Προς το περιεχόμενο

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΛΙΟΥ ΛΑΠΤΟΠ

Evangelos_GR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Θέλω να πάρω μία γνώμη για μία αναβάθμιση ενός παλιού laptop που σκέφτομαι να κάνω. Σας δίνω κάποιες πληροφορίες και κάποια τεστ που έκανα.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/55309098

Την εικόνα την βλέπετε από κάτω. Αυτό που θέλω είναι να κάνω μία αναβάθμιση την RAM του υπολογιστή για να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα. Τον υπολογιστή τον έχω μόνο για "επαγγελματική χρήση". Για απλά πράγματα μόνο δλδ όπως microsoft office, broswer , καθώς έχω τον σταθερό για άλλες χρήσεις. Έχω βρει τα παρακάτω που θα σας δείξω. Πιστεύω θα άξιζε να πάω στα 3200mhz λόγω τιμής διαφοράς με τα υπόλοιπα που συμφέρει.

https://www.e-shop.gr/ram-crucial-ct8g4dfra32a-8gb-ddr4-3200mhz-udimm-p-PER.577371

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-2133c15s-4gnt-4gb-ddr4-2133mhz-value-p-PER.557865

Σκέφτηκα να κάνω και αναβάθμιση τον ssd αλλά δεν το βλέπω αναγκαίο.

image.png.0d1feb2ae08560e2277af4199e18f3a0.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Evangelos_GR είπε

Αυτό που θέλω είναι να κάνω μία αναβάθμιση την RAM του υπολογιστή για να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα.

Πιο γρηγορα δεν θα πηγαινει. Απλα θα υπαρχει περισσοτερη διαθεσιμη μνημη για χρηση. Αν υποψιαζομαι σωστα εχει 4 κολλημενα + 2 στο σλοτ ? Λογικα στο σλοτ πρεπει να μπαινει μεχρι και 16αρα. Παρε ο,τι μεγεθος θες , σε οποια ταχυτητα θες. Η μνημη θα παιξει μεχρι την υποστηριζομενη απο την μητρικη ταχυτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mphxths είπε

Πιο γρηγορα δεν θα πηγαινει. Απλα θα υπαρχει περισσοτερη διαθεσιμη μνημη για χρηση. Αν υποψιαζομαι σωστα εχει 4 κολλημενα + 2 στο σλοτ ? Λογικα στο σλοτ πρεπει να μπαινει μεχρι και 16αρα. Παρε ο,τι μεγεθος θες , σε οποια ταχυτητα θες. Η μνημη θα παιξει μεχρι την υποστηριζομενη απο την μητρικη ταχυτητα.

2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Καλο ειναι να γραψεις ποιο εχεις.

Ναι ξέρω αρχικά το ξεκίνησα λάθος το θέμα συν ότι νομίζω ότι γενικά αυτά που είπα ήταν λάθος. Αρχικά η RAM είναι στα 1,2v. Συχνότητας 2133 DDR4. Το μοντέλο η Samsung M471A5644EB0. Η μία είναι 4ρα η άλλη 2ρα.
Θα άξιζε να βάλω δύο 8ρες; Και να έχω σύνολο 16bg; Οπότε θα έχω εξτρά 10gb. Ή να αλλάξω μόνο την μία σε 4ρα και από 6 να πάω σε 8;

Όσο για τον σκληρό έχω ssd sata 2.5, και σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε m2, αν παίρνει. Αξίζει;

Σκέφτομαι να δώσω ένα ποσό αξίας 50-60€ και να μου βγάλει, 2-3 χρόνια ακόμη. Παρά τώρα να τρέχω να πάρω καινούριο.

Επεξ/σία από Evangelos_GR

18 λεπτά πριν, Evangelos_GR είπε

Ναι ξέρω αρχικά το ξεκίνησα λάθος το θέμα συν ότι νομίζω ότι γενικά αυτά που είπα ήταν λάθος. Αρχικά η RAM είναι στα 1,2v. Συχνότητας 2133 DDR4. Το μοντέλο η Samsung M471A5644EB0. Η μία είναι 4ρα η άλλη 2ρα.
Θα άξιζε να βάλω δύο 8ρες; Και να έχω σύνολο 16bg; Οπότε θα έχω εξτρά 10gb. Ή να αλλάξω μόνο την μία σε 4ρα και από 6 να πάω σε 8;

Όσο για τον σκληρό έχω ssd sata 2.5, και σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε m2, αν παίρνει. Αξίζει;

Σκέφτομαι να δώσω ένα ποσό αξίας 50-60€ και να μου βγάλει, 2-3 χρόνια ακόμη. Παρά τώρα να τρέχω να πάρω καινούριο.

Εγω το μοντελο του φορητου θελω ακριβως δηλαδη οπως το γραφει απο κατω.

2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγω το μοντελο του φορητου θελω ακριβως δηλαδη οπως το γραφει απο κατω.

Model Name : 80XS
Name: Lenovo ideapad 320-15ABR

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Evangelos_GR είπε

Ξαναλεω και νομιζω το λινκ απο την crucial με επιβεβαιωνει , οτι εχεις ενα διαθεσιμο σλοτ. Δηλαδη η μια μνημη ειναι κολλημενη στην μητρικη. Δεν εχεις διαθεσιμα δυο σλοτς. Κατα πασα πιθανοτητα η 4αρα ειναι κολλημενη και στο σλοτ ειναι η 2αρα. Σαν τελικη επιβεβαιωση , θα μπορουσες καποια στιγμη να ανοιξεις το αντιστοιχο καπακι στο φορητο να δεις τι γινεται στο εσωτερικο του.
Αρα , το μαξιμουμ που μπορεις να παρεις απο μνημη ειναι 4+16. Απο κει και περα εσυ κρινεις αν θες να βαλεις 16αρα ή 8αρα. Η 8αρα απο ο,τι βλεπω παιζει στο 25αρι περιπου και στην διπλασια τιμη η 16αρα.

3 ώρες πριν, Evangelos_GR είπε

Αρχικα πρεπει να βρεις/δεις αν υποστηριζει το "form factor" m.2. Γιατι το m.2 ειναι form factor. Απο κει και περα ΑΝ υποστηριζει m.2 δισκους , πρεπει να δεις αν υποστηριζει m.2. sata ή m.2 nvme ή και τα δυο. Αν υποστηριζει m.2 sata , τοτε δεν αξιζει εκτος και αν θες να εχεις δυο δισκους. Απο θεμα ταχυτητας δεν κερδιζεις κατι. Αν υποστηριζει m.2 nvme , τοτε ναι αξιζει , μιας και οι ταχυτητες ειναι πολυ πιο μεγαλες.

Aπο ο,τι διαβαζω ομως : "While there are some 320 models that do have an M.2 slot for an SSD (320-15IKB, 320-17IKB), that particular model does not."
Δηλαδη το συγκεκριμενο μοντελο της σειρας 320 (15ABR) , δεν υποστηριζει m.2 δισκους.

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1

Δεν εχει θεση για M.2  θα το εβγαζε το site που εχω βαλει ποιο πανω.

Απλα ας τρεξει ενα crystalmark να δουμε τι ταχυτητες εχει ο δισκος του.

Εμενα το site μου λεει οτι δεν εχει κολλημενη μνημη απλα εχει μονο μια θεση για μνημη με max  16gb ειναι αρκετα φορητα που εχουν μονο μια θεση για μνημη χωρις να εχουν κολλημενη στην μητρικη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εμενα το site μου λεει οτι δεν εχει κολλημενη μνημη απλα εχει μονο μια θεση για μνημη με max  16gb ειναι αρκετα φορητα που εχουν μονο μια θεση για μνημη χωρις να εχουν κολλημενη στην μητρικη.

To laptop του φιλου αυτη την στιγμη εχει 6gb ram. Δεν εχω δει καποιο στικακι με τετοια χωρητικοτητα :) Επισης στο σκρινσοτ που εχει βαλει , αναφερει dual channel. Aρα μιλαμε για 2 sticks. Και αν κρινω απο το νουμερο (6gb) το πιο πιθανο η μια να ειναι κολλημενη στην μητρικη. Αλλιως αν ειχε 2 σλοτς ή εστω και ενα , θα μιλουσαμε για νουμερα του στυλ 2/4/8/16 , σιγουρα οχι 6.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λάπτοπ του βίντεο έχει την ίδια μητρική με το δικό σου ( LNVNB161216 ). Έχει ενα στικάκι των 4 gb κολλημένο και παίρνει μέχρι 16 gb στο άλλο, άρα πάει μέχρι τα 20. Επίσης φαίνεται ξεκάθαρα πως παιρνει m.2

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...