teemin Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Κοίταξα ένα αντίστοιχο θέμα που είχε δημιουργηθεί στο φόρουμ πιο παλιά και πήρα ιδέες για τα κομμάτια αλλά επειδή θέλω να μου το συναρμολογήσουν, είπα να φτιάξω ένα μηχάνημα στο e-shop για να μου το στείλουν έτοιμο. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει διαθέσιμα όσα προτείνατε στο παρελθόν και γενικά κάνετε praise στα διάφορα threads. Έχω καταλήξει στο κομμάτι του επεξεργαστή (χρειάζομαι πολλούς πυρήνες για να τρέχουν πολλά VMs ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα οπότε 5950x χωρίς δεύτερη σκέψη) αλλά για παράδειγμα μία mobo που βλέπω να παίζει πολύ εδώ μέσα, η Tomahawk, δεν είναι διαθέσιμη στο e-shop. Μπορείτε να μου πείτε αν το μηχάνημα είναι ΟΚ ή αν κάνω κάτι τραγικά λάθος; Επίσης, χρειάζεται να βάλω κάποιου είδους έξτρα ψύκτρες στο κουτί εκεί που λέει σύστημα ψύξης θήκης Η/Υ; Οποιαδήποτε συμβουλή άποψη είναι καλοδεχούμενη. Υ.Γ: Γνωρίζω πως οι RAM δε θα παίξουν σε quad channel γιατί δε βάζω threadripper αλλά απ' ό,τι έχω διαβάσει θα παίξουν κανονικά σε dual channel και δε θα έχω προβλήματα.
nickol-us Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Καλύτερα απέφυγε x570 chipset, τουλάχιστον όχι τα πρώτα με τον ανεμιστήρα. Η tomahawk είναι διαθέσιμη στο eshop αλλά στα 260 Είναι ζήτημα αν παίξουν 128gb ram αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα εφόσον το build στήνεται εκεί. Η κάρτα γραφικών πληρώνεται κάπως ακριβά, έχει παρόμοιων επιδόσεων 6600 με ~150€ κάτω, η nvidia θεωρητικά παρέχει σταθερότητα σε σενάρια rendering To τροφοδοτικό δείχνει υπερβολικό σε όλα του, σε wattage αλλά και σε τιμή, βλέπω όμς δεν έχει εναλλακτικές το eshop Έξτρα ψύξη δε νομίζω οτι χρειάζεσαι. Το κουτί διαθέτει ήδη αρκετούς ανεμιστήρες για καλό airflow. Νομίζω από κατάστημα που συναρμολογεί δύσκολα θα πετύχεις καλύτερα πράγματα. Μοναδική περίπτωση να μαζέψεις τα κομμάτια και να στα στήσει τεχνικός, περίπου μια η άλλη στα λεφτά απλά θα διαλέξεις από μεγαλύτερη γκάμα και θα έχεις ένα μικρό ρίσκο (πχ να μην παίξουν οι ραμ ή να σου σκάσει κάτι doa) 1
teemin Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Καλύτερα απέφυγε x570 chipset, τουλάχιστον όχι τα πρώτα με τον ανεμιστήρα. Η tomahawk είναι διαθέσιμη στο eshop αλλά στα 260 Δεν την είχα δει καν την Tomahawk. Με tomahawk για μητρική πιστεύεις είμαι ΟΚ; Ξέρω ότι τρώω στο κεφάλι έξτρα με το να τα παίρνω όλα από eshop αλλά επειδή είχα δει σε παλιά threads αυτά που έγραψες κι εσύ για RAM λέω να μην ασχοληθώ περαιτέρω και να το παραγγείλω. Θα βγάλω και ένα τιμολόγιο για εταιρικά έξοδα και ας πάει το παλιάμπελο. Για τις κάρτες επειδή θα δουλεύω σε Linux θα προτιμούσα να έχω AMD αλλά στο κομμάτι του video rendering έχω δει πως είναι σταθερά πίσω (γι' αυτό έκανα την υπερβολή ενώ δε με απασχολεί τόσο η κάρτα γραφικών). Και δε θα με σώσουν τα 150 ευρώ σε μηχάνημα 2.5 χιλιάδων. Για σύγκριση, στο skroutz έβγαζα κάτι τέτοιο: δηλαδή ~120 ευρώ φθηνότερα και λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών για το peace of mind της συναρμολόγησης. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από teemin
nickol-us Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Όπως μου αρέσει να λέω, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Η υποστήριξη/εγγύηση σε τέτοια επαγγελματικά/ακριβά μηχανήματα είναι σημαντική, το πόσο και αν αξίζει το ρίσκο είναι καθαρά στη κρίση σου, Πάντως εκτός της καλύτερης κάρτας, στις επιλογές του σκρουτζ έχεις βάλει και τον pro 980 που είναι gen4, πιο γρήγορος και πιο ακριβός οπότε η σύγκριση είναι κάπως άδικη και η διαφορά όχι τόσο μικρή Η tomahawk φημίζεται για τα καλά της vrm, τον 5950x τον μεταχειρίζεται άνετα και είναι αρκετά ποιοτική. Εφόσον σου αρκούν τα υπόλοιπα στοιχεία της (επεκτασιμότητα κτλ) τότε είναι μια αρκετά καλή επιλογή
teemin Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, nickol-us είπε Όπως μου αρέσει να λέω, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Αν τους βάλω να συνδέσουν όλο τον υπολογιστή χωρίς την κάρτα γραφικών (και τον σκληρό ?) και προσθέσω μόνο αυτά τα δύο μόνος μου αφού τα αγοράσω από skroutz; Αν εξαιρέσεις την mobo το eshop φαίνεται να έχει σχετικά ΟΚ τιμές για τα υπόλοιπα.
Aris_ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 σε τι λειτουργικό host θα πατήσουν τα vm και γιατί vm μιλάμε ? στα vm η σειρά 12 της intel είναι καλύτερη, στο rendering (πολύ πολύ απαιτητικό) πας ryzen
triplex1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Extreme 4 σε b550 και οχι 570 αρκετα καλη μητρικη και για τον 5950X , με τιποτα Tomahawk Η Velocita υπαρχει εκει απ'οτι ειδα αλλα γενικα σε βαραει κεφαλιά στην τιμη της μητρικης ............θα πηγαινα σε αλλο μαγαζι , η συγκεκριμενη παντως θα σε παιξει τα 128gb μνημης 1
triplex1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Βαλε τα υπολοιπα αν ξεχασα κατι , μιλας μαζι τους και τους λες για συναρμολογηση , οταν ειναι ολα τα πραγματα απο κει την κανουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα