kite26 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχοντας ακούσει για την φορολογία που υπάρχει εδώ σκέφτομαι να έχω μια εταιρεία στο εξωτερικό που να συμφέρει οικονομικά, χωρίς να φύγω εγώ ομως από εδώ. Για παράδειγμα στην Κύπρο ή στην Αγγλία. Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο; Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Ποιος μπορεί να βοηθήσει; Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχω; Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από kite26
rodosf1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 θες να δηλώνεις (μισθωτήριο ή αγορά, λογαριασμοί κοινής ωφελείας στο όνομα σου κλπ) κατοικία εκεί. Μην ακούς πολλά..... εύκολα λόγια. Δεν είναι παιχνίδι η διαδικασία και επίσης αν πας να αποκρυψεις εισόδημα στην Ελλάδα, εύκολα θα φανεί στις διασταυρωσεις. αν όντως θες να εργάζεσαι εκεί με εταιρεία εκεί καλώς. υγ. στην Κύπρο έχει λαμογια δικηγόρους έτοιμους να σου φάνε τα λεφτά να ξέρεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, kite26 είπε Έχοντας ακούσει για την φορολογία που υπάρχει εδώ σκέφτομαι να έχω μια εταιρεία στο εξωτερικό που να συμφέρει οικονομικά, χωρίς να φύγω εγώ ομως από εδώ. Για παράδειγμα στην Κύπρο ή στην Αγγλία. Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο; Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Ποιος μπορεί να βοηθήσει; Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχω; Αγγλία πως;Εχει φύγει απο ΕΕ . Βουλγαρία,Ρουμανία.Αλλά και πάλι για τι αντικείμενο;Το ότι δεν θα εισαι εκεί αμέσως σε βάζει στο στόχαστρο.
christakos07 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αγγλία πως;Εχει φύγει απο ΕΕ . Βουλγαρία,Ρουμανία.Αλλά και πάλι για τι αντικείμενο;Το ότι δεν θα εισαι εκεί αμέσως σε βάζει στο στόχαστρο. Αν είναι στο ΙΤ και νοικιάσει σπίτι, ποιος θα αποδείξει ότι όντως δεν είναι εκεί; Σε εισοδήματα άνω των 60-70 χιλιάδων ετησίως, συμφέρει σίγουρα, ακόμη και με ενοικίαση μιας μικρής γκαρσονιέρας.
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, christakos07 είπε Αν είναι στο ΙΤ και νοικιάσει σπίτι, ποιος θα αποδείξει ότι όντως δεν είναι εκεί; Εισιτήρια αεροπορικά, οδοιπορικά, διόδια, πράσινη κάρτα. Αυτά μπορώ να σκεφτώ εκ πρώτης όψεως. Το ζήτημα είναι ότι εφόσον κληθεί για διευκρινήσεις, αυτός θα πρέπει να αποδείξει μόνιμη κατοικία και ότι βρισκόταν εντός χώρας για 183 ημέρες/έτος και όχι φυσικά το αντίθετο! 6 ώρες πριν, kite26 είπε Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχω; Έχει απαντηθεί στην παραπάνω ανάρτησή μου. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias
kite26 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναφέρομαι σε επενδυτική εταιρεία. Έστω ότι επέλεγα Ελλάδα ποιος εταιρικός τύπος συμφέρει; Είναι τέτοια η φύση του αντικειμένου που μπορεί και κάποιο μήνα να μην έχω κάποια πώληση, οπότε θέλω να είναι προσαρμοσμένη κατάσταση. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κεφάλαιο από το μηδέν ξεκινάω. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από kite26
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, kite26 είπε Αναφέρομαι σε επενδυτική εταιρεία. Έστω ότι επέλεγα Ελλάδα ποιος εταιρικός τύπος συμφέρει; Είναι τέτοια η φύση του αντικειμένου που μπορεί και κάποιο μήνα να μην έχω κάποια πώληση, οπότε θέλω να είναι προσαρμοσμένη κατάσταση. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κεφάλαιο από το μηδέν ξεκινάω. Λογιστής;
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, kite26 είπε Έστω ότι επέλεγα Ελλάδα ποιος εταιρικός τύπος συμφέρει; Αφού ενδιαφέρεστε για κάποια σοβαρή επένδυση και δεν κάνουμε κουβέντες καφενείου, γιατί δεν απευθύνεστε σε κάποιον Φοροτεχνικό ή έστω σε ένα φόρουμ λογιστών;
Skrobo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Όχι απλά θα βρεις λογιστή που σου είπαν και παραπάνω, αλλά αν ο λογιστής που βρεις για να το συζητήσετε και σου φτιάξει ένα προσχέδιο ΔΕΝ χρεώσει 200 ευρώ+, πας σε άλλον
kite26 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ok, θα προσπαθήσω να πάρω πληροφορίες. Δεν έχω γνώσεις περί εταιρειών με συγχωρείτε αν κάποια ερώτηση φαίνεται χαζή. Ήθελα απλά να το συζητήσω. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από kite26
jimakos00 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Ωραίος... Να βγάζεις χρήμα στην χώρα σου και από τη χώρα σου και να κάνεις τον "Αλέκο" όταν έρχεται η ώρα της φορολόγησης. Και εις ανώτερα...
kite26 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Ωραίος... Να βγάζεις χρήμα στην χώρα σου και από τη χώρα σου και να κάνεις τον "Αλέκο" όταν έρχεται η ώρα της φορολόγησης. Και εις ανώτερα... Ξερεις μήπως (αν υπάρχει) ποιος εταιρικός τύπος στην Ελλάδα σου επιτρέπει να εργάζεσαι από το λαπτοπ σου χωρίς να χρειάζεται να έχεις κάποιο μαγαζί; Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από kite26
Sovjohn Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μίλα με κάποιον λογιστή, λογικά αν ανοίξεις εταιρεία ΟΕ/ΕΕ με μικρά έξοδα τήρησης και απλογραφικά βιβλία, θα έχεις 22% flat tax και θα είναι συγκρίσιμη με "εξωτερικό" χωρίς υπέρογκα έξοδα. 1
kite26 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Sovjohn είπε Μίλα με κάποιον λογιστή, λογικά αν ανοίξεις εταιρεία ΟΕ/ΕΕ με μικρά έξοδα τήρησης και απλογραφικά βιβλία, θα έχεις 22% flat tax και θα είναι συγκρίσιμη με "εξωτερικό" χωρίς υπέρογκα έξοδα. Σε ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από kite26
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα