Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To YouTube κερδίζει, παίρνει τα λεφτά από τις εταιρείες και σου προβάλει την διαφήμιση. Τώρα αν εσύ τη κλείνεις στα 1,2 δευτερόλεπτα, μικρό το κακό για αυτούς. Έχουν πληρωθεί. Οι content creators  την τρώνε. Γιατί αυτοί παράγουν το έργο του YouTube. Πάει δεν πάει καλά το περιεχόμενο τους και το κανάλι τους, το YouTube  θα τα εισπράξει.

Ας σταματήσουν αυτοί να πάρει ένα μάθημα το YouTube. Αλλά μόνο να γκρινιάζουν ξέρουν δεν κάνουν "απεργία".

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Itsme.pit είπε

Ίσως αν άλλαζες dns server σε adguard από τις ρυθμίσεις internet της τηλεόρασης?

Το χω ήδη κάνει σε επίπεδο ρούτερ (από περιέργεια). Το πα και σε προηγούμενο μήνυμα. Νομίζω είναι λιγότερες διαφημίσεις αλλά (δυστυχώς) όχι μηδέν (μιλάω πάντα σε samsung smart tv)

Επεξ/σία από Haris1977
Δημοσ.

δυστυχώς σε smart-tv δεν υπάρχει λύση.

θα υποστούμε 50 διακοπές και 30 skip σε διαφημίσεις, σε 10λεπτο βίντεο.

Δημοσ.
Στις 16/9/2022 στις 11:20 ΠΜ, jmirko15 είπε

Οι διαφημίσεις του YT "σερβίρονται" από το ίδιο το domain οπότε δε μπορείς να τις μπλοκάρεις με DNS.

Τελικά φαίνεται να έχεις δίκιο, εν μέρει τουλάχιστον. Παρακολούθησα επίτηδες διάφορα βίντεο σε παράλληλες συσκευές στην 1 εκ των οποίων είχα περάσει DNS και στην άλλη όχι. Στα ξένα βιντεάκια που παρακολουθούσα δεν έβλεπα διαφημίσεις, σε μερικά έβλεπα, σε όλα τα ελληνικά που παρακολούθησα, κυρίως παιδικά που βλέπει η μικρή, δεν κοβόταν καμία διαφήμιση.  Δεν ξέρω τον λόγο, ίσως να μην περνάνε όλα από το domain του youtube:

Πάντως το smartube στο box που έχω δεν μπορεί να γίνει Install, ξεκινάει η διαδικασία και μου λέει ότι δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση. 

Δημοσ.
Στις 16/9/2022 στις 11:04 ΠΜ, vlassis31 είπε

593193D5-05FA-4165-9645-DBBD8B22D45F.png

Κλέβεις το πάσο του γείτονα (ή χρησιμοποιείς το δικό σου αν έχεις) και παίρνεις το φοιτητικό που είναι όπως προανέφεραν 2 ευρώ χωρις VPN και λοιπές τσατσιές (παλιά μπορούσες να γλυτώσεις κάτι cents αν πλήρωνες με τουρκικές λίρες γιατί πληθωρισμός και η google είναι λιιιγο αργή αλλά έστω) 

Δημοσ.

Πάω να βάλω βενζίνη με fuel pass, τη φθηνότερη που θα βρω.

Όσοι υποστηρικτές οικογένειας Βγιαννη μπορούν να κάνουν roast που λένε και στο Reddit. Αδιαφορώ πλήρως.

(συμφωνώ με το φίλο που έγραψε πως δεν κάνει ούτε log in στο YouTube. Ούτε εγώ κάνω εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.. και αμέσως μετά logout, εννοείται)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/9/2022 στις 11:42 ΠΜ, random_dude είπε

Η αρχική αναφορά όμως αφορούσε αποκλειστικά την ταχύτητα του site. Δεν μίλησε για συνολικό κόστος συντήρησης. Ταχύτητα = hosting και ποιότητα κώδικα.

θα ξαναπώ ότι οι διαφημίσεις είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να βγάζει τα έξοδά του ένα site σε consistent βάση (μήνα με το μήνα). Κάτι χορηγίες μία στο τόσο και κάτι πληρωμένες διαφημίσεις με direct banner κλπ δεν θεωρούνται consistent. 

Οπότε πρέπει να το λάβουμε υπόψη, άσχετα δηλαδή από άποψη ταχύτητας κλπ. Αν δεν βγάζει χρήμα ένα site δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του. Και στους 100k την ημέρα σίγουρα έχει πολλά (μιλάω εκ πείρας, δεν μαζεύονται έτσι εύκολα σταθερά 100k επισκέπτες την ημέρα, πέφτει πάρα πολύ δουλειά από υλικό κλπ).

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

θα ξαναπώ ότι οι διαφημίσεις είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να βγάζει τα έξοδά του ένα site σε consistent βάση (μήνα με το μήνα). Κάτι χορηγίες μία στο τόσο και κάτι πληρωμένες διαφημίσεις με direct banner κλπ δεν θεωρούνται consistent. 

Οπότε πρέπει να το λάβουμε υπόψη, άσχετα δηλαδή από άποψη ταχύτητας κλπ. Αν δεν βγάζει χρήμα ένα site δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του. Και στους 100k την ημέρα σίγουρα έχει πολλά (μιλάω εκ πείρας, δεν μαζεύονται έτσι εύκολα σταθερά 100k επισκέπτες την ημέρα, πέφτει πάρα πολύ δουλειά από υλικό κλπ).

Γυρνάμε γύρω-γύρω όμως και πρέπει να ξαναγράφω τα ίδια ενώ το ανέλυσα προηγουμένως. Ναι, οι διαφημίσεις είναι μονόδρομος, αλλά διαφημίσεις από διαφημίσεις διαφέρουν. Αν σερβίρεις διαφημίσεις από το δικό σου domain δεν μπορεί να σε κόψει κανένα ad blocker, εκτός κι αν κάποιος κάτσει και γράψει rules ειδικά για το site σου πράγμα απίθανο.

Ένα site που έχει 100k daily users επιβάλλεται να έχει δικό του διαφημιστικό τμήμα να προσεγγίζει πελάτες. Εκτός κι αν είναι content farm που αντιγράφει περιεχόμενο με το κιλό. Δεν ξέρω τι site είναι και ούτε με αφορά γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Εναλλακτικές υπάρχουν κι όποιος θέλει ψάχνει και τις βρίσκει. Υπάρχει το affiliate, υπάρχει το native content που τα μισά άρθρα πλέον που παρουσιάζουν προϊόντα ή υπηρεσίες είναι πληρωμένα και δεν το αναφέρουν καν, υπάρχουν οι συνδρομές, υπάρχουν οι χορηγίες που και αυτές διαφήμιση είναι κλπ. Και επιπλέον τι έξοδα έχει το μέσο ενημερωτικό site όταν το 80% του περιεχομένου του είναι αντιγραφή από τα πρακτορεία ειδήσεων ή από τα άλλα sites; Ελάχιστα sites πληρώνουν δημοσιογράφους.

Προσωπικά ως χρήστης αρνούμαι να βγάλω το adblocking γιατί δεν θέλω να βλέπω 15 άσχετες διαφημίσεις, δεν θέλω να μου σερβίρουν malware και δεν θέλω να με κάνουν tracking παντού και πάντα. Ας τα λύσουν αυτά και πολύ ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε. Για να μην πιάσω καν το θέμα της ταχύτητας όπου αν κόψεις τα 3rd party javascripts και τις διαφημίσεις όλα τα sites φορτώνουν 50% πιο γρήγορα.

Μπαίνω για παράδειγμα στο protothema και φορτώνει 11 trackers. Στο athensvoice έχει 7. Στο gazzetta φορτώνει 45 εξωτερικά javascript αρχεία. Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Τα sites έχουν χάσει το μέτρο προ πολλού.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, random_dude είπε

Γυρνάμε γύρω-γύρω όμως και πρέπει να ξαναγράφω τα ίδια ενώ το ανέλυσα προηγουμένως. Ναι, οι διαφημίσεις είναι μονόδρομος, αλλά διαφημίσεις από διαφημίσεις διαφέρουν. Αν σερβίρεις διαφημίσεις από το δικό σου domain δεν μπορεί να σε κόψει κανένα ad blocker, εκτός κι αν κάποιος κάτσει και γράψει rules ειδικά για το site σου πράγμα απίθανο.

Ένα site που έχει 100k daily users επιβάλλεται να έχει δικό του διαφημιστικό τμήμα να προσεγγίζει πελάτες. Εκτός κι αν είναι content farm που αντιγράφει περιεχόμενο με το κιλό. Δεν ξέρω τι site είναι και ούτε με αφορά γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Εναλλακτικές υπάρχουν κι όποιος θέλει ψάχνει και τις βρίσκει. Υπάρχει το affiliate, υπάρχει το native content που τα μισά άρθρα πλέον που παρουσιάζουν προϊόντα ή υπηρεσίες είναι πληρωμένα και δεν το αναφέρουν καν, υπάρχουν οι συνδρομές, υπάρχουν οι χορηγίες που και αυτές διαφήμιση είναι κλπ. Και επιπλέον τι έξοδα έχει το μέσο ενημερωτικό site όταν το 80% του περιεχομένου του είναι αντιγραφή από τα πρακτορεία ειδήσεων ή από τα άλλα sites; Ελάχιστα sites πληρώνουν δημοσιογράφους.

Προσωπικά ως χρήστης αρνούμαι να βγάλω το adblocking γιατί δεν θέλω να βλέπω 15 άσχετες διαφημίσεις, δεν θέλω να μου σερβίρουν malware και δεν θέλω να με κάνουν tracking παντού και πάντα. Ας τα λύσουν αυτά και πολύ ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε. Για να μην πιάσω καν το θέμα της ταχύτητας όπου αν κόψεις τα 3rd party javascripts και τις διαφημίσεις όλα τα sites φορτώνουν 50% πιο γρήγορα.

Μπαίνω για παράδειγμα στο protothema και φορτώνει 11 trackers. Στο athensvoice έχει 7. Στο gazzetta φορτώνει 45 εξωτερικά javascript αρχεία. Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Τα sites έχουν χάσει το μέτρο προ πολλού.

Αν και συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο (το δια ταύτα δηλαδή), θεωρώ ότι και οι ίδιοι ξέρουν ότι από εμάς τους πιο ψαγμένους δεν θα βγάλουν λεφτά. Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε οι ούτε 10%, και στο λεώ βλέποντας τα στατιστικά επισκεψιμότητας δικού μας hosted ειδησεογραφικού. 

Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα αν όχι όλα ειδησεογραφικά όπως είπες και εσύ σερβίρουν από εξωτερικό url, πολύ απλά γιατί έχουν συμφωνίες με διαφημιστικές που τους τα σερβίρουν (πχ Orange). Στην τύχη κάνω screenshot λίγα από τα 200-300 domains που έχουν σεταρισμένα στο ads.txt αρχείο. Μπορεί να λέω και λίγα. 

image.png.a4353953e415ba896717fc596380848e.png

Όπως και να έχει, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό και τσάμπα γκρινιάζουμε. Το μοντέλο δουλεύει, και είναι ο μόνος τρόπος για να δουλέψει. Ή θα βλέπουμε ads και θα συντηρείται η εταιρεία από πίσω όσο μικρή η μεγάλη και να είναι, είτε αν δεν μας αρέσει βάζουμε ένα ad blocker όσοι μπορούμε και ότι κόψει έκοψε. Και εγώ έχω ad blocker, και δεν μπορώ να δω τα βίντεο της glomex. Μαγκιά τους που το καταφέρανε. Εγώ δεν θα τα δω, και αυτοί δεν θα βγάλουν λεφτά από εμένα. Εις γνώσην μου όμως επιλέγω να μην σταματήσω τους adblockers προκειμένου να δω τα γκολ τις ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού. Κάποια site επίσης καταλαβαίνουν ότι έχεις blocker και σου μπλοκάρουν όλη την πρόσβαση. Μακάρι οι δικοί μας να μην το πάρουν πρέφα, αν το πάρουν, τέλος τα ad blockers. 

Κανείς δεν θέλει να βλέπει διαφημίσεις. Αλλά όλοι μπαίνουν gazzetta και πρώτο θέμα που ανέφερες. 

Αν τους πεις να δίνουν 2€ το μήνα συνδρομή για να μην βλέπουν δισφημίσεις, πιστεύεις θα το κάνουν? Όχι. 

Ε δεν γίνεται δουλειά όμως στο τσάμπα. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Όλα τα άλλα είναι καφενειακού τύπου συζητήσεις. 

Δημοσ.

Μα δεν γκρινιάζουμε εμείς ως χρήστες. Τα sites γκρινιάζουν. Και από την άλλη όταν τους λες οκ κάντε δύο-τρια πράγματα να βελτιώσετε την εμπειρία χρήσης και να κάνετε και τις διαφημίσεις λίγο πιο ελκυστικές αδιαφορούν. Οπότε η κατάσταση διαιωνίζεται.

Όσο για το 10% κρατώ κάποιες επιφυλάξεις. Παλιότερη έρευνα που είχα διαβάσει του 2016 από την Adobe έλεγε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό χρήσης ad blocking διεθνώς με 35%. Μπορεί βέβαια από τότε να έπεσε γιατί στο mobile είναι πιο δύσκολο να βρεις plugins. Αλλά δεν νομίζω να έπεσε στο 10%.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, polaki είπε

Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε οι ούτε 10%, και στο λεώ βλέποντας τα στατιστικά επισκεψιμότητας δικού μας hosted ειδησεογραφικού. 

Κάποια site επίσης καταλαβαίνουν ότι έχεις blocker και σου μπλοκάρουν όλη την πρόσβαση. Μακάρι οι δικοί μας να μην το πάρουν πρέφα, αν το πάρουν, τέλος τα ad blockers. 

Στα στατιστικά αντιλαμβάνεσαι κάπως ποιοι έχουν μπλοκάρει τις διαφημίσεις;

Για το δεύτερο ίσως είναι και επιλογή το να μην το κάνουν.  Το να μπλοκάρεις όσους χρησιμοποιούν blockers στην Ελλάδα που το ποσοστό χρήσης είναι μεγάλο έχει και τον κίνδυνο να φύγουν αυτοί οι χρήστες και να πάνε σε άλλες ιστοσελίδες, ίδιοι χρήστες θα βλέπουν διαφημίσεις, μικρότερη κυκλοφορία μεν, ίσως κάπως επηρεάζονται τα έσοδα, (πιθανολογώ δεν ξέρω τα μοντέλα αμοιβών)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Στα στατιστικά αντιλαμβάνεσαι κάπως ποιοι έχουν μπλοκάρει τις διαφημίσεις;

Μπορείς ναι, βάζεις ένα javascript στο header σου και σου χτυπάει κανονικά. 

Και μπορείς να δείχνεις και συγκεκριμένο content σε όσους έχουν adblock, μπορεί να τα έχεις πετύχει κιόλας είναι αυτά που λένε "this website relies on ads μπλα μπλα". 

Μεγάλη κουβέντα πάντως τα ads. Πραγματικά όμως ο κόσμος που χρησιμοποιεί adblockers είναι πολύ λιγότερος από αυτό που νομίζουμε εμείς εδώ (insomnia). Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποιος mod πόσο % χρησιμοποιεί adblockers εδώ insomnia, που υποτίθεται κατά μέσο όρο είμαστε και 2-3 σκάλες πιο πάνω από τον μέσο χρήστη σε tech related θέματα. 

Δημοσ.

Έχει ξεκινήσει και σπάει πολύ μπάλες το τελευταίο διάστημα. Ειδικά στην smart tv που παρακολουθώ αρκετά yt, με έχει πεθάνει στις διαφημίσεις. Σε δεκάλεπτο βίντεο φτάνει τις 3-4 διακοπές με 2 διαφημίσεις χωρίς skip (λίγων δευτερολέπτων) σε κάθα διακοπή. 😒

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 8,5 ευρώ της premium συνδρομής είναι ανά λογαριασμό ή ανά συσκευή?

Εγώ π.χ σε 1 youtube λογαριασμό (στην ουσία google account) μπαίνω από 4 διαφορετικές συσκευές (ipad/iphone/smart tv κλπ). Αν αποφασίσω να τα σκάσω θα είμαι και στις 4 συσκευές free of ads?

Επεξ/σία από Haris1977

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...