gigas1234 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Τα κοινόχρηστα βαρύνουν αυτόν που έχει ψηλή κυριότητα η τον επικαρπωτή? Ευχαριστώ Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από gigas1234
esertas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Αυτόν που μένει εκεί. Αν είναι άδειο το σπίτι δεν ξέρω. Νομίζω τον επικαρπωτή. Αυτός δεν πληρώνει και τον ενφια;
HALF EVIL Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνει ο ψιλός κύριος. Τα κοινόχρηστα φυσικά αυτόν που μένει. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από HALF EVIL
Joshua21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Για τον ΕΝΦΙΑ ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο, ο ΕΝΦΙΑ επιμερίζεται μεταξύ του ψιλού (και όχι ψηλού, ψιλός λέγεται επειδή έχει αποψιλωθεί το δικαίωμα της επικαρπίας) κυρίου και του επικαρπωτή, και τα ποσοστά που επιβαρύνουν τον καθένα εξαρτώνται από την ηλικία του επικαρπωτή. Όσο για τα κοινόχρηστα, αν αυτά δεν πληρώνονται και η πολυκατοικία αποφασίσει να τα διεκδικήσει δικαστικά θα κινηθεί εναντίον του επικαρπωτή.
HALF EVIL Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Για τον ΕΝΦΙΑ ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο, ο ΕΝΦΙΑ επιμερίζεται μεταξύ του ψιλού (και όχι ψηλού, ψιλός λέγεται επειδή έχει αποψιλωθεί το δικαίωμα της επικαρπίας) κυρίου και του επικαρπωτή, και τα ποσοστά που επιβαρύνουν τον καθένα εξαρτώνται από την ηλικία του επικαρπωτή. Όσο για τα κοινόχρηστα, αν αυτά δεν πληρώνονται και η πολυκατοικία αποφασίσει να τα διεκδικήσει δικαστικά θα κινηθεί εναντίον του επικαρπωτή. Πάντως σε διαμέρισμα που ψιλή κύρια είναι η γυναίκα μου και επικαρπωτης ο πατέρας της, ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται στο σύνολο στη γυναίκα μου. Ο επικαρπωτης βέβαια είναι 90 χρόνων. Για τα κοινόχρηστα όπως είπες , καθώς και για τον ΤΑΠ, νομικά υπόχρεος είναι ο επικαρπωτης, αλλά λογικά πρέπει να τα πληρώνει αυτός που κατοικεί στο ακίνητο. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από HALF EVIL
Joshua21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε Πάντως σε διαμέρισμα που ψιλή κύρια είναι η γυναίκα μου και επικαρπωτης ο πατέρας της, ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται στο σύνολο στη γυναίκα μου. Ο επικαρπωτης βέβαια είναι 90 χρόνων. Μην σε μπερδεύει το γεγονός ότι το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ δεν τα γράφει αναλυτικά, εφόσον ο επικαρπωτής είναι πάνω από 80 τότε η γυναίκα σου χρεώνεται το 90% του ΕΝΦΙΑ, και στην αξία του ακινήτου δεν γράφει τη συνολική αλλά μόνο αυτή που αναλογεί στο ποσοστό του φόρου. Με μια απλή ματιά στο εκκαθαριστικό του πατέρα της θα το διαπιστώσεις και εσύ. Συγκεκριμένα το ποσοστό του φόρου που βαραίνει τον επικαρπωτή υπολογίζεται ως εξής: Στα 8/10, αν ο επικαρπωτής δεν έχει υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας του. Στα 7/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας του. Στα 6/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας του. Στα 5/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας του. Στα 4/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 50ό έτος της ηλικίας του. Στα 3/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του. Στα 2/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας του. Στο 1/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας του. Αν ο επικαρπωτής δεν είναι φυσικό πρόσωπο, ο φόρος που αναλογεί στο δικαίωμα αυτό ορίζεται στα 8/10 του φόρου που αναλογεί στην πλήρη κυριότητα. 1
gigas1234 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Γειά σας και πάλι Δεν ρωτάω για ΕΝΦΙΑ αλλά για κοινοχρηστα 56 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Πάντως σε διαμέρισμα που ψιλή κύρια είναι η γυναίκα μου και επικαρπωτης ο πατέρας της, ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται στο σύνολο στη γυναίκα μου. Ο επικαρπωτης βέβαια είναι 90 χρόνων. Για τα κοινόχρηστα όπως είπες , καθώς και για τον ΤΑΠ, νομικά υπόχρεος είναι ο επικαρπωτης, αλλά λογικά πρέπει να τα πληρώνει αυτός που κατοικεί στο ακίνητο. Καλησπέρα Ξέρεις που μπορώ να το βρω σε νομολογία? Θέλω να κάνω εξώδικο για κοινοχρηστα. Σε ποιον το κάνω? Σε αυτόν που έχει ψηλή κυριότητα η στον επικαρπωτή?
HALF EVIL Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μάλλον και στους δύο, αλλά εσύ με τι ιδιότητα θέλεις να κάνεις εξώδικο; Είσαι ο διαχειριστής; https://efotopoulou.gr/pathitiki-nomimopiisi-psilou-kiriou-ke-epikarpoti-gia-axiosis-kinochriston/ Ο δικαστικός επιμελητής πιστεύω θα ξέρει σίγουρα. Υπάρχει ενοικιαστής ή εκεί μένει ο ψιλός κύριος; Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από HALF EVIL
gigas1234 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα Είμαι ο διαχειριστής και μου χρωστάνε 1 χρόνο....
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, gigas1234 είπε Καλησπέρα Είμαι ο διαχειριστής και μου χρωστάνε 1 χρόνο.... Κάνε ΓΣ για να αποφασίσετε αν θα τα διεκδικήσετε. Μετά ψάχνεις δικηγόρο. Τα δικαστικά και η αμοιβή του δικηγόρου περνάνε στα κοινόχρηστα όλων και μετά θα τα απαντήσετε από τον οφειλέτη.
AMSTERIS Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 πολύ ενδιαφέρον θέμα...μας αφορά σχεδόν όλους !!!
cumulus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Για να γινει αγωγη για τα κοινοχρηστα ,πρεπει να υπαρχουν σε αποδειξεις ολες οι χρεωσεις που εχουν γινει στα κοινοχρηστα.Οι αποδειξεις αυτες σε φωτοτυπια πρεπει να κατατεθουν στο δικαστηριο ,απο τον δικηγορο.Το προβλημα ειναι αν πχ η πολυκατοικια πληρωνει μαυρα τον καθαρισμο ,αυτα τα χρηματα δεν μπορουν να διεκδικηθουν ,υπαρχει και η περιπτωση να εχουν χαθει αποδειξεις κλπ
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.tilestwra.com/echase-to-spiti-tis-se-pleistiriasmo-chrostage-881-eyro-sta-koinochrista/
Fan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Στην πολυκατοικία υπάρχει ένα ζευγάρι που τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης και αποφάσισε να μην πληρώνει κοινόχρηστα: "Κόψτε τον λαιμό σας οι υπόλοιποι δεν με νοιάζει ας κόψουν το ασανσέρ" Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα εξώδικα με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποχωρήσει και να μείνει η πολυκατοικία χωρίς διαχειριστή εδώ και έξι μήνες. Σαν να μην έφτανε αυτό η εταιρεία χρησιμοποίησε τα χρήματα που έπαιρνε από τους υπόλοιπους και ισοφάρισε κάποια έξοδα της πολυκατοικίας, αλλά προφανώς δεν έφταναν για όλα γιατί έλειπε ένα διαμέρισμα που δεν πλήρωνε για αρκετούς μήνες. Το προβληματικό ζευγάρι είναι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος και επιμένουν ότι πρόκειται να πληρώσουν ξανά κοινόχρηστα! Τι μπορεί να γίνει;
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Fan είπε Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Στην πολυκατοικία υπάρχει ένα ζευγάρι που τσακώθηκε με την εταιρεία διαχείρισης και αποφάσισε να μην πληρώνει κοινόχρηστα: "Κόψτε τον λαιμό σας οι υπόλοιποι δεν με νοιάζει ας κόψουν το ασανσέρ" Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα εξώδικα με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποχωρήσει και να μείνει η πολυκατοικία χωρίς διαχειριστή εδώ και έξι μήνες. Σαν να μην έφτανε αυτό η εταιρεία χρησιμοποίησε τα χρήματα που έπαιρνε από τους υπόλοιπους και ισοφάρισε κάποια έξοδα της πολυκατοικίας, αλλά προφανώς δεν έφταναν για όλα γιατί έλειπε ένα διαμέρισμα που δεν πλήρωνε για αρκετούς μήνες. Το προβληματικό ζευγάρι είναι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος και επιμένουν ότι πρόκειται να πληρώσουν ξανά κοινόχρηστα! Τι μπορεί να γίνει; Η ΓΣ θα πρέπει να εκλέξει διαχειριστή (νομίμως με πρακτικά κτλ), ο οποίος μετά θα κάνει αγωγή στο ζευγάρι που είναι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος που δεν πληρώνει. Αν βέβαια υπάρχουν χαρτιά και αποδείξεις για όλα τα έξοδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα