότι δεν θα εισαι εκεί αμέσως σε βάζει στο στόχαστρο.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αγγλία πως;Εχει φύγει απο ΕΕ .

Βουλγαρία,Ρουμανία.Αλλά και πάλι για τι αντικείμενο;Το ότι δεν θα εισαι εκεί αμέσως σε βάζει στο στόχαστρο.

Αν είναι στο ΙΤ και νοικιάσει σπίτι, ποιος θα αποδείξει ότι όντως δεν είναι εκεί;

Σε εισοδήματα άνω των 60-70 χιλιάδων ετησίως, συμφέρει σίγουρα, ακόμη και με ενοικίαση μιας μικρής γκαρσονιέρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Αν είναι στο ΙΤ και νοικιάσει σπίτι, ποιος θα αποδείξει ότι όντως δεν είναι εκεί;

Εισιτήρια αεροπορικά, οδοιπορικά, διόδια, πράσινη κάρτα. Αυτά μπορώ να σκεφτώ εκ πρώτης όψεως. Το ζήτημα είναι ότι εφόσον κληθεί για διευκρινήσεις, αυτός θα πρέπει να αποδείξει μόνιμη κατοικία και ότι βρισκόταν εντός χώρας για 183 ημέρες/έτος και όχι φυσικά το αντίθετο! 

6 ώρες πριν, kite26 είπε

Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχω;

Έχει απαντηθεί στην παραπάνω ανάρτησή μου. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρομαι σε επενδυτική εταιρεία. Έστω ότι επέλεγα Ελλάδα ποιος εταιρικός τύπος συμφέρει; Είναι τέτοια η φύση του αντικειμένου που μπορεί και κάποιο μήνα να μην έχω κάποια πώληση, οπότε θέλω να είναι προσαρμοσμένη κατάσταση.  Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κεφάλαιο από το μηδέν ξεκινάω.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kite26 είπε

Αναφέρομαι σε επενδυτική εταιρεία. Έστω ότι επέλεγα Ελλάδα ποιος εταιρικός τύπος συμφέρει; Είναι τέτοια η φύση του αντικειμένου που μπορεί και κάποιο μήνα να μην έχω κάποια πώληση, οπότε θέλω να είναι προσαρμοσμένη κατάσταση.  Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κεφάλαιο από το μηδέν ξεκινάω.

Λογιστής;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kite26 είπε

Έστω ότι επέλεγα Ελλάδα ποιος εταιρικός τύπος συμφέρει;

Αφού ενδιαφέρεστε για κάποια σοβαρή επένδυση και δεν κάνουμε κουβέντες καφενείου, γιατί δεν απευθύνεστε σε κάποιον Φοροτεχνικό ή έστω σε ένα φόρουμ λογιστών; 

Δημοσ.

Όχι απλά θα βρεις λογιστή που σου είπαν και παραπάνω, αλλά αν ο λογιστής που βρεις για να το συζητήσετε και σου φτιάξει ένα προσχέδιο ΔΕΝ χρεώσει 200 ευρώ+, πας σε άλλον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok, θα προσπαθήσω να πάρω πληροφορίες. Δεν έχω γνώσεις περί εταιρειών με συγχωρείτε αν κάποια ερώτηση φαίνεται χαζή. Ήθελα απλά να το συζητήσω. 

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Ωραίος...

Να βγάζεις χρήμα στην χώρα σου και από τη χώρα σου και να κάνεις τον "Αλέκο" όταν έρχεται η ώρα της φορολόγησης.

Και εις ανώτερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, jimakos00 είπε

Ωραίος...

Να βγάζεις χρήμα στην χώρα σου και από τη χώρα σου και να κάνεις τον "Αλέκο" όταν έρχεται η ώρα της φορολόγησης.

Και εις ανώτερα...

Ξερεις μήπως (αν υπάρχει) ποιος εταιρικός τύπος στην Ελλάδα σου επιτρέπει να εργάζεσαι από το λαπτοπ σου χωρίς να χρειάζεται να έχεις κάποιο μαγαζί;

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Μίλα με κάποιον λογιστή, λογικά αν ανοίξεις εταιρεία ΟΕ/ΕΕ με μικρά έξοδα τήρησης και απλογραφικά βιβλία, θα έχεις 22% flat tax και θα είναι συγκρίσιμη με "εξωτερικό" χωρίς υπέρογκα έξοδα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sovjohn είπε

Μίλα με κάποιον λογιστή, λογικά αν ανοίξεις εταιρεία ΟΕ/ΕΕ με μικρά έξοδα τήρησης και απλογραφικά βιβλία, θα έχεις 22% flat tax και θα είναι συγκρίσιμη με "εξωτερικό" χωρίς υπέρογκα έξοδα.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από kite26

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...