TheGangster6 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω δει ότι οι nohon από aliexpress είναι καλές, αλλά δεν έχουν την μπαταρία που χρειάζομαι (Μοντέλο BN48). Ξέρει κανείς καμία καλή και την έχει βάλει στο κινητό του; Ευχαριστώ
vagelis2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.batteries.gr/ απο εδω πηρα εγω λενε οτι ειναι Καλές έχει και εγγύηση αν θυμάμαι.. Και γρήγορη αποστολή. Και εγω nohon ηθελα να παρω απο aliexpress αλλα θα αργούσε να έρθει και δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά σε ποιότητα απο το ελληνικό κατάστημα. Π.Σ. Εχει ενα χρόνο εγγύηση τωρα που το είδα σε αυτη που πηρα εγώ .
TheGangster6 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vagelis2019 είπε https://www.batteries.gr/ απο εδω πηρα εγω λενε οτι ειναι Καλές έχει και εγγύηση αν θυμάμαι.. Και γρήγορη αποστολή. Και εγω nohon ηθελα να παρω απο aliexpress αλλα θα αργούσε να έρθει και δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά σε ποιότητα απο το ελληνικό κατάστημα. Π.Σ. Εχει ενα χρόνο εγγύηση τωρα που το είδα σε αυτη που πηρα εγώ . βρήκες λινκ για τη BN48 από Nohon; Εγώ δε βρίσκω στο αλι. Δεν έχω θέμα να περιμένω αν είναι καλύτερη σε βάθος χρόνου. Αυτή που πήρες από Ελλάδα σου βγάζει 2 μέρες χρήσης; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από TheGangster6
vagelis2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Ανάλογα την χρήση που θα κάνεις.. Μην περιμένεις να έχει διαφορά στην αυτονομία ίδιες θα ειναι και οι nohon και αυτες που πουλάει το ελληνικό κατάστημα. Δεν νομίζω να αξίζει η αναμονή + ελληνική εγγύηση!! αλλιώς αντε να στην αλλάξουν οι sellers του ali. Για να έχεις παραπάνω αυτονομία θες ποιο πολλά mha στην μπαταρία αλλα οσο έψαξα δεν βρήκα κάποια αξιόπιστη με παραπάνω mha (οι περισσότερες ηταν μουφες) Αν θες παραπάνω αυτονομία μονο με power bank. 17 ευρω την εχει αυτη που ψάχνεις.. https://www.batteries.gr/gr/xiaomi-redmi-note-6-pro.html
TheGangster6 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, johnpopexi είπε Γνήσια απο hamza του είχα βάλει. Απ' ότι βλέπω δεν είναι γνήσιες (αν εννοείς αυτή εδώ: https://www.hamzatel.gr/el/μπαταρία-xiaomi-bn48-για-note-6-pro-4000mah-2 ), αλλά δεν ψάχνω γνήσιες απλά κάποια ποιοτική αφτερ μαρκετ. Πως είναι η συγκεκριμένη;
johnpopexi Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.hamzatel.gr/el/μπαταρία-xiaomi-bn48-για-note-6-pro-4000mah Αυτή ήταν. 14 λεπτά πριν, TheGangster6 είπε Απ' ότι βλέπω δεν είναι γνήσιες (αν εννοείς αυτή εδώ: https://www.hamzatel.gr/el/μπαταρία-xiaomi-bn48-για-note-6-pro-4000mah-2 ), αλλά δεν ψάχνω γνήσιες απλά κάποια ποιοτική αφτερ μαρκετ. Πως είναι η συγκεκριμένη; Βιάστηκα , είδα μετά το "aftermarket" . Αλλά τι κερδίζεις με τέτοια λύση στα ίδια(σχεδόν) mah ; Για 4000mah μια χαρά ήταν. Και η παλιά δεν είχε χάσει ιδιαίτερα , προληπτικά και απο σπόντα την άλλαξα μιας και θα το άνοιγα για αλλαγή οθόνης.
Noreak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/9/2022 στις 6:38 ΜΜ, TheGangster6 είπε Απ' ότι βλέπω δεν είναι γνήσιες (αν εννοείς αυτή εδώ: https://www.hamzatel.gr/el/μπαταρία-xiaomi-bn48-για-note-6-pro-4000mah-2 ), αλλά δεν ψάχνω γνήσιες απλά κάποια ποιοτική αφτερ μαρκετ. Πως είναι η συγκεκριμένη; Στις 16/9/2022 στις 7:01 ΜΜ, johnpopexi είπε https://www.hamzatel.gr/el/μπαταρία-xiaomi-bn48-για-note-6-pro-4000mah Αυτή ήταν. Βιάστηκα , είδα μετά το "aftermarket" . Αλλά τι κερδίζεις με τέτοια λύση στα ίδια(σχεδόν) mah ; Για 4000mah μια χαρά ήταν. Και η παλιά δεν είχε χάσει ιδιαίτερα , προληπτικά και απο σπόντα την άλλαξα μιας και θα το άνοιγα για αλλαγή οθόνης. Απο την εμπειρια μου σε ψαξιμο μπαταριας για Redmi Note 4X, ειχα παρει σβαρνα ολα τα καταστηματα εντος και εκτος σκρουτζ, μερικα tips. Οι εικονες και οι περιγραφες περισσοτερο απο τις μισες φορες δεν εχουν σχεση με το πραγματικο προιον.Απλα βαζουν copy paste την ιδια φωτο σχεδον ολοι. Ζητατε φωτο της μπαταριας που εχουν στο καταστημα, συγκρινετε με τη δικια σας.Ειναι πλεον ολο και πιο δυσκολο να διακρινεις τις μουφεξ απο τις αυθεντικες αλλα ακομα και μικρες διαφορες πχ στον αριθμο των σηματων ή στο μεγεθος της γραμματοσειρας μαλλον υποδεικνυουν μη αυθεντικη μπαταρια. Αν μια μπαταρια εχει ημερομηνια παραγωγης πανω απο 2 χρονια απο την ημερομηνια κυκλοφοριας του κινητου, οχι ποτε το αγορασατε εσεις, μαλλον ειναι μουφα ακομα και αν ειναι ακριβες αντιγραφο της αυθεντικης.Την πατησα μια φορα ετσι.Η παραγωγη των κινητων συνηθως σταματαει οταν ανακοινωνεται το επομενο μοντελο, 1 χρονο στη χειροτερη.Αντε να βγαλουν και μερικα εξαρτηματα ακομα για να εχουν αποθεμα τα service center.Για το κινητο που αναφερα μιλωντας με χρηστες σε γειτονικο φορουμ αλλα και στο καναλι του κινητου στο telegram, η πιο προσφατη μπαταρια που ειδα ηταν 1,5 χρονου μετα την κυκλοφορια του κινητου.Στις ναυαρχιδες ισως ειναι περισσοτερο. Ανεξαρτητα απο τι *α*α*ρια υποστηριζει ο καθε κινεζοκατασκευαστης ,μπαταριες με μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο αυτη που εχει το κινητο σας δεν υπαρχουν.Ξεχαστε τις μπαταριες με 20-30% μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Μην εμπιστευεστε τις κριτικες στο ebay και aliexpress.Ειναι ενα μιγμα πλαστων και αχρηστων κριτικων και στο ενδιαμεσο βρισκεις ελαχιστες αξιοπιστες.Τα παραδειγματα ειναι τραγικα, 5 αστερια γιατι το προιον εφτασε γρηγορα ο ενας, 5 ο αλλος γιατι ειχε μεσα πανακι καθαρισμου και κατσαβιδι, 5 ο παραλλος γιατι η μπαταρια κραταει 2 ωρες περισσοτερο απο αυτη που ειχε την λιωμενη, καλη μπαταρια λεει ο αντιαλλος σβηνει το κινητο στο 20% αλλα παρε 5 *.Μετρημενοι στα δαχτυλα αυτοι που μετρανε τα mah με usb meter συσκευη ή εστω με καποιο app. Καλες third party μπαταριες ειναι οι Green Cell και οι Nohon.Η εμπειρια μου με τις Nohon με προηγουμενο κινητο δεν ειναι τοσο καλη, ενω ηταν οντως τα mah που επρεπε η αποδοση της μειωθηκε πολυ γρηγορα χωρις καν να χρησιμοποιω το κινητο, το ειχα σαν ξυπνητηρι, και το ιδιο ακουσα να αναφερουν και αλλοι χρηστες.Αντιθετως με την Green Cell στο RN4X ειναι αριστη, την εχω 2 χρονια και η αποδοση της ειναι εξαιρετικη, εχοντας φυσικα την φυσιολογικη φθορα που εχει μια μπαταρια 2 χρονων.Στη δικια μου περιπτωση η μπαταρια ειναι μαλλον rebranded Sunwoda, ετσι την αναγνωριζουν οι εφαρμογες, που ειναι μια απο τις 2 εταιριες που προμηθευαν το κινητο μου.Στην ουσια ειναι αυθεντικη δλδ.Δε ξερω αν ισχυει το ιδιο για ολες τις μπαταριες που παραγει.Μπορει σε καποιο αλλο κινητο να κανει το ιδιο και η Nohon, μπορει γενικα σε καποια κινητα να ειναι καλυτερη η Green Cell και σε αλλα η Nohon.Εγω αυτη την εμπειρια ειχα με τις δυο εταιριες. Θα σου προτεινα λοιπον αυτη https://batteryworld.gr/index.php?route=product/product&product_id=28104 Στο σκρουτζ δε τη βρηκα μαλλον γιατι δεν ειναι διαθεσιμη αυτη τη στιγμη, αναμενεται συντομα λεει, το καταστημα ομως ειναι στο σκρουτζ με καλες κριτικες.Προσωπικα ειχα ψωνισει απο κει χωρις προβλημα. Υ.Γ. Τα συμπερασματα για τις αποδοσεις των μπαταριων που εχω χρησιμοποιησει ως τωρα δεν ειναι αυθαιρετα, εχω usb meter stick που μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από Noreak
lneam Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Noreak είπε Υ.Γ. Τα συμπερασματα για τις αποδοσεις των μπαταριων που εχω χρησιμοποιησει ως τωρα δεν ειναι αυθαιρετα, εχω usb meter stick που μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια. 1. ελπιζω να ξερεις πως οι μπαταριες εντος του κινητου ειναι με ονομαστικη τιμη 3.7 ή 3.8 volts dc. Οσο για το οργανο που αναφερεις βρισκεται στην υποδοχη φορτισης usb. Εκει λοιπον η ταση ειναι απο 5 volts εως και 12. Θεωρητικα εως τα 20. Ασε λοιπον το ρευμα και πες μας τι ακριβως μετρας εκτος της συσκευης. Για να υπαρξει σωστη μετρηση, αρα και συμπερασματα, πρεπει να μπει βολτομετρο + αμπερομετρο εντος της συσκευης - "επανω" στην μπαταρια. 2, μιας και ειπες πως εχεις καλο οργανο, πιο ειναι ?
Noreak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, lneam είπε 1. ελπιζω να ξερεις πως οι μπαταριες εντος του κινητου ειναι με ονομαστικη τιμη 3.7 ή 3.8 volts dc. Οσο για το οργανο που αναφερεις βρισκεται στην υποδοχη φορτισης usb. Εκει λοιπον η ταση ειναι απο 5 volts εως και 12. Θεωρητικα εως τα 20. Ασε λοιπον το ρευμα και πες μας τι ακριβως μετρας εκτος της συσκευης. Για να υπαρξει σωστη μετρηση, αρα και συμπερασματα, πρεπει να μπει βολτομετρο + αμπερομετρο εντος της συσκευης - "επανω" στην μπαταρια. 2, μιας και ειπες πως εχεις καλο οργανο, πιο ειναι ? Τι σχεση εχουν τα volts της μπαταριας, τα οποια δεν ειναι σταθερα καταρχας οταν ειναι φορτισμενη φτανει τα 4,2, με τη μετρηση της χωρητικοτητας και τα volts που δινει ο φορτιστης?Γιατι να μπει οργανο πανω στην μπαταρια οταν καλιστα μπορει να μπει πριν την μπαταρια?Επειδη εχει διαφορετικη ταση εισοδου δε σημαινει οτι δε μπορεις να μετρησεις τα mah. https://gr.banggood.com/RIDEN-UM24-or-UM24C-USB-2_0-Color-LCD-Display-Tester-Voltage-Current-Meter-Voltmeter-Amperimetro-Battery-Charge-Measure-Cable-Resistance-p-1240574.html?imageAb=1&akmClientCountry=GR&a=1663579489.731&akmClientCountry=GR&cur_warehouse=CN review εδω https://usbchargingblog.wordpress.com/2018/02/22/rd-um24c-usb-tester/ Οταν το πηρα ηταν απο τα καλυτερα, τωρα κυκλοφορουν εκατονταδες, προφανως θα εχει και καλυτερα.
lneam Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 συμφωνα με την δικη σου αποψη, που προφανος διαφωνω εσυ λες οτι ... - εαν παμε και βαλουμε στον ηλεκτρικο πινακα ενος σπιτιου ενα οργανο μετρησης ενεργειας, θα μετραμε με ακριβεια σε καθε δωματιο την καταναλωση που θα εχει. Αυτο ειναι λαθος, μιας και ολα τα δωματια εχουν μικρες ή μεγαλες καταναλωσεις απο τις συσκευες που εχουν. Το ιδιο γινεται και με το smartphone. Ακομα και εαν μετρησεις με την δικη σου θεωρια την συσκευη σε power off, και παλι δεν θα ειναι 100% σωστη η μετρηση. Οταν δε ειναι ανοικτο ολο το κινητο, ακομα χειροτερα. εχω και εγω τετοια "οργανακια" και οπως οι περισσοτεροι τα θεωρω ως ερασιτεχνικες απλες συσκευες που πληρουν τις προδιαγραφες "ευκολια στην συνδεση και μετρηση" σε σχεση παντα με το πολυμετρο. Εως εκει και τερμα. Τωρα εαν εσυ το βαφτιζεις "μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια" κανεις χρηση σε 2 λεξεις πολυ + μεγαλη ... ταυτοχρονα λες και ειναι εργαστηριακο οργανο με certificate calibration κατα την αγορα. Εγω εχω το RD25 και το χρησιμοποιω για γενικες μετρησεις "στο περιπου" Αλλο λοιπον να βλεπω στο περιπου τι ρευμα + ταση περναει μεσα στην συσκευη καθε δευτερολεπτο και αλλο "εχω usb meter stick που μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια.... προφανος την μπαταρια της συσκευης" που αναφερεις.
Noreak Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, lneam είπε συμφωνα με την δικη σου αποψη, που προφανος διαφωνω εσυ λες οτι ... - εαν παμε και βαλουμε στον ηλεκτρικο πινακα ενος σπιτιου ενα οργανο μετρησης ενεργειας, θα μετραμε με ακριβεια σε καθε δωματιο την καταναλωση που θα εχει. Αυτο ειναι λαθος, μιας και ολα τα δωματια εχουν μικρες ή μεγαλες καταναλωσεις απο τις συσκευες που εχουν. Το ιδιο γινεται και με το smartphone. Ακομα και εαν μετρησεις με την δικη σου θεωρια την συσκευη σε power off, και παλι δεν θα ειναι 100% σωστη η μετρηση. Οταν δε ειναι ανοικτο ολο το κινητο, ακομα χειροτερα. εχω και εγω τετοια "οργανακια" και οπως οι περισσοτεροι τα θεωρω ως ερασιτεχνικες απλες συσκευες που πληρουν τις προδιαγραφες "ευκολια στην συνδεση και μετρηση" σε σχεση παντα με το πολυμετρο. Εως εκει και τερμα. Τωρα εαν εσυ το βαφτιζεις "μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια" κανεις χρηση σε 2 λεξεις πολυ + μεγαλη ... ταυτοχρονα λες και ειναι εργαστηριακο οργανο με certificate calibration κατα την αγορα. Εγω εχω το RD25 και το χρησιμοποιω για γενικες μετρησεις "στο περιπου" Αλλο λοιπον να βλεπω στο περιπου τι ρευμα + ταση περναει μεσα στην συσκευη καθε δευτερολεπτο και αλλο "εχω usb meter stick που μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια.... προφανος την μπαταρια της συσκευης" που αναφερεις. Προφανως και με κλειστη τη συσκευη, αλλιως τι νοημα εχει η μετρηση, θα μετρας ταυτοχρονα και την καταναλωση που κανει το κινητο κατα τη λειτουργια του.Καταρχας το παραδειγμα που αναφερεις δεν ειναι συμφωνα με την δικη μου αποψη και ταυτοχρονα ειναι και λαθος.Αν ηθελες να κανεις μια αντιστοιχια θα επρεπε να πεις "Αν βαλουμε μετρητη στον ηλεκτρικο πινακα θα μετρησουμε με ακριβεια την καταναλωση της Χ συσκευης (πχ κουζινας) ενω στην πραγματικοτητα θα μετραμε τη καταναλωση και αλλων συσκευων πχ τηλεοραση ρουτερ κλπ". Δευτερον να ξαναπαραθεσω τον εαυτο μου και να πω "Τα συμπερασματα για τις αποδοσεις των μπαταριων που εχω χρησιμοποιησει ως τωρα δεν ειναι αυθαιρετα, εχω usb meter stick που μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια." Το gadgetακι μετραει με πολυ μεγαλη ακριβεια... η εκτιμηση για την μπαταρια προφανως και ειναι μικροτερης ακριβειας μιας και υπεισερχονται και αλλοι παραγοντες οπως ειπες και συ, αλλα και παλι μιας το θετεις ειναι μεγαλης ακριβειας. Εχεις πιασει το θεμα με λαθος τροπο, δεν ειναι το θεμα μας η 100% σωστη μετρηση.Για να τραβηξω το θεμα που ηδη εχεις τραβηξει χωρις λογο, 100% σωστη μετρηση σπανια υπαρχει εκτος και αν μετραμε φακες στο πιατο.Σε ολους τους τομεις οι μετρησεις γινονται με την ακριβεια που ειναι αρκετη ωστε να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα, ουτε λιγοτερο ουτε περισσοτερο.Για παραδειγμα εχει νοημα να μετρησει ο ζαχαροπλαστης 100 γρ ζαχαρη με ζυγο ακριβειας 0.1 γρ για το γλυκο που θα φτιαξει? Για το χημικο που θελει να ριξει με πολυ μεγαλη ακριβεια 0.1 γρ KCL γιατι η αντιδραση μπορει να παρει αλλη τροπη εχει νοημα και ο ζυγος με ακριβεια 0.0001 γρ.Υπαρχει 100% σωστη μετρηση και εδω?Οχι, υπαρχει μετρηση με την επιθυμητη ακριβεια. Οταν λεω με πολυ μεγαλη ακριβεια προφανως και εννοω πολυ μεγαλη ακριβεια για τις αναγκες ενος χρηστη κινητου που θελει να ξερει αν η μπαταρια του ειναι μαπα η οχι και για να παραθεσω και εσενα στο αρχικο σου μνμ : "Για να υπαρξει σωστη μετρηση, αρα και συμπερασματα" Τα συμπερασματα μας ενδιαφερουν οχι τα απολυτα νουμερα.Να χρησιμοποιησουμε εργαστηριακο εξοπλισμο για να εχουμε ακριβεια 0.1 mah, για ποιο λογο?Τωρα αν εσυ το "πολυ μεγαλη ακριβεια" το ερμηνευεις ως οργανο με certificate calibration παω πασο.Στη δουλεια μου χρησιμοποιω συνεχως οργανα με certificate calibration και μετρησεις με ακριβεια 0.1 και 0.01% αλλα αν διαβασω σε φορουμ "πολυ μεγαλη ακριβεια" δε θα παει το μυαλο μου σε εργαστηριακο εξοπλισμο. Το "οργανακι" οπως λες εχει "Current display is within 0.002A at 0.6A load in the 5 to 20 V range" δλδ 0.33%.accuracy. Δε ξερω για σενα αλλα για μενα αυτο ειναι πολυ μεγαλη ακριβεια για το σκοπο που εξεταζουμε, αν ειμουν εργοστασιο φυσικα και θα με ενδιεφερε μεγαλυτερη ακριβεια γιατι με τα mah πουλαω.Στα 5V που φορτιζω εγω εχει - 0.33%. Σε μετρηση μπαταριας 4000 mah θα δειξει 3987 mah? Η εσωτερικη του καταναλωση ειναι περιπου 10 mA.Σε 2 ωρες φορτιση δλδ θα προσθεσει 20 mah, συνολο 3967 mah.Να το κανουμε 3950 λογω απωλειων απο το κυκλωμα φορτισης?Οι μετρησεις δλδ κυμαινονται στο ~ 1% , αρα μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα, στοχος επιτευχθει.Εγω παντως οσες μπαταριες εχω μετρησει εχω πεσει αρκετα πιο κατω και απο το 1% , για την ακριβεια καινουρια μπαταρια 4000 mah για το redmi note 4x, 3 μετρησεις ολες πολυ κοντα στο 3980, μπαταρια 2000 mah για το xiaomi mi2s πολυ κοντα στο 1990 mah. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από Noreak
lneam Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) αφου μετρας με κλειστο το κινητο και ΜΟΝΟ στα 5volts, τουλαχιστον ελαχιστοποιεις το σφαλμα στην μετρηση. θα σου ελεγα να ψαξεις το θεμα με τη φορτιση ως προς τα αληθινα δεδομενα που εχουν οι κατασκευαστες μπαταριων για την μετρηση χωρητικοτητας. Αυτες οι μετρησεις γινονται σε καποια ταση cut off που διαφερει ανα περιπτωση. Δες στην συσκευη σου π.χ. με το aida64 την ταση που σβηνει το κινητο στο 0 % battery και μετα ξαναβγαλε συμπερασματα. Θα δεις ποσο λαθος ειναι οι μετρησεις που κανεις. Πρωτα απ' ολα ως προς το σημειο που τις κανεις και την μεθοδο. νεο μηνυμα οι κατασκευαστες μπαταριων μετρουν το προιον τους ως unprotected battery, ενω η μπαταρια εντος της συσκευης ειναι προιον protected battery. Επιπελον ο κατασκευαστης του κινητου για λογους ασφαλειας κλειδωνει το 0% λιγο ακομα παραπανω. Ολα αυτα ειναι τουλαχιστον 15% "κρυμμενη" χωριτικοτητα. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από lneam
Noreak Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 20/9/2022 στις 10:12 ΠΜ, lneam είπε αφου μετρας με κλειστο το κινητο και ΜΟΝΟ στα 5volts, τουλαχιστον ελαχιστοποιεις το σφαλμα στην μετρηση. θα σου ελεγα να ψαξεις το θεμα με τη φορτιση ως προς τα αληθινα δεδομενα που εχουν οι κατασκευαστες μπαταριων για την μετρηση χωρητικοτητας. Αυτες οι μετρησεις γινονται σε καποια ταση cut off που διαφερει ανα περιπτωση. Δες στην συσκευη σου π.χ. με το aida64 την ταση που σβηνει το κινητο στο 0 % battery και μετα ξαναβγαλε συμπερασματα. Θα δεις ποσο λαθος ειναι οι μετρησεις που κανεις. Πρωτα απ' ολα ως προς το σημειο που τις κανεις και την μεθοδο. νεο μηνυμα οι κατασκευαστες μπαταριων μετρουν το προιον τους ως unprotected battery, ενω η μπαταρια εντος της συσκευης ειναι προιον protected battery. Επιπελον ο κατασκευαστης του κινητου για λογους ασφαλειας κλειδωνει το 0% λιγο ακομα παραπανω. Ολα αυτα ειναι τουλαχιστον 15% "κρυμμενη" χωριτικοτητα. Ο καθε κατασκευαστης μπορει να εχει διαφορετικη ταση cut off οπως λες αλλα υποθετω οτι υποχρεουται να γραψει τα mah συμφωνα με αυτο το σημειο.Το αν το κανουν ολοι ή οχι ειναι θεμα που εξαρταται και απο το ποσο αξιοπιστη εταιρια ειναι κτλπ αλλα οταν μιλαμε για σοβαρες εταιριες το κλεψιμο θα ειναι μικρο.Τουλαχιστον οι δικες μου μετρησεις αυτο δειχνουν. Οπως και να χει, με τις μικρες αποκλισεις λογω σφαλματος οργανου συν τα αλλα σφαλματα λογω τροπου μετρησεως, παλι βγαζεις ασφαλες συμπερασμα για το αν μια μπαταρια ειναι καλη η οχι.Εχω αγορασει μπαταριες υποτιθεται αυθεντικες και αντι για 4000 οι μετρησεις εδειξαν 2700-2800 mah, ενω οι Nohon και οι Green Cell βγαινουν κοντα στα αναγραφομενα mah.Οι διαφορες ειναι χαωδεις και με ενα απλο γκατζετακι σαν αυτο να διακρινεις τι σαπιες απο τις καλες. Το βασικο προβλημα ειναι πως μπορεις να εισαι σιγουρος πριν κανεις την αγορα και το διαπιστωσεις εκ των υστερων εχοντας πληρωσει.Πχ εγω τωρα ψαχνω μπαταρια για το Mi 9T pro, Green Cell δεν βγαζει για το κινητο αυτο, Nohon πρεπει να παραγγειλω απο Κινα και δε τις εμπιστευομαι τοσο, αυθεντικη δε μπορεις να εισαι σιγουρος οτι κυκλοφορει στα σκρουτζομαγαζα, η εμπειρια μου δειχνει το αντιθετο.Η μονη λυση ειναι το επισημο service center αλλα και για εκει ακομα εχω ακουσει περιπτωσεις οι μπαταριες να μην ανταποκρινονται στα mah που πρεπει.Εκτος και αν δουλευεις σε καταστημα με μπαταριες ή σε service center η αγορα αυθεντικης μπαταριας ειναι τζοκερ.
lneam Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 οι μετρησεις που κανεις ειναι λαθος 15-20%. Ειναι καθαρη συμπτωση να εχεις σχεδον ιδιες μετρησεις ρευματος, με την ονομαστικη τιμη ρευματος της μπαταριας της συσκευης συμφωνα με το νομο της φυσικης, ισχυης = ταση * ενταση W = V * I οταν εχουμε μια μπαταρια με ταση φορτισης περιπου 4,2 - 4,3 βολτ και εσυ μετρας εκτος συσκευης που εχουμε ταση 5 - 5,2 βολτ ολα ειναι λαθος. Με την ιδια λογικη που εσυ μετρας, σε οσες συσκευες υπαρχει fast charge 5-12v θα πρεπει η τεχνικη αυτη να λειτουργει εξισου σωστα. Κατι που δεν ισχυει. Εαν το δοκιμασεις θα δεις πως οσο ανεβαινει η ταση, τοσο χαμηλωνει το ρευμα - δες τον τυπο της ισχυος. Ακομα και στα 5 βολτ παλι ειναι διαφορετικο το ρευμα - λιγο αλλα ειναι - στο βυσμα της συσκευης με το ρευμα που πραγματικα παει εντος της μπαταριας. Μην ξεχνας πως για καθε ωρα φορτισης, το οργανο που εχεις, κανει λαθος σε αυτο που λεμε .... mAh. Υπαρχουν εντος του κινητου κυκλωματα Buck converter https://en.wikipedia.org/wiki/Buck_converter που προσπαθουν να κανουν αυτες της μετατροπες ενεργειας με παλμους ρευματους. - Δεν θελεις να καταλαβεις πως η μετρησεις γινονται μονο επανω στην μπαταρια και οχι εκτος συσκευης. Και οχι μονο, πρεπει να γινουν χωρις την πλακετα προστασιας που ειναι επανω στην μπαταρια. Ετσι μετραει και ο κατασκευαστης της μπαταριας. - δεν εχεις τρεξει το aida64 στην συσκευη σου να δεις την ταση της μπαταριας στο 0-1 % του android, που απεχει πολυ απο την μετρηση του κατασκευαστη της μπαταριας. - αγνοεις πως οι κατασκευαστες μπαταριων συνηθως εχουν cut off στις μπαταριες στα 2,5 -2,8 βολτ που ειναι unprotected battery, οι κατασκευαστες συσκευων εχουν protected battery με cut off στις μπαταριες στα 3 -3,2 βολτ και το android εχει power off στο 0% περιπου στα 3.5 βολτ. ειναι δικαιωμα σου να μετρας οπως εσυ νομιζεις. Σκεψου την πιθανοτητα οτι μπορει να εχεις αδικο. συμπερασμα απο την μια εχουμε μια λαθος τεχνικη, που ομως εχει το ιδιο ποσοστο σφαλματος σε ΟΛΕΣ τις συσκευες απλης (5V) ή γρηγορης φορτισης (5-20V). Υπο αυτες τις συνθηκες (και εγω) την δεχομαστε για να βλεπουμε πανω - κατω τι γινεται με τις μπαταριες. Καινουργιες - παλιες - γνησιες ή οχι, σημερα ή μετα απο 2 χρονια σε μια συσκευη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα