JimGer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 On 16/09/2022 at 09:42, TutaKachun said: ΝΑ πχ αυτά. Μα γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα οι υπηρεσίες ουαααα. Γιατί το disney ήρθε σε μας τελευταία ουαααα. Ας σκουπίσω τα δάκρυα μου και ας πάω να πάρω πειρατικό apk Spotify και να βάλω Netflix με 50 λεπτά από Τουρκία. Οι υπηρεσίες δεν έρχονται εδώ (η έρχονται στο τέλος) όχι γιατί είμαστε μικρή αγορά. Για όνομα disney plus έχει η Μάλτα. Δεν έρχονται εδώ γιατί είμαστε γυφτουλες λαμογια και τσιπηδες Καλά αν βρεις τον τρόπο μην το κάνεις. Πάντως και στην Αγγλία αν το μάθουν μια χαρά το κάνουν.
thiva7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, random_dude είπε 100k επισκέπτες την ημέρα τους διαχειρίζεσαι άνετα με έναν server των €50/μήνα. Πλέον οι υπολογιστές είναι πολύ γρήγοροι. Ένας απλός τετραπύρηνος i3 με 16GB RAM μπορεί να σηκώσει παπάδες από traffic. Αλλά ας πούμε ότι θες να βγάζεις έσοδα. Θα σου πω πως. Να δείχνεις διαφημίσεις σχετικές με το αντικείμενο του site σου. Ως επισκέπτης του site σου δεν θα με ενοχλούσε να έβλεπα τέτοιες διαφημίσεις, ίσα-ίσα που θα μου άρεσε κιόλας. Contextual ads λέγεται αυτό. Μπαίνω σε ένα site για video games, βλέπω διαφημίσεις για παιχνίδια ή σχετικά αξεσουάρ. Μπαίνω σε ένα site για κιθάρες, βλέπω διαφημίσεις σχετικές με κιθάρες. Εντωμεταξύ, αν σερβίρεις διαφημίσεις από το ίδιο domain με το site δεν μπορεί να στις κόψει κανένα από τα διαδεδομένα ad blocking, εκτός κι αν φτάσεις να έχεις 50 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα και γράψουν rules ειδικά για το site σου. Το δικό μου πρόβλημα με τις διαφημίσεις είναι διπλό. Από την μία έχουμε το tracking το οποίο και παράνομο είναι και ανήθικο. Δεν έχω πρόβλημα με την διαφήμιση αυτή καθαυτή, αρκεί βέβαια να ακολουθεί βασικούς κανόνες που έχουν ορίσει οι ίδιοι οι διαφημιστές. Για παράδειγμα τις συστάσεις του IAB δεν τις ακολουθεί κανένα ελληνικό site γιατί προτιμούν να σου εμφανίζουν 15 διαφημίσεις στην πρώτη σελίδα. Και από την άλλη οι διαφημίσεις είναι άσχετες με το αντικείμενο του site. Επειδή είμαι online σχεδόν δυόμιση δεκαετίες, θυμάμαι πως ήταν οι διαφημίσεις στα sites πριν το adsense. Ήταν σχεδόν παντού contextual. Έμπαινες σε ένα forum για επιστημονική φαντασία και έβλεπες διαφημίσεις για νέα βιβλία ε.φ. Σου ήταν χρήσιμη η διαφήμιση. Σήμερα μπαίνεις σε ένα site για τεχνολογία και βλέπεις διαφήμιση για παπούτσια επειδή έκανες ένα search πριν 15 μέρες. Λες και δηλαδή όλη μέρα κάθομαι και σκέφτομαι τα παπούτσια. Είναι γελοίο αυτό το πράγμα και πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Αλλά είναι πολύ εύκολο γιατί αυτοματοποιείται πλήρως όλη η διαδικασία της διαφήμισης οπότε δεν ξεβολεύεται κανείς. Το Google φτιάχνει ένα marketplace που οι τιμές καθορίζονται από την ζήτηση, ο ιδιοκτήτης του site βάζει δύο αράδες κώδικα στο site και λύνει το πρόβλημα του οριστικά, ο χρήστης κάνει ότι ασχολείται γιατί στο mobile είναι πιο δύσκολο να κόψεις διαφημίσεις από ότι στο desktop και ο μόνος χαμένος είναι ο πελάτης που βλέπει το ROI να πέφτει διαρκώς γιατί πλέον τις διαφημίσεις ακόμα και όταν τις βλέπεις ο εγκέφαλος σου δεν τις επεξεργάζεται. Αφού λοιπόν ούτε με σέβονται ως χρήστη, ούτε μου προσφέρουν κάτι χρήσιμο γιατί να τους δώσω την προσοχή μου; Αν δεν μπορούν να επιβιώσουν, ας μην επιβιώσουν. Πρόβλημα τους. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε σοβαρή συζήτηση για το θέμα χωρίς τα sites να έχουν την διάθεση να σοβαρευτούν. Και κάτι τελευταίο. Όσο στοιχίζει για το site το hosting, άλλο τόσο στοιχίζει και το bandwidth αν είμαι σε κινητό. Γιατί να φάω το bandwidth μου να βλέπω συνέχεια video διαφημίσεων με το ζόρι; Εννοείται ότι θα τα κόψω αν μπορώ για να γλυτώσω τα ωραία μου λεφτάκια να δω κάτι πιο χρήσιμο ή ενδιαφέρον. 50e? Ούτε το πλησιάζεις.... Εχουμε και λέμε... Hosting, cdn, seo.και αλλά έξοδα που δεν είναι μηνιαία αλλά δεν τα μετράμε τώρα. Δεν διαφωνώ στο σκεπτικό σου σε όσα λες, απλά όπως εσύ δεν θες να χαλάς το bandwidth σου για άσχετες διαφημίσεις.... Και γω δεν μπορώ να στο προσφέρω δωρεάν. Για την εποχή που έβλεπες διαφημίσεις στο αντικείμενο του σιτε που έμπαινες... Δεν ξέρω πως μπορεί να δούλευαν τότε ακριβώς δεν είχα σιτε τότε... Αλλά. Φαντάζομαι ότι ο διαφημιζόμενος έκανε direct αγορά από το σιτε χωρίς ενδιάμεσους? Δεν ξέρω εάν αυτό το μοντέλο θα δούλευε σήμερα. Με τα καλά του και τα κακά του το adsene έχει σώσει κόσμο.
dtk-386 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν λέμε να μην έχει διαφημίσεις γιατί βλέπω πολλοί κόπτονται για το πορτοφόλι της Alphabet Inc. Σχολιάζουμε την κατάσταση τελευταία στο yt. Σου διακόπτει βίντεο 10-20 λεπτών 7-8 φορές με ρυθμό που σε εκνευρίζει πραγματικά. Παλιά δεν ήταν έτσι. Μου θυμίζει τα ελληνικά διόδια που σταματάς ανα 10 χλμ. Και να πλήρωνε αξιοπρεπώς τους έλληνες youtubers να πεις χαλάλι. Τους δίνει ψίχουλα. Ολοι επιβιώνουν από τις χορηγίες μας και την υποστήριξη σε merch. Σαν δεν ντρεπόμαστε οι τσίπηδες και τσαμπατζήδες. 2
vste Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 11:10 ΠΜ, Tetrabitos είπε Tα ad blockers για pc/laptops τα ξέρουμε πριν από το 2010. Το θέμα είναι τι κάνεις σε καινούργια smart TV. Είναι εκνευριστικος ο τρόπος που διαφημίζουν. Ας λέγανε οι φωστήρες 1,99€ τον μήνα και δεν θα έχεις διαφημίσεις. Όχι άλλα θέλουν 8€ να σου δώσουν και άλλες δυνατότητες. Βάλτε μια επιλογή light... Είναι και μονοπώλιο πια και μου την σπάει η Σούζαν και πολλοί YouTubers πια με την agenda woke. Αλλά αυτά μεταξύ μας, τα αρσενικά. Κάνουμε ότι δε τα βλέπουμε. Το έγραψα ξανά. Σε android tv / TV box Smarttube next και δεν γυρίζεις πίσω. Το χρησιμοποιούμε δεκάδες φίλοι και γνωστοί https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext Στις 16/9/2022 στις 11:10 ΠΜ, Tetrabitos είπε Tα ad blockers για pc/laptops τα ξέρουμε πριν από το 2010. Το θέμα είναι τι κάνεις σε καινούργια smart TV. Είναι εκνευριστικος ο τρόπος που διαφημίζουν. Ας λέγανε οι φωστήρες 1,99€ τον μήνα και δεν θα έχεις διαφημίσεις. Όχι άλλα θέλουν 8€ να σου δώσουν και άλλες δυνατότητες. Βάλτε μια επιλογή light... Είναι και μονοπώλιο πια και μου την σπάει η Σούζαν και πολλοί YouTubers πια με την agenda woke. Αλλά αυτά μεταξύ μας, τα αρσενικά. Κάνουμε ότι δε τα βλέπουμε. Το έγραψα ξανά. Σε android tv / TV box Smarttube next και δεν γυρίζεις πίσω. Το χρησιμοποιούμε δεκάδες φίλοι και γνωστοί https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext Στις 16/9/2022 στις 11:10 ΠΜ, Tetrabitos είπε Tα ad blockers για pc/laptops τα ξέρουμε πριν από το 2010. Το θέμα είναι τι κάνεις σε καινούργια smart TV. Είναι εκνευριστικος ο τρόπος που διαφημίζουν. Ας λέγανε οι φωστήρες 1,99€ τον μήνα και δεν θα έχεις διαφημίσεις. Όχι άλλα θέλουν 8€ να σου δώσουν και άλλες δυνατότητες. Βάλτε μια επιλογή light... Είναι και μονοπώλιο πια και μου την σπάει η Σούζαν και πολλοί YouTubers πια με την agenda woke. Αλλά αυτά μεταξύ μας, τα αρσενικά. Κάνουμε ότι δε τα βλέπουμε. Το έγραψα ξανά. Σε android tv / TV box Smarttube next και δεν γυρίζεις πίσω. Το χρησιμοποιούμε δεκάδες φίλοι και γνωστοί https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, thiva7 είπε 50e? Ούτε το πλησιάζεις.... Εχουμε και λέμε... Hosting, cdn, seo.και αλλά έξοδα που δεν είναι μηνιαία αλλά δεν τα μετράμε τώρα. Δεν διαφωνώ στο σκεπτικό σου σε όσα λες, απλά όπως εσύ δεν θες να χαλάς το bandwidth σου για άσχετες διαφημίσεις.... Και γω δεν μπορώ να στο προσφέρω δωρεάν. Για την εποχή που έβλεπες διαφημίσεις στο αντικείμενο του σιτε που έμπαινες... Δεν ξέρω πως μπορεί να δούλευαν τότε ακριβώς δεν είχα σιτε τότε... Αλλά. Φαντάζομαι ότι ο διαφημιζόμενος έκανε direct αγορά από το σιτε χωρίς ενδιάμεσους? Δεν ξέρω εάν αυτό το μοντέλο θα δούλευε σήμερα. Με τα καλά του και τα κακά του το adsene έχει σώσει κόσμο. Μην μου το προσφέρεις δωρεάν. Χρέωσε το μου. Κάνε το site σου συνδρομητικό. Αλλά διαφημίσεις αρνούμαι να δω όσο έχω αυτή την δυνατότητα. Μια χαρά θα δούλευε το μοντέλο. Και εσένα ως διαχειριστή site θα σε εξυπηρετούσε γιατί θα μεγάλωνε το clickthrough. Αλλά δεν βολεύει την Google γιατί κάποιος μετά θα πρέπει να κάτσει να κατηγοριοποιήσει όλα τα sites ώστε να ξέρει που θα πάει το κάθε τι. Ενώ σήμερα όλη η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Με το σημερινό μοντέλο διαφήμισης ο μόνος κερδισμένος είναι η Google και τα ελάχιστα e-commerce sites που κάνουν retargetting. Η μεγάλη πλειονότητα των διαφημιζόμενων, όπως και τα ίδια τα sites χάνουν γιατί πέφτει διαρκώς το ctr. Πολλά sites εξακολουθούν να δουλεύουν με χορηγούς. Ακόμα και μεγάλα sites τεχνολογίας. Και με τους 100k daily users θα μπορούσες να πουλήσεις διαφήμιση μόνος σου. Απλά θέλει τρέξιμο. Και βολεύεσαι να πουλάς το περιεχόμενο σου στη Google. Σε καταλαβαίνω, είχα και εγώ site που δούλευε με adsense. Πριν το adsense υπήρχαν διαφημιστικά δίκτυα που είχαν συγκεκριμένο προφίλ συνεργαζόμενων sites. Άλλος δούλευε με sites τεχνολογίας, άλλος με sites μουσικής, ένας τρίτος με ειδησεογραφικά κ.ο.κ. Εκείνες τις εποχές το ctr ήταν πάνω από 5%. Σήμερα αν πιάσεις 1% θεωρείσαι μάγκας.
Kag1ante Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 11:22 ΠΜ, N3M3SiS είπε Εν τω μεταξυ το adblock δε σας γλυτωνει χρονο απο τις διαφημίσεις. Απλα δεν τις βλέπετε. Ο χρόνος τους τρέχει απο πίσω χώρις απλα να βλέπετε το βίντεο, μέχρι να περάσουν τα δευτερόλεπτα του Ad. 8.49€ για premium και εχετε και Ytube Music αντι για Spotify και ολα καλά. 5€ φοιτητικό μαζί με yt music 😎 Αλλά σοβαρά τώρα παρά το γεγονός ότι εν ΜΕΡΗ καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν έχουν φτάσει σε γελοίο επίπεδο το πόσο συχνά βλέπεις διαφήμιση. Ναι οκ και η τηλεόραση που είναι τσάμπα έχει διαφημίσεις αλλά η διαφορά είναι ότι το YT ξεκίνησε free γιαυτό είναι όλο και πιό ενοχλητικό.. 1
Tetrabitos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Ανεβαίνει το rumble από τότε που μπήκε ο Andrew Tate. Ελπίζω να καταστρέψει το YouTube μια μέρα.
Ptoma07 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Σταματήστε να γράφετε pihole😡😡😡😡 Έτσι απλά γιατί το ακούσαμε/διαβάσαμε κάπου κάπως κάποτε Δεν κάνει δουλειά στο YouTube 1
eaglos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 11:22 ΠΜ, N3M3SiS είπε Εν τω μεταξυ το adblock δε σας γλυτωνει χρονο απο τις διαφημίσεις. Απλα δεν τις βλέπετε. Ο χρόνος τους τρέχει απο πίσω χώρις απλα να βλέπετε το βίντεο, μέχρι να περάσουν τα δευτερόλεπτα του Ad. Δεν ξέρω τι adblock έχεις αλλά σε FFox + Ublock, τα βίντεο παίζουν κανονικά, στην ώρα τους, χωρίς να περιμένω να περάσει ο χρόνος του αόρατου ad.
nickk0kkav Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Opera browser με το ενσωματωμενο ad blocker και δεν εχεις καμια διαφημιση 6 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Εκει που ειχα μεινει πριν 1-2 χρονια που ειχα adblock στο κινητο και στο PC, απλα γκριζαρε το βιντεο κατα τη διαρκεια της διαφημισης, εβγαζε ενα μηνυμα σφαλματος φορτωσης (της διαφημισης) και μολις περνουσε ο χρονος της, επαιζε ξανα το βιντεο. Λειτουργουν καπως αλλιως πλεον; Ναι δε καταλαβαινεις καν οτι θα επρεπε καπου να παιξουν διαφημισεις . Απλα συνεχιζεται το streaming κανονικα . _________ Το κινητο πριν ανακαλυψω vanced / newpipe απλα δε εμπαινα youtube δε παλευεται με τιποτα Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από nickk0kkav
dtk-386 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Opera browser με το ενσωματωμενο ad blocker και δεν εχεις καμια διαφημιση ενώ με Chrome, Firefox, Brave έχεις δηλ? 😂 1
CyanBlue Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Αν αφήσεις το Youtube και κάνεις το λάθος να ανοίξεις (ελέυθερη) τηλεόραση, το Youtube σου φαίνεται παράδεισος 😀.
KostasL96 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 11:30 ΠΜ, liakos356 είπε webOS (LG TV) : https://rootmy.tv/ and install youtube adfree from homebrew menu Με έσωσες! 👏
agent_smith Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 εγώ όσες φορές έχει τύχει να είμαι στο κινητό και να μου στέλνουν να δω κάτι στο youtube όταν ανοίγω την εφαρμογή και αρχίζει διαφήμιση χωρίς skip την κλείνω και δεν βλέπω ποτέ το βίντεο. Είναι και αυτό μια λύση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα