Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

έχω την παρακάτω σύνθεση:

Ryzen 5 1600x / Asus Prime B350plus / Hyperx DDR4 3600 32gb / RX 580 8GB Nitro+ / 960 Evo M.2 250Gb επιπλέον υπάρχουν συνδεδεμένοι άλλοι 4 σκληροί με τους 2 να είναι σε raid (μελλοντικά θα συνδεθεί και άλλος ένας) και δουλεύει με 3 οθόνες με την κύρια να είναι 4κ 27"

Θα ήθελα να αναβαθμίσω CPU και MOBO και προσανατολίζομαι σε Ryzen 7 5800x και θα ήθελα την βοηθεια σας για το MOBO αφού θα ήθελα κάτι καλό και αξιόπιστο η αν έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο συνολικά γτ βρίσκομαι μακριά απο τον χώρο και τα τεκτενόμενα.

Η χρήση είναι επαγγελματική κατα κύριο λόγω και βαριά σε σχεδιαστικά προγράμματα.

Ευχαριστώ εκ των προταίρω για την βοήθεια σας. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις.

Δεν ενδιαφέρεσαι να κρατήσεις ότι έχεις και να αναβαθμίσεις cpu;

Γιατί σκέφτεσαι τον 5800x; Τι προγράμματα χρησιμοποιείς;  Ρωτώ γιατί τα περισσότερα σχεδιαστικά δεν αξιοποιούν τους πολλούς πυρήνες εκτός αν μιλάμε για rendering.

Σε περίπτωση που αλλάξεις και μητρική, θα σου έλεγα να κοιτάξεις και το αντίπαλο στρατόπεδο, 12600κf στα περισσότερα σενάρια "σκοτώνει" τον 5800x, με σιγουριά θα σου πω όταν πεις τα προγράμματα

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις.

Δεν ενδιαφέρεσαι να κρατήσεις ότι έχεις και να αναβαθμίσεις cpu;

Γιατί σκέφτεσαι τον 5800x; Τι προγράμματα χρησιμοποιείς;  Ρωτώ γιατί τα περισσότερα σχεδιαστικά δεν αξιοποιούν τους πολλούς πυρήνες εκτός αν μιλάμε για rendering.

Σε περίπτωση που αλλάξεις και μητρική, θα σου έλεγα να κοιτάξεις και το αντίπαλο στρατόπεδο, 12600κf στα περισσότερα σενάρια "σκοτώνει" τον 5800x, με σιγουριά θα σου πω όταν πεις τα προγράμματα

Χρησιμοποιώ Photoshop και Affinity Designer επι των πλείστων (Τα αρχεία που δουλέυω είναι βαριά απο 500mb και μπορεί να φτάσουν και πάνω απο 1gb). After effects και κάποιες φορές Fusion 360. Από GAMING κανα FPS καμιά φορά για να περνάει η ώρα. Περισσότερο θέλω να κάνω αναβάθμιση για να έχω ένα πιο future proof συστημα γτ σχετικά καλύπτομαι για την ώρα. Για παράδειγμα το σύστημα μου δεν υποστηρίζει windows 11 (οχι οτι θέλω να αλλάξω για την ώρα αλλά καταλαβαίνεις οταν θα θέλω δεν θα μπορώ) Δεν ξέρω αν υποστηρίζει Zen 3 το MOBO μου αλλιώς θα άλλαζα μόνο επεξεργαστή, από την άλλη θεωρώ οτι έχω φορτώσει πολύ το συγκεκριμένο MOBO γι αυτό θέλω να το αλλάξω πακέτο. Δεν ξέρω για το αντίπαλο στρατόπεδο γύρισα σε AMD σε αυτό το build γτ τότε ήταν οτι καλύτερο money wise και σε επιδόσεις σε σχέση με INTEL.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zik1984 είπε

Χρησιμοποιώ Photoshop και Affinity Designer επι των πλείστων (Τα αρχεία που δουλέυω είναι βαριά απο 500mb και μπορεί να φτάσουν και πάνω απο 1gb). After effects και κάποιες φορές Fusion 360. Από GAMING κανα FPS καμιά φορά για να περνάει η ώρα. Περισσότερο θέλω να κάνω αναβάθμιση για να έχω ένα πιο future proof συστημα γτ σχετικά καλύπτομαι για την ώρα. Για παράδειγμα το σύστημα μου δεν υποστηρίζει windows 11 (οχι οτι θέλω να αλλάξω για την ώρα αλλά καταλαβαίνεις οταν θα θέλω δεν θα μπορώ) Δεν ξέρω αν υποστηρίζει Zen 3 το MOBO μου αλλιώς θα άλλαζα μόνο επεξεργαστή, από την άλλη θεωρώ οτι έχω φορτώσει πολύ το συγκεκριμένο MOBO γι αυτό θέλω να το αλλάξω πακέτο. Δεν ξέρω για το αντίπαλο στρατόπεδο γύρισα σε AMD σε αυτό το build γτ τότε ήταν οτι καλύτερο money wise και σε επιδόσεις σε σχέση με INTEL.

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B350-PLUS/

Πάνω δεξιά θα δεις οτι η μητρική σου αναφέρει winodows 11 ready...

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B350-PLUS/HelpDesk_CPU/

Στο cpu support θα δεις οτι υποστηρίζει κανονικά τους τελευταίους amd επεξεργαστές η μητρική σου, φυσικά με το ανάλογο bios update πρώτα

Μοναδικό μειονέκτημα οτι δε θα έχεις pcie gen4.

Μιας και βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο σε ddr5 και εν αναμονή νέων γενεών cpu, θα σου πρότεινα να περιμένεις.

Προσωπικά θα έβαζα σήμερα ένα r5 5600(~160), που σε σημερινές τιμές είναι σχεδόν χάρισμα και θα δεις τις επιδόσεις σου να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Από cpu στο price range του 5800x είναι και ο 12600kf όπως είπαμε.

Από μητρικές, σε am4 οι περισσότερες atx b550 έχουν ότι ζητάς(6xsata/raid support) και σε σχετικά καλή τιμή(απο ~120€)

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=23776996%2C25774610%2C24215370

σε 1700 socket θα πρέπει να ανέβεις σε κόστος για να πάρεις κάπως σοβαρή atx μητρική (από ~170)

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=33544296%2C32198584%2C32225032

Φυσικά αν δεν έχεις ήδη, θα πρότεινα να βάλεις και μια καλούτσικη ψύκτρα ώστε να μην έχεις θέματα.

Αν αποφασίσεις να κινηθείς σε 12600kf ή ψύκτρα είναι υποχρεωτική, μαζί με το αυξημένο κόστος της μητρικής, ίσως κάνει την αγορά ασύμφορη.

Αυτά από μένα, οτι διευκρινήσεις χρειαστείς, το συζητάμε

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, nickol-us είπε

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B350-PLUS/

Πάνω δεξιά θα δεις οτι η μητρική σου αναφέρει winodows 11 ready...

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B350-PLUS/HelpDesk_CPU/

Στο cpu support θα δεις οτι υποστηρίζει κανονικά τους τελευταίους amd επεξεργαστές η μητρική σου, φυσικά με το ανάλογο bios update πρώτα

Μοναδικό μειονέκτημα οτι δε θα έχεις pcie gen4.

Μιας και βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο σε ddr5 και εν αναμονή νέων γενεών cpu, θα σου πρότεινα να περιμένεις.

Προσωπικά θα έβαζα σήμερα ένα r5 5600(~160), που σε σημερινές τιμές είναι σχεδόν χάρισμα και θα δεις τις επιδόσεις σου να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Από cpu στο price range του 5800x είναι και ο 12600kf όπως είπαμε.

Από μητρικές, σε am4 οι περισσότερες atx b550 έχουν ότι ζητάς(6xsata/raid support) και σε σχετικά καλή τιμή(απο ~120€)

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=23776996%2C25774610%2C24215370

σε 1700 socket θα πρέπει να ανέβεις σε κόστος για να πάρεις κάπως σοβαρή atx μητρική (από ~170)

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=33544296%2C32198584%2C32225032

Φυσικά αν δεν έχεις ήδη, θα πρότεινα να βάλεις και μια καλούτσικη ψύκτρα ώστε να μην έχεις θέματα.

Αν αποφασίσεις να κινηθείς σε 12600kf ή ψύκτρα είναι υποχρεωτική, μαζί με το αυξημένο κόστος της μητρικής, ίσως κάνει την αγορά ασύμφορη.

Αυτά από μένα, οτι διευκρινήσεις χρειαστείς, το συζητάμε

Καταρχήν συγνώμη που δεν ήξερα βασικές λεπτομέρεις του MOBO μου, βασίστηκα σε λόγια τεχνικού που είχα πάει με ένα πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί, συνήθως είμαι πιο ενημερωμένος αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν περισσεύει χρόνος για ψάξιμο.

Ήσουν πολύ κατατοπιστικός και βοηθητικός. Αφού βρισκόμαστε και σε μεταβατικό στάδιο θα ακολουθήσω την λύση να αναβαθμίσω μόνο CPU για την ώρα.

Να προτιμήσω R5 5600x η δεν υπάρχει λόγος πιστεύεις? Επίσης μήπως έχεις μια καλή πρόταση για UPS?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από zik1984
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί ζητάς συγνώμη;  Δεν υπάρχει θέμα.  Υπάρχει περίπτωση όταν πήγες στον τεχνικό να μην είχε βγει ακόμη η υποστήριξη,  το ότι δεν είσαι ενήμερος επίσης δε λέει κάτι. Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι και "καλύπτουμε"  αυτό το κενό στα πλαίσια του δυνατού.

Σε διάφορα τιμής/επιδόσεων δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις τον 5600x

Για ups όχι, μαύρη νύχτα στα βουνά, υπάρχουν όμως κάμποσα νήματα που σκάνε κατά καιρούς, ίσως βρεις κάτι εκεί.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, zik1984 είπε

Καλημέρα σε όλους,

έχω την παρακάτω σύνθεση:

Ryzen 5 1600x / Asus Prime B350plus / Hyperx DDR4 3600 32gb / RX 580 8GB Nitro+ / 960 Evo M.2 250Gb επιπλέον υπάρχουν συνδεδεμένοι άλλοι 4 σκληροί με τους 2 να είναι σε raid (μελλοντικά θα συνδεθεί και άλλος ένας) και δουλεύει με 3 οθόνες με την κύρια να είναι 4κ 27"

Θα ήθελα να αναβαθμίσω CPU και MOBO και προσανατολίζομαι σε Ryzen 7 5800x και θα ήθελα την βοηθεια σας για το MOBO αφού θα ήθελα κάτι καλό και αξιόπιστο η αν έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο συνολικά γτ βρίσκομαι μακριά απο τον χώρο και τα τεκτενόμενα.

Η χρήση είναι επαγγελματική κατα κύριο λόγω και βαριά σε σχεδιαστικά προγράμματα.

Ευχαριστώ εκ των προταίρω για την βοήθεια σας. 

H μητρική σου υποστηρίζει Zen 3.

Όλους τους επεξεργαστές της.

Βάλε όποιον θες ανάλογα το budget σου.

Από 5600 τον απλό και επάνω, ανάλογα το βαλαντιο που διαθέτεις.

Και ο 5700Χ στα 250€ είναι καλός,

Αλλά και ο 5800Χ στα 280€.

200€ για 5600Χ δεν θα έδινα, θα πήγαινα στον 5600 τον απλό με 155€ από 6-πυρηνους.

Με 5800Χ βέβαια είναι λες και παίρνεις νέο σύστημα επιδόσεων.

Τέλος με τα νέα firmware και Ζεν 3 επεξεργαστή θα παίξουν τέρμα και οι μνήμες σου στα 3600Mhz που θεωρώ πως με τον 1600χ δεν τα έχεις τώρα.

Εγώ σε μηχάνημα που βγάζει δουλειά από 5700Χ και πάνω θα κοιτούσα. 

Δεν είναι απαγορευτικό να δώσεις 250-285€  και να πουλήσεις 50-70 € τον 1600 που έχεις τώρα ... δηλαδή να δώσεις λιγο λιγότερο ή λίγο παραπανω από 2 κατοστάρικα ... για να έχεις και IPC zen 3 και 2core/4threads παραπάνω αλλά και υψηλότερες συχνότητες.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, είσασταν πολύ βοηθητικοί.

Κατέληξα σε αγορά ενός 5700x και έριξα κάποια χρήματα για την καλύτερη ψύξη του συτήματος συνολικά, που πιστεύω οτι δημιουργούσε κάποια προβλήματα λειτουργείας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...