Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/9/2022 στις 1:58 ΠΜ, Noreak είπε

Απο την εμπειρια μου σε ψαξιμο μπαταριας για Redmi Note 4X, ειχα παρει σβαρνα ολα τα καταστηματα εντος και εκτος σκρουτζ, μερικα tips.

Οι εικονες και οι περιγραφες περισσοτερο απο τις μισες φορες δεν εχουν σχεση με το πραγματικο προιον.Απλα βαζουν copy paste την ιδια φωτο σχεδον ολοι.

Ζητατε φωτο της μπαταριας που εχουν στο καταστημα, συγκρινετε με τη δικια σας.Ειναι πλεον ολο και πιο δυσκολο να διακρινεις τις μουφεξ απο τις αυθεντικες αλλα ακομα και μικρες διαφορες πχ στον αριθμο των σηματων ή στο μεγεθος της γραμματοσειρας μαλλον υποδεικνυουν μη αυθεντικη μπαταρια.

Αν μια μπαταρια εχει ημερομηνια παραγωγης πανω απο 2 χρονια απο την ημερομηνια κυκλοφοριας του κινητου, οχι ποτε το αγορασατε εσεις, μαλλον ειναι μουφα ακομα και αν ειναι ακριβες αντιγραφο της αυθεντικης.Την πατησα μια φορα ετσι.Η παραγωγη των κινητων συνηθως σταματαει οταν ανακοινωνεται το επομενο μοντελο, 1 χρονο στη χειροτερη.Αντε να βγαλουν και μερικα εξαρτηματα ακομα για να εχουν αποθεμα τα service center.Για το κινητο που αναφερα μιλωντας με χρηστες σε γειτονικο φορουμ αλλα και στο καναλι του κινητου στο telegram, η πιο προσφατη μπαταρια που ειδα ηταν 1,5 χρονου μετα την κυκλοφορια του κινητου.Στις ναυαρχιδες ισως ειναι περισσοτερο.

Ανεξαρτητα απο τι *α*α*ρια υποστηριζει ο καθε κινεζοκατασκευαστης ,μπαταριες με μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο αυτη που εχει το κινητο σας δεν υπαρχουν.Ξεχαστε τις μπαταριες με 20-30% μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Μην εμπιστευεστε τις κριτικες στο ebay και aliexpress.Ειναι ενα μιγμα πλαστων και αχρηστων κριτικων και στο ενδιαμεσο βρισκεις ελαχιστες αξιοπιστες.Τα παραδειγματα ειναι τραγικα, 5 αστερια γιατι το προιον εφτασε γρηγορα ο ενας, 5 ο αλλος γιατι ειχε μεσα πανακι καθαρισμου και κατσαβιδι, 5 ο παραλλος γιατι η μπαταρια κραταει 2 ωρες περισσοτερο απο αυτη που ειχε την λιωμενη, καλη μπαταρια λεει ο αντιαλλος σβηνει το κινητο στο 20% αλλα παρε 5 *.Μετρημενοι στα δαχτυλα αυτοι που μετρανε τα mah με usb meter συσκευη ή εστω με καποιο app.

Καλες third party μπαταριες ειναι οι Green Cell και οι Nohon.Η εμπειρια μου με τις Nohon με προηγουμενο κινητο δεν ειναι τοσο καλη, ενω ηταν οντως τα mah που επρεπε η αποδοση της μειωθηκε πολυ γρηγορα χωρις καν να χρησιμοποιω το κινητο, το ειχα σαν ξυπνητηρι, και το ιδιο ακουσα να αναφερουν και αλλοι χρηστες.Αντιθετως με την Green Cell στο RN4X ειναι αριστη, την εχω 2 χρονια και η αποδοση της ειναι εξαιρετικη, εχοντας φυσικα την φυσιολογικη φθορα που εχει μια μπαταρια 2 χρονων.Στη δικια μου περιπτωση η μπαταρια ειναι μαλλον rebranded Sunwoda, ετσι την αναγνωριζουν οι εφαρμογες, που ειναι μια απο τις 2 εταιριες που προμηθευαν το κινητο μου.Στην ουσια ειναι αυθεντικη δλδ.Δε ξερω αν ισχυει το ιδιο για ολες τις μπαταριες που παραγει.Μπορει σε καποιο αλλο κινητο να κανει το ιδιο και η Nohon, μπορει γενικα σε καποια κινητα να ειναι καλυτερη η Green Cell και σε αλλα η Nohon.Εγω αυτη την εμπειρια ειχα με τις δυο εταιριες.

Θα σου προτεινα λοιπον αυτη https://batteryworld.gr/index.php?route=product/product&product_id=28104

Στο σκρουτζ δε τη βρηκα μαλλον γιατι δεν ειναι διαθεσιμη αυτη τη στιγμη, αναμενεται συντομα λεει, το καταστημα ομως ειναι στο σκρουτζ με καλες κριτικες.Προσωπικα ειχα ψωνισει απο κει χωρις προβλημα.

Υ.Γ. Τα συμπερασματα για τις αποδοσεις των μπαταριων που εχω χρησιμοποιησει ως τωρα δεν ειναι αυθαιρετα, εχω usb meter stick που μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια.

Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για την απάντηση. Τις green cell και Nohon είχα και γω κατά νου καθώς είχα διαβάσει ότι δεν υπάρχουν αυθεντικές σδτην αγορά. Όμως από τη μία δε βρίσκω BN48 Nohon στο Ali, από την άλλη δε βρίσκω διαθέσιμη green cell πουθενά. Οπότε ψάχνω εναλλακτικές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...