TheGangster6 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Το βρήκα σε μία φωτογραφία από review κλιματιστικού στο σκρουτζ. Είναι μάλλον ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να βάλω κλιματιστικό εδώ που μένω.
andreas1gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, TheGangster6 είπε Το βρήκα σε μία φωτογραφία από review κλιματιστικού στο σκρουτζ. Είναι μάλλον ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να βάλω κλιματιστικό εδώ που μένω. Τι υποτίθεται ότι είναι αυτό από κάτω;;;;
Πέτρος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, andreas1gr είπε Τι υποτίθεται ότι είναι αυτό από κάτω;;;; Ανεμιστήρας είναι, με σίτες...μη δίνεις σημασία. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού φαίνεται να είναι κάπου εντελώς αλλού, ο σωλήνας της είναι κάτω δεξιά και δεν έχει σχέση με το "επίμαχο".
NikosKallithea Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Εξαεριστικό χωρου ειναι το κάτω καμια σχέση με το κλιματιστικό
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, TheGangster6 είπε Το βρήκα σε μία φωτογραφία από review κλιματιστικού στο σκρουτζ. Είναι μάλλον ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να βάλω κλιματιστικό εδώ που μένω. Μαλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι αυτό που βλέπεις.Γιατί εξωτερική μονάδα AC δεν είναι. Εξαεριστήρας ειναι.Η σωλήνα του AC βγαίνει απο κάτω δεξία της εσωτερική μονάδας και πάει κάπου. Εσύ που έχεις την δυσκολία στο να βαλεις AC ?Στο μέσα ή στο έξω κομμάτι;
afm Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/9/2022 στις 2:27 ΜΜ, TheGangster6 είπε Το βρήκα σε μία φωτογραφία από review κλιματιστικού στο σκρουτζ. Είναι μάλλον ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να βάλω κλιματιστικό εδώ που μένω. Κατ' αρχήν οι σωλήνες όντως βγαίνουν κάτω δεξιά του a/c (αριθ. 1 στην εικόνα) και συνεχίζουν εξωτερικά μέχρι την εξωτερική μονάδα. Αν προσέξετε φαίνονται δεξιά στο παράθυρο (αριθ. 1α στην εικόνα). Έχεις τρία σημεία (τρόπους) για να περάσεις τις σωλήνες σύνδεσης εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας: α. Όπως είναι στην εικόνα (αριθ. 1 στην εικόνα). Προσοχή θα δώσεις στο ότι οι σωλήνες περνούν ανάμεσα στην σιδερένια κάσα του τζαμιού και στο δοκάρι, τρυπώντας το σοβά ανάμεσα τους και όχι τρυπώντας το δοκάρι. β. Κάνοντας μία τρύπα στην γωνία του τζαμιού σιγά σιγά (αριθ. 2 στην εικόνα). Αυτός που θα εγκαταστήσει το a/c ξέρει πως θα το κάνει. Το κενό που θα μείνει κλείνει με αφρό πολυουρεθάνης. Προσοχή θέλει να μην πιέζονται οι σωλήνες στο τζάμι και κοπεί η πλαστική αποχέτευση του νερού. γ. Κάνοντας μία τρύπα στο σίδερο και περνώντας από μέσα τις σωλήνες (αριθ. 3). Αυτό προϋποθέτει το τελάρο να είναι αρκετά φαρδύ και φυσικά να μην επηρεαστεί η στατικότητα της τζαμαρίας. Προσωπικά θα προτιμούσα με σειρά τα α και β. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από afm
TheGangster6 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω εναν τοίχο που κοιτάει προς τα έξω μόνο (πρόκειται για δωματιο σε φοιτητική εστία) και στην ουσία δεν είναι τοίχος αλλα μόνο κούφωμα, οπότε πέρα από το τζάμι δεν μπορείς να τρυπήσεις αλλού. Επίσης το πρόβλημα μου είναι και το κόστος τόσο του κλιματιστικού όσο και της εγκατάστασης. Θα ήθελα δηλαδή να προσπαθούσα να το εγκαταστήσω μόνος μου, γι' αυτό και το ποστ. Αλλά βρήκα αφ' ότου έκανα το ποστ ένα φορητό κλιματιστικό μεταχειρισμένο σε πολύ χαμηλή τιμή (στο 35% περίπου από το φθηνότερο κλιματιστικό στο σκρουτζ και στο 50-60% από το φθηνότερο μεταχειρισμένο κλιματιστικό που βρίσκω). Το ξέρω ότι δεν κάνουν την ίδια δουλειά, είναι πιο θορυβώδη κλπ αλλά μιλάμε για ένα δωμάτιο 8 τετραγωνικών. Οπότε ίσως πάρω αυτό αν το δω από κοντά και είναι κομπλέ. Βέβαια μετά θα έχω το πρόβλημα της τοποθέτησης ώστε να μη χάνει ψύξη το δωμάτιο αλλά γι αυτό ίσως κάνω ξεχωριστό ποστ.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μην κανεις αλλο θεμα ειναι αστοχο, δυο σωλήνες για 5cm τρυπα μιλαμε θα την κάνεις εστω και στο κούφωμα που λες, οχι στο τζαμι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα